Hue’s veelzijdige, delicate led-lichtstrip krijgt Bluetooth-bediening

philips hue lightstrip plus

De vernieuwde Lightstrip Plus van Philips Hue, eigendom van Signify, is eenvoudig te installeren en zit boordevol met de groeperings-, plannings- en geautomatiseerde bedieningsfunctionaliteit die we gewend zijn van Hue-verlichtingsproducten. , trappen, thuisbioscopen en andere binnenruimtes.

In de voetsporen van zijn meer recente slimme lampen en lampen, komt de nieuwe Lightstrip Plus met ondersteuning voor zowel Bluetooth als Zigbee, wat betekent dat degenen die nieuw zijn in het Hue-ecosysteem de 80-inch lichtstrip kunnen proberen zonder te investeren in een Hue Bridge (waarbij een van de voordelen is dat je via Bluetooth maximaal 10 Hue-lampen in je huis kunt laten werken).

Door hun aard zijn LED-lichtstrips echter delicate wezens, en zie, een eerste Lightstrip Plus-testeenheid mislukte kort nadat we hem begonnen te testen. Een vervanging hield goed stand, maar we hebben nog steeds vragen over de betrouwbaarheid van de Lightstrip Plus.

Ontwerp en specificaties

De nieuwe Bluetooth-compatibele Lightstrip Plus van $ 80 vervangt de vorige versie met alleen Zigbee, en er is ook een nieuwe 40-inch Lightstrip Plus-extensie voor $ 25. Verwijder niet-productlink. Een 80-inch outdoor, Zigbee-only model van de Lightstrip PlusRemove non-product link verkoopt voor $ 90, terwijl een 197-inch versie te koop is voor $ 160Remove non-product link. De Lightstrip Plus is natuurlijk ook lid van het robuuste Hue-ecosysteem, dat een duizelingwekkend aantal lampen, lampen en accessoires omvat.

De nieuwe Lightstrip Plus heeft een levensduur van 25.000 uur en 50.000 aan/uit-cycli en straalt een indrukwekkende 1.600 lumen uit, net als zijn voorganger. Dat is meer dan genoeg om een ​​werkruimte te verlichten, en inderdaad, de strip had geen moeite om mijn aanrecht helder te verlichten.

philips hue lightstrip plus onder aanrecht

Het witte licht van de lichtstrip kan worden afgesteld van een zeer warme 2.000 Kelvin tot 6.500 Kelvin, het equivalent van middagzon op een wazige dag. De LED’s van de strip kunnen ook in 16 miljoen kleuren oplichten.

De lichtstrip zelf is ongeveer 0,57 inch breed en 0,22 inch lang en heeft een zelfklevende achterkant. Aan het ene uiteinde van de strip bevindt zich een geïntegreerd snoer van 6 inch dat in een kleine module met zijn eigen zelfklevende achterkant klikt. De module wordt op zijn beurt aangesloten op een ongeveer zeven voet lang netsnoer dat eindigt in een dikke muurwrat, die (helaas) groot genoeg is om het stopcontact eronder te blokkeren. Het andere uiteinde van de strip heeft een (delicaat ogende) zes-pins connector voor het bevestigen van een of meer 40-inch Lightstrip Plus extensions.

Installatie en configuratie

De eerste stap bij de installatie van de Philips Hue Lightstrip Plus is beslissen waar deze precies moet worden geplaatst, en een snelle Google Image-zoekopdracht onthult tal van interessante mogelijkheden. Sommige Lightstrip Plus-bezitters gebruiken ze om trappen en gangen te verlichten, terwijl anderen ze achter hun tv-kasten plakken om hun thuisbioscoop op te vrolijken. Ik koos voor een van de meest populaire Lightstrip Plus-locaties: onder een keukenkast, perfect om een ​​heldere gloed op mijn aanrecht te werpen. (Een andere populaire Lightstrip Plus-opstelling bevindt zich zowel boven onder een keukenkast.)

