Huidige Echo slimme luidsprekers en schermen ondersteunen Matter

amazon echo dot fourth gen main

Matter, de open-source smart home-standaard die belooft de smart home-platforms van Amazon, Apple en Google te verenigen, is een van de meest opwindende ontwikkelingen die we volgen in de smart home-ruimte. Nu komt het bericht dat de meeste Amazon Echo-luidsprekers firmware-updates zullen ontvangen waardoor ze Matter kunnen ondersteunen.

De aankondiging, gedaan tijdens Amazon’s Alexa Live-ontwikkelaarsconferentie vandaag, betekent dat bijna alle Alexa-aangedreven Echo-apparaten in staat zullen zijn om slimme producten met Matter aan te sturen, een ontwikkeling die de komende standaard een grote boost zal geven.

Alle huidige en veel oudere Echo-luidsprekers krijgen de Matter-update, zegt Amazon. Inderdaad, slechts drie oudere Echo-luidsprekers werken niet met Matter: de eerste generatie Echo- en Echo Dot-luidsprekers, evenals de Amazon Tap, een lang niet meer geproduceerde draagbare Bluetooth-luidspreker met Alexa aan boord.

De lijst met Matter-compatibele Echo-apparaten omvat alle Echo Show-schermen, evenals de Echo Studio, Echo Plus-luidsprekers en de kleine Echo Flex.

De Matter-aankondiging van Amazon komt min of meer overeen met de eerdere belofte van Google dat al zijn Nest-speakers en -schermen Matter zullen ondersteunen. Dat gezegd hebbende, ging Google nog een stap verder en merkte op dat zijn Thread-enabled producten, waaronder de Nest Wi-Fi, de tweede generatie Nest Hub en de Nest Hub Max, zouden dienen als Matter-verbindingshubs. Het is niet duidelijk wat Amazon van plan is te doen met Thread; voor zover we weten, hebben geen Echo-luidsprekers of -schermen Thread-radio’s.

De open-source smart home-standaard, voorheen bekend als Project CHIP, Matter, is een IP-gebaseerd protocol dat compatibel is met Wi-Fi, ethernet en Thread. Matter heeft de steun van enkele van de grootste namen in de smart home-ruimte, waaronder Amazon, Google, Signify (eigenaar van het slimme verlichtingsmerk Philips Hue) en SmartThings van Samsung.

Materie-gecertificeerde apparaten kunnen elkaar herkennen en naadloos samenwerken in verschillende ecosystemen, waaronder Apple’s HomeKit, Amazon’s Alexa en Google’s Assistant-powered Nest-platform.

Dat betekent dat als je een Matter-gecertificeerde slimme gadget koopt, je hem kunt bedienen met Alexa, Google Assistant en Siri, en dat hij werkt met alle andere Matter-compatibele apparaten die je bezit.

De eerste Matter-producten zullen naar verwachting eind dit jaar arriveren en Amazon zegt dat het nu klaar is om Matter-producten te gaan testen.

0 Shares:
You May Also Like