Hoeveel kosten verschillende soorten Explainer-video?

How Much Do Different Types of Explainer Video Cost

Goede uitlegvideo’s (zoals goede wijn) kosten meer, afhankelijk van hoe ze worden geproduceerd. Het hangt allemaal af van wat er in hun productie komt: lengte, stijl, doorlooptijd, kwaliteit, de reputatie van de producenten. Sommige videoproductiebedrijven rekenen slechts $ 700 voor een video met uitleg van 60 seconden, terwijl anderen maar liefst $ 72.000 vragen!

Om het nog verwarrender te maken, zijn er een aantal doe-het-zelf videoplatforms op de markt die werken op basis van een maandelijks abonnement. De kosten kunnen zo laag zijn als $ 9, maar je moet bereid zijn om het hele proces zelf op je te nemen, inclusief conceptualisatie, scripting, storyboarding, illustratie & animatie (ervan uitgaande dat je een geanimeerde video maakt), opname (ervan uitgaande dat je een live action- of app-previewvideo), voice-over, het mixen, bewerken en distribueren van geluid.

Natuurlijk twijfelen we er niet aan dat als je deze blog leest, je een persoon met grote nieuwsgierigheid en talent moet zijn! Maar zelfs als u alles zelf kunt doen, is het proces zo tijdrovend dat wat u wint door een paar centen bij elkaar te schrapen, u kunt verliezen aan tijd die u besteedt aan het concentreren op uw eigenlijke bedrijf.

Het maken van een geweldige uitlegvideo heeft het potentieel om van uw bedrijf een succes van de ene op de andere dag te maken, en het is de moeite waard om goed na te denken over wat u wilt voordat u zich ergens aan vastlegt. Uit ons State of Video Marketing-onderzoek in 2018 bleek dat 85% van de bedrijven video nu als een belangrijk onderdeel van hun marketingstrategie beschouwt, 82% zei dat ze van plan waren om hun budget voor videomarketing het komende jaar te verhogen en meer dan 78% van de marketeers zei dat video hun klanten een tastbare ROI gaf.

Neem het voorbeeld van Crazy Egg, die vier jaar geleden een geanimeerde uitlegvideo maakte die zo succesvol was dat het hun maandelijks inkomen met $ 21.000 verhoogde en de conversieratio’s met bijna 64% verhoogde! Dat is een behoorlijke ROI, zelfs als de productie van de video zelf duur was. Ze gebruiken nog steeds dezelfde video en alle rapporten suggereren dat het nieuwe inkomsten blijft genereren!

De reden voor het succes van Crazy Egg is dat ze duidelijk veel tijd hebben besteed aan het nadenken over wat voor soort uitlegvideo het beste werkte voor hun specifieke bedrijfsmodel. Nadat ze een geavanceerd stuk SEO-software hadden ontwikkeld, begrepen ze dat ze er professioneel uit moesten zien, met behoud van een vleugje humor en toegankelijkheid. 2D-animatie is daar perfect voor.

Maar hoe zit het met uw bedrijf? Waar moet je beginnen? Hoeveel kosten verschillende soorten uitlegvideo’s en heb je het budget om het soort video te maken dat je wilt voor je bedrijf? Bij Wyzowl weten we het een en ander over de markt voor uitlegvideo’s, en we kunnen u helpen om u in de goede richting te sturen. Laten we eens kijken wat u kunt verwachten te betalen voor elk type video en u helpen beslissen wat het beste voor u is.

Animatie

2D is verreweg het meest voorkomende type animatie dat wordt gebruikt in de uitlegvideo-industrie, en er zijn veel verschillende factoren waarmee u rekening moet houden bij het bepalen van een prijs. Afhankelijk van waar je voor gaat, kan animatie iets van een ‘coole’ factor bieden in vergelijking met andere videostijlen, maar je kunt uiteindelijk veel geld betalen als je niet weet waar je moet zoeken.