De eigenlijke installatie omvat weinig meer dan het afpellen van de plastic film die de zelfklevende achterkant van de Lightstrip Plus beschermt en het plakken van de strip op een glad, vlak oppervlak. Je kunt de lichtstrip om hoeken buigen, mits de plaats van de bocht niet in de buurt van een LED is. Als de Lightstrip Plus te kort is voor uw behoeften, kunt u een of meer 40-inch extensies aansluiten, die in serie kunnen worden geschakeld tot een maximale lengte van 10 meter. Je kunt de strip ook op maat knippen, maar je kunt alleen langs een van de verschillende aangegeven lijnen langs de strip knippen, die ongeveer 30 cm uit elkaar liggen.

philips hue lightstrip plus snijden

Dat brengt ons bij een van de innovaties van de nieuwe Bluetooth-enabled Lightstrip Plus: de mogelijkheid om afgeknipte delen van de strip opnieuw te gebruiken. (Het is ook mogelijk, zoals tientallen YouTube-video’s bevestigen, om gesneden segmenten van oudere Lightstrip Plus-modellen opnieuw te gebruiken, maar alleen onofficieel.) Je kunt twee afgeknipte uiteinden van de lichtstrip opnieuw verbinden met een kleine plastic beugel die stevig dichtklikt (slechts één is inbegrepen in het Lightstrip Plus basispakket). Ik heb het zelf geprobeerd en ja, het werkt, maar er is mij verteld dat de light-strip connector alleen werkt met segmenten van de nieuwe Lightstrip Plus, en niet met eerdere versies.

philips hue lightstrip plus connector 2

Zodra je Lightstrip Plus naar wens hebt geïnstalleerd, moet je hem koppelen met de Philips Hue Bluetooth-app (als je geen Hue Bridge hebt) of de volwaardige Hue-app (als je wel een bridge hebt) ). In beide gevallen hebben de respectievelijke Hue-apps de Lightstrip Plus snel ontdekt en aangesloten zonder enige hapering.

Functies

Het menu met beschikbare features voor de Philips Hue Lightstrip hangt af van of je kiest voor Bluetooth of Hue Bridge bediening.

Het bedienen van een Hue-lamp met de Hue Bluetooth-app was vroeger beperkt tot het in- en uitschakelen en het wijzigen van de helderheid en kleurtemperatuur, maar een recente update heeft nog een paar opties toegevoegd, waaronder de mogelijkheid om eenmalige wek- en slaaproutines in te stellen ( die het licht op een bepaalde tijd geleidelijk aan laten toenemen of dimmen), evenals een timer die het licht na een ingesteld interval kan laten in-, uitschakelen of pulseren. De Bluetooth-app kan je Hue-lampen ook verbinden met Alexa of Google Assistant (maar niet HomeKit, die afhankelijk is van de Hue Bridge) voor spraakbesturing.

Ondanks de recente verbeteringen, kan de Hue Bluetooth-app nog steeds maar in totaal 10 Hue-lampen bedienen, en het ontbreekt aan de mogelijkheid om lampen in afzonderlijke kamers te groeperen of ze op schema’s of in meer uitgebreide routines te plaatsen. Je moet ook binnen het Bluetooth-bereik zijn (ongeveer 30 voet of zo) om je Hue-lampen te bedienen, inclusief de Lightstrip Plus.

philips hue lightstrip plus brugoverdracht

Gelukkig kun je je Hue-bedieningsopties altijd uitbreiden door een niet-productlink van Hue BridgeRemove toe te voegen (ongeveer $ 60 op zichzelf, hoewel ze routinematig worden opgenomen in bundels van Hue-lampen en accessoires). De Hue Bluetooth-app kan je door het overdrachtsproces leiden, wat niet veel meer inhoudt dan op de ronde knop op de bridge te drukken en een minuut of zo te wachten totdat de bridge de lichtstrip ontdekt.

Zodra de Hue Lightstrip Plus is aangesloten op de bridge, heb je veel meer opties, te beginnen met de mogelijkheid om de lichtstrip overal ter wereld met een internetverbinding te bedienen. Een bridge stelt je ook in staat om tot 50 Hue-lampen te bedienen, ze in kamers en zones te groeperen, uitgebreidere routines te creëren (inclusief geofenced “thuis” en “afwezig” modi) en aangepaste schema’s in te stellen (voor specifieke tijden of bij zonsopgang of zonsondergang). Je kunt de lichtstrip ook synchroniseren met je tv met behulp van de Philips Hue Play HDMI Sync Box, een steeds populairdere optie die handige lichteffecten toevoegt aan films en tv-shows. Last but not least is een Hue Bridge vereist voor Apple HomeKit-bediening en ondersteuning voor Siri-spraakopdrachten.

