Interne fout videoplanner oplossen op Windows 10 (bijgewerkt in 2021)

Zoals eerder besproken Normaal gesproken Blauwe scherm van dood gebeurt telkens wanneer uw computer iets tegenkomt waarvan hij niet begrijpt hoe hij moet worden verwerkt – dus hij draait zichzelf om en laat u weten wat dat probleem was om zichzelf te redden. En de BSOD-fout Interne fout videoplanner geeft aan dat de videoplanner een fatale overtreding heeft gedetecteerd. De fout wordt meestal veroorzaakt door de grafische kaart die is uitgeschakeld of verouderd en het is een probleem met de stuurprogramma’s en heeft een stop code 0x00000119.

Deze Interne fout videoplanner kan op elk moment optreden tijdens het werken op uw pc, het spelen van het spel, opstarten vanuit de slaapstand of tijdens het opstarten van vensters Regelmatig opnieuw opstarten met blauw scherm. Net als andere BSOD-fouten, is dit: Interne fout videoplanner meestal tegenkomen na update een recente update van het beeldschermstuurprogramma, nieuwe applicatie-installatie, vanwege corrupte systeembestanden.

Hoe de interne fout van de videoplanner te herstellen

Deze interne fout van de videoplanner verschijnt plotseling met BSOD-foutcode en start de pc opnieuw op. Als u ook last heeft van dit probleem, past u hier onderstaande oplossingen toe om deze interne fout van de videoplanner op een Windows 10-computer op te lossen. Maar voordat u oplossingen toepast, moet u eerst de reden begrijpen achter de interne fout van de videoplanner. Deze fout treedt voornamelijk op als gevolg van een beschadigd of beschadigd videostuurprogramma, beschadigde Windows-systeembestanden, een virus- of malware-infectie of beveiligingssoftware of -services van derden. Laten we nu naar het gedeelte Oplossingen gaan.

Controleren op hardwareprobleem

Begin met een basisoplossing, start Windows eerst opnieuw en controleer of Windows normaal opstart. Koppel vervolgens alle externe apparaten (printer, scanner, audio-aansluiting enz.) los, inclusief voedingskabel, VGA-kabel en toetsenbord en muis. Houd nu de aan / uit-knop 30 seconden ingedrukt, sluit vervolgens alleen de stroomkabel, VGA-kabel aan en start Windows en controleer of Windows normaal start. Zo ja, sluit dan het toetsenbord en de muis aan en start Windows opnieuw op en controleer, (zo niet, ga naar de volgende oplossing). Windows start normaal, sluit vervolgens externe apparaten één voor één aan en start elke keer opnieuw op om erachter te komen of er een extern apparaat is dat het probleem veroorzaakt. Als u een problematisch apparaat hebt gevonden, controleer het apparaat dan met een ander systeem als het hetzelfde probleem veroorzaakt en neem dan contact op met de fabrikant.

Windows starten in veilige modus

Als als gevolg van deze fout op het blauwe scherm de vensters vaak opnieuw opstarten, moet u Windows niet normaal opstarten. Dan moet u toegang krijgen tot de geavanceerde opstartopties van Windows. Waar u opstartreparatie kunt uitvoeren, gaat u naar de veilige modus zodat u stappen voor probleemoplossing kunt uitvoeren om de interne fout van de videoplanner te herstellen. Controleer Hoe u kunt opstarten in de veilige modus met netwerken op Windows 10. Opmerking: als u Windows normaal kunt starten, hoeft u niet naar de veilige modus te gaan, u kunt de onderstaande oplossingen rechtstreeks toepassen.

Videostuurprogramma bijwerken of terugdraaien

Zoals besproken Voordat de belangrijkste reden achter deze interne fout van de videoplanner het beschadigde, verouderde of incompatibele grafische stuurprogramma is, moeten we ons concentreren op het beeldschermstuurprogramma, het videografisch stuurprogramma bijwerken of terugdraaien. Bent u in de war met Update of rollback?

Wis eerst het concept als het blauwe scherm een ​​recente update van uw pc en het videostuurprogramma heeft gestart. U kunt proberen om terugrollen de update. Omdat, als de nieuwste driverupdate niet kan worden geïnstalleerd of als deze problematisch is, u mogelijk met videostuurprogramma-gerelateerde problemen te maken krijgt.

Als u een incompatibele of verouderde videodriver hebt. In dat geval moet u: update het naar de nieuwste versie. Laten we weten hoe u videostuurprogramma’s kunt bijwerken of terugdraaien.

