Hulu + Live TV review: een nog grotere streamingbundel

Hulu + Live TV home screen

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Uitstekende waarde voor abonnees van Disney-bundelsUitgebreide on-demand catalogusAanbevelingen en personeelskeuzes maken de app leuk om te ontdekken

nadelen

Live tv kan inefficiënt zijn om te navigeren Moeilijk te achterhalen bij welke programma’s advertenties kunnen worden overgeslagen Kan tijdens het reizen niet op tv-apparaten kijken

Ons oordeel

De kabelvervangingsservice van Hulu geeft u veel waar voor uw geld, maar de app kan een gedoe zijn.

Prijs bij beoordeling

$ 70/mnd. (Disney+ en ESPN+ inbegrepen)

Beste prijzen vandaag: Hulu + Live TV

Hulu + Live TV is niet de beste kabelvervangingsservice, maar voor sommige snoersnijders is dit misschien de beste prijs.

Voor $ 70 per maand krijg je een breed scala aan live-uitzendingen en kabel-tv-kanalen, plus de volledige Disney-bundel – Disney +, ESPN + en Hulu’s on-demand service – die op zichzelf al $ 14 per maand zou kosten. Hoe meer streamingdiensten in eigendom van Disney u al betaalt, hoe voordeliger de live tv-bundel van Hulu wordt.

Hulu + Live TV is moeilijker te verkopen voor degenen die niet om een ​​van de andere aanbiedingen van Disney geven. Het menusysteem is ingewikkelder dan YouTube TV – onze huidige keuze voor de beste live tv-streamingservice – en het bekijken op tv-apparaten is beperkt tot één thuisadres. We hebben ook problemen gehad met het overslaan van sommige commercials in DVR-opnames op Roku-apparaten en Samsung smart-tv’s.

Het voordeel is dat Hulu + Live TV je veel televisie geeft om naar te kijken voor minder dan een typische kabelrekening. Je hoeft alleen maar langs een handvol tekortkomingen te kijken om ervan te genieten.

Deze recensie maakt deel uit van TechHive’s berichtgeving over de beste streaming-tv-services.

Wat is inbegrepen in Hulu + Live TV

Je kunt een volledige lijst met Hulu + Live TV-kanalen zien door op de Hulu-website “kanalen in je regio bekijken” te selecteren, maar de essentie is dat het de meeste van de populaire kanalen die je had zal vervangen door kabel- of satelliet-tv voor $ 70 per maand.

In de meeste markten krijg je lokale zenders voor ABC, CBS, NBC en Fox. De drie grootste kabelnieuwsnetwerken – CNN, Fox News en MSNBC – zijn ook aan boord, evenals grote nationale sportzenders zoals ESPN. Een breed scala aan entertainmentkanalen, zoals HGTV en Discovery, is ook beschikbaar. Cloud DVR-service is inbegrepen en u kunt een onbeperkt aantal programma’s maximaal negen maanden opslaan.

Hulu + Live TV-zenderlijst

Jared Newman / Gieterij

De grootste omissies in de line-up van Hulu zijn PBS, AMC en het Hallmark Channel. En tenzij u zich in een gebied bevindt dat wordt bediend door regionale NBC Sports-netwerken, krijgt u geen regionale sportdekking.

Naast het basispakket omvat een Sports-add-on van $ 10 per maand NFL Redzone en verschillende andere kanalen, terwijl een Entertainment-bundel van $ 8 per maand 16 extra kanalen toevoegt, waaronder MTV2, Cooking Channel en Discovery Family. Premium-kanaaladd-ons zijn onder meer Showtime, HBO Max, Cinemax en Starz.

Al deze kanalen kunnen op maximaal twee apparaten tegelijk worden bekeken. Een add-on voor $ 10 per maand “Onbeperkte schermen” geeft je onbeperkte gelijktijdige streams thuis en tot drie streams op mobiele apparaten buitenshuis.

Hulu + Live TV DVR-opties

Jared Newman / Gieterij

Slechts één waarschuwing: met Hulu kunt u alleen live kanalen op tv-apparaten bekijken vanaf één thuislocatie, op basis van uw IP-adres. Je kunt overal kijken op telefoons, tablets en laptops, en je kunt je thuislocatie maximaal vier keer per jaar wijzigen, maar vergeet een streamingstick mee te nemen om Hulu + Live TV te kijken tijdens snelle reizen.

