iLife A10 robotstofzuiger review: deze bot kan niet uit de weg gaan

ilife a10 copy

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Maakt goed schoon (wanneer het correct werkt)Maakt aanpasbare kaarten Navigeert goed door obstakels

nadelen

Kan vaak niet de hele kamer bedekkenFinicky appVaccum stopt willekeurig met schoonmaken zonder duidelijke reden

Ons oordeel

De iLife A10 heeft een aantal leuke kaartfuncties, maar de inconsistente prestaties suggereren dat het nog steeds een werk in uitvoering is.

Ik heb geweldige ervaringen met eerdere iLife-robotstofzuigers, dus ik verwachtte dat de introductie van lasernavigatie met de nieuwe A10 deze nog beter zou maken. Maar hoewel het nieuwe vacuüm een ​​aantal geweldige nieuwe aanpassingsfuncties voor het in kaart brengen en schoonmaken toevoegt, voelt het door zijn kieskeurige prestaties meer als een werk in uitvoering dan als een gepolijst product.

De iLife A10 meet 12,99 x 12,6 x 3,74 inch, die extra hoogte dankzij de laserkoepel bovenop. Het wordt geleverd met een vooraf geïnstalleerde borstelrol en een secundaire rubberen borstel die beter is voor het grijpen van dierenharen en groter vuil, plus twee paar spinborstels, een oplaadstation en mat, een voedingsadapter, afstandsbediening, schoonmaakhulpmiddel en een extra hoge -prestatiefilter.

De stofzuiger blijft dicht bij de esthetiek van andere merken met een geborstelde zwarte afwerking en een blad van gehard glas. Een start/pauze Auto clean-knop is geplaatst in de bovenkant voor de laserturret, en er is een aan / uit-schakelaar aan de zijkant. De prullenbak van 0,6 liter van de A10, die speciaal is ontworpen om de kans op verstopping van het filter te verkleinen, wordt achterin geplaatst.

ilife a10 penseelkopie

Om de iLife A10 in te stellen, klik je de twee zijborstels aan de onderkant vast. Zowel de borstels als de noppen hebben de kleurcode geel en blauw om ervoor te zorgen dat u de juiste plaatsing krijgt. Plaats vervolgens de mat onder het oplaadstation, sluit het dock aan en zet de iLife A10 erop om op te laden. In mijn tests duurde het ongeveer twee uur om van leeg vermogen op volle kracht te komen; in de tussentijd kun je de iLife Home-app downloaden en de aanwijzingen volgen om de stofzuiger te verbinden met je wifi-netwerk.

Je kunt de iLife A10 bedienen met de fysieke afstandsbediening of de app. Het voordeel van de app is dat je de indeling van het gebied in kaart kunt brengen om je schoonmaak aan te passen. Als het klaar is, wordt de kaart opgeslagen en kun je de indeling in gebieden of kamers verdelen, no-go- en to-go-zones maken en onzichtbare muren toevoegen. U kunt verschillende kamers plannen om op verschillende tijden te worden schoongemaakt en de zuigkracht instellen om automatisch te verhogen bij het reinigen van specifieke gebieden. De mogelijkheid om meerdere kaarten op te slaan is geweldig als je in een huis met meerdere verdiepingen woont. U kunt voor elke verdieping een andere kaart opslaan en elke keer dat u schoonmaakt de juiste selecteren.

3489e04c 70f9 4f13 a94b 8a0982d2e5e2

Helaas bleek de app te kieskeurig om als hoofdcontroller te gebruiken. Ik moest mijn benedenverdieping drie keer schoonmaken voordat het een plattegrond van de lay-out opsloeg. Tijdens schoonmaakklussen leek het vaak een stap of twee achter de stofzuiger, te zeggen dat hij nog aan het schoonmaken was toen hij al was teruggekeerd naar het oplaadstation of een hoger batterijniveau vertoonde dan de stofzuiger had. Hij verloor ook vaak de verbinding met de iLife A10, waardoor ik de afstandsbediening moest gebruiken om het schoonmaken te pauzeren of de stofzuiger naar huis te sturen om op te laden.

De drie reinigingsmodi van de iLife A10 – Auto, Edge en Spot – kunnen worden geselecteerd via de app of de afstandsbediening. Auto zorgt voor reiniging van de hele kamer in een zigzagpatroon, Edge reinigt langs muren en Spot gaat over gebieden met geconcentreerd vuil in een vierkant patroon. U kunt het zuigniveau aanpassen aan uw behoeften met behulp van een speciale knop op de afstandsbediening of door een schuifregelaar in de app-instellingen aan te passen.

De stofzuiger heeft goed werk geleverd door vuil en puin op te vangen. De rubberen roller was de duidelijke winnaar voor het aanpakken van huisdierenhaar, omdat het in de vuilnisbak zou worden geveegd; haar raakte gewoon verstrikt in de borstelharen van de standaard rolborstel. Maar volledige dekking van mijn beneden krijgen was een constant probleem. Zonder duidelijke reden waren er gebieden waar de iLife A10 gewoon niet in ging, en dat werd zowel weerspiegeld in het achtergebleven vuil als in de bijbehorende kaart, die eruitzag als verfspatten in plaats van netjes afgebakende kamers. Ik probeerde nieuwe kaarten te maken voor volgende schoonmaakklussen en kreeg altijd vergelijkbare resultaten.

Vreemd genoeg had de iLife A10 geen probleem met het navigeren door obstakels zoals stoelen en tafelpoten, maar kwam hij vaak vast te zitten in de open ruimte. Ik kreeg meestal een melding in de app waarin werd beweerd dat er een obstructie van de borstel was, maar toen ik de stofzuiger over de borstel draaide, was de borstel helder en kon hij vrij rollen. Dat maakte de meeste schoonmaakbeurten lang en vervelend, omdat ik in de buurt moest blijven om ervoor te zorgen dat de stofzuiger het werk afmaakte.

Over het algemeen was ik teleurgesteld en gefrustreerd over de prestaties van de iLife A10. Robotstofzuigers zouden het schoonmaken gemakkelijker moeten maken, maar voor alle moeite die ik hierin moest investeren om het werk naar behoren af ​​te werken, had ik gewoon mijn staande stofzuiger tevoorschijn kunnen halen en het zelf kunnen doen. Zeker, iLife kan de meeste problemen oplossen die ik tegenkwam met toekomstige software-updates. Maar u hoeft niet te wachten met zoveel effectieve reinigingsmiddelen in onze koopgids.

0 Shares:
You May Also Like