IFTTT geeft toe, verlengt “stel je eigen” prijsbelofte voor Pro-abonnementen voor onbepaalde tijd

ifttt pro

Geconfronteerd met kritiek na de aankondiging van zijn nieuwe Pro-abonnement van $ 10 per maand, kondigde IFTTT donderdag aan dat gebruikers die zich vroeg aanmelden nu kunnen betalen wat ze “voor altijd” willen, in plaats van slechts voor een jaar.

“U sprak, we hebben geluisterd”, luidt een e-mail die IFTTT-gebruikers donderdag ontvingen, waarin het bedrijf beloofde gebruikers in wezen te laten betalen wat ze willen voor het Pro-abonnement als ze zich voor 7 oktober aanmelden.

Gebruikers kunnen het gewenste bedrag voor het Pro-abonnement echter niet betalen, aangezien het aanmeldingsformulier een minimale maandelijkse prijs van $ 1,99 instelt. (Die beperking was van kracht toen IFTTT eerder deze maand voor het eerst zijn nieuwe Pro-plan aankondigde.)

Met het IFTTT Pro-abonnement kunnen abonnees een onbeperkt aantal applets maken met nieuwe en meer geavanceerde functies. Ondertussen beperken IFTTT’s “gratis voor altijd” -plannen nu het aantal applets dat u kunt maken tot slechts drie.

Afkorting van “If This, Then That”, de negen jaar oude IFTTT is een webservice waarmee gebruikers applets kunnen bouwen en delen die een breed scala aan online services en gadgets verbinden, variërend van Google Agenda en Twitter tot Roombas en Philips Hue slimme lampen.

In de loop der jaren hebben IFTTT-gebruikers miljoenen applets gemaakt en tot nu toe was de service volledig gratis, ongeacht hoeveel applets je hebt gebouwd.

Het nieuwe minimum van drie applets voor gratis accounts vormt inderdaad een dilemma voor IFTTT-gebruikers die meer dan drie applets hebben gemaakt. Die gebruikers moeten nu kiezen welke applets ze actief willen houden als ze besluiten zich niet aan te melden voor een Pro-account.

Behalve dat abonnees zoveel applets kunnen maken als ze willen, komt het nieuwe IFTTT Pro-abonnement met een aantal nieuwe en geavanceerde functies, zoals de mogelijkheid om applets te maken met meerdere triggers en acties. Pro-gebruikers kunnen ook meerdere bronnen voor gegevens opvragen en voorwaardelijke logica in hun applets gebruiken.

0 Shares:
You May Also Like