Homey Bridge belooft privacygerichte domotica

homey bridge

Athom heeft vandaag aangekondigd dat zijn Homey Bridge smart home hub en bijbehorende app vanaf 18 januari eindelijk beschikbaar zullen zijn voor Amerikaanse klanten. Athom zegt dat zijn smart home-systeem, dat al beschikbaar is in Europa, is ontworpen met het oog op de privacy van de consument. Het apparaat van $ 69 zal te koop worden aangeboden bij Amazon, Best Buy, The Home Depot en andere grootwinkelbedrijven.

Door hun aard komen slimme thuishubs veel te weten over uw privéleven: ze kennen uw dagelijkse routines, wanneer u thuis bent en wanneer u weg bent, de temperaturen waar u zich prettig bij voelt, hoeveel energie u verbruikt , welke kamers u het meest bezet, en nog veel meer. Als die gegevens worden verzameld, kunnen ze worden gebruikt om een ​​profiel over u en uw gezin op te bouwen, en dat profiel kan worden gebruikt voor advertenties, gerichte marketing en meer. Je hebt dit misschien al ervaren met de Echo slimme luidspreker van Amazon, Alexa zal soms producten of diensten voorstellen die verband houden met je vragen.

homey bridge homey web-app homey mobiele app

Hoewel de Homey-hub van Athom alle infrastructuur ondersteunt die je slimme huis nodig heeft: Zigbee, Z-Wave Plus, Wi-Fi, Bluetooth LE, infrarood en een 433MHz-radio, die allemaal kunnen worden bediend via een enkele app, belooft de fabrikant geen van uw persoonlijke gegevens zal ooit worden verkocht of gebruikt voor profilering, reclame of marketing.

huiselijke app

Met de gratis versie van de Homey-app bedien je echter slechts vijf apparaten. Als je meer wilt – zoals elke slimme huisbewoner zal – moet je overstappen naar de betaalde versie van de app. Gelukkig kost dat slechts $ 2,99 per maand en kun je een onbeperkt aantal slimme apparaten bedienen. Athom zegt dat Homey compatibel is met 50.000 slimme apparaten van meer dan 1.000 fabrikanten.

“Elk huis is uniek; het is niet one-size-fits-all. De meeste van de huidige smart home-systemen zijn gecentreerd rond een enkel merk, technologie of use case”, zegt mede-oprichter en creatief directeur Emile Nijssen. “Hierdoor kan je slimme huis snel ingewikkeld en rommelig worden met allerlei verschillende apps.”

Een app store binnen de Homey app stelt fabrikanten van apparaten in staat om extra functionaliteit toe te voegen en telt momenteel zo’n 750 verschillende apps. Athom zegt dat deze apps automatisch op de achtergrond worden toegevoegd en worden gebruikt om het apparaat te bedienen. Een snelle controle van de app store leert echter dat de meeste van deze apps zijn ontwikkeld door Athom, niet door de fabrikant. Een hands-on review zal onthullen hoeveel van een beperking dat is, waar we binnenkort in zullen duiken.

Slimme apparaten die via de app worden bestuurd, kunnen drie afzonderlijke functies gebruiken: Flow, Insight en Energy. Flow gebruikt IFTTT-achtige automatisering om apparaten te bedienen op basis van vooraf ingestelde regels, terwijl Insight gegevens levert over het gebruik van slimme apparaten in huis. Energie is gericht op zowel het monitoren als het bijsturen van het energieverbruik van een woning.

De Homey Bridge voegt zich bij de Homey Pro, een robuustere smart home hub met vergelijkbare privacyfuncties. De Pro voegt een geïntegreerde luidspreker en wifi-ondersteuning toe om als back-up te dienen wanneer je normale wifi-netwerk uitvalt, maar dat apparaat blijft alleen beschikbaar in Europa.

0 Shares:
You May Also Like