In februari 2018, toen we een onderzoek uitvoerden onder meer dan 70 bedrijven met uitlegvideo’s, ontdekten we dat de gemiddelde prijs voor een 2D-geanimeerde uitlegvideo van 60 seconden $ 7.972 was. We ontdekten ook dat de gemiddelde doorlooptijd voor een van deze video’s 38,5 dagen was. Misschien wel het meest interessante dat we ontdekten, was dat de laagste kosten voor een geanimeerde uitlegvideo $ 700 waren en de duurste meer dan $ 70.000!

uitleg-video-prijzen

Natuurlijk lijkt het een riskante investering om tienduizenden uit te geven aan een geanimeerde uitlegvideo; vooral als uw budget beperkt is en uw bedrijf een start-up is die ergens anders moet investeren voordat het zelfs maar denkt aan uitgaven voor optionele extra’s. Maar voor gevestigde bedrijven die innovatieve manieren willen vinden om te groeien, kan het soms lonend zijn om risico’s te nemen.

Neem het voorbeeld van Dropbox. Tien jaar geleden was Dropbox nog maar een fractie van de omvang die het nu is en na verschillende mislukte marketingactiviteiten om investeringen in het relatief nieuwe gebied van ‘cloudgebaseerde opslag’ aan te moedigen, besloten ze het roer om te gooien en een risico te nemen waardoor het uitgegroeid tot de marktleider die het vandaag de dag is. Ze investeerden $ 50.000 in de creatie van een geavanceerde 2 minuten durende 2D-geanimeerde uitlegvideo, waarin precies werd uitgelegd wat Dropbox deed, en verhoogden hun conversiepercentage met 10% (of $ 48 miljoen om het in termen te zeggen die we allemaal kunnen waarderen!).

Als u besluit om de freelance-route te gaan, moet u zich ervan bewust zijn dat u waarschijnlijk voor elk afzonderlijk element in het video-maakproces in rekening wordt gebracht, en dat dit soms duurder kan zijn dan het gebruik van een studio om het proces in zijn geheel af te handelen . Een script laten schrijven kost bijvoorbeeld over het algemeen tussen $ 70 en $ 300, terwijl een freelance illustrator je waarschijnlijk tussen $ 400 en $ 1000 kost. Een freelance animator kan tussen de $300 en $2000 per seconde 2D-animatie kosten en tussen de $450 en $4.000 per seconde aan 3D-animatie!

3D-geanimeerde uitlegvideo’s zijn meestal duurder dan 2D-geanimeerde uitlegvideo’s. De reden hiervoor is dat 3D-animatie veel gecompliceerder en tijdrovender is om te maken; en hoewel het uw bedrijf een gelikt uiterlijk kan geven, kunt u uiteindelijk betalen voor iets dat normaal gesproken zou kunnen worden bereikt door een goed gemaakte 2D-animatie.

Overzicht van kosten

Duurste: $ 70.000
Minst duur: $ 700
Industriegemiddelde: $ 7.972
Freelance script: $ 70 – $ 300
Freelance illustrator: $ 400 – $ 1.000
Freelance animator: $300 – $4.000

Live actie

Er komt meer kijken bij het maken van een echt professioneel ogende live action-uitlegvideo dan alleen een camera aanzetten en op opnemen drukken. Net als de beste geanimeerde uitlegvideo’s, moet live-actie beginnen met een opvallend concept en een beknopt en goed geconstrueerd script. Het enige verschil is dat je, in plaats van illustraties en animaties te gebruiken om je kijker vast te houden, een acteur nodig hebt die je script met vaardigheid en de juiste apparatuur kan interpreteren om ervoor te zorgen dat de video goed wordt opgenomen.

Een voordeel dat live-action video’s hebben ten opzichte van hun geanimeerde tegenhangers, is dat ze, doordat ze mensen betrekken, het stempel van authenticiteit en menselijkheid dragen. Hierdoor kunnen mensen zich verhouden tot live-action video’s op een manier die ze misschien niet kunnen met abstracte animatie.

Net als een geanimeerde video is het mogelijk om zelf een live action uitlegvideo te maken. Tools zoals Wistia Soapbox kunnen bruikbare video’s maken, en de meeste goede smartphones kunnen korte uitlegvideo’s opnemen met enige redactionele capaciteit. Het inhuren van een freelancer om je script te ontwikkelen kan echter tussen $ 75 en $ 300 kosten, terwijl een studio ergens tussen $ 250 en $ 2.500 in rekening brengt. Een goede HD-camcorder kan worden gekocht voor ongeveer $ 50 en een statief kost ongeveer $ 20.

