Hubitat Elevation review: vermogen en 100% lokale controle

hubitat elevation c7

Of het nu een deurslot, een thermostaat of verlichting is, het meest frustrerende aspect van het opzetten van een smart home is de veelheid aan protocollen, software en radiofrequenties die worden gebruikt om het allemaal te laten werken. Het nieuwste model (C7) van Hubitat Elevation’s slimme thuishub kan die bal van babel ontwarren, maar beginners moeten voorbereid zijn op een steile leercurve.

Klein en zwart met het bedrijfslogo in groen gedrukt, de 2,9 x 2,9 x 0,7-inch (BxDxH) – het is minder dan een kwart van de grootte van de SmartThings-gebaseerde Aeotec Smart Home Hub – de Hubitat Elevation is gemakkelijk te verbergen. Door de perforaties aan de onderkant van de behuizing is er geen ventilator nodig om het systeem te koelen.

Aangedreven door een meegeleverde USB-stroomadapter, heeft de Hubitat Elevation een ethernetverbinding voor aansluiting op de router van een huis en een enkele LED vooraf. Wanneer het licht van blauw naar groen gaat, is het aangesloten en klaar om te worden ingesteld. De Hubitat Elevation mist een geïntegreerde Wi-Fi-adapter die het handiger zou maken voor gebruikers van wie de routers zich op een onhandige locatie bevinden, zoals een kast of kelder. Er is ook geen back-upbatterij en de hub kan niet werken met Power over Ethernet (PoE).

hubitat poorten achter

Binnen in de Hubitat-hoogte

Aangedreven door een 1,5 GHz quad-core ARM A53-processor met Linux-software, heeft de Hubitat Elevation 1 GB RAM en een royale 8 GB flash-opslagruimte om zijn firmware te bewaren, samen met de instellingen en opdrachten van een smart home. Het maakt niet alleen verbindingen met een breed scala aan apparaten mogelijk, maar het slaat alle instellingen en opdrachten lokaal op. In tegenstelling tot sommige concurrerende hubs, waaronder het eerder genoemde Aeotec-product, dat een langzamere processor en minder opslagruimte heeft, kan de Elevation uw slimme huis blijven besturen tijdens een internetstoring, zodat het – en uw slimme huis – een internetstoring kan overleven.

hubitat installeren

De Hubitat Elevation werkt met de meeste grote smart home-platforms, van Zigbee en Z-Wave tot zowat elk wifi-apparaat dat kan worden bediend door Alexa of Google Home Assistant-spraakbesturing. De hub kan ook Lutron Caséta-apparaten bedienen, op voorwaarde dat u ook de Caséta Smart Bridge Pro van Lutron op uw netwerk hebt. Het is ook compatibel met producten in de uit de handel genomen Lowes Iris smart home-familie. Volg deze link voor een volledige lijst van Hubitat-compatibele smart home-apparaten.

Het nadeel is dat de Hubitat Elevation geen Bluetooth-apparaten kan bedienen en evenmin kan worden geïntegreerd in het Apple Home Kit-ecosysteem. Het is ook onderworpen aan de limiet van 32 apparaten met batterijvoeding die Zigbee oplegt. Je kunt die beperking omzeilen door een Zigbee-repeater op wisselstroom te gebruiken of door een Zigbee-apparaat op wisselstroom te gebruiken.

Hoewel het zonder abonnement best goed werkt, biedt Hubitat twee premium serviceplannen: een abonnement van $ 3 per maand maakt beheer op afstand en het schrijven van regels mogelijk vanaf elke plek waar je een internetverbinding hebt. Hubitat maakt online een back-up van uw instellingen en automatiseringsroutines voor $ 30 per jaar, of u kunt beide plannen krijgen voor $ 55 per jaar.

De Hubitat Elevation C7 . instellen

Nadat ik de Hubitat Elevation C7 had aangesloten, downloadde ik de Hubitat Mobile-app op mijn Samsung Galaxy S20-telefoon. Na de installatie tikte ik op ‘Nieuwe hub-eigenaar’ op de openingspagina van de app om het configuratieproces te starten.