Een kenmerk dat vreemd genoeg ontbreekt aan de Philips Hue Lightstrip Plus, is de mogelijkheid om geanimeerde verlichtingsmodi te kiezen, zoals je kunt met concurrerende LED-lichtstrips. Inderdaad, de enige manier om de Lightstrip Plus te laten pulseren, is door een rinkelende timer in te stellen of de strip aan te sluiten op de Hue Play HDMI Sync Box.

Prestatie

De Philips Hue Lightstrip Plus presteerde vlekkeloos tijdens het grootste deel van mijn tests, dat wil zeggen, behalve wanneer onze eerste voorbeeldeenheid volledig faalde.

Laten we eerst de goede dingen bespreken. Over het algemeen reageerde de Lightstrip Plus snel op mijn commando’s via zowel Bluetooth- als Hue Bridge-bediening, en zoals ik eerder al zei, verlichtte de lichtstrip van 1600 lumen gemakkelijk mijn aanrecht. Ik had geen moeite om de lichtstrip te groeperen met de andere Hue-lampen in mijn keuken, en ik bedient ze allemaal met een Hue-dimmerschakelaar. Ik heb zelfs een Alexa-routine opgezet die al mijn keukenverlichting uitschakelde, inclusief de Lightswitch Plus, als mijn keukenbewegingsdetector 30 minuten lang geen beweging detecteerde.

philips hue lightstrip plus voedingsadapter

Tot nu toe, zo goed, maar het probleem ontstond toen ik de 6-inch kabel aan het einde van de lichtstrip tijdelijk loskoppelde van de kleine voedingsmodule met de zelfklevende achterkant. Toen ik de delicate zespolige connector inplugde (de pinnen zelf zitten in de module, met bijpassende gaten in de rechthoekige connector die aan de lichtstripkabel is bevestigd), weigerde de Lightstrip Plus weer aan te gaan, en inderdaad, hij ging nooit meer aan. Heb ik de connector beschadigd toen ik hem uit de module rukte? Mogelijk, hoewel ik niet denk dat ik er hard aan heb getrokken.

In ieder geval heeft Signify me een vervanging gestuurd (ik heb de beschadigde lichtstrip teruggestuurd naar het hoofdkantoor van Hue, en ik zal deze beoordeling bijwerken als hun technici erin slagen het probleem te lokaliseren), en de nieuwe lichtstrip heeft probleemloos gewerkt. Een woordvoerder van Signify vertelde me dat het bedrijf geen soortgelijke klachten over de Lightstrip Plus heeft ontvangen, dus misschien was het falen van onze eerste lichtstrip een toevalstreffer. Het is vermeldenswaard dat de Lightstrip Plus wordt geleverd met een garantie van twee jaar (vergeet niet om uw bon te bewaren); toch is het zorgwekkend dat onze eerste Lightstrip Plus-testeenheid binnen een paar weken na gebruik faalde.

Waar het op neerkomt:

Als u op zoek bent naar een slimme, heldere en eenvoudig te installeren LED-lichtstrip om accentverlichting toe te voegen aan uw keuken, gangen of andere binnenruimtes van uw huis, dan is de Philips Hue Lightstrip Plus waarschijnlijk de beste manier gaan. We zijn fans van de uitgebreide selectie van slimme controle- en automatiseringsfuncties, met name wanneer ze zijn gekoppeld aan de Hue Bridge, terwijl nieuwkomers in het Hue-ecosysteem ervoor kunnen kiezen om de bridge over te slaan (die ze later altijd kunnen toevoegen) dankzij de Bluetooth-ondersteuning van de lichtstrip . Het falen van onze eerste testeenheid geeft ons echter een pauze, hoewel de tweejarige garantie van Signify ons een zekere mate van comfort biedt.

0 Shares:
You May Also Like