Introductie van de Password Manager-app en de voordelen ervan 2022

Als u veilig gebruik wilt maken van het krachtige internet, moet u er een gewoonte van maken om sterke en unieke wachtwoorden te gebruiken. Een sterk wachtwoord kan uw verschillende online accounts beschermen tegen hacking en uw persoonlijke gegevens beschermen. Echter, wanneer u vandaag meerdere accounts van uw Netflix naar uw e-mail-ID moet maken, werd het ingewikkeld om alle verschillende wachtwoorden te onthouden.

Wist je dat een app voor wachtwoordbeheer gebruiken niet alleen een sterk wachtwoord voor u genereert, maar u ook helpt bij het onthouden van al uw wachtwoorden in gecodeerd formaat, zodat uw wachtwoorden veilig blijven? Als u zich echter nog steeds afvraagt ​​​​waarom u het moet gebruiken? wachtwoordbeheerders om uw wachtwoordgerelateerde informatie op te slaan, laten we u een duidelijk beeld van het onderwerp bieden.

Wat is een wachtwoordbeheerder?

Je kunt het beter begrijpen wachtwoordbeheer-apps door ze aan te nemen als een boek dat al uw wachtwoorden bevat en het is vergrendeld met het hoofdwachtwoord dat alleen door u wordt geopend. Sommigen van jullie vragen zich misschien af: hoe krijg je toegang tot al je wachtwoorden als je het hoofdwachtwoord verliest?

Dit is een redelijke vraag, maar stel je voor dat je één hoofdwachtwoord moet onthouden dat gemakkelijk te onthouden is in vergelijking met het onthouden van alle verschillende wachtwoorden die je hebt ingesteld voor je verschillende online accounts. Bovendien is het de verantwoordelijkheid van een wachtwoordbeheerder om al uw wachtwoorden op te slaan en u te helpen bij het maken van een uniek en sterk wachtwoord voor verschillende websites. Telkens wanneer u een nieuw wachtwoord voor een website moet maken, kunt u uw app voor wachtwoordbeheer openen. Het genereert automatisch het perfecte wachtwoord voor de website die uw informatie beschermt.

Meeste van de wachtwoordbeheerder vandaag kan eenvoudig worden gesynchroniseerd tussen uw verschillende apparaten, wat betekent dat u al uw wachtwoorden altijd bij u kunt hebben op uw mobiele apparaten. De informatie wordt op een gecodeerde manier opgeslagen door de wachtwoordmanager-apps, die door iedereen moeilijk te kraken is. U bent dus volledig beveiligd en spanningsvrij na het downloaden van de Password Manager-apps.

Waarom wachtwoordmanagers gebruiken?

Oké, dus als je nog geen apps voor wachtwoordbeheer hebt gebruikt en niet weet hoe ze je kunnen helpen, mis je veel gemak in je leven als je nog geen apps voor wachtwoordbeheer hebt gebruikt.

Het is niet nodig om het wachtwoord opnieuw te gebruiken

Wanneer hackers inbreken op een website, stelen ze alle website-informatie samen met de e-mailadressen die bij de website zijn geregistreerd en proberen ze phishing-e-mails naar alle adressen te sturen. Deze aanval wordt agressiever omdat de meeste gebruikers hetzelfde wachtwoord hebben voor hun e-mailaccounts. Met de app voor wachtwoordbeheer kunt u het unieke wachtwoord voor al uw accounts instellen, zodat u niet al uw e-mailaccountwachtwoorden hoeft te vervangen wanneer een van uw accounts is gehackt.

