IFTTT onthult betaald Pro-abonnement, stelt limieten aan gratis gebruikers

ifttt pro

De dagen van het maken van zoveel gratis IFTTT-applets als je wilt, zijn voorbij, nu IFTTT aankondigt dat het – net als zoveel andere voorheen gratis services – de abonnementsroute gaat volgen.

Het IFTTT Pro-abonnement, waarmee abonnees een onbeperkt aantal applets met nieuwe en meer geavanceerde functies kunnen maken, kost uiteindelijk $ 3,99 per maand. Als u zich vóór 7 oktober aanmeldt, kunt u een jaar lang onbeperkt betalen wat u wilt, hoewel het minimum dat u kunt betalen $ 1,99 per maand is.

Ondertussen zullen IFTTT’s “gratis voor altijd” -plannen het aantal applets dat u kunt maken nu beperken tot slechts drie, en als u al meer dan drie applets hebt gemaakt, moet u kiezen welke drie u wilt behouden als u van plan om bij een gratis account te blijven.

Het nieuws over het nieuwe IFTTT Pro-plan is teleurstellend, maar het schrijven is al lang aan de muur, met de negen jaar oude IFTTT (“If This, Then That”) onlangs zijn aandacht gericht op een nieuwe – en inkomstengenererende – enterprise platform om de werking ervan te financieren.

IFTTT heeft in de loop der jaren een trouwe aanhang opgebouwd, waarbij zijn gebruikers miljoenen gratis applets bouwen en delen die een breed scala aan online services en gadgets verbinden, variërend van Google Agenda en Twitter tot Roombas en Philips Hue slimme lampen.

Gratis gebruikers kunnen nog steeds zoveel IFTTT-community-applets gebruiken als ze willen, maar de nieuwe limiet voor het maken van drie applets vormt een dilemma voor degenen die zelf een aantal IFTTT-applets hebben gebouwd.

Een IFTTT-vertegenwoordiger op de subreddit van het bedrijf merkte op dat applet-makers die meer dan drie applets hebben gebouwd, moeten kiezen welke drie “ze actief willen blijven”, tenzij ze zich aanmelden voor het Pro-abonnement. De woordvoerder suggereerde ook dat gratis gebruikers die denken aan het bouwen van nieuwe applets, zouden moeten overwegen om naar een bestaande applets te zoeken in plaats van hun eigen applets te maken.

Behalve dat abonnees zoveel applets kunnen maken als ze willen, wordt het nieuwe IFTTT Pro-abonnement geleverd met een verscheidenheid aan nieuwe en geavanceerde functies, waarvan sommige worden overgenomen van de IFTTT Connect-service op ondernemingsniveau.

Terwijl gratis IFTTT-applets bijvoorbeeld beperkt zijn tot een enkele trigger en actie, kunnen IFTTT Pro-gebruikers applets maken met meerdere triggers en acties. Applets die onder het Pro-plan zijn gebouwd, kunnen meerdere bronnen voor gegevens opvragen en voorwaardelijke logica gebruiken, en ze zullen ook sneller werken, belooft IFTTT.

IFTTT zegt dat de inkomsten uit zijn nieuwe Pro-plan ons zullen “helpen” een “gebrek aan focus op onze gebruikersgemeenschap” aan te pakken, aangezien het bedrijf werkt aan IFTTT Connect, de zakelijke versie van het applet-bouwplatform.

0 Shares:
You May Also Like