iLive Indoor / Outdoor Bluetooth-luidsprekers review: Stereo op palen

isbw240bdl hero

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Goed geluid met mooie stereoscheiding voor de prijs Oplaadbaar via USB of ingebouwde zonnepanelen Waterbestendig

nadelen

Geluidskwaliteit afhankelijk van plaatsing en oriëntatieNiet veel basMuziek afgespeeld vanaf aux-ingang of SD-kaart beperkt tot een enkele luidspreker

Ons oordeel

Dit stereopaar waterbestendige luidsprekers voor binnen en buiten klinkt beter dan hun prijskaartje en biedt zelfs FM-radio en SD-kaartweergave. Je kunt ze zelfs in de grond steken.

iLive’s Indooor/Outdoor Bluetooth-luidsprekers doen denken aan die op zonne-energie werkende padverlichting die ze verkopen in de gazon-en-tuinafdeling van de ijzerhandel. Niet omdat ze ‘s nachts gloeien, maar omdat deze waterbestendige, Bluetooth-stereoluidsprekers worden geleverd met zowel zonnepanelen voor het opladen van hun batterijen als verwijderbare palen die je de grond in kunt rijden om ze rechtop te houden.

Het is zeker een interessant idee, maar het betere nieuws is dat deze luidsprekers – zoek naar iLive-modelnummer ISBW240BDL – veel beter klinken dan je zou vermoeden op basis van hun prijskaartje van $ 70 (Walmart verkocht ze voor $ 50 op het moment van schrijven ). En als je niet buiten bezig bent, kun je de stokken losmaken en het feest in huis brengen

Ontwerp

De cilindrische luidsprekers – je zou ze ook kunnen vergelijken met blikjes bier – hebben ronde zonnepanelen bovenop die hun batterijen druppelsgewijs zullen opladen als het buiten zonnig is. Zonder de inzet stijgt elke luidspreker met een diameter van 3,03 inch 6,57 inch hoog.

Elke luidspreker heeft een identieke set bedieningselementen (ze werden waarschijnlijk ooit afzonderlijk verkocht): volume omhoog, volume omlaag, Bluetooth-paar en stereopaar/ingang selecteren; plus een multifunctionele aan/uit-knop en een knop voor volgend nummer/vorig nummer. Er zijn ook twee indicatielampjes voor Bluetooth en stereo-koppeling, evenals een microfoon direct daarboven. Aan de andere kant van de luidspreker bevindt zich een grote plug die een micro-USB-oplaadpoort, een 3,5 mm aux-ingang en een microSD-kaartsleuf verbergt.

Zoals je misschien al geraden had, is een van de handige trucs van de ISBW240BDL het afspelen van muziek vanaf een microSD-kaart. Hiermee kun je je afspeellijst instellen en vergeten, en het elimineert de feestvreugde van het onderbreken van het afspelen wanneer je telefoon weer in een telefoon verandert. Maar er is een addertje onder het gras: het werkt maar op één luidspreker tegelijk.

ilive outdoor bluetooth primair

En dat is mijn grootste probleem met deze luidsprekers: ze functioneren alleen als een stereopaar als Bluetooth in gebruik is. Als u de aux-ingang of de kaartsleuf op een van beide luidsprekers gebruikt, is het alleen via die luidspreker te horen. Jammer. De reden ligt voor de hand: het is het Bluetooth-signaal dat wordt gescheiden via TWS (True Wireless Stereo) of iets dergelijks. Het is toch teleurstellend.

Aan de andere kant coördineer je de muziek van de coole truc van de ISBW240BDL: FM-radio. In dit geval moet u elke luidspreker op dezelfde zender instellen. FM wordt opgeroepen door een korte druk op de knop “luidsprekers aansluiten”. De eerste keer dat u dit doet, hoort u veel ruis, maar als u de aan/uit-knop twee seconden ingedrukt houdt, wordt naar lokale zenders gezocht. Zodra de scan is voltooid, kunt u met twee seconden op de plus/min-knoppen van zender wisselen.

De fabrikant beweert dat de ISBW240BDL waterbestendig is, maar biedt geen IP-classificatie voor hen. Afgaande op de bouwkwaliteit, het ontwerp en de poortplug, denk ik dat ze zo ongeveer alles zouden overleven, behalve totale onderdompeling. Maar dat is slechts een gok, want iLive heeft mijn factcheckblad niet teruggestuurd. Op basis van mijn luistertests zou ik ook veronderstellen dat elke luidsprekerbehuizing een enkele, ongeveer 2 inch, full-frequentie luidspreker bevat met een versterker die 7 tot 10 watt aan vermogen levert.

Prestatie

De ISBW240BDL zal niemand omverblazen met zijn audioprestaties, vooral niet wanneer hij afzonderlijk wordt gespeeld; ze zijn echter zeer goed beluisterbaar wanneer ze in stereo zijn gekoppeld. Scheiding doet dat voor u. Dat gezegd hebbende, ik zou op het eerste gezicht niet zo vriendelijk zijn geweest.

Ik begon deze luidsprekers te testen met de bedieningselementen naar me toe gericht. Terwijl de stereo-scheiding fantastisch was (zoals het hoort met aparte rechter- en linkerluidsprekers), klonk Toto’s “Afrika” saai en levenloos. Ik begon de luidsprekers langzaam rond hun verticale as te draaien en toen ik een punt bereikte halverwege tussen de bedieningselementen aan de voorkant en de stekker aan de achterkant, voila! Het high-end nam merkbaar toe en ook de plaatsing van verschillende instrumenten in het geluidsveld fleurde op. De claim van de productpagina van 360 graden geluid is daarentegen een beetje opgeblazen.

De belangrijkste zwakte van de ISBW240BDL is het gebrek aan bas. Er is helemaal geen subbas, want twee seconden met Young Jeezy’s was meer dan genoeg om te bewijzen. Welke bas aanwezig is, kan beter worden omschreven als low-mid punch. Ik zou de low-end bloedarmoede niet noemen, maar dreun is absoluut minimaal.

isbw240b lifestyle thuiskopie

Deze luidsprekers zijn prima voor licht luisteren tijdens een picknick, een maaltijd binnen of buiten, of iets dergelijks. Zeg, wanneer gesprek en eten centraal staan. Ze zijn luid genoeg voor een paar of twee om op te dansen, maar breng ze niet naar een hootenanny van welk genre dan ook.

iLive claimt 20 uur looptijd op half volume, maar ik was pas halverwege toen een rood-licht batterijwaarschuwing begon te knipperen. De schattingen van leveranciers zijn meestal een beetje optimistisch. Na zoveel sprekers die geen claims hebben bereikt, beschouw ik de iLive’s als een goede prestatie.

Gevolgtrekking

Stereoscheiding kan een gebrek aan supergetrouwheid goedmaken, wat grotendeels het geval is met de ISBW240BDL-combo. Wie bij iLive zich dat realiseerde en ze als een paar heeft gebundeld, verdient een verhoging – afzonderlijk zijn de luidsprekers strikt lichtgewicht.

Als een paar zijn deze luidsprekers prima voor casual luisteren op elke locatie waar je niet veel volume of dreun nodig hebt. Er is niets beters, of zelfs vergelijkbaars voor zover ik weet, in de prijsklasse. Houd er rekening mee dat ze alleen stereo zijn wanneer Bluetooth in gebruik is.

0 Shares:
You May Also Like