Grafisch stuurprogramma bijwerken

Druk allereerst op Windows-toets + R typ dan devmgmt.msc en druk op de enter-toets om Apparaatbeheer te openen. Hier ziet u alle lijst met geïnstalleerde stuurprogramma’s of uw pc. Hier Uitvouwen Beeldschermadapters, klik vervolgens met de rechtermuisknop op uw videostuurprogramma en selecteer Stuurprogramma bijwerken.

Selecteer nu Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogrammasoftware, Het zal uw beeldschermstuurprogramma automatisch bijwerken. Anders, als u het nieuwste grafische stuurprogramma van de website van de fabrikant hebt gedownload, selecteert u de optie Op mijn computer naar stuurprogramma’s zoeken, stelt u het stuurprogrammapad in en volgt u de instructies om het te installeren. Start daarna Windows opnieuw en controleer of de fout op het blauwe scherm verdwenen is.

Rollback-stuurprogramma

Als u te maken krijgt met een interne fout van de videoplanner na een Windows-update of het installeren van de nieuwste updates voor uw grafische stuurprogramma, dan is Rollback-stuurprogramma de aanbevolen oplossing. Om de Rollback-optie opnieuw uit te voeren, opent u Apparaatbeheer -> vouw Beeldschermadapters uit -> selecteer en klik met de rechtermuisknop op uw geïnstalleerde beeldschermstuurprogramma (grafisch stuurprogramma) en klik op eigenschappen.

Ga nu naar de tabblad stuurprogramma, Klik vervolgens op Terugdraaien. (Opmerking: de optie stuurprogramma terugdraaien is alleen beschikbaar als u onlangs uw grafische stuurprogramma hebt bijgewerkt) En volg de instructies op het scherm om het stuurprogramma van het beeldscherm terug te draaien, installeer de vorige stuurprogrammaversie die voorheen probleemloos werkte. Start nu Windows opnieuw en controleer of het BSOD-probleem verdwenen is. Als je nog steeds hulp nodig hebt, volg dan de volgende oplossing.

Snel opstarten uitschakelen

Met Windows 10 Microsoft Added Fast startup-optie om de opstarttijd van het systeem te verkorten en Windows sneller te laten opstarten. (F van Windows-gebruikers melden dat ze vanwege deze hybride afsluitfunctie te maken hebben met opstartproblemen, verschillende BSOD-fouten omvatten interne video-plannerfout op Windows 10. En door deze functie uit te schakelen, kunt u deze opstartproblemen oplossen.

Om snel opstarten uit te schakelen, opent u het configuratiescherm -> kleine pictogramweergave -. energie-opties -> kies wat de aan / uit-knoppen doen -.> instellingen wijzigen die momenteel niet beschikbaar zijn -> schakel vervolgens Snel opstarten inschakelen uit (aanbevolen).

Klik daarna op wijzigingen opslaan en start vervolgens eenvoudig Windows opnieuw op en controleer vervolgens of Windows normaal start zonder enige BSOD-fout.

Beveiligingssoftware uitschakelen of verwijderen

Sommige beveiligingssoftware kan ook een BSOD-probleem veroorzaken. AVG Internet Security kan bijvoorbeeld een DPC-waakhondovertreding of een interne videoplannerfout veroorzaken. Ik zou dus willen voorstellen dat u uw antivirusprogramma uitschakelt en uw pc opnieuw start. Kijk dan wat er gebeurt. Als het BSOD oplost, moet u uw antivirussoftware verwijderen.

Ruim het systeemongewenste bestand op

Sommige Times Accumulated junk-bestanden kunnen ertoe leiden dat Windows OS traag reageert of zelfs het VIDEO_SCHEDULER_INTERNAL_ERROR-probleem. En het kan mogelijk zijn dat het opruimen van deze tijdelijke bestanden met Schijfopruiming deze BSOD-fout oplost. Het kan ook helpen om de prestaties van uw pc te versnellen.

Om het hulpprogramma Schijfopruiming uit te voeren Klik op de Begin knop en op het zoekbalktype schoonmgr druk dan op de enter-toets. Hiermee wordt de schijfopruiming geopend. Selecteer hier de door het systeem geïnstalleerde schijf (normaal C: schijf) en klik vervolgens op OK.

Vervolgens begint Schijfopruiming de schijfruimte te berekenen die u kunt terugwinnen. Selecteer en vink de categorieën aan die u wilt opschonen in het dialoogvenster Schijfopruiming en klik vervolgens op Oke. Over het algemeen neemt de categorie “Tijdelijke bestanden” de meeste schijfruimte in beslag. Na het opnieuw opstarten, werkt de Windows-computer normaal en controleert u of er geen BSOD-fouten meer zijn.

