Ikea vervangt eindelijk zijn vreselijke Tradfri smart home-hub

Idea Dirigera hub

Ikea lanceert een geheel nieuwe slimme hub met meer connectiviteitsopties en een veel soepeler onboardingproces dan de verouderde Tradfri-gateway.

De Dirigera Smart Hub zal naar verwachting in oktober arriveren en wordt geleverd met Wi-Fi-, Thread- en Zigbee-radio’s (zoals gerapporteerd door The Verge), een duidelijke verbetering ten opzichte van de Tradfri-hub die alleen voor Zigbee is. Tegelijkertijd komt er een geheel nieuwe en “gebruiksvriendelijkere” Idea Home-app. De prijs is nog niet bekend gemaakt.

De Dirigera-hub zal fungeren als een Thread-grensrouter, die in staat is om andere Thread-compatibele apparaten met internet te verbinden. Sterker nog, de Dirigera zal werken met Matter, het aankomende maar twee keer vertraagde protocol dat de grote smart home-ecosystemen zou moeten verenigen.

Als u momenteel een Tradfri-gateway bezit, blijft deze werken met de bestaande app, terwijl oudere slimme apparaten van Ikea kunnen worden gemigreerd naar de Dirigera. Ikea vertelde The Verge dat het van plan is om de Tradfri nog minstens drie jaar te ondersteunen met beveiligingspatches.

Een van onze grootste klachten over de oude Tradfti-hub van Ikea is dat je de slimme producten van Ikea niet kunt bedienen tenzij ze zijn gekoppeld aan een “stuur” -apparaat, zoals een Ikea-afstandsbediening of bewegingssensor. “Dit blijkt een heel ingewikkelde manier om dingen op te zetten”, klaagde onze recensent. “Waarom de gateway een tussenpersoon nodig heeft … is gewoon niet logisch.”

Maar met de Dirigera-hub kun je nieuwe slimme producten aan boord nemen en ze rechtstreeks via de app bedienen, wat betekent dat stuurapparaten zoals afstandsbedieningen optionele accessoires zijn in plaats van vereisten.

Ikea prijst ook nieuwe “personalisatie” -opties en slimme scènefunctionaliteit, samen met – eindelijk – native out-of-home-bediening, hoewel die functie pas in de eerste helft van 2023 beschikbaar zal zijn.

Ikea heeft de afgelopen jaren zijn smart home-portfolio uitgebouwd. Na te zijn begonnen met slimme lampen, lanceerde de Zweedse woninginrichtingsgigant gemotoriseerde slimme zonneschermen, slimme luchtreinigers en Wi-Fi-compatibele Symfonisk-speakers, gemaakt in samenwerking met Sonos.

0 Shares:
You May Also Like