Hoop Cam Plus review: solide beveiliging voor een spotprijs

hoop main image hero l gray result copy

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Uitstekende beeldkwaliteit Snelle en nauwkeurige geluids- en bewegingswaarschuwingen Clips worden 24 uur lang gratis opgeslagen in de cloud

nadelen

Trage pan- en tilt-respons Beperkte detectie-aanpassingen

Ons oordeel

De Hoop Cam Plus biedt uitstekende beveiligingsfuncties tegen een ongewoon lage prijs (als de huidige verkoop duurt).

Het idee dat je meer moet betalen om meer uit een wifi-beveiligingscamera te halen, lijkt niet meer zo waar als een jaar geleden. Ik bied de Hoop Cam Plus aan als bewijs. Het biedt Full HD (1080p) video, verschillende soorten slimme detectie, geofencing en andere goodies in een uniek ontwerp voor minder dan $ 100. Samen met de Wyze Cam en de Xiaomi Mi Home Security Camera maakt het duidelijk dat ‘budget’ niet synoniem hoeft te zijn aan ‘kaal’.

De populaire Wyze Cam heeft geleid tot een trend in de richting van gedrongen, boxy-ontwerpen, en de Hoop Cam Plus verdubbelt letterlijk op short. De bovenkant van de ronde module herbergt de camera, terwijl de onderkant fungeert als een basis waarop de camera 350 graden kan draaien en 45 graden kan kantelen. Een luidspreker, een paar USB-poorten en een LED-statuslampje bevinden zich aan de achterkant van de basis, en aan de onderkant bevinden zich een instelknop en een microSD-kaartsleuf.

De Hoop Cam Plus wordt geleverd met alle functies die we nu van een beveiligingscamera voor thuis verwachten: 1080p full-color live-weergave, door geluid en beweging geactiveerde waarschuwingen, nachtzicht, tweerichtingscommunicatie en compatibiliteit met Amazon Alexa en Google Assistant. Er zijn ook een paar kleine verrassingen: de mogelijkheid om intelligente herinneringen in te stellen en een tekst-naar-spraak-berichtenfunctie.

hoepel l grijs bijgewerkte afbeelding 5

De camera koppelt met de Hoop Home-app. U moet de eerste keer dat u het start een account maken, vervolgens de camera toevoegen en de aanwijzingen op het scherm volgen om verbinding te maken met uw wifi-netwerk. Het proces verliep soepel en duurde slechts een paar minuten tijdens mijn testen.

De app opent naar het startscherm, van waaruit u drie werkingsmodi kunt configureren en activeren: Thuis, Afwezig en Hoog alarm. Voor elk van deze kunt u bewegings-, geluid- en brandalarmdetectie instellen op aan, uit of Smart. Wanneer u de laatste kiest, neemt het eigen algoritme van Hoop het over om het aantal irrelevante meldingen dat u ontvangt te verminderen. Ik gebruikte het voor alle drie de soorten detectie.

U kunt hier ook profielen maken voor elk van uw gezinsleden om te gebruiken met intelligente herinneringen. Nadat u een foto en telefoonnummer heeft geüpload, kunt u taken maken met toegewezen datums en tijden die naar de ontvanger worden verzonden via pushmelding, sms of gesproken waarschuwing via de camera.

hoop cam plus feed

De live-feed van de camera, die u kunt openen via een werkbalk onder aan het startscherm, biedt de gebruikelijke camerabedieningen voor het beheren van tweerichtingscommunicatie en het vastleggen van video en schermafbeeldingen van de livestream, plus de tekst-naar-spraakberichten, die alles wat je typt in zijn veld uitzendt met een aangename vrouwelijke stem. Ik heb het een paar keer gebruikt om met mijn kinderen beneden te “praten” en het werkte goed, maar het gebruik van de push-to-talk-knop is veel sneller (hoewel minder privé aan jouw kant).

De videokwaliteit is uitstekend en je kunt clips een tijdstempel geven door een schakelaar in de instellingen om te draaien. Dat is handig als u ooit de bestanden aan de politie moet overhandigen als bewijs van een misdrijf. Nachtzicht kan zo worden ingesteld dat het automatisch wordt ingeschakeld bij weinig licht, en het biedt voldoende verlichting en contrast om duidelijk te zien in een volledig verduisterde kamer.

De gemotoriseerde pan-en-tiltfunctie van de camera kan worden bediend vanaf het richtingspad onder de live feed of door op het feedbeeld zelf te vegen. Ik heb een beetje latentie ervaren tussen het moment dat ik op drukte/veegde en het moment waarop de camera reageerde. Dat was niet erg toen ik net de kamer aan het scannen was, maar het maakte het moeilijk om iemands beweging erdoor te volgen, zoals je zou willen wanneer je wordt gewaarschuwd voor een indringer.

Detectiewaarschuwingen waren tijdig en nauwkeurig, en het slimme algoritme zorgde ervoor dat ik niet om de paar minuten werd overspoeld met meldingen. Toch miste ik het controleniveau dat de mogelijkheid biedt om de detectiegevoeligheid zelf te kalibreren. De door gebeurtenissen geactiveerde clips voor de huidige dag worden in omgekeerde chronologie weergegeven op het startscherm en kunnen tijdens het afspelen naar uw apparaat worden gedownload, gedeeld of verwijderd. Standaard worden ze ook 24 uur gratis in de cloud opgeslagen en kunnen ze ook worden opgeslagen op een microSD-kaart (niet meegeleverd) voor opslag op langere termijn. In dit geval kun je door je videogeschiedenis bladeren door door een kalender boven aan het startscherm te scrollen.

hoop cam plus herinnering

De Hoop Cam Plus-lijst voor ongeveer $ 80, wat vrij bescheiden is voor zijn functieset, vooral gezien het feit dat de meeste van zijn concurrenten de extra kosten van een cloudabonnement hebben. Maar Hoop bood de camera op het moment van schrijven voor 50 procent korting aan, waardoor hij in dezelfde prijsklasse viel als de Mi Home, onze huidige keuze voor de beste budgetcamera voor thuisbeveiliging. De Mi Home heeft nog steeds een voorsprong vanwege zijn uitgebreidere opties voor detectie-aanpassing, die de gebruiker een zekere mate van controle geven die de Hoop Cam Plus momenteel niet heeft. Maar als u de voorkeur geeft aan een camera waarmee u deze kunt instellen en vergeten terwijl u toch solide beveiliging biedt, is de Hoop Cam Plus een uitstekende optie.

0 Shares:
You May Also Like