Iemand verwijderen of blokkeren op Strava

Is jouw Strava-account vollopen met onbekende volgers? Zo ja, dan is het tijd om je volgerslijst op te schonen. Op Strava kan een sporter andere sporters volgen om regelmatig hun activiteiten en prestaties te zien. Het is vergelijkbaar met elke andere sociale netwerksite waar mensen u volgen om uw dagelijkse berichten en activiteiten te zien.

Als je je activiteiten echter niet met al je volgers op Strava wilt delen, dan kun je ze gewoon uit je account verwijderen. Ondertussen kunt u ook accounts blokkeren waarvan u denkt dat ze verdacht of nep zijn.

Iemand verwijderen/blokkeren op Strava

Er zijn in principe twee manieren waarop u kunt voorkomen dat volgers uw activiteit op Strava bekijken. Deze twee methoden zijn: Verwijderen en Blokkeren iemand. Om deze methodes te gebruiken moet je eerst naar het profiel gaan van de sporter die je wilt verwijderen of blokkeren. Er zijn 3 manieren waarop je iemands profiel op de Strava-app en -website kunt bezoeken, en hier zijn die drie methoden.

Bezoek iemands profiel op Strava

Zoek de atleet: Tik op de mensen icoon in de rechterbovenhoek en zoek de naam van de atleet. Zodra je de atleet hebt gevonden, tik je op hun naam en kom je bij hun profiel

Zoek de atleet

Van activiteitenfeed: Als je de atleet toevallig volgt, kun je eenvoudig op hun profielfoto in je activiteitenfeed tikken om op hun profiel te komen.

Atleet's profiel van feed

Van uw profiel: Tik in de app op de hamburger icoon in de linkerbovenhoek en selecteer vervolgens uw profiel. Vervolgens kunt u eenvoudig op het profielpictogram in de rechterbenedenhoek tikken. Klik vervolgens op VOLGERS, nu zie je de lijst met al je volgers. Tik op de naam van de atleet die je wilt verwijderen om hun profiel te bezoeken.

Volgers op de Strava-app

Je kunt deze drie methoden op de Strava-website volgen om ook iemands profiel te bezoeken. Nu, aangezien u zich in het profiel van de atleet bevindt, laten we deze verwijderen of blokkeren.

Volgers verwijderen op Strava

Op app

Opmerking: Je kunt volgers niet verwijderen uit de Strava iOS-app. Dus als u een iPhone gebruikt, kunt u het Strava-web gebruiken in de browser van uw iPhone.

1. Tik in het profiel van de atleet in uw app op de pictogram met drie stippen in de rechterbovenhoek. Selecteer vervolgens Verwijderen van volgers

Volger verwijderen uit de strava-app

Hiermee wordt de atleet verwijderd uit de lijst van je volgers.

Op internet

1. Scroll op je profielpagina naar beneden en selecteer Volgend. Selecteer nu onder het volgende de vervolgkeuzelijst en kies Mij ​​volgen.

Volgende optie op Strava web

Opmerking: Op internet kun je atleten alleen van hun profiel blokkeren en ze daar niet verwijderen. Daarom moet u uw profiel bezoeken en vervolgens atleten daar verwijderen.

2. Klik daarna op de tandwiel icoon voor de naam van de atleet en selecteer vervolgens Volger verwijderen.

volgers van internet verwijderen

Hierna verschijnt een pop-up, klik op de Volger verwijderen knop. Als je dat doet, verdwijnt de atleet uit de lijst van je volgers.

Volgers blokkeren

Op app

1. Open op je Android- of iOS-apparaat de Strava-app en ga naar het profiel van de sporter, tik op de pictogram met drie stippen en selecteer Blok.

Volger van Strava-app blokkeren

Vervolgens verschijnt er een bevestigingspop-up, tik op Atleet blokkeren

Hiermee wordt de volger van je account geblokkeerd.

Op internet

1. Bezoek het profiel van de volger die je van je account wilt blokkeren met een van de drie hierboven getoonde methoden. Klik nu op de tandwiel icoon onder hun naam en selecteer Blok atleet.

blokkeer atleet van internet

2. Er verschijnt een pop-upbericht, klik op de Atleet blokkeren knop om ze voorgoed te blokkeren.

bevestiging van atleet blokkeren

Zo blokkeer je dus iemand op de Strava app en website. Als je per ongeluk iemand hebt geblokkeerd, hoef je je geen zorgen te maken. U kunt gemakkelijk deblokkeren door op hun naam te zoeken en hun profiel op de app en website te bezoeken (vergelijkbaar met deblokkeren op Instagram).

LEES OOK: Hoe u uw Strava-account kunt verwijderen

Wat doet het blokkeren of verwijderen van iemand op Strava?

Wanneer je iemand uit je account op Strava verwijdert, worden ze niet meer gezien onder de lijst van je volgers. Al uw activiteiten worden uit hun feed verwijderd, maar als u ze volgt, kunt u hun activiteiten nog steeds in uw feed zien.

Maar, in tegenstelling tot Instagram, kan een atleet die je hebt verwijderd je profiel nog steeds zien door je naam op Strava te zoeken en je in de toekomst terug te volgen.

Verwijderen algemeen betekent dat u iemand tijdelijk verhindert uw activiteiten te bekijken. In tegenstelling daarmee, Blokkeren betekent dat je iemand permanent hebt geblokkeerd om je profiel en activiteiten te bekijken. Wanneer je een atleet blokkeert, worden jullie allebei verwijderd uit elkaars volgerslijst en activiteitenfeeds.

Bovendien kan een geblokkeerde sporter je niet zoeken op Strava en je profiel niet bezoeken. Ze kunnen uw naam echter wel op de scoreborden zien, maar kunnen vanaf daar uw volledige activiteit niet bezoeken. Als je iemand op Strava blokkeert, komen ze daar ook niet van op de hoogte, omdat ze er niet van op de hoogte worden gebracht. Dus blokkeren op Strava is een complete oplossing als je voorgoed van iemand af wilt.

Conclusie

Het is geweldig om volgers te hebben op Strava, omdat je je activiteiten en prestaties met ze allemaal kunt delen. Als de lijst van uw volgers echter toeneemt met atleten met wie u uw dagelijkse activiteiten niet zou willen delen, dan is het verwijderen of blokkeren van hen uw enige keuze.

0 Shares:
You May Also Like