Vervolgens probeerde ik een account bij Hubitat aan te maken, maar dat mislukte bij de eerste poging omdat mijn wachtwoord minimaal acht tekens lang moest zijn, een vereiste die nergens wordt vermeld. Ik slaagde bij de tweede poging en nadat ik mijn identiteit had bevestigd met een verificatie-e-mail, was ik klaar om het apparaat te kiezen uit het scherm “Laten we aan de slag gaan”.

hubitat browser zonsopgang zonsondergang automatiseren

Ik koos een Philips Hue-lamp als mijn eerste apparaat, maar had de lijst met apparaattypen of het gebruikte type verbinding of protocol kunnen gebruiken. Het duurde een paar seconden voordat de lamp was gekoppeld met behulp van het Zigbee-protocol.

Nadat ik het een naam had gegeven, had de Hubitat Elevation de controle en kon ik de lamp in- of uitschakelen en hem laten knipperen om te laten zien dat hij was aangesloten. Ten slotte noemde ik de kamer waarin het zal wonen (kantoor) en het systeem was klaar voor Hubitat-besturing.

De software van Hubitat gebruiken

Helaas moest ik het dashboard van de app nog steeds installeren, configureren en een naam geven voor het bewaken en besturen van mijn slimme uitrusting.

De kracht van Hubitat’s ecosysteem is de software. Naast de Hubitat Mobile app kan alles via een aangesloten browser; typ gewoon het IP-adres van het apparaat in. Met alles aangesloten, stel ik mijn buitenlamp in om bij zonsondergang aan en uit te gaan bij zonsopgang.

hubitat-apps

Vervolgens heb ik een Centralite smart outlet toegevoegd die is aangesloten op een ruimteverwarming, maar de software weigerde mijn paar Sylvania BR30-schijnwerpers voor mijn veranda toe te voegen. Het werkte echter met een paar goedkope LinKind-schijnwerpers. Ik eindigde met een Leviton in-wall Z-Wave dimmer switch.

Mijn laatste taak was om het vermogen van de Hubitat Elevation te gebruiken om met Alexa’s spraakbesturing te werken, maar ik moest een aparte app installeren om dit te bereiken. Het werkte allemaal goed, zelfs toen ik mijn internetverbinding uitschakelde maar mijn lokale netwerk intact liet; nou ja, afgezien van het kunnen vragen van Alexa om taken uit te voeren. De stemassistent van Amazon, zoals die van Google en Apple, is afhankelijk van een verbinding met de cloud om te kunnen werken.

Hubitat-hoogte in de echte wereld

Met behulp van een Centralite AC smart outlet had de Hubitat Elevation-hub een bereik van 75 voet met twee tussenliggende muren in een 100 jaar oud huis. Terwijl hij in bedrijf was, gebruikte de Hubitat Elevation-hub slechts 1,1 watt aan vermogen. Als het wordt overgelaten aan het bewaken en besturen van een slim huis, verhoogt het uw elektriciteitsrekening met slechts $ 1,25 per jaar als u het nationale gemiddelde van 13 cent per kilowattuur elektriciteit betaalt. In dat opzicht zou de Hubitat Elevation een van de beste koopjes op de slimme thuismarkt kunnen zijn.

De afweging voor de enorme kracht van de Hubitat-software is een zeer steile leercurve voor nieuwe gebruikers; het kan verwarrend zijn om het onder de knie te krijgen. Ik ontdekte dat ik extra apps moest installeren, zelfs voor basistaken als het inschakelen van Alexa-spraakbesturing en het schrijven van eenvoudige automatiseringsregels. Gelukkig hoefde ik dit maar één keer te doen.

Het systeem kan wel wat aandacht gebruiken voor integratie en stroomlijning van de bedrijfsvoering. Het bedrijf Hubitat biedt geen persoonlijke telefonische ondersteuning, wat de software gemakkelijker zou maken om mee aan de slag te gaan, het zal uw e-mails beantwoorden. Er is een enthousiaste online community en een uitgebreide bibliotheek met videozelfstudies en online documentatie.

Toch heeft de Hubitat Elevation de kracht om een ​​heel slim huis te besturen. Hoewel het meer dan 45 minuten duurde om mijn hub en vier apparaten in te stellen, was het de moeite zeker waard. Dankzij de mogelijkheid om een ​​verscheidenheid aan protocollen en software te consolideren, kon ik stoppen met het gebruik van de individuele app van elk apparaat en routines combineren.

Met andere woorden, de Hubitat Elevation van $ 130 voldoet aan zijn belofte om de controle over uw huis over te nemen, zodat u belangrijkere dingen kunt doen – als u het geduld heeft om het onder de knie te krijgen.

0 Shares:
You May Also Like