HP Printer wordt offline weergegeven? Laten we de printerstatus wijzigen van offline naar online

Printerproblemen komen vaak voor en er is niets frustrerender dan tijdens het afdrukken van iets een foutmelding krijgt je printer is offline of in het configuratiescherm, apparaten en eigenschappenvenster wordt uw printer offline weergegeven. Als de printerstatus Offline aangeeft, betekent dit dat er een probleem is met de communicatie met uw computer. En de reden kan zijn van verbindingsproblemen tot een fout met uw printer, maar de meeste opdracht is vanwege een ontbrekend of problematisch stuurprogramma voor uw printer. Wat de reden ook is, hier in dit bericht hebben we alle mogelijke oplossingen om de printerstatus op te lossen en te wijzigen van offline naar online.

Hoe de printer van offline naar online te veranderen

De printerstatus wordt offline weergegeven, wat betekent dat er een probleem is met de communicatie met uw apparaat. Laten we eerst de connectiviteit tussen uw computer en printer controleren.

Controleer de USB-kabel die uw printer met uw pc of laptop verbindt.

Als u bent aangesloten op een netwerkprinter, moet u kijken naar de netwerkkabel die uw printer met uw router verbindt.

Controleer nogmaals uw pc op hetzelfde netwerk, u kunt hetzelfde bevestigen met de opdracht ping. Als u bent verbonden met een VPN-netwerk, probeert u de verbinding te verbreken en de printerstatus te controleren.

Start uw pc en printer opnieuw op om de tijdelijke storing te verhelpen die actieve printers offline kan zetten, zelfs als ze zijn aangesloten en volledig operationeel zijn.

Probeer al uw afdruktaken te wissen door op ‘annuleer alle documenten op uw printer’ te drukken. Hierdoor wordt de afdrukwachtrij gewist en kunt u uw model opnieuw opstarten.

Printerstatus wijzigen in online

Open het configuratiescherm en vervolgens Apparaten en printersHiermee wordt de lijst met geïnstalleerde printers weergegeven, zoekt u de printer die u wilt wijzigen in onlineKlik er met de rechtermuisknop op en zorg ervoor dat u de printer als standaard instelt,

Klik opnieuw met de rechtermuisknop op die printer en selecteer deze keer “zien wat er wordt afgedrukt”

Er wordt een nieuw venster geopend, klik op Printer. Hier als je een vinkje ziet naast de optie Afdrukken onderbreken en Printer offline gebruikenverwijder ze om uw printerstatus te wijzigen van offline naar online.

Controleer de printpoort

Controleer ook of de printer correct is geconfigureerd en of deze de juiste USB-poort gebruikt.

Open het configuratiescherm en vervolgens het gedeelte Apparaten en printers. Zoek uw printer, klik er met de rechtermuisknop op en kies Printereigenschappen. Ga naar het tabblad Poorten en zorg ervoor dat de juiste poort (USB01) is geselecteerd. Controleer na deze kleine wijziging of de printer goed werkt.

Status van de Print Spooler-service controleren

De print spooler is een zeer belangrijk hulpprogramma of software-interface die de volgorde bepaalt waarin documenten worden afgedrukt. En de print spooler-service moet actief zijn om afdruktaken te voltooien of de printer goed te laten werken.

Druk op Windows-toets + R, typ services.msc en klik op ok, hierdoor wordt de Windows Services-console geopend, scroll naar beneden en zoek Print Spooler. Kijk of de status actief is. Als het actief is, klikt u met de rechtermuisknop op de print spooler-service en selecteert u opnieuw opstarten. Als u de status hier niet kunt zien, betekent dit dat de print spooler-service niet is gestart. Dubbelklik op de print spooler-service om de eigenschappen ervan te openen. Wijzig het opstarten typ automatisch en start de service naast servicestatus, klik op toepassen en controleer of uw printer nu online is.

Voer de probleemoplosser voor printers uit

Voer de ingebouwde probleemoplosser voor printers uit die automatisch helpt bij het detecteren en oplossen van problemen met stuurprogramma’s, verbindingsproblemen, het herstarten van printergerelateerde services en meer.

Zoek naar probleemoplossing in het startmenu en selecteer probleemoplossingsinstellingen, klik op de link voor extra probleemoplossers (zie afbeelding hieronder)

Zoek nu de printer, selecteer deze en klik op de probleemoplosser uitvoeren. Dit zal beginnen met het detecteren en diagnosticeren van problemen die voorkomen dat de printer goed werkt. Zodra het diagnoseproces is voltooid, start u uw pc en printer opnieuw op. Dit zou u moeten helpen de offline status van de printer te herstellen

Printerstuurprogramma opnieuw installeren

Alle printers hebben een printerstuurprogramma nodig dat op uw computer is geïnstalleerd om te kunnen communiceren en werken. en een defecte of verouderde printerstuurprogramma’s kunnen ook leiden tot de Printer offline-fout. Laten we het oudere printerstuurprogramma verwijderen en het nieuwste printerstuurprogramma installeren vanaf de website van de fabrikant.

Verwijder eerst uw printerstuurprogramma:

Open de ‘apparaten en printers’ in het configuratiescherm van uw computer. Zoek en klik met de rechtermuisknop op de printer die u wilt verwijderen en selecteer ‘verwijderen’. Klik op Ja wanneer het bevestigingsvenster verschijnt

Druk nu op Windows-toets + R, typ appwiz.cpl en klik op ok. Dit opent het venster met programma’s en functies, kijk of uw printer daar wordt vermeld, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer verwijderen, volg de instructies op het scherm om het printerstuurprogramma volledig van uw computer te verwijderen. Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op.

Printerstuurprogramma opnieuw installeren

U kunt de nieuwste printerdriver handmatig downloaden en installeren door hiervoor naar de website van de fabrikant te gaan en naar de meest recente juiste driver te zoeken.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like