Zorg ervoor dat vensters en stuurprogramma’s zijn bijgewerkt

Microsoft Drop wordt regelmatig bijgewerkt om verschillende bugs, systeemproblemen en incompatibiliteitsproblemen met stuurprogramma’s op te lossen. Betekent dat Windows-update veel problemen op uw pc oplost. Met Windows 10 zijn updates ingesteld om automatisch te installeren, maar als uw systeem om welke reden dan ook niet de nieuwste updates heeft, raden we u ten zeerste aan om de nieuwste updates op uw Windows S10-computer te installeren vanaf

Instellingen -> update & beveiliging – Controleren op updates.

Nogmaals, stuurprogramma’s zijn het kritieke onderdeel van uw computer. Al uw geïnstalleerde stuurprogramma’s moeten worden bijgewerkt om Windows 10 soepel te laten werken. Verouderde/incompatibele stuurprogramma’s kunnen verschillende problemen veroorzaken. Nogmaals, we raden aan om de stuurprogramma’s van uw installatieapparaat te controleren en bij te werken, met name het beeldschermstuurprogramma, de netwerkadapter en het Windows-audiostuurprogramma.

Om stuurprogramma’s bij te werken, drukt u op win + R en typt u devmgmt.msc en druk op de enter-toets. Hiermee wordt alle lijst met geïnstalleerde stuurprogramma’s weergegeven. Vind een gele tinteling onder het geïnstalleerde stuurprogramma. indien gevonden, verwijder deze, bezoek de website van de fabrikant, download de nieuwste beschikbare driver voor dat apparaat en installeer. u kunt er ook met de rechtermuisknop op klikken en stuurprogramma bijwerken -> selecteer vervolgens stuurprogramma’s automatisch bijwerken om het nieuwste stuurprogramma van de Windows-server te installeren.

Corrupt register repareren

Ook kunnen ongeldige, beschadigde of beschadigde registers een ander probleem veroorzaken op uw Windows-pc. En soms kan het verantwoordelijk worden voor het probleem met het blauwe scherm met de interne fout van de videoplanner. Dus, voer een registerscan uit en repareer het. U kunt hiervoor vertrouwde programma’s van derden gebruiken. Een van de meest populaire programma’s in CCleaner. Het heeft opties om problematische registers op te lossen.

Beschadigde systeembestanden herstellen

Zoals we eerder hebben besproken Beschadigde systeembestanden kunnen verschillende Windows-problemen veroorzaken, waaronder verschillende blauwe schermfouten opnemen en mogelijk is deze interne fout van de videoplanner er een van. Daarvoor raden we aan om uw Windows-computer te controleren op beschadigde systeembestanden met: SFC-hulpprogramma. ( systeembestandscontrole ( SFC / scannow ) is een systeemhulpprogramma waarmee u beschadigde systeembestanden op Windows-computers kunt vinden en herstellen. U kunt hier meer lezen over SFC-hulpprogramma.

Rennen SFC-hulpprogramma Open de opdrachtprompt als beheerder en typ command SFC /scannow druk vervolgens op de enter-toets om de opdracht uit te voeren.

Dit zal vensters scannen op beschadigde ontbrekende systeembestanden als er iets wordt gevonden, het zal zichzelf herstellen. Wacht tot 100% het scanproces voltooit en na het opnieuw opstarten van Windows en controleer de BSOD-fout van Windows.

Als uw systeembestanden beschadigd zijn, heeft u meer kans om met zoveel problemen te worden geconfronteerd, waaronder BSOD. Het is mogelijk om ze te repareren. Ik heb er al een artikel over geschreven.

Als alle bovenstaande methoden niet kunnen worden opgelost Interne fout videoplanner dan is het tijd om de systeemherstelfunctie te gebruiken. Die uw Windows-computer terugzetten naar een vorige werkende staat waarin Windows probleemloos werkt. Controleer Hoe u systeemherstel uitvoert op een Windows-computer.

conclusie

Dit zijn enkele best werkende oplossingen om te repareren Verschillende Windows 10 BSOD-fouten erbij betrekken Interne fout videoplanner op Windows-computers. Ik hoop dat na het toepassen van deze oplossingen uw probleem Video Scheduler Internal Error zal worden opgelost en dat Windows er geen heeft weergegeven BSOD Fout. Heb je nog steeds een vraagsuggestie over dit bericht, reageer dan hieronder. lees ook van onze blog:

0 Shares:
You May Also Like