iFi Go Bar review: alles wat je verwacht van Hi-Res audio

iFi Go Bar with headphones and iPhone

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Het volume wordt geregeld door de iFi Go en niet door de audiobronXSpace, XBass en Turbo Mode zorgen voor handige audio-tweaksKlein formaat maakt het gemakkelijk om met een telefoon mee te nemen

nadelen

Indicatoren voor streamingkwaliteit zijn moeilijk te lezen Het volume moet elke keer dat een gebruiker de stekker in het stopcontact steekt, opnieuw worden ingesteld

Ons oordeel

De iFi Go Bar levert de details die luisteraars verwachten van Hi-Res audiobronnen, maar de ingenieurs hebben de leesbaarheid opgeofferd om het slanke ontwerp van het apparaat te benadrukken.

Prijs bij beoordeling

$329.00

Beste prijzen vandaag: iFi Go Bar

Amazone

$329.00

Free

Als je geïnteresseerd bent in de Hi-Res-audiobestanden die worden gestreamd door Apple Music, Qobuz of Tidal, kunnen draadloze Bluetooth-hoofdtelefoons je muziek nog niet in volle glorie weergeven; je moet een bedrade hoofdtelefoon gebruiken met je streamingbron.

Als die bron een iOS- of Android-apparaat is, heb je een apparaat nodig om de digitaal-naar-analoog signaalconversie over te nemen en het audiosignaal een boost te geven. De iFi Go is een combinatie van DAC en hoofdtelefoonversterker die die verbeterde audio levert in een compact pakket.

De iFi Go is ongeveer zo groot als een pakje kauwgom en het is dat kleine formaat dat een groot deel van zijn allure uitmaakt – en een substantiële reden voor zijn relatief hoge prijs. Dat compacte profiel betekent ook dat er geen batterij in de DAC zit, dus je haalt stroom uit de batterij van je telefoon.

Hoe is de iFi Go Bar gebouwd?

iFi Go Bar hoofdtelefoonaansluitingen

James Barber/Gieterij

De exacte afmetingen zijn 2,6 x 0,9 x 0,5 inch met een gewicht van slechts 1 ounce. Er is een afgeschuinde rand aan de bovenkant van het apparaat, dus het is niet helemaal een perfecte rechthoek. De behuizing is gemaakt van een aluminiumlegering met een zwarte afwerking.

Er is ook een limited-edition iFi Go Bar 10th Anniversary Limited Edition die te koop is voor $ 499. Het chassis op het model is van koper, dat vervolgens verguld is voor een onderscheidende uitstraling. Het apparaat weegt 2,26 gram – meer dan het dubbele van het gewicht van de standaardversie – maar is nog steeds opmerkelijk licht.

Binnenin wordt de digitaal-naar-analoog conversie mogelijk gemaakt door een 32-bits Cirrus Logic DAC-chipset en iFi’s 16-core XMOS-chip. Er is een GMT (Global Master Timing) femto-precisieklok en intelligente geheugenbuffer om jitter te elimineren.

De Go Bar kan vrijwel alle formaten aan. Er is ultra-res PCM tot 32-bit/384kHz via USB, native Direct Stream Digital-weergave tot DSD256, tot 2x Digital eXtreme Definition DXD-weergave en volledige MQA-decodering.

iFi Go Bar met accessoires

James Barber/Gieterij

Afgezien van het regelen van het volume vanaf de Go Bar, kunt u het uitgangssignaal aanpassen door iFi’s XSpace- en XBass-functies in te schakelen, samen met de Turbo-modus. XSpace is een verwerkingseffect dat is ontworpen om een ​​breder geluidsbeeld te leveren, terwijl XBass niet verrassend de bas versterkt. Turbo Mode geeft een signaalversterking van 6dB.

Er zijn twee hoofdtelefoonaansluitingen, een volledig gebalanceerde uitgang van 4,4 mm en wat iFi een 3,5 mm S-gebalanceerde uitgang noemt. Er is een USB-C-poort aan de andere kant en de iFi Go wordt geleverd met een USB-C-naar-Lightning-connector voor iPhone-gebruikers, een USB-C-naar-USB-C-connector voor Android-gebruikers en een USB-C-naar -USB-A-adapter voor computers.

Je krijgt een leren reisetui met vakjes voor de Go Bar en je aansluitkabel. Aan de achterkant zit een riemlus en een drukknoopsluiting. Zelfs als je het niet aan een riem naast je pieper of telefoonhoesje gaat hangen, is het fijn om een ​​hoesje te hebben om de afwerking te beschermen als het in een zak of tas zit.

Welke bedieningselementen bevinden zich op de iFi Go Bar?

iFi Go Bar-knoppen

James Barber/Gieterij

De zijkant van de Go Bar heeft een IE Match-schakelaar om het uitgangsvermogen voor de 4,4 mm- of 3,5 mm-aansluitingen te dempen. Er zijn twee knoppen om het uitgangsvolume van de hoofdtelefoon aan te passen, dat voor 100 procent wordt geregeld op de iFi Go Bar en niet op het bronapparaat. Als u beide volumeknoppen 2 seconden ingedrukt houdt, wordt de Turbomodus in- of uitgeschakeld. Er is ook een knop om de XSpace- en XBass-functies van iFi in te schakelen.

