Internetprivacy is niet dood. U kunt nog steeds anoniem blijven op internet!

In dit digitale tijdperk zijn mensen, ondanks het feit dat ze weten dat hun online privacy wordt bedreigd, niet klaar om het te geloven. Ze leven in pure vergetelheid. Netizens moeten zich realiseren dat wanneer ze besluiten om op internet te surfen, hun online privacy in gevaar komt.

Is er echter een manier om uzelf en uw privacy via internet te beschermen? Dit is de vraag die ik in dit bericht zal beantwoorden. Laat me hier een punt verduidelijken: internetprivacy is niet dood. U kunt nog steeds anoniem internetten vanuit uw huis of waar dan ook. Laten we beginnen!

Wat is onlineprivacy?

Voordat we ingaan op verdere details, laten we beginnen met deze basisvraag. Onthoud dat online privacy niet uw recht is. Het is een voorrecht. Je moet het verdienen. Het betekent dat er kosten verbonden zijn aan uw privacy. Uw tijd, uw energie en vooral uw geld.

Internetprivacy is een zeer breed begrip. Het omvat alle concepten met betrekking tot de bescherming en beveiliging van uw persoonlijke en gevoelige gegevens door gebruik te maken van verschillende tools, applicaties, technieken en technologieën.

De gevoelige gegevens kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot, uw persoonlijke gegevens, uw creditcardgegevens, uw voorkeuren en profielen op sociale-mediawebsites, uw berichten, uw foto’s, enz.

Het fenomeen internetprivacy heeft de laatste tijd aan populariteit gewonnen, dankzij het toegenomen aantal online fraude, cyberaanvallen, phishing-zwendel en wetten voor het bewaren van gegevens die erop gericht zijn uw internetvrijheid te beperken.

Waarom heb je internetprivacy nodig?

Hier is een scenario om u een idee te geven. Je bent in je slaapkamer en speelt je favoriete game op je PlayStation 4. Plots komt er een onbekende je kamer binnen en begint te schreeuwen. Wat zal uw reactie zijn? Je zou willen dat de onbekende persoon vertrekt vanwege zijn inbreuk op je privacy.

Hetzelfde geldt voor uw online privéruimte. Je wilt niet dat iemand binnenvalt of er zelfs maar naar kijkt. Je zult zeker woedend zijn als je te weten komt dat je inbox wordt gebombardeerd met ongewenste e-mails, of dat iemand anders je online activiteiten in de gaten houdt.

Daarom hebt u onfeilbare online privacy nodig, zodat niemand – organisaties, adverteerders, hackers, ISP’s, enz. – uw online ruimte kan binnendringen en uw gegevens tegen uw wil kan openen, stelen of wijzigen.

Is internetprivacy dood?

Tegenwoordig maken mensen zich meer zorgen over hun online privacy. Hoewel er maar weinig mensen zijn, neemt het bewustzijn over het begrip persoonlijke privacy via het web ook toe.

Mensen weten dat er een bedreiging bestaat voor hun online aanwezigheid, maar ze zijn gewoon nalatig in het tegengaan van deze heersende bedreigingen. Eerlijk gezegd geven grote organisaties niets om de privacy van internetgebruikers.

Het enige wat ze willen zijn de gebruikersgegevens waaruit ze uit de eerste hand inzicht kunnen krijgen in de voorkeuren van internetgebruikers, hun voorkeuren en antipathieën, hun online activiteiten, enz. Het is de plicht van de gewone internetgebruiker om zijn of haar eigen identiteit te beschermen over het web.

Gelukkig is online privacy niet dood. U kunt de heersende online bedreigingen nog steeds tegengaan door anoniem te worden op internet. Hiermee kunt u vrij internetten zonder enige druk.

Niemand kan zelfs uw online activiteiten bijhouden of controleren als u eenmaal anoniem bent geworden. Maar hoe kan men het web gebruiken met een mantel van anonimiteit? Vind het antwoord op deze vraag hieronder!

Hoe zorg je voor privacy & anonimiteit op internet?

U kunt bedreigingen voor uw online privacy en anonimiteit tegengaan door verschillende tools te gebruiken die zijn ontwikkeld om netizens te helpen zich achter de sluier te verbergen terwijl ze online browsen, downloaden, streamen of torrenten.

Een van deze tools is een virtueel particulier netwerk (VPN). Zoals de naam al doet vermoeden, brengt een VPN een virtuele tunnel tot stand waar uw verkeer en communicatie doorheen worden geleid, zodat niemand de inhoud van uw gegevens kan controleren.

Een VPN verbergt niet alleen uw echte IP-adres door het te vervangen door dat van de server waarmee u bent verbonden, maar beveiligt ook uw gegevens met end-to-end-codering om anoniem browsen mogelijk te maken.

Afgezien daarvan moet u overschakelen van uw normale browser en kiezen voor een meer privacyvriendelijke optie. Neem bijvoorbeeld de Tor-browser, die uw IP-adres verbergt en uw communicatie via een wereldwijd netwerk van relay-knooppunten stuurt.

Bovendien is het een goed idee om af te stappen van zoekmachines zoals Google en Bing, aangezien deze bedrijven al uw zoekopdrachten, locatie, enz. bijhouden en die informatie gebruiken om u gerichte advertenties te tonen.

Hier kan een anonieme zoekmachine DuckDuckGo uw redder zijn. Het volgt u niet, bewaart uw persoonlijke gegevens niet en toont u geen advertenties. Zelfs als er advertenties worden weergegeven, zijn deze niet gerelateerd aan uw zoek- of browsegeschiedenis.

Wist u dat uw e-mails tot de meest gecontroleerde dingen op internet behoren? Om deze reden kun je je beter aanmelden voor een beveiligd e-mailaccount zoals Tutanota, dat e-mails automatisch versleutelt en ontsleutelt op het beoogde apparaat.

Het definitieve oordeel

Zoals je kunt zien, kun je met de juiste aanpak en tools nog steeds internetten terwijl je anoniem en privé blijft. Ondanks alle ontberingen waarmee u wordt geconfronteerd, is dit het juiste moment om te vechten voor uw online privacy en te genieten van internetten in volledige vrijheid. Veel plezier met anoniem browsen!

0 Shares:
You May Also Like