Als je wilt dat een studio het volledige proces voor je afhandelt, kun je een aantal bedrijven vinden die je video voor slechts $ 3.000 kunnen maken. Dit omvat alles van conceptualisering, tot script, tot verzekering, verlichting, geluidsmixen, inhuren van acteurs, filmen, monteren en zelfs distributie. Als algemene regel geldt echter dat voor een goed gemaakte, overtuigende video met uitleg van een minuut, het over het algemeen niet wordt aanbevolen om minder dan $ 5.000 uit te geven.

Een echt gelikte live-actie-uitlegvideo boeit kijkers door ze uit de eerste hand te laten zien wat het product of de dienst die wordt verkocht op menselijk niveau betekent. Dollar Shave Club deed dit op bewonderenswaardige wijze in 2012, door hun product aan hun gewenste demografie te koppelen door scherpe humor en zelfspot te gebruiken, wat waarschijnlijk niet duidelijk zou zijn geweest in een geanimeerde video.

De beloning hiervoor was een enorm succesverhaal. Na slechts $ 4500 te hebben uitgegeven aan het maken van hun uitlegvideo, leidde het virale succes ervan tot een bijna exponentiële groei van de verkoop en de oprichter van het bedrijf kon het uiteindelijk voor meer dan $ 1 miljard verkopen!

Overzicht van kosten

Industriegemiddelde: $ 5.000
Freelance script: $ 75 – $ 300
Studio-script: $ 250 – $ 2500
Uitrusting: $ 70 – $ 100

App-voorbeeld

Van de 48 bedrijven waarmee we contact hebben opgenomen met betrekking tot de prijsstelling van een app-preview-uitlegvideo, hebben 34 ons gegevens verstrekt en hebben we een aantal behoorlijk interessante statistieken ontdekt. Voor een app-uitlegvideo van 30 seconden was de goedkoopste op de markt ongeveer $ 200, de duurste ongeveer $ 18.000 en het gemiddelde was $ 2.528. De productie van app-previewvideo’s omvat absoluut geen enkele illustratie of animatie (het zijn, zoals ze zijn, directe demonstraties van wat de app van een bedrijf kan doen) en als zodanig zijn ze minder duur dan geïllustreerde/geanimeerde uitlegvideo’s met een conceptueel script of live-actie uitleg video’s.

app-preview-video-prijzen

Niet alleen dat, maar app-preview-uitlegvideo’s zijn relatief eenvoudig zelf te maken. Op voorwaarde dat je het script zelf kunt schrijven, zijn de enige overheadkosten die je hebt de ongeveer $ 100 die je nodig hebt voor voice-over en de $ 10 tot $ 350 die je nodig hebt om wat bewerkingssoftware en een royaltyvrije soundtrack aan te schaffen.

Het gebruik van deze stijl van guerrillamarketing is een goede manier om naamsbekendheid op te bouwen, downloads te stimuleren en mensen te geven wat ze willen door precies te laten zien hoe uw product- of servicebedrijf werkt. Er is geen pluis met een app-voorbeeld, geen BS, en als u duidelijk kunt laten zien wat uw bedrijf doet in 30 seconden of minder, zullen uw klanten het ook waarderen. Mensen reageren op eerlijkheid.

Overzicht van kosten

Duurste: $ 18.000
Minst duur: $ 200
Industriegemiddelde: $ 2.528
Voice-over: $ 100
Bewerkingssoftware / soundtrack: $ 10 – $ 350

Enkele laatste gedachten

Het heeft geen zin om voorschrijvend te zijn en een uniforme filosofie toe te passen op welke uitlegvideo’s het beste zijn voor welke bedrijven. Deze beslissingen zijn net zo persoonlijk als de relatie van een persoon met een bedrijf zelf, en veel ervan komt net zo goed neer op voorkeur als al het andere.

Wat we zouden aanraden, is dat je jezelf vertrouwd maakt met zoveel mogelijk verschillende soorten uitlegvideo’s voordat je je ergens toe verbindt. Op die manier kunt u het gevoel hebben dat u niet alleen een weloverwogen keuze maakt, maar dat u uw merk opbouwt op een manier die voor u persoonlijk aanvoelt.

We hebben veel onderzoek gedaan naar dit specifieke onderwerp en als je zelf wat meer cijfers wilt zien, kun je ze hier vinden. Dit alles zou je moeten helpen om een ​​weloverwogen beslissing te nemen over welk type video voor jou geschikt is.

0 Shares:
You May Also Like