Hoog CPU- of 100 schijfgebruik na update van Windows 10 november 2021 (7 werkende oplossingen)

Onlangs is Microsoft uitgerold Windows 10 november 2021-update voor iedereen met veel nieuwe functies en verbeteringen in de beveiliging. Compatibele apparaten Upgrade automatisch naar Windows 10 versie 21H2 of u kunt handmatig upgraden met de Official Upgrade Assistant Tool, Media Creation Tool of ISO-bestand. Over het algemeen verloopt het upgradeproces soepel, maar sommige gebruikers hebben enkele bugs, problemen. Na de upgrade naar de update van november 2021 melden verschillende gebruikers Hoge CPU, 100% schijfgebruikWindows reageert niet, loopt vast bij opstarten.

Repareer hoog CPU- of schijfgebruik op Windows 10

Er zijn verschillende redenen achter dit 100% schijfgebruik, de meeste Windows-services (Super fetch, BITS, Windows Search), virus-/malware-infectie, beschadigde systeembestanden, incompatibele driver na upgrade Het huidige stuurprogramma is mogelijk niet compatibel met de nieuwste Windows-versie enz. Als u ook 100% schijfgebruik hebt, probleem met hoog CPU-gebruik na upgrade van Windows 10. Hier zijn enkele van toepassing zijnde oplossingen om het hoge schijfgebruik op de Windows 10-upgrade op te lossen.

Opmerking: Bellow-oplossingen zijn ook van toepassing op het probleem met 100% schijfgebruik op Windows 7, 8.1 en Windows 10 Alle versies bevatten update van oktober 2020, versie 20H2.

Controleer op virus-malware-infectie

Begin met basisproblemen oplossen. Zorg er eerst voor dat uw Windows virus-malware-vrij is. Omdat soms virussen, Malware op de achtergrond draaien en applicaties vergrendelen die 100% schijfproblemen (systeembrongebruik) veroorzaken. We raden daarom aan om eerst een goede antivirus-/antimalwaretoepassing met de laatste updates te installeren en een volledige systeemscan uit te voeren.

Download ook System Optimizer Tool zoals CCleaner Om de Windows-prestaties op te schonen en te optimaliseren, herstel gebroken registervermeldingen.

Als dit hoge schijfgebruik is begonnen Na het installeren van een applicatie van derden, Cracked Games of Activator, raden we aan deze te verwijderen uit het Configuratiescherm -> kleine pictogramweergave -> programma’s en functies -> selecteer de recent geïnstalleerde applicatie en verwijder de installatie. Start daarna Windows opnieuw en controleer 100% Schijfgebruiksprobleem Verdwenen? Als u nog steeds problemen ondervindt, staakt u de volgende oplossing.

Schakel Superfetch, BITS, Windows Search Service uit

De meeste Windows-gebruikers melden na het uitschakelen van sommige Windows-services (vooral de SuperFetch bekend als SysMain) Probleem met hoog schijfgebruik opgelost. Om deze services uit te schakelen,

Druk op Windows + R, typ Diensten.msc en ok om de Windows-serviceconsole te openen. Scroll nu naar beneden en zoek naar Service met de naam SysMain. Dubbelklik erop, wijzig hier het opstarttype Uitschakelen. Stop ook de service naast Servicestatus. Klik op toepassen en ok Om wijzigingen op te slaan.

En doe hetzelfde proces voor (BITS), Windows Update en Windows Search Service. Nadat Windows opnieuw is opgestart en meestal is aangevinkt, lost dit een hoog schijfgebruik op, een probleem met 100% CPU-gebruik op een Windows 10-computer.

Paging-bestand resetten (optie virtueel geheugen)

Op een Windows-computer Gebruik van virtueel geheugen Schijfruimte, Meestal, Onjuiste configuratie van virtueel geheugen Kan een hoog schijfgebruiksprobleem veroorzaken op een Windows-computer. Als u Virtueel geheugen aanpassen hebt Voor betere prestaties en systeemoptimalisatie, raden we u aan dit uit te schakelen en Automatisch in te stellen. U kunt dit doen door het volgende hieronder.

Klik met de rechtermuisknop op deze pc en selecteer eigenschappen. Kies Geavanceerde systeeminstellingen op het linkerpaneel.Ga naar de Geavanceerd tabblad, klik op Instellingen, Underperformance.Ga bij prestatie-opties naar Geavanceerde opties,Klik op Wijzigen onder de optie Virtueel geheugen.Hier vinkt u de grootte van het wisselbestand automatisch voor alle schijven aan.Klik op Toepassen, Ok en Herstart vensters Om de wijzigingen nu van kracht te laten worden volgende login check High Disk gebruiksprobleem opgelost.

Controleer de corruptie van systeembestanden

Beschadigde systeembestanden veroorzaken verschillende problemen op een Windows-computer. Tijdens de upgrade van Windows 10 Als een systeembestand beschadigd raakt, zal het ontbreken hiervan ook leiden tot een hoog gebruik van systeembronnen, 100% schijfgebruik en CPU-gebruik. U kunt het SFC-hulpprogramma uitvoeren om de ontbrekende bestanden te scannen en te herstellen.

Open eerst de opdrachtprompt als beheerder. Typ vervolgens sfc /scannow en druk op de enter-toets om de opdracht uit te voeren. Hiermee wordt gescand op ontbrekende beschadigde systeembestanden. Indien gevonden, zal elke systeembestandscontrole ze automatisch herstellen vanuit een speciale map op %WinDir%\System32\dllcache.Wacht tot het scanproces 100% is voltooid.