Bescherming tegen phishing-aanvallen

Het is moeilijk voor u om de bedrieglijke websites te identificeren die u phishing-e-mails kunnen sturen. Deze websites zien eruit als een echte website, maar wanneer u het wachtwoord en het e-mailadres van deze websites invoert, sturen ze u phishing-links die uw e-mail kunnen hacken. Hier is de rol van de wachtwoordbeheerder dat ze u geen wachtwoorden laten maken voor dergelijke bedrieglijke websites omdat ze deze gemakkelijk kunnen identificeren. Dus door de wachtwoordbeheer-apps te gebruiken, kunt u ervoor zorgen dat u nooit vast komt te zitten door de bedrieglijke websites, aangezien er meerdere van dergelijke soorten websites beschikbaar zijn op internet.

Helpt bij het instellen van het sterke wachtwoord

Welnu, het instellen van uw geboortedatum of uw bijnaam voor uw wachtwoord is niet sterk genoeg om u te beschermen tegen aanvallen van hackers. Als je jezelf wilt beschermen tegen ongeoorloofde aanvallen, moet je sterke en unieke wachtwoorden maken. Een sterk wachtwoord heeft zowel de cijfers als het alfabet in de juiste verhouding zodat niemand ze gemakkelijk kan raden. Hier kan software voor wachtwoordbeheer u helpen een sterk wachtwoord te maken volgens de vereisten van een bepaalde website. Als u bijvoorbeeld een wachtwoord voor uw Apple e-mail-ID maakt, moet u uw eerste letter groot houden en alle toonaangevende wachtwoordbeheerders kennen deze vereiste volledig.

U hoeft slechts één wachtwoord te onthouden

Vandaag maakt het niet uit of u een zakelijke organisatie of een individuele gebruiker bent. U moet meerdere accounts aanmaken om verschillende websites te bezoeken. Als je je favoriete programma op Netflix wilt bekijken, moet je een apart account aanmaken. Evenzo moet u meerdere accounts maken om van de diensten van verschillende websites te genieten en het probleem doet zich voor wanneer u het wachtwoord voor alle accounts moet onthouden. Met de wachtwoordmanager-apps moet je één hoofdwachtwoord onthouden waar andere wachtwoorden zijn opgeslagen, dus het onthouden van één wachtwoord is veel gemakkelijker dan het onthouden van alle verschillende wachtwoorden.

Beste gratis wachtwoordmanagers 2021

Met zoveel geweldige wachtwoordmanagers die beschikbaar zijn, vraagt ​​u zich waarschijnlijk af welke u moet gebruiken. Dus hebben we ze getest en kwamen tot een lijst van vijf wachtwoordmanagers die aan onze normen voldoen. Naast het veilig en toegankelijk houden van uw wachtwoord, hebben deze wachtwoordbeheerders verschillende andere functies.

Met dat in gedachten zijn hier de vijf beste wachtwoordmanagers.

LastPass -Password Manager & Vault-app, Enterprise SSO & MFA

Van alle wachtwoordbeheerders die we hebben getest, is LastPass onze beste keuze. Het is gratis, tenzij je geïnteresseerd bent in de hele reeks premiumfuncties. U stelt uw hoofdwachtwoord in op LastPass en importeert vervolgens al uw opgeslagen inloggegevens (gebruikersnamen en wachtwoorden) uit uw browsers: Chrome, Firefox, Opera, Edge en Safari.

Om uw gegevens te beveiligen, verwijdert LastPass deze van de computer. Nu hoeft u alleen nog maar uw zeer veilige hoofdwachtwoord te onthouden. Gratis functies omvatten ook automatisch aanvullen, meerdere identiteiten, gratis kredietbewaking en tweefactorauthenticatie.

Bovendien kunt u versleutelde informatie opslaan op beveiligde LastPass-servers en wachtwoorden delen met wie u maar wilt. U kunt het zelfs gebruiken om snel unieke wachtwoorden te genereren.

Dashlane – Nooit meer een wachtwoord vergeten

Dashlane is eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken. Het beschikt over tweefactorauthenticatie en stelt u in staat om met een paar simpele klikken veel wachtwoorden voor verschillende sites te wijzigen. Met elke update wordt de geheugenvoetafdruk van de software kleiner.

