How To: door gebruikers gegenereerde inhoud & Videomarketing

User Generated Content

Geschreven door <a href="https://www.wyzowl.com/author/samanthaferguson/" target="_self" rel="noopener">Samantha Ferguson</a>‘ data-et-multi-view=

Samantha is Copy Team Manager bij Wyzowl. Ze heeft meer dan 1000 scripts en honderden artikelen over videomarketing geschreven, dus wat Samantha niet weet over video, is het niet waard om te weten!

Als je met de kinderen bent, of zelfs als je maar een paar kinderen hebt, heb je waarschijnlijk al gehoord van “unboxing”. Voor het geval je dat nog niet hebt gedaan, is hier een duidelijke definitie:

Unboxing (): Het proces van het uitpakken van nieuwe producten op de camera en het uploaden van de beelden naar internet.

Je hebt unboxing misschien afgedaan als een vluchtige trend, en het zou een gemakkelijke fout zijn om te maken – YouTube heeft tenslotte vluchtige trends gehad (). Maar unboxing is niet alleen de nieuwste trend, sterker nog, het bestaat al heel lang (in ieder geval in online videotermen). Zoals je kunt zien in deze Google Trends-grafiek, bestaat unboxing al sinds medio 2006:

google-trends-unboxing-2006

Sindsdien stijgt het gestaag in populariteit; en tien jaar later, in februari 2016, bereikte unboxing zijn hoogste hoogtepunt ooit.

google-trends-unboxing-2016

Dus dat is les één voor dit artikel: unboxing is een vluchtige trend, het is serieus. Het is zelfs zo serieus dat zelfs grote bedrijven zoals Burger King unboxing gebruiken als onderdeel van hun videomarketingstrategie:

Hoe geweldig het ook is, uitpakken is slechts het topje van een heel groots Door gebruikers gegenereerde inhoud ijsberg. In de post van vandaag gaan we het hebben over unboxing en meer, zodat je kunt bepalen hoe je van UGC een belangrijk onderdeel van je marketingstrategie kunt maken.

1. Uitpakken

Het is logisch om te beginnen met unboxen, aangezien we er al een knipoog naar hebben gegeven in de inleiding. Unboxing is een geweldige videomarketingstrategie voor bedrijven die gewenste producten op de markt brengen die niet zomaar een dagelijkse aankoop zijn. De perfecte kandidaten voor het uitpakken van video’s zijn hete nieuwe technische producten, gadgets, speelgoed en games.

Om unboxing onderdeel van je videomarketingstrategie te maken, moet je contact opnemen met belangrijke beïnvloeders in je branche, zoals YouTubers met een groot aantal volgers. Bied ze een freebie aan in ruil voor een unboxing-video over het product.

Hier is een goed voorbeeld van een unboxing-video:

Hoewel de presentator van deze video nog maar een kleine jongen is, is hij eigenlijk een YouTube-influencer met meer dan 3 miljoen volgers! Deze unboxing-video over de Lego Kwik-e-Mart zorgt voor anticipatie bij kijkers die zeker zal leiden tot meer bekendheid en hopelijk tot meer verkopen.

2. Wedstrijden & promoties

Wedstrijden en promoties zijn een geweldige manier om gebruikers aan te moedigen inhoud over uw merk te genereren.

Een effectief voorbeeld hiervan was de campagne ‘Best Jobs in the World’ van Tourism Queensland. In een poging meer toeristen naar de Queensland-eilanden te trekken, creëerde het merk een promotie voor een zes maanden durende conciërgebaan die $ 150.000 AUD betaalde.

Om kans te maken om te “winnen”, moesten sollicitanten video’s van één minuut indienen waarin werd uitgelegd waarom ze geschikt zouden zijn voor de baan. Dit is een van de sollicitanten:

En de winnaar:

De YouTube-pagina ontving meer dan 34.000 applicaties die werden bekeken door meer dan 8,6 miljoen mensen. De winnaar gaf enkele honderden media-interviews waarin Queensland werd gepromoot als een toeristische topbestemming.

Dit is een techniek die voor elk merk zou kunnen werken. Wedstrijden zijn een geweldige manier om mensen enthousiast te maken voor je merk en er met hun vrienden over te praten.

3. Betrokkenheid van de consument

Als er iets is waar consumenten nooit genoeg van zullen krijgen, is het dat ze het gevoel krijgen dat ze speciaal zijn. Betrokkenheid van de consument is altijd een geweldige manier om niet alleen op te vallen als een merk dat om zijn klanten geeft, maar ook om geweldige, door gebruikers gegenereerde inhoud te krijgen.

Een recent voorbeeld van UGC geïnspireerd door consumentenbetrokkenheid is de campagne. Coca Cola creëerde flessen in beperkte oplage met meer dan 1.000 namen. Deze personalisatie heeft de consumenten enthousiast gemaakt en in de loop van de campagne zijn er meer dan 150 miljoen gepersonaliseerde flessen verkocht! Hier is een video met YouTube-beïnvloeder, IISuperWomanII (ook bekend als Lily Singh) die bijna 100.000 keer is bekeken:

Na een decennium van dalende inkomsten, creëerde de Share a Coke-campagne een 2% stijging voor het merk in de Verenigde Staten.

De kracht van UGC

Door gebruikers gegenereerde inhoud is een geweldige techniek om in uw videomarketing op te nemen, omdat het het standpunt van de consument in uw strategie opneemt. Niet alleen dat, mensen om door gebruikers gegenereerde inhoud te bekijken!

Wanneer een echte persoon over uw product praat en er enthousiast over wordt, kan dit opwinding veroorzaken bij consumenten die de video bekijken. Unboxing-video’s zijn hier een goed voorbeeld van …

Wanneer we mensen producten zien uitpakken en we hun oprechte opwinding kunnen zien, is het gevoel aanstekelijk. Het wekt ook vertrouwen bij potentiële klanten, omdat de persoon die een product in een unboxing-video beschrijft, niet gelieerd is aan het merk dat het product verkoopt. Met andere woorden, ze proberen niet aan mensen te verkopen, ze delen gewoon hun ervaring en geven kijkers een duidelijk beeld van wat ze mogelijk zouden kunnen kopen.

Laatste gedachten

Als je een contentmarketeer bent, weet je maar al te goed hoe moeilijk het is om steeds weer met frisse ideeën te komen. Het verbazingwekkende van UGC is:

Dat hoeft niet!

Door gebruikers gegenereerde inhoud is een geweldige manier om uw merk effectief op te bouwen, zelfs als u geen ideeën meer heeft voor merkinhoud. Uit één onderzoek bleek dat consumenten UGC meer vertrouwen dan vormen van media, dus dit is zeker een marketingtactiek om in 2017 op te letten!

0 Shares:
You May Also Like