Hoe WMV-bestanden op Mac te spelen: beste methoden in 2022

Play .wmv on Mac

WMV was ooit een van de meest voorkomende bestandstypen. Het werd in 1999 door Microsoft ontwikkeld als een compressieformaat voor videobestanden. Toen de populariteit van Windows Media Player echter afnam en andere bestandstypen zich begonnen te verspreiden, werd WMV geleidelijk ingehaald door MP4. Sommige gebruikers worstelen nu met het vinden van manieren om hun WMV-bestanden af ​​te spelen of .MKV op Mac af te spelen. We gaan kijken naar enkele van de beste oplossingen voor het kijken naar.wmv op Mac, en laten je zien hoe je je WMV-bestanden probleemloos kunt afspelen.

Optie 1. Videospelers van derden om WMV op Mac te openen

Elmedia-speler

wmv kijken op mac met Elmedia

We raden Elmedia Player aan als de ideale mediaspeler voor Mac-gebruikers. Elmedia kan WMV op Mac afspelen, evenals een verscheidenheid aan andere bestanden en formaten, wat betekent dat je zo ongeveer alles in je bibliotheek kunt afspelen. Bovendien biedt het een hele reeks verschillende opties voor het aanpassen en finetunen van uw weergave voor een optimale ervaring.

Bovendien is Elmedia compatibel met externe hardware zoals DLNA, Chromecast, Roku en andere apparaten voor Smart TV’s. Dit betekent dat u bestanden rechtstreeks naar externe apparaten kunt streamen. Elmedia beschikt ook over een ingebouwde zoekfunctie voor de beste streamingplatforms zoals YouTube en DailyMotion, zodat u rechtstreeks naar video’s kunt zoeken en ervan kunt genieten zonder reclame. Bovendien biedt Elmedia geweldige compatibiliteit met ondertitels, waardoor het een kwestie van een paar seconden is om ondertitels te rangschikken en aan te passen voor alle video’s die je bekijkt. Elmedia Player is gebruiksvriendelijk, volledig aanpasbaar en in staat om zowat elk bestand in uw bibliotheek te verwerken.

Hoe .WMV op Mac te openen met Elmedia

Stap 1. Allereerst downloaden Elmedia Player vanaf de startpagina.

installeer elmedia wmv player op mac

Stap 2. Navigeer naar de bestanden die u wilt afspelen. U kunt de bestanden slepen en neerzetten op het Elmedia-pictogram, met de rechtermuisknop op een bestand klikken en de Elmedia Player kiezen om af te spelen, of rechtstreeks naar een bestand zoeken via de app.

hoe wmv-bestand op mac af te spelen met elmedia

Stap 3. Leun nu achterover en geniet van je WMV-video’s.

Voordelen:

Compatibiliteit met een enorm scala aan verschillende bestandstypen. Compatibiliteit met externe hardware zoals Chromecast of Smart TV’s. Stream rechtstreeks vanaf grote platforms. Pas de instellingen voor het afspelen van audio en video aan.

nadelen:

Alle functies worden ontgrendeld zodra u een upgrade naar Elmedia PRO uitvoert.

Speler wisselen

wmv-bestand afspelen op mac in switch player

Switch is een mediaspeler die is ontworpen met een aantal specifieke toepassingen in gedachten. In tegenstelling tot Elmedia is Switch meer gericht op professionele weergave en inspectie. Hiermee kunnen gebruikers video’s frame voor frame inspecteren, wat een reeks verschillende gegevens oplevert die creatieve professionals of redacteuren nodig hebben. Je kunt er ook ondertitels en bijschriften mee inspecteren en aanpassen.

Switch is een goede optie voor iedereen die op zoek is naar een technische speler die elk detail geeft als het gaat om het afspelen van audio en video. Dat gezegd hebbende, het is meer een specialistische tool dan een veelzijdige mediaspeler. Het kan echter wel watching.wmv op Mac en de meeste andere bestandstypen aan. Als u op zoek bent naar een professionele media-inspectietool die WMV aankan, is dit wellicht een goede optie voor u.

Hoe speel je WMV op Mac met Switch

Stap 1. Koop eerst Switch en download deze van de startpagina.

Stap 2. Volg de instructies om Switch op je Mac te installeren.

Stap 3. Open Switch na installatie.

Stap 4. De eerste keer dat je Switch gebruikt, heb je geen recent geopende bestanden meer. Na verloop van tijd geeft de thuisinterface u de mogelijkheid om bestanden af ​​te spelen die u onlangs hebt geopend.

Stap 5. Om een ​​bestand af te spelen, klikt u op de optie ‘overige openen’ en navigeert u naar het bestand dat u wilt afspelen.

Stap 6. Leun nu achterover en geniet van uw WMV-video.

Voordelen:

Kan een breed scala aan verschillende bestandstypen aan. Biedt geavanceerde inspectie-opties die je bij de meeste andere spelers niet zult vinden. Volledig instelbare opties voor ondertitels.

nadelen:

Geen streamingopties. Geen compatibiliteit met externe Smart TV-hardware.

Omni-speler

hoe wmv-bestand op mac af te spelen met omniplayer

Omni Player is een andere mogelijke oplossing om WMV-bestanden op Mac af te spelen. Het is een veelzijdige speler die compatibiliteit biedt met een groot aantal verschillende bestandstypen. Verder biedt het alle standaardfuncties die je van een mediaspeler mag verwachten. Met Omni Player kunt u uw weergave aanpassen op het gebied van zowel audio als video. Hiermee kun je ook video’s afspelen van enkele van de belangrijkste online streamingplatforms zoals YouTube of Vimeo. En Omni Player kan afspeellijsten aan en het maken van afspeellijsten.

Hoe speel je wmv op Mac met Omni Player

Stap 1. Download eerst Omni Player vanaf de startpagina en installeer het op uw Mac.

Stap 2. Open Omni Player door op het pictogram te klikken.

Stap 3. Gebruik vanuit de interface de functie voor het openen van bestanden om naar het bestand te navigeren dat u wilt afspelen.

Stap 