Voor apparaatondersteuning werkt Hulu + Live TV op alle belangrijke streaming- en smart TV-platforms, waaronder Roku, Fire TV, Apple TV, Android TV, Chromecast, Samsung TV’s, LG TV’s, Vizio TV’s, Xbox-consoles en PlayStation-consoles, samen met met iOS, Android en internet.

Zoals ik eerder heb geschreven, is Amazon’s Fire TV Stick 4K Max het beste apparaat om toegang te krijgen tot Hulu + Live TV. Het heeft een speciale Hulu-startknop op de afstandsbediening, en je kunt de stem van livekanalen starten met de Alexa-knop van de afstandsbediening, met commando’s zoals “afstemmen op ESPN op Hulu”.

Is Hulu + Live TV gemakkelijk te gebruiken?

Ik heb een haat-liefdeverhouding met Hulu’s interface, die uitblinkt in het helpen van je nieuwe programma’s te ontdekken, maar die inefficiënt kan zijn bij het vinden van dingen die je al wilt zien.

Hulu + Live TV-aanbevelingen

Jared Newman / Gieterij

Het startscherm barst bijvoorbeeld van de keuzes en suggesties van het personeel op basis van uw kijkgewoonten, en het maakt uitstekend gebruik van albumhoezen in verschillende soorten en maten. Er is niet veel graafwerk voor nodig om de uitgestrektheid van Hulu’s catalogus te waarderen.

Tegelijkertijd moet je voor het vinden van de lijst met programma’s die je al aan het kijken bent een paar keer naar beneden scrollen op het startscherm, en het DVR-menu is weggestopt in een apart tabblad ‘Mijn spullen’ bovenaan. Beide zouden veel prominenter moeten zijn.

Hulu + Live TV-kanaalgids

Jared Newman / Gieterij

De live tv-gids van Hulu moet ook worden verbeterd. Hoewel het een 14-daagse preview biedt, moet je op elk programma klikken voor volledige afleveringsdetails – de handleidingen op sommige andere services breiden deze details automatisch uit wanneer je een show markeert – en serie-opname-opties zijn verborgen achter een extra menu “Details weergeven” . Het beheren van uw lijst met favoriete kanalen is ook een slordige opgave, waarbij u een apart menu “Hubs” moet bezoeken, kanalen één voor één moet selecteren en ze vervolgens aan uw lijst “Mijn spullen” moet toevoegen.

Er is ook geen gemakkelijke manier om door de live tv-gids te bladeren zonder de video uit het oog te verliezen. Hulu + Live TV biedt geen enkele minigids, en hoewel audio van het huidige kanaal op de achtergrond wordt afgespeeld wanneer u de rastergids opent, bedekt het raster het hele beeld.

Hulu + Live TV-afspeelmenu

Jared Newman / Gieterij

Het menusysteem van Hulu heeft veel leuke details. Het biedt duidelijke uitleg voor zijn aanbevelingen, de menuknoppen voelen nooit cryptisch aan en de catalogus is leuk om te verkennen. Maar soms voelt de live tv-component als een bijzaak in vergelijking met de on-demand-ervaring.

DVR ups en downs

Hulu heeft in het voorjaar van 2022 een grote wijziging aangebracht in zijn DVR, waarbij de limieten voor de opnametijd zijn opgeheven en gebruikers in plaats daarvan tot negen maanden onbeperkt programma’s kunnen opslaan. Het stopt ook met het in rekening brengen van extra kosten voor het overslaan van advertenties, zodat je reclame kunt omzeilen voor elke show die je op de DVR hebt opgeslagen.

Hulu + Live TV-showpagina

Jared Newman / Gieterij

Toch kan het verwarrend zijn om uit te zoeken welke advertenties je kunt overslaan vanwege de aard van Hulu’s service.

Voor een extra $ 6 per maand biedt Hulu een “geen advertenties” -versie van zijn on-demand catalogus. Hulu + Live TV heeft echter een grotere on-demand bibliotheek dan de kernversie van Hulu, en advertenties voor die extra shows kunnen niet worden overgeslagen, zelfs niet met de “geen advertenties”-upgrade. Hoewel u altijd programma’s op uw DVR kunt opnemen voor het overslaan van advertenties, heeft dat geen zin voor on-demand kabelprogramma’s zonder aankomende uitzenddatums.

