Houd het slaappatroon van je baby bij, zodat jij ook beter kunt slapen

miku 12 ps2 stars

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Uitstekende videokwaliteit Volgt slaap- en ademhalingspatronen Produceert gemakkelijk te begrijpen slaapanalyserapporten

nadelen

Tijdens het testen gaf Miku geen alarm wanneer er geen beweging werd gedetecteerd Kan de gevoeligheid van de bewegingsdetectie niet aanpassen Kan de temperatuur- en vochtigheidsdrempels niet instellen

Ons oordeel

De Miku heeft de ingrediënten voor een geweldige babyfoon, maar we hadden iets meer glans verwacht voor de vraagprijs.

We hebben een lange weg afgelegd van babyfoons waarmee je alleen maar kunt meeluisteren met het gehuil en gehuil van je kind. De Miku Smart Baby Monitor is een geweldig voorbeeld van hoe geavanceerde videotechnologie en kunstmatige intelligentie samen worden gebruikt om ouders meer informatie te geven over hun slaapbundels van vreugde.

Naast de nu standaard mogelijkheden zoals detectie van geluid en beweging (en -beweging), volgt de Miku de ademhalingspatronen van uw kind en verzamelt al deze gegevens in verteerbare slaapanalyserapporten. Hoewel enkele haperingen die ik tijdens het testen tegenkwam, suggereren dat er nog ruimte voor verbetering is, heeft de Miku alles in zich om een ​​geweldige babyfoon te zijn.

De Miku is aantrekkelijk, met een witte matte afwerking en zilveren versiering. De rechthoekige camerabehuizing is bevestigd aan een scharnierende standaard waarmee u de camera naar voren en naar achteren kunt kantelen. De hele eenheid meet 5 inch van boven naar beneden en 2,8 inch over de basis. Je kunt de camera vrij op een dressoir of tafel neerzetten of de meegeleverde muurbevestigingsset gebruiken om hem boven de wieg van je kind te bevestigen.

De camera heeft een gezichtsveld van 130 graden en legt video vast in een resolutie van 1080p. Het maakt gebruik van infrarood LED’s om nachtzicht te bieden, dus je hoeft de lichten niet aan te doen om je baby ‘s nachts of in een verduisterde kamer te zien. Met een paar Ole Wolff-luidsprekers bovenop de behuizing en een array met twee microfoons aan de voorkant kun je je stem of een van de vele slaapliedjes aan boord gebruiken om je baby te kalmeren.

miku kamer 2

De Miku detecteert beweging en geluid en neemt video op en pushmeldingen naar je telefoon wanneer deze door deze activiteit wordt geactiveerd. Omgekeerd zal het een waarschuwing op uw telefoon weergeven, een alarm laten afgaan en video opnemen wanneer er geen beweging wordt gedetecteerd. Alle video wordt 30 dagen gratis opgeslagen in de cloud.

Maar het echte hart van de Miku is de verzameling ademhalingssensoren. Deze meten de ademhaling van uw baby in ademhalingen per minuut (RPM’s) en combineren deze met bewegingsgegevens om een ​​slaapanalyserapport te produceren. Extra sensoren volgen de temperatuur en vochtigheid van de kamer om contextuele gegevens te verstrekken.

miku dagelijkse snapshots

De Miku verbinden met je wifi is vrij eenvoudig. Je downloadt de Miku app voor iOS of Android, maakt een account aan en voegt het apparaat toe. U wordt gevraagd de naam, geboortedatum en geslacht van uw baby in te vullen en vraagt ​​of de baby prematuur was om de camera te helpen de rapportage van de slaapanalyse te optimaliseren. Vervolgens leidt het u door enkele stappen om het apparaat te koppelen en te verbinden met uw netwerk. Het hele proces duurde iets meer dan een minuut.

Installatie is een beetje meer betrokken. Hoewel je de camera gewoon op elk vlak oppervlak kunt plaatsen, krijg je het beste zicht en de beste slaapanalyse door hem 60 inch boven het bed van je baby te monteren. Miku levert alle hardware met gedetailleerde montage-instructies – de muurbevestiging heeft zelfs een geïntegreerd niveau dat je kunt verwijderen als je klaar bent. Zodra de houder is bevestigd, schuift u gewoon de camerabasis erin en kantelt u de behuizing voor het beste zicht op uw kind, klikt u vervolgens het netsnoer in de houder en steekt u deze in de basis van de Miku.

