HP printer drukt niet af of documenten in de wachtrij worden niet afgedrukt [Troubleshooting Guide]

Printerproblemen zijn buitengewoon frustrerend wanneer u dringende documenten moet afdrukken voor een vergadering. Soms ervaar je HP printer drukt niet af of documenten in de wachtrij worden niet afgedrukt nadat u de afdrukopdracht vanaf uw pc hebt verzonden. Ook melden verschillende gebruikers dat HP-printer blanco pagina’s afdrukt of Printer reageert niet na het verzenden van de afdrukopdracht op Windows 10. Meestal zorgen verbindingsproblemen of onjuiste configuraties of defecte stuurprogramma’s ervoor dat de HP- of Epson-printer niet afdrukt.

Waarom drukt mijn printer niet af?

Dus vraag in gedachten: waarom drukt mijn printer geen documenten af? Er zijn verschillende mogelijke factoren die de HP-printerproblemen kunnen veroorzaken, zoals ontbrekende of verouderde printerstuurprogramma’s, defecte verbindingen, slechte configuraties in Windows of een tijdelijke storing. Opnieuw geen inkt hebben of een papierstoring hebben, kan bij elke printer frustratie veroorzaken.

Printer drukt niet af Windows 10

Als uw printer blanco pagina’s of documenten in de wachtrij afdrukt en niet afdrukt, kunt u het probleem als volgt oplossen, zodat u weer aan het werk kunt.

Laten we eerst de printer en uw computer opnieuw opstarten, wat waarschijnlijk helpt als een tijdelijke storing volledige afdruktaken in Windows 10 verhindert.

Controleer de printerstatus

Het volgende dat u moet doen om de status van uw printer te controleren, is dat als uw printer bijvoorbeeld offline is, deze geen afdruktaken kan voltooien.

Zorg ervoor dat uw printer voldoende papier, inkt of toner heeft en vooral dat er geen papierstoringen zijn. Soms kan het zijn dat de printer blanco pagina’s afdrukt vanwege lege toner, zorg ervoor dat dit voldoet of controleer de inktniveaus als u een inkjetprinter heeft. bij de printercartridge. Als de status van de printercartridge niet goed is, moet u deze vervangen door een nieuwe. Controleer de verbindingskabels tussen de wandstroom en de stroomconnector van de printer. Controleer nogmaals de USB-kabelverbinding tussen de USB-poort van de printer en de USB-poort van de Windows-computer, deze is goed aangesloten. Als u een netwerkprinter heeft, zorg er dan voor dat de netwerkkabel goed is aangesloten tussen de HP-printer en de switch (of router). Kijk ook eens naar de lampjes aan de voorkant van de HP-printer.

Goed gecontroleerd bovenstaande stappen, de printer is klaar maar drukt geen documenten af, pas dan de volgende oplossing toe.

Printer instellen als standaardprinter

Soms kan het zijn dat de printer niet afdrukt vanwege een verkeerde printerconfiguratie. Laten we de juiste printer instellen als de standaardprinter die waarschijnlijk helpt bij het oplossen van het probleem met het niet afdrukken van de printer op Windows 10.

Druk op Windows-toets + S-type configuratiescherm en selecteer het eerste resultaat, klik op Hardware en geluid en vervolgens op Apparaten en printers. Hierdoor wordt alle lijst met geïnstalleerde printers weergegeven. Klik met de rechtermuisknop op uw HP-printer en kies Als standaardprinter instellen. vraag, volg het gewoon.

Wachtende afdruktaken wissen

Een andere mogelijke oorzaak voor het niet afdrukken van de printer is de vastgelopen afdrukwachtrij. Ja, mislukte afdruktaken kunnen de printerfunctie ook normaal stoppen en ertoe leiden dat de printer niet afdrukt in Windows 10.

Open Apparaten en printers in het ConfiguratieschermIn het gedeelte Printers Klik met de rechtermuisknop op uw actieve printer en selecteer Zien wat er wordt afgedruktKlik in het menu Printer en selecteer vervolgens Openen als beheerder.

Open opnieuw het menu Printer en selecteer deze keer Alle documenten annuleren Klik op ja om uw actie te bevestigen en alle afdruktaken te wissen.

Controleer de afdrukspooler-service

De print spooler-service speelt een belangrijke rol bij volledige afdruktaken op een Windows-pc. Wanneer u een afdrukopdracht verzendt, slaat de afdrukspooler afdruktaken tijdelijk op in het geheugen van de computer totdat de printer klaar is om ze af te drukken. Als de print spooler-service om welke reden dan ook stopt of niet wordt aangekeken, kunt u een probleem met afdrukken niet afdrukken.

Druk op Windows-toets + R, typ services.msc en klik op ok. Dit opent de Windows-serviceconsole, scrol omlaag en zoek de print spooler-service. Kijk naar de print spooler-servicestatus, als deze actief is, klik er dan met de rechtermuisknop op, selecteer opnieuw opstarten. Welnu, als de print spooler-service niet is gestart, dubbelklik dan op het om zijn eigenschappen te openen. Verander hier het opstarttype automatisch, start de service naast de servicestatus.

Probleemoplosser voor printers uitvoeren

Voer de ingebouwde probleemoplosser voor printers uit die automatisch helpt bij het detecteren en oplossen van problemen, om te voorkomen dat de printer afdruktaken voltooit in Windows 10. Als u de probleemoplosser voor printers uitvoert, controleert u of u de nieuwste printerstuurprogramma’s hebt of probeert u deze op te lossen en/of bij te werken. Zoek ook naar verbindingsproblemen, Print Spooler en vereiste Services werken prima en meer.

Druk op Windows-toets + X selecteer instellingen,Klik op update & beveiliging de probleemoplossing,Klik op de extra probleemoplossers-link, scroll naar beneden om de printer te vinden, selecteer dezeKlik op Voer de probleemoplosser uit en volg de instructies op het scherm zodat Windows automatisch problemen kan diagnosticeren en oplossen voltooi afdruktaken in Windows 10.

U kunt ook de probleemoplosser voor printers uitvoeren met de opdracht msdt.exe /id PrinterDiagnostic.

Of je kan Klik hier om de nieuwste versie van Microsoft te downloaden.

Installeer het printerstuurprogramma opnieuw

Wanneer u een printer op uw pc aansluit, pakt Windows meestal de benodigde stuurprogramma’s voor u. Maar als u een defect of verouderd printerstuurprogramma krijgt, drukt uw printer ook niet af. In dit geval moet u het stuurprogramma opnieuw installeren of bijwerken volgens de onderstaande stappen.

Druk op Windows-toets + R, typ devmgmt.msc en klik op okHiermee wordt Windows Apparaatbeheer geopend en wordt alle lijst met geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s weergegeven, Uitbreiding afdrukwachtrijen, en klik vervolgens met de rechtermuisknop op uw printerstuurprogramma en kies Apparaat verwijderen in het verhoogde menu. en volg de instructies op het scherm om de bewerking te voltooien. Open het venster Programma’s en functies opnieuw met appwiz.cpl. Kijk of het daar vermelde printerstuurprogramma is gevonden, klik met de rechtermuisknop en verwijder de installatie. Start uw computer opnieuw op om het printerstuurprogramma volledig van uw computer te verwijderen.

Download nu het nieuwste printerstuurprogramma en installeer het op uw computer. Ga hiervoor naar de website van de printerfabrikant, zoek de ondersteuningspagina voor uw model op en download het stuurprogramma of softwarepakket handmatig.

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen van de? hp printer drukt niet af documenten of printer die blanco pagina’s afdrukt op Windows 10? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like