iLife A11 robotstofzuiger/mop hybride review: een efficiënte allesreiniger

iLife A11

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Stofzuigers en dweilen Bootst menselijke reinigingsbewegingen na LiDAR-mapping verhoogt de reinigingsefficiëntie

nadelen

Enige montage vereist om de dweilmodus in te schakelen

Ons oordeel

De iLife A11 levert solide allround reinigingsprestaties met een prijskaartje dat geschikt is voor de meeste budgetten.

Prijs bij beoordeling

$ 399,99

Beste prijzen vandaag

Amazone

$ 399,99

Free

iLife maakt enkele van de meest betaalbare en gebruiksvriendelijke robotstofzuigers op de markt, en dat is waar gebleven, ook al heeft het geavanceerde functionaliteit zoals lasernavigatie en realtime mapping aan zijn producten toegevoegd. De nieuwste, de A11, verhoogt de lat opnieuw met verbeterde LIDAR-technologie, grotere zuigkracht, krachtig dweilen en een betere app-ervaring, terwijl de prijs budgetvriendelijk blijft.

De hybride stofzuiger/mop heeft een onopvallend ontwerp, maar er zijn veel verbeteringen onder de motorkap. Deze omvatten maar liefst 4000 Pa max. zuigkracht, een toename van 50 procent in mapping-efficiëntie en door mensen gesimuleerde reinigingspaden en -bewegingen. Dit alles vertaalt zich in schonere vloeren met minder werk.

Naast de robot en het oplaadstation wordt de A11 geleverd met een 2-in-1/ watertank/vuilnisbak en stof-/dweilbeugel voor nat reinigen, een rubberen borstel die kan worden verwisseld in plaats van de borstel, een extra zijborstel, een afstandsbediening en een schoonmaakhulpmiddel om vuil en haren van huisdieren van de roller te verwijderen.

iLife A11 en oplaadstation

Michael Ansaldo/IDG

Het opzetten van de A11 is een kwestie van het oplaadstation inpluggen en de oplaadpinnen van de robot erop plaatsen. Dit omvat het verwijderen van een paneel aan de onderkant van het dock om toegang te krijgen tot de stroomaansluiting. Nadat u de stroomkabel hebt aangesloten, kunt u de speling verzamelen en deze om een ​​paar haken lussen en deze in de kabelsleuf bevestigen om te voorkomen dat de robot gaat slepen en de stroomtoevoer loskoppelen tijdens het schoonmaken. Het dock moet dan tegen een muur worden geplaatst met een paar voet ruimte aan elke kant en een vrij pad aan de voorkant zodat de stofzuiger gemakkelijk in en uit kan manoeuvreren.

De A11 kan worden bediend met zijn afstandsbediening, waarmee u de verschillende reinigingsmodi en functies kunt beheren. De betere optie is echter om de iLife Vac-app te downloaden, die hetzelfde zal doen en je laat profiteren van de kaartmogelijkheden van het vacuüm. De app vraagt ​​​​je om de aan / uit- en oplaadknoppen op de robot tegelijkertijd lang ingedrukt te houden om hem in de verbindingsmodus te zetten, waarna hij je door de stappen leidt om in te loggen op je wifi.

De eerste keer dat u de A11 gebruikt, wordt tijdens het schoonmaken een kaart van de indeling van de kamer gemaakt en opgeslagen. Zodra de kaart is voltooid, kunt u deze bewerken om virtuele grenzen toe te voegen, kamers aan te wijzen en schoonmaakgebieden te creëren. U kunt maximaal vijf kaarten opslaan, zodat u schoonmaaktaken kunt aanpassen voor meerdere verdiepingen of kamers.

iLife Vac-app

Michael Ansaldo/IDG

De stofzuiger heeft drie reinigingsmodi: Path-modus is de beste keuze voor algemene reiniging; de robot stippelt een pad uit en maakt schoon in een zigzagpatroon. De Edge-modus stuurt de robot om langs de muren van een kamer te reinigen, en de Max-modus, die in wezen alleen maar de zuigkracht van de robot verhoogt, is geschikt voor gebieden met veel stof of vuil.

Om harde vloeren nat te reinigen, vult u het 2-in-1 waterreservoir met kraanwater en vervangt u het door de standaard vuilnisbak. Vervolgens bevestig je de meegeleverde dweil/stofdoek aan de dweilbeugel en bevestig je deze aan de onderkant van de robot. Wanneer u begint met schoonmaken met dit dweilapparaat geïnstalleerd, zal de A11 achtereenvolgens de vloer stofzuigen en dweilen.

Het vacuüm werkte zoals geadverteerd in mijn testen. Hij manoeuvreerde gemakkelijk rond meubels en had geen problemen met de overgang van harde vloer naar vloerbedekking. Het slurpte gemakkelijk stof, haren van huisdieren, voedselkruimels en ander huishoudelijk afval op. Dweilen levert betere resultaten op dan veel van de hybride stofzuigers/dweilen die we hebben getest, omdat het de links-rechts schrobbeweging nabootst die mensen gebruiken met een dweilstok. Hierdoor kan het zowel geconcentreerd vuil en vlekken als oppervlaktevuil verwijderen.

De iLife Vac-app biedt intuïtieve bediening voor realtime weergave en beheer van schoonmaaktaken. De meest elementaire bedieningselementen zijn weergegeven in een eenvoudige werkbalk, met reinigingsmodi en aanvullende functies zoals planning, schoonmaakgeschiedenis en handmatige bedieningselementen die toegankelijk zijn via een pop-upmenu “meer”. Het is vermeldenswaard dat dit een andere – en veel betere – iLife-app is dan degene die zoveel problemen had met de eerste kaartrobot van het bedrijf, de iLife A10.

De iLife A11 levert solide allround reinigingsprestaties met een prijskaartje dat geschikt is voor de meeste budgetten. Of je nu onze eerste robotstofzuiger wilt kopen of wilt upgraden van een meer uitgekleed model, de A11 is een zeer aantrekkelijke optie.

Michael Ansaldo is een ervaren journalist voor consumententechnologie en technologie voor kleine bedrijven. Hij levert regelmatig bijdragen aan TechHive en PCWorld.

0 Shares:
You May Also Like