Met Dashlane kunt u versleutelde wachtwoorden delen met contacten voor noodgevallen en cruciale notities veilig opslaan. Het biedt ook een gecodeerde kluis om uw wachtwoorden lokaal op te slaan en automatisch op meerdere apparaten te synchroniseren.

U kunt de digitale portemonnee van Dashlane gebruiken om gemakkelijk aankopen te doen en te volgen bij verschillende online winkels zonder dat u een account hoeft aan te maken. Met de software kunt u zelfs uw bonnen bekijken en uw wachtwoord opnieuw instellen met een paar eenvoudige klikken. De zakelijke versie is beschikbaar tegen een jaarlijkse vergoeding.

1Password – Wachtwoordmanager voor gezinnen, bedrijven

1Password is een andere betrouwbare en veelgebruikte wachtwoordbeheerder. Het beschikt over een krachtige wachtwoordgenerator en veilige opslag en het delen van uw gebruikersnaam en wachtwoord. Deze wachtwoordbeheerder is een uitstekende keuze als u op zoek bent naar een intuïtieve gebruikersinterface.

In 1Password is een “uitkijktoren”-service ingebouwd die u op de hoogte stelt van pogingen tot inbreuken. U kunt de digitale portemonnee gebruiken om uw creditcardgegevens, inloggegevens, netwerkwachtwoorden en plaknotities, naast andere essentiële informatie, veilig op te slaan.

Om hun vertrouwen in de beveiliging van deze software te demonstreren, hebben de ontwikkelaars een prijs van $100.000 uitgeloofd aan iedereen die de software kan hacken. Met een eenmalige aankoop kunt u al uw lokale informatie en informatie op verschillende apparaten synchroniseren via cloudservices zoals iCloud en Dropbox.

Keeper Security – Beste wachtwoordbeheerder en veilige kluis

Keeper Security biedt een breed scala aan oplossingen voor wachtwoordbeheer voor individuen, gezinnen en organisaties. Het is een van de meest schaalbare oplossingen die we hebben beoordeeld. Het houdt uw informatie veilig met behulp van gecodeerde bestandsopslag en tweefactorauthenticatie.

Als individuele gebruiker zult u genieten van de vele praktische functies die Keeper biedt. Tot deze functies behoren noodtoegang en versiegeschiedenis. Met toegang voor noodgevallen kunt u de toegang delen met maximaal vijf contactpersonen voor noodgevallen. Met versiegeschiedenis kunt u teruggaan naar een eerdere Keeper-versie als er problemen optreden met de huidige.

Als het gaat om de gegevens die u kunt opslaan, is Keeper flexibeler dan veel van zijn concurrenten, omdat u er rijbewijsnummers, paspoortgegevens, enzovoort in kunt opslaan.

Sticky Password – Beste gratis en premium wachtwoordbeheerder

Deze wachtwoordbeheerder van AVG Antivirus-makers heeft een gratis versie en een premiumversie die extra cloudfuncties biedt. Het wordt geleverd met krachtige 256-bits AES-wachtwoordcodering en een gemakkelijk te navigeren interface, vooral op mobiel.

U krijgt ook cloud-gecodeerde synchronisatie-opties voor meerdere apparaten om de veilige overdracht van gevoelige informatie via Wi-Fi te bevorderen. Bovendien ondersteunt deze software vingerafdruk- en Face ID-aanmeldingen. Het is een solide wachtwoordbeheerservice voor kleine bedrijven.

We hopen dus dat u na het lezen van alle voordelen en het gebruik van apps voor wachtwoordbeheer, het antwoord krijgt op uw vraag: waarom wachtwoordbeheerders gebruiken? Het belangrijkste voordeel van het gebruik van een app voor wachtwoordbeheer is echter dat u kunt genieten van de ultieme vrijheid en bescherming op internet. Installeer dus vandaag nog de beste app voor wachtwoordbeheer op uw apparaten.

0 Shares:
You May Also Like