Schijffouten herstellen

Soms kunnen schijffouten, slechte sectoren ook leiden tot een hoog gebruik van systeembronnen, een hoog schijfgebruik enz. op Windows 10-computers. We raden aan Schijffouten te controleren en op te lossen met behulp van de CHKDSK-opdracht met het toevoegen van enkele extra parameters om CHKDSK te dwingen de schijffouten te herstellen.

Nogmaals Om Schijfcontrole uit te voeren, opent u de opdrachtprompt als beheerder,

Type chkdsk C: /f /r En druk op de enter-toets.

Hier Commando CHKDSK is voor Check disk Drive, C: is de Drive Letter, die controleert op fouten. De extra parameter /R Lokaliseert slechte sectoren en herstelt leesbare informatie en /F Lost fouten op de schijf op.

Dit zal u vragen om te bevestigen of u CheckDisk wilt uitvoeren bij de volgende herstart van het systeem. Bevestig met een jaen start uw computer opnieuw op. Dit zal de schijf scannen op fouten, slechte sectoren indien gevonden, dit zal ze zelf voor u repareren. Het kan even duren voordat CheckDisk is voltooid, maar het kan niet alleen handig zijn voor hoog CPU-gebruik, 100% schijfgebruiksfout, maar ook voor enkele andere problemen.

Schakel de MSI-modus (Message Signaled Interrupt) uit in het register

Maar als u het probleem niet kunt oplossen, pas dan het Windows-register aan om de MSI-modus (Message Signaled Interrupt) uit te schakelen. Verschillende Windows-gebruikers melden dat een hoog schijfgebruik wordt veroorzaakt door sommige Advanced Host Controller Interface PCI-Express (AHCI PCIe)-modellen die met de inbox worden uitgevoerd OpslaanAHCI.sys stuurprogramma een firmware-bug. U kunt deze bug oplossen door de MSI-modus uit te schakelen door het Windows-register aan te passen.

Druk op Windows + R, typ devmgmt.msc en ok om apparaatbeheer te openen, vouw hier IDE ATA / ATAPI-controllers uit. Dubbelklik op de standaard SATA AHCI-controller.

Klik hier op het tabblad Stuurprogramma en klik op Stuurprogrammadetails. Ga naar het tabblad Details en selecteer Pad apparaatinstantie in het vervolgkeuzemenu van de eigenschap. Controleer de waarde en kopieer deze met de rechtermuisknop of noteer.

We hebben bijvoorbeeld de waarde: PCI\VEN_8086&DEV_1C08&SUBSYS_B0021458&REV_05\3&11583659&0&FD

Tweak Windows-register

Opmerking: Om ernstige systeemproblemen te voorkomen, vergeet niet om een ​​back-up van het register te maken vóór de wijziging.

Open nu het Windows-register door op Win + R te drukken, typ regedit en druk op de enter-toets.

Volg in de Register-editor het pad: HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Enum\PCI\\Device Parameters\Interrupt Management\MessageSignaledInterruptProperties

(Opmerking: Waarde verwijst naar het apparaatinstantiepad dat u eerder hebt gekopieerd.)

Dubbelklik op de MSISupported aan de rechterkant, verander de waardegegevens in 0. Klik op OK en start de computer opnieuw op om de wijziging door te voeren. Daarna zal het Windows 10 100% schijfgebruik of het hoge geheugen/CPU-gebruiksprobleem nooit meer op je zenuwen werken.

Enkele andere oplossingen

Zorg ervoor dat alle geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s zijn bijgewerkt. Na een upgrade naar de nieuwe Windows-versie hebben oude stuurprogramma’s een compatibel probleem, met name het beeldschermstuurprogramma, het audiostuurprogramma en het netwerkadapterstuurprogramma.

Schakel Windows-meldingen uit: Windows 10 geeft van tijd tot tijd tips over het besturingssysteem. Het uitschakelen van deze lijkt te hebben geholpen om de 100% schijfgebruiksfout voor verschillende mensen te verminderen. Ga gewoon naar Instellingendan naar Systeem en toen Melding en acties. Uitzetten “Laat me tips over Windows zien” in deze lijst.

Achtergrond-apps uitschakelen: Ook op Windows 10 draaien apps op de achtergrond die onnodige systeembronnen gebruiken. Verschillende gebruikers melden na het uitschakelen van apps die op de achtergrond worden uitgevoerd, ze merken minder gebruik van systeembronnen, wat hen helpt het probleem met 100% schijf, CPU-gebruik op te lossen. Jij kan achtergrond-apps uitschakelen van Instellingen -> privacy -> scroll naar beneden en selecteer Achtergrond-apps. Schakel hier de onnodige apps uit die starten bij het opstarten van Windows 10.

Stel de optie Feedback en diagnose in op basis: Op Windows 10 worden uw feedback en diagnostische gegevens ingesteld op Volledig of Uitgebreid. Als u het terugzet naar Basic, wordt het schijfgebruik verlaagd. U kunt dit doen via Instellingen -> privacy -> Feedback en diagnostiek -> Selecteren Basis uit het vervolgkeuzemenu in de Diagnostische en gebruiksgegevens sectie.

Dit zijn de meest werkende oplossingen om hoge CPU, 100% schijfgebruik te repareren na Windows 10 20H2-update. Na het toepassen van deze stappen wordt uw probleem met het gebruik van hoge systeembronnen opgelost en werken Windows soepel. Heb je nog vragen, Suggestie over dit bericht voel je vrij om de onderstaande opmerkingen te bespreken. Lees ook

0 Shares:
You May Also Like