Imilab EC4 outdoor beveiligingscamera review: heeft software-updates nodig om te kunnen concurreren

Imilab EC4 with wireless bridge

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Betaalbaar geprijsd (idem voor de optionele cloudopslag) Aantrekkelijk industrieel ontwerp, met robuuste weersbestendigheid Zeer goede videokwaliteit, vooral nachtzicht

nadelen

Legt geen niet-menselijke activiteit vastmicroSD-kaart moet van de camera naar een kaartlezer worden overgebracht om opnames te downloaden Gebruikersinterface is niet helemaal intuïtief

Ons oordeel

De sexy Imilab EC4 ziet er goed uit, maar de functieset moet worden bijgewerkt om te kunnen concurreren met grotere spelers.

Prijs bij beoordeling

$ 189,99 op het moment van deze beoordeling (adviesprijs is $ 235,99). Add-on camera’s werden verkocht voor $ 129,99 ($ ​​145,99 MSRP)

We hebben voor het laatst ingecheckt bij Imilab in 2021, met onze C20 indoor pan/tilt camera review. Imilab gaat nu duurder worden met een statische buitencamera – de Imilab EC4 – die tot doel heeft de lat hoger te leggen en te concurreren met de grotere merken in deze markt.

Ontworpen in een bekend, langwerpig bullet-formaat, is de camera zelf strak en glanzend, een enorme upgrade van de voetgangers C20. Verweerd tot een indrukwekkende IP66-classificatie (we leggen IP-codes uit in de vorige link) en aangedreven door een 5200mAh-batterij, kan de camera vrijwel overal worden geïnstalleerd – op voorwaarde dat u hem kunt verwijderen voor periodiek opladen (via de meegeleverde micro- USB-kabel).

Imilab EC4 met houder

Imilab

Als alternatief kunt u het optionele zonnepaneel van Imilab ($ 89,99 MSRP, maar verkocht voor $ 69,99 op het moment van schrijven) ophalen om de batterij op te laden. Merk op dat het ontwerp van de camera grotendeels vereist dat deze wordt geïnstalleerd met behulp van de wandmontage-adapter die in de achterkant van de camera wordt geschroefd. Door de afgeronde voet van de camera kun je hem niet gemakkelijk op een plank zetten zonder hem tussen twee andere objecten te klemmen om hem rechtop te houden.

Voordat je de camera installeert, moet je de meegeleverde ethernetbridge instellen. Vreemd genoeg is dat een vereiste bij de C20, die rechtstreeks communiceert met je wifi-router. De bridge is een redelijk anoniem stuk hardware, dat zich namelijk onderscheidt door het feit dat het een microSD-kaartsleuf aan boord heeft (er wordt geen kaart meegeleverd) waarmee direct video kan worden vastgelegd.

Als de bridge is geïnstalleerd, kunt u direct naar de camera gaan. Beiden zijn vrij gemakkelijk opgezet in mijn testen; de bridge werd automatisch ontdekt door de app zodra ik hem inplugde en aanzette. Het instellen van de camera omvat het scannen van een QR-code die op het chassis is afgedrukt en het doorlopen van een paar basisconfiguratiestappen; Ik had aanvankelijk wat problemen om de camera verbinding te laten maken met wifi (alleen 2,4 GHz-netwerken worden ondersteund), maar na een paar pogingen werkte alles prima.

Imilab-app

Christopher Null / IDG

De EC4 heeft solide specificaties, waaronder een resolutie van 2560 x 1440 pixels en een (diagonaal) gezichtsveld van 150 graden. De camera is uitgerust met standaard infrarood nachtzicht en een matig felle schijnwerper die kan worden gebruikt voor het maken van full colour opnames ‘s nachts. Ik vond video’s die overdag werden gemaakt helder en gefocust, hoewel de kleuren enigszins gedempt waren, en de infrarood nachtzichtmodus was uitzonderlijk. De schijnwerper is niet helder genoeg om meer dan ongeveer 15 voet verlichting te bieden, maar het werkt prima in kleine ruimtes.

Het systeem bevat slimme bewegingsdetectiefuncties die kunnen worden aangepast om alleen te worden geactiveerd op door u ingestelde tijden, configureerbare activiteitszones waarmee u beweging in bepaalde delen van het frame kunt negeren, en een optioneel “akoestisch-optisch alarm”, dat kan worden ingesteld op laat 10 seconden een sirene klinken en optioneel de schijnwerper laten knipperen wanneer beweging wordt gedetecteerd.

Maximale cliplengte is configureerbaar tot 60 seconden, met een afkoelinterval van 0 tot 120 seconden, ook door de gebruiker te configureren. Van bijzonder belang: het systeem bevat een AI-systeem dat is afgestemd op het vastleggen van menselijke activiteiten, die in de app worden gemarkeerd als ‘persoongebeurtenissen’. Hoewel de app impliceert dat andere soorten gebeurtenissen kunnen worden vastgelegd, was dit niet het geval bij mijn tests: de EC4 legde menselijke activiteit vast, dus dit is geen goede keuze om huisdieren, dieren in het wild of passerende dieren in de gaten te houden verkeer.

Imilab EC4 met optioneel zonnepaneel

Imilab

Een belangrijk kenmerk is hier MIA. Hoewel je nu video’s uit de cloud kunt downloaden, is de enige manier om ze van een SD-kaart te krijgen, de kaart uit de bridge te halen en op je computer aan te sluiten. Andere functies, zoals toegang tot het scherm waar u de sirene kunt activeren of tweerichtingsaudio kunt gebruiken, zijn minder dan intuïtief.

Vreemd genoeg is de app ook volledig afgestemd op het opnemen van clips in de cloud. Als u in plaats daarvan liever een microSD-kaart gebruikt, zal het u misschien verbazen dat clips niet worden verzameld in het afspeelsysteem in de app. Om ze te vinden, moet je naar het instellingenmenu gaan en vervolgens op SD-kaartvideo tikken om een ​​aparte opslagplaats van videobestanden te vinden. Het goede nieuws is dat het cloudplan van Imilab redelijk in prijs is (en snel video’s kan afspelen). De prijzen zijn zelfs goedkoper dan vorig jaar, althans voor het 30-dagenplan: 7 dagen geschiedenis kost $ 2 / maand of $ 20 / jaar, terwijl een geschiedenis van 30 dagen $ 4 / maand of $ 40 / jaar kost. Een maar liefst 3 maanden durende proefperiode wordt momenteel gebundeld met de camera.

De prijzen voor de camera zijn overal op de kaart te vinden, met een catalogusprijs van $ 236 (inclusief de hub) en Imilab verkoopt de combo rechtstreeks voor $ 190. Kijk rond en je zult zien dat het duo voor minder verkoopt, hoewel het op het moment van schrijven niet verkrijgbaar was bij Amazon. Helaas heeft de camera, zelfs voor $ 190, te veel beperkingen in zijn huidige staat – en doet hij meer dan een paar valse beloften – om hem echt aan te bevelen bij meer volledig uitgeruste concurrenten.

0 Shares:
You May Also Like