iLive Bluetooth Tailgate Party-luidspreker (ISB380B) review: Goedkoop plezier

isb380b ilive hero

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Verbazingwekkend licht van gewicht Super betaalbaar USB, SD-kaart, Bluetooth 5.0, aux- en microfoonweergave

nadelen

Matig geluid Vervormt bij hoog volume Bloedarme bas gezien de grootte van de driver

Ons oordeel

We hadden niet veel verwacht gezien de straatprijs van $ 50, maar we kregen meer dan we hadden verwacht. Het geluid is niet geweldig, maar het speelt af van verschillende bronnen en is een verrassend degelijke lichte PA.

De iLive Tailgate Party-luidspreker (modelnummer ISB380B) ziet er zwaar uit, maar is verrassend licht. In feite zag ik er zoveel zwaarder uit dan het is, dat ik het bijna de eerste keer dat ik het oppakte gelanceerd. Wetende dat zware magneten over het algemeen een beter geluid betekenen, was het een beetje een uh-oh-moment. Leren dat het geldt voor een straatprijs van slechts 50 dollar deed niet veel om dat idee te verdrijven.

Maar weet je wat? Hoewel het geluid strikt middelmatig is (het is geen Mackie Freeplay Live), is het werkbaar voor informele gelegenheden en vanwege het uiterlijk is het leuk. Oké, misschien een beter woord, maar het is ook een fatsoenlijke, goedkope, superdraagbare partyluidspreker en PA met een laag volume.

Ontwerp en specificaties

Kortom, het model ISB380B (iLive heeft een hele reeks achterklepluidsprekers) is het lef van een normale Bluetooth-luidspreker die is getransplanteerd in een grote body gemaakt van lichtgewicht plastic. De behuizing meet iets minder dan 10 inch op het breedste punt, ongeveer 9 inch op het diepste en iets minder dan 17 inch op het hoogste punt.

De ISB380B ziet eruit als een met bling beladen (actieve RGB-verlichting), boombox in jaren 80-stijl gekruist met handbagage. Dat laatste komt door de uitschuifbare handgreep en wieltjes waarmee je de speaker rond kunt trekken. Het is zo over de top dat ik er om moet glimlachen.

Uiterlijk terzijde, als je de wielen hebt, moet je trainen. Als deze luidspreker drie pond weegt, zou het me verbazen. iLive vermeldt het gewicht niet op de productpagina en ik had geen weegschaal die nauwkeurig genoeg was, maar ik kon de ISB380B gemakkelijk optillen met slechts twee vingers.

Naast de lichtgewicht materialen zijn er nog twee andere waarschijnlijke redenen hiervoor: een kleine batterij die slechts 6 uur looptijd levert op half volume, en een kleine of superlichte magneet op de 8-inch full-range speaker. Zoals ik al zei, magneten zijn belangrijk bij luidsprekers.

Desondanks is deze speaker beduidend veelzijdiger dan de gemiddelde Bluetooth-speaker. Het speelt deuntjes af via Bluetooth, vanaf een USB-stick of SD-kaart, en het heeft een 3,5 mm aux-ingang. Er is ook een 1/4-inch microfoonaansluiting met hoge impedantie. Het heeft zelfs een echo, zodat je kunt doen alsof je in een grotere zaal bent.

Dat is allemaal te vinden op het voorpaneel, dat ook afspeelknoppen heeft (volgende/vorige/invoer/afspelen/pauze); de USB-C-poort voor het opladen van het apparaat; en de draaiknoppen voor microfoonniveau, volume en echo. Er is een LCD-scherm met één regel, zodat u weet welk nummer wordt afgespeeld.

Geluid

De ISB380B produceert behoorlijk wat volume, hoewel het een klein beetje vervormt als je hem helemaal omhoog draait. Maar het pompt de bas niet echt op. Er is – dit is tenslotte een 8-inch driver – maar misschien niet zoveel als de meeste mensen zouden verwachten gezien de grootte en diepte van de doos. Er is genoeg om te weten dat het bestaat, maar niet genoeg om aan te dringen, als je begrijpt wat ik bedoel.

Hoge en middelhoge frequenties worden minder helder als je uit het midden beweegt. Omdat ze in het begin niet buitengewoon helder zijn, zakt het geluid snel van oké naar een beetje dof.

Vergeleken met goedkope spullen in het verleden klinkt de iLive Tailgate verrassend goed. Vergeleken met moderne luidsprekers? Mwah. Anders gezegd, wijn en kaas vergeten terwijl je naar Bach luistert; bier en mensen die over de top van de deuntjes praten, is meer het doelscenario. En af en toe als lichtgewicht PA voor kleine groepen. Ik was eigenlijk onder de indruk van de manier waarop het achtergrondgeluid doorsneed.

Een goedkope truc (maar leuk)

De iLive Tailgate Party Speaker (model ISB380B) klinkt op zijn best middelmatig – er is een reden waarom u deze en andere iLive-producten te koop vindt bij Home Depot). Maar de iLive-achterklep ISB380B is gemakkelijk mee te nemen, leuk, veelzijdig en goed genoeg voor een leuke tijd op kleine bijeenkomsten. Als mini PA in het bijzonder is dat meer dan verwacht voor een adviesprijs van $ 70 – en nog veel meer voor een straatprijs van minder dan $ 50. Feest maar door, jongens.

0 Shares:
You May Also Like