Hulu’s “My Stuff”-menu, dat dient als verzamelnaam voor zowel je volglijst als DVR-opnames, draagt ​​bij aan de verwarring. Tijdens het bladeren door dit menu is er geen indicatie of een aflevering afkomstig is van uw DVR (waar u advertenties kunt overslaan) of de on-demand bibliotheek (waar dat niet kan). Hulu biedt wel een tabblad “Opnames” dat uitsluitend DVR-inhoud weergeeft, maar het is allemaal gerangschikt in een lange, ongeorganiseerde lijst, zonder zelfs maar een manier om naar een specifiek seizoen van een bepaalde show te springen.

Tabblad Hulu + Live TV-opnames

Jared Newman / Gieterij

Nog een ergernis: voor teamgebaseerde serie-opnames maakt Hulu + Live TV DVR-pagina’s voor beide teams in een matchup, inclusief de tegenstander van het team dat je aan je DVR-lijst hebt toegevoegd. Dit zorgt alleen maar voor nog meer rommel om door te waden, en laat opnieuw zien hoe de live tv-component minder prioriteit heeft dan Hulu’s on-demand service.

Roku DVR-problemen op Hulu

Roku-gebruikers moeten zich ook bewust zijn van een voortdurend probleem met het overslaan van advertenties voor DVR-opnames in Hulu + Live TV: in sommige, maar niet alle, video’s ben ik niet verder gekomen dan een reclameblok als het eenmaal is begonnen. Als u probeert snel vooruit te spoelen, verschijnt een bericht met de tekst “uw video gaat vanaf dit punt na de pauze verder.”

Dit probleem lijkt alleen van invloed te zijn op Roku-spelers – ik heb het niet meegemaakt op Fire TV-, Android TV- of Apple TV-apparaten – en het komt slechts sporadisch voor, zelfs binnen meerdere afleveringen van dezelfde show. [Editor’s comment: I’ve experienced this very same issue on a Samsung smart TV.] Ik weet niet zeker waarom dit gebeurt, en Hulu heeft nog niet gereageerd op de kwestie. Voor nu,

Hulu heeft nog niet gereageerd op deze kwestie. Voorlopig is inconsistente ad-skipping een belangrijk voorbehoud voor Roku [Ed: and Samsung smart TV] gebruikers.

Video afspelen

Hulu + Live TV biedt vloeiende video van 60 frames per seconde op alle sport-, nieuws- en lokale zenders, en 5.1 surround sound is beschikbaar op een breed scala aan apparaten. De videoresolutie is echter afhankelijk van het apparaat dat u gebruikt. Hoewel Hulu een resolutie tot 1080p ondersteunt voor livekanalen op Apple TV, Chromecast, Fire TV, Samsung TV’s, Xbox One en PlayStation, zijn andere apparaten beperkt tot 720p, inclusief Roku-spelers.

In tegenstelling tot YouTube TV en FuboTV, heeft Hulu nog niet geploeterd in 4K voor live televisie (beide diensten vragen extra voor het privilege), hoewel het wel een aantal on-demand shows in 4K aanbiedt.

Hulu versus de concurrentie

Hulu + Live tv-programmamenu

Jared Newman / Gieterij

De grootste concurrent van Hulu + Live TV is YouTube TV, dat een vergelijkbare mix van lokale, nieuws-, sport- en entertainmentkanalen heeft voor $ 65 per maand. De interface van YouTube TV is eenvoudiger en de DVR is niet zo kieskeurig, maar hij heeft niet de uitgebreide on-demand-catalogus van Hulu en ook niet met Disney+ en ESPN+.

FuboTV, ook geprijsd op $ 70 per maand, heeft een meer traditionele DVR, gebaseerd op opname-uren in plaats van tijdslimieten, en biedt enkele regionale sportnetwerken die Hulu niet heeft, zoals NESN, Root Sports en AT&T SportsNet. Het mist echter Turner-kanalen zoals TBS, TNT en TCM. DirecTV Stream kost ook $ 70 per maand en heeft veel topkabelkanalen, hoewel het pakket met regionale sporten de prijs verhoogt tot $ 90 per maand.

Goedkopere opties zoals Sling TV, Philo en Frndly TV zijn ook het overwegen waard, maar ze missen lokale zenderdekking, en noch Philo noch Frndly TV bieden belangrijke kabelnieuws- of sportzenders.

Tegen al deze opties in, is Hulu’s grootste voordeel de bundeling met Disney-services, waardoor abonnees een catalogus krijgen die veel verder gaat dan wat je op de kabel zou vinden. Je zult gewoon af en toe wat frustraties moeten accepteren in ruil voor die toegevoegde waarde.

0 Shares:
You May Also Like