iRobot Roomba 694 review: een budget-bot voor uw basisreinigingsbehoeften

iRobot Roomba 694

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Solide reinigingsprestatiesBudget geprijsdOp tijd gebaseerde reinigingsopties

nadelen

Geen kaartnavigatie Dierenhaar raakt vaak verstrikt in borstels

Ons oordeel

De Roomba 694 is een krachtige, voordelige robotstofzuiger die zeer geschikt is voor gebruikers die een eenvoudige en betrouwbare huishoudhulp willen.

Prijs bij beoordeling

$ 274,99

Beste prijzen vandaag: iRobot Roomba 694

Amazone

$ 179,99

Free

Beste koop

$ 179,99

Free

Geavanceerde mapping en zelfledigende vuilnisbakken worden standaard voor robotstofzuigers, maar die hoogwaardige functies sluiten niet aan bij ieders schoonmaakbehoeften en budget. De iRobot Roomba 694 vervult vakkundig een vraag naar een ouderwetse robotreiniger met een lage leercurve en een budgetvriendelijk prijskaartje.

De Roomba 694 is 13,4 inch breed en ongeveer 3,5 inch hoog. Het midden bovenaan van de robot is afgewerkt in glanzend zwart en wordt omringd door matzwart plastic. Een knop voor automatisch opschonen bevindt zich in het midden met respectievelijk de Spot- en Home-knoppen erboven en eronder. Wi-Fi- en batterijniveau-indicatoren bevinden zich bovenaan boven deze bedieningselementen. Het batterijlampje brandt oranje wanneer de stroom bijna leeg is en terwijl de robot wordt opgeladen; groen wanneer het voldoende vermogen heeft om te werken. De vuilnisbak schuift aan de achterkant in en laat los via een knop aan de bovenkant van de achterkant.

De 694 gebruikt dubbele borstelrollen, één borstel en één rubber, om vuil op te vegen van tapijt en harde vloeren. Een enkele driespaaks draaiende borstel grijpt extra vuil van muurranden en hoeken en leidt het in de rollende borstels.

Deze recensie maakt deel uit van TechHive’s berichtgeving over de beste robotstofzuigers, waar u beoordelingen van het aanbod van de concurrentie vindt, plus een kopersgids voor de functies waarmee u rekening moet houden bij het winkelen voor dit type product.

iRobot Roomba 694

ik robot

Een voordeel van een robotstofzuiger zonder franje is dat hij heel eenvoudig te installeren is. Het kleine oplaadstation van de Roomba 694 heeft minimale ruimte nodig en u hoeft hem alleen maar aan te sluiten en de robot op de oplaadcontacten te zetten. iRobot raadt aan om de Roomba 694 drie uur op te laden voor het eerste gebruik. Gedurende deze tijd kunt u de iRobot Home-app downloaden, die een aantal extra manieren biedt om de stofzuiger te bedienen. Om de Roomba 694 te verbinden met je wifi, druk je de Spot- en Home-knoppen tegelijkertijd twee seconden lang in en volg je de aanwijzingen in de app om je inloggegevens in te voeren.

U kunt een reinigingstaak starten door op de knop Clean op de robot of vanuit de iRobot-app te drukken. Bovendien kun je het verbinden met Amazon Alexa of Google Assistant om spraakopdrachten in te schakelen via een van de slimme luidsprekers van die services.

Omdat het geen kaartnavigatie bevat, beweegt de Roomba 694 gewoon in een rechte lijn totdat hij tegen een muur, tafelpoot of ander obstakel botst, waarna hij zijn koers aanpast. Hij maakt op deze manier schoon totdat de batterij bijna leeg is – wat ongeveer 90 minuten duurt – of de vuilnisbak vol is, waarna hij terugkeert naar zijn dock om op te laden of te wachten tot je hem leegt. Dit is niet het meest efficiënte reinigingspatroon, dus ik heb vaker wel dan niet de functie voor getimed opschonen van de app gebruikt, waarmee je opties hebt voor reinigingstaken van 15, 30 en 45 minuten.

Ik ontdekte al snel dat 15 minuten genoeg tijd was voor de 694 om snel door mijn woonkamer, keuken en hal te gaan. Door deze optie te selecteren, werd de getimede reiniging van 15 minuten toegevoegd als een widget op de hoofdpagina van de app, zodat ik indien nodig gemakkelijk onderhoudstaken kon uitvoeren. Met de app kun je ook schoonmaakbeurten plannen door specifieke dagen en tijden te selecteren of geofencing in te schakelen, zodat de 694 automatisch opschoont wanneer hij detecteert dat je je huis hebt verlaten. U kunt geofencing instellen met IFTTT of via domoticasystemen van August, Ecobee, My Leviton of MyQ.

iRobot-app

Michael Ansaldo/IDG

De Roomba 694 heeft tijdens mijn tests indrukwekkend werk verricht door stof, kruimels en haren van huisdieren op te vangen van zowel tapijt als harde vloeren. Zijn inspanningen werden geholpen door de automatische vuildetectie van iRobot, die de zuigkracht verhoogt wanneer hij grote hoeveelheden vuil tegenkomt. Ik ontdekte dat hondenhaar de neiging had om rond de borstels van de Roomba 694 te worden gewikkeld en dat het regelmatig met de hand moest worden verwijderd, wat de enige smet was op de verder solide prestaties.

Over het algemeen is de Roomba 694 een capabele reiniger en een behoorlijke prijs voor $ 179,99. Als je bescheiden behoeften en een budget hebt, is het een waardevolle optie.

0 Shares:
You May Also Like