Ten slotte moet je de kabelgeleiders installeren om de stroomkabel te verbergen (en elk risico uit te sluiten dat je baby hem kan grijpen of er op een andere manier in verstrikt kan raken). Dit is de meest nauwgezette stap, omdat u elke geleider moet uitlijnen om ervoor te zorgen dat deze het snoer bedekt, deze vervolgens in de vorige geleider steekt en aan de muur plakt met de zelfklevende achterkant. Zodra je de vloer hebt bereikt, steek je het snoer in het stopcontact en steek je de steen in het dichtstbijzijnde stopcontact.

De Miku zorgt voor prachtige HD-video. Het beeld was scherp en goed verlicht zonder fisheye-vervorming in zowel dag- als nachtzichtmodi. Dit geeft niet alleen een duidelijk beeld van de slaapactiviteit van uw kind, maar het stelt u ook in staat om uitstekende foto’s en video’s van uw kind vast te leggen voor het nageslacht.

De Miku-app geeft je allerlei inzicht in de activiteit van je baby. Het opent naar de live-feed van de camera en camerabedieningen op de bovenste helft van het scherm, en de huidige activiteit wordt weergegeven op de onderste helft. Als uw baby beweegt, wordt er een reeks voetafdrukken weergegeven en wordt aangegeven hoe lang hij of zij actief is geweest. Als het slaapt, toont het hun huidige RPM’s en ademhalingspatroon. Hier zie je ook waarschuwingen als er geen beweging wordt gedetecteerd en je deze instelling hebt ingeschakeld.

miku activiteit

Langs de onderkant van het scherm bevinden zich knoppen met het label Monitor, Analytics, Activiteit en Instellingen. De eerste brengt u terug naar het zojuist beschreven scherm. Analytics opent een scherm waar u gegevensoverzichten van de dag- en nachtactiviteit van uw baby kunt bekijken.

Met de knop Daily Snapshots kun je dieper duiken via kleurgecodeerde grafieken met details over hun ademhalingspatronen en activiteiten, die je kunt opsplitsen in stappen van 30 minuten, 1 uur, 4 uur, 12 uur en 24 uur.

Historische gegevens voor temperatuur en vochtigheid kunnen op dezelfde manier worden bekeken. Op deze manier kunt u gemakkelijk gegevens met elkaar in verband brengen om te zien hoe omgevingsfactoren de slaap van uw kind kunnen beïnvloeden.

Met de knop Activiteit gaat u naar een chronologie van geregistreerde activiteit. Deze kunnen worden gesorteerd om ze te bekijken op type (beweging, niet-beweging, geluid, enzovoort) of ze allemaal samen te bekijken. Als u op een item klikt, wordt de video geopend waarin die activiteit is vastgelegd.

Ten slotte kunt u in het scherm Instellingen functies zoals het volgen van vitale functies, nachtzicht en de apparaat-LED in- en uitschakelen, evenals de videokwaliteit aanpassen en de Miku delen met andere gebruikers.

Vonnis

Voor het grootste deel presteerde de Miku erg goed. De videokwaliteit is uitstekend en de app is intuïtief in gebruik en geeft een schat aan inzicht in de slaapactiviteit van een kind. Bewegings- en geluidswaarschuwingen kwamen op tijd en de door gebeurtenissen geactiveerde video-opname presteerde feilloos.

Ik kwam echter een probleem tegen met de niet-bewegingsdetectie. Hoewel de Miku nauwkeurig bewegingsvrijheid herkende en tijdig een waarschuwing naar mijn telefoon stuurde, klonk het alarm nooit zoals het hoort. Dat betekent dat ik alleen werd gewaarschuwd voor een mogelijk probleem als ik actief naar het scherm keek. Dat is een zorgwekkende misfire als er een baby bij betrokken is. Net zo zorgwekkend was dat er geen video werd opgenomen van deze niet-bewegingsgebeurtenissen.

Mijn andere kritieken zijn minder belangrijk. Er is geen manier om de gevoeligheid van bewegingsdetectie aan te passen, dus er is geen manier om de stroom van waarschuwingen echt te beheren. De mogelijkheid om boven- en onderdrempels voor de temperatuur en vochtigheid in te stellen en gewaarschuwd te worden wanneer deze worden overschreden, die moderne babyfoons routinematig bieden, zou ook een welkome aanvulling zijn.

Het is nog vroeg voor de Miku en ik denk dat deze functies binnenkort zullen worden aangepakt. Toch is het voor de prijs redelijk om een ​​meer gepolijst product te verwachten.

0 Shares:
You May Also Like