Hulu + Live TV verhoogt maandelijkse prijs met $ 5, maar voegt Disney+, ESPN+ toe

disney loki image

Abonnees van Hulu + Live TV leren vandaag dat ze niet alleen binnenkort $ 5 per maand meer zullen betalen voor de service, maar dat ze ook Disney+ en ESPN+ zullen krijgen op de koop toe.

Volgens Variety begon Hulu, eigendom van Disney, vandaag aan Hulu + Live TV-abonnees te vertellen dat de maandelijkse prijs van de dienst vanaf 21 december zal oplopen tot $ 69,99.

Inbegrepen voor die prijs is toegang tot zowel Disney+ als ESPN+, die op zichzelf respectievelijk $ 8 per maand en $ 7 per maand kosten.

Die Hulu + Live TV-abonnees die al betalen voor Disney+ en/of ESPN+ krijgen tijdens de omschakeling hun geld terug, meldt Variety.

Ondertussen zullen abonnees van Hulu (No Ads) + Live TV hun maandelijkse tarieven zien stijgen van $ 70,99 naar $ 75,99, en ook zij krijgen Disney+ en Hulu+ gebundeld met hun plannen.

Natuurlijk is er al een “Disney-bundel” die Hulu + Live TV bundelt met Disney+ en Hulu+, voor $ 72,99 per maand (voor de standaard Hulu+ Live TV) en $ 78,99 per maand (voor de advertentievrije versie van Hulu + Live TV ), dus de nieuw aangekondigde bundel zal een prijsdaling van $ 3 per maand vertegenwoordigen.

De verhuizing volgt op een prijsstijging van $ 1 per maand voor on-demand, niet-live tv Hulu in oktober. Door die prijsverhoging steeg de advertentie-ondersteunde versie van Hulu tot $ 6,99 per maand, terwijl Hulu zonder advertenties tot $ 12,99 per maand ging.

Het nieuw gebundelde Hulu + Live TV/Disney+/ESPN+ pakket doet ook denken aan de recente NBC/Universal/YouTube TV-brouhaha. Tijdens die impasse deed het gerucht dat NBCU wilde dat YouTube Peacock bundelde met YouTube TV en de prijs van de service met $ 10 per maand zou verhogen. YouTube weigerde en de twee partijen kwamen uiteindelijk tot een deal die Peacock noch een prijsstijging omvatte.

Zoals Variety aangeeft, ligt de grondgedachte van Disney achter het bundelen van Hulu + Live TV voor de hand. De entertainmentgigant wil de dalende abonnementsaantallen van Disney+ een boost geven, en de nieuwe Hulu + Live TV/Disney+/ESPN+-bundel is een gemakkelijke manier om dat te doen.

Dus terwijl de resolutie van het NBCU/YouTube TV-drama eruitzag als een welkome berisping van de oude bundelingsstrategie voor betaal-tv, geeft de nieuwe Hulu + Live TV-bundel het een nieuwe slok zuurstof.

0 Shares:
You May Also Like