De iFi Go Bar heeft indicatielampjes aan de onderkant voor 44,1/48kHZ, 88,2/96kHz, 176,4/192kHz, 352,8/384kHz, DSD 64/128, DSD 256 en MQA-afspeelresoluties. Er zijn ook lampjes om te laten zien wanneer XSpace en XBass zijn ingeschakeld.

De matte afwerking op de standaard Go Bar is ongelooflijk mooi en om de strakke look te behouden, hebben ontwerpers besloten om de gedrukte ID’s voor de afspeelresolutie toe te voegen in een glanzende afwerking die vrijwel dezelfde kleur heeft en in een extreem klein lettertype. Je hebt op zijn minst een directe lichtbron nodig om de details te lezen en mogelijk een soort vergroting. Het toevoegen van de gedetailleerde en gelabelde outputinformatie is een echt pluspunt, maar iFi verslaat bijna de zet door het zo moeilijk leesbaar te maken.

Hoe klinkt de Go Bar?

Ik heb de iFi Go Bar getest met een iPhone met behulp van de USB-C-naar-Lightning-adapter die bij de iFi Go wordt geleverd. Ik gebruikte Focal Celestee-hoofdtelefoons, Periodic Audio Carbon in-ear monitors en Sony MDR-7506-hoofdtelefoons van minder dan $ 100. Ik heb de Go Bar ook vergeleken met de onlangs geteste Questyle M15 en de AudioQuest Dragonfly Cobalt dongle-achtige DAC’s.

Het maakt niet uit van welk volume je genoot voordat je je iFi Go loskoppelde, het zal afspelen op een veilig, laag volume wanneer de DAC voor het eerst wordt aangesloten. Dat is een positieve veiligheidsfunctie en een die moet worden toegejuicht en gewaardeerd. Dat maakt het niet minder frustrerend als je koptelefoon uit het stopcontact komt en je weer naar de muziek wilt, maar eerst weer het juiste volumeniveau moet vinden.

iFi Go Bar LED-indicatoren

James Barber/Gieterij

Toen ik aan deze laatste test voor deze recensie begon, stelde Qobuz voor om hun 96 kHz Hi-Res-versie van Deep Purple’s klassieke LP uit 1972 te bekijken, de zomerse soundtrack voor stoner-kinderen, 50 jaar geleden dit jaar. De iFi Go onthulde tal van muzikale details in “Highway Star” die nooit doorkwamen op de 8-track tape, vooral de manier waarop Jon Lord’s vervormde Hammond orgelpartijen effectief Ritchie Blackmore’s gitaren verdubbelen.

Dat detail is een sterk verkoopargument voor de Go Bar, maar de hele luisterervaring leek een beetje ondermaats totdat ik XSpace, XBass en Turbo Mode tegelijkertijd inschakelde. Die instellingen maakten Deep Purple echt rock, maar ze waren overweldigend op een subtielere opname, zoals de nieuwste 96kHz-remaster van , die absoluut beter klonk als ze alle drie waren uitgeschakeld.

Het wordt een beetje ingewikkelder als je de Go Bar vergelijkt met de Questyle M15 en de Dragonfly Cobalt. Terwijl de Go Bar indrukwekkende details biedt, is de M15 iets maar merkbaar gedetailleerder. De Cobalt reproduceert low-end geluiden beter dan de andere en biedt een vergelijkbaar niveau van audiodetail.

iFi Go Bar in zijn koffer

James Barber/Gieterij

De Questyle M15 klinkt misschien het beste van de drie, maar hij mist de gedetailleerde weergaven van het afspelen van audio die door de andere twee worden aangeboden, evenals de mogelijkheid om instellingen aan te passen die verder gaan dan een versterkingsschakelaar. De Cobalt heeft geen instelmogelijkheden en ondersteunt alleen koptelefoons met een 3,5 mm aansluiting.

De iFi Go Bar heeft de meeste configureerbaarheid en zou de meest gedetailleerde uitlezing van de instellingen hebben als de afdruk op de dongle niet zo moeilijk te lezen was. Het is dezelfde prijs als de Dragonfly Cobalt en $ 80 duurder dan de Questyle M15.

Bottom line op de iFi Go Bar

Als u de voorkeur geeft aan de functies en het ontwerp van de iFi Go Bar, is dit een uitstekende keuze. De verschillen tussen de audiokwaliteit van de Go Bar en wat je krijgt van de Questyle M15 of de Dragonfly Cobalt zijn niet dramatisch en omdat ze alle drie zo goed zijn, kunnen je persoonlijke voorkeuren verschillen van de mijne.

De meegeleverde hoes en iOS-kabel maken dit een sterke propositie voor iPhone-gebruikers, aangezien de Dragonfly een adapter van $ 38 nodig heeft en de Questyle M15 een Lightning-kabel van $ 20 nodig heeft die niet bij de DAC wordt geleverd.

Als alleen iemand van het ontwikkelingsteam een ​​hand had opgestoken en erop had gewezen hoe moeilijk het is om de afdrukken op het apparaat te lezen, had het Go Bar-ontwerp kunnen worden gerepareerd en zouden we kijken naar de beste resolutie-uitlezing die we hebben gezien datum.

0 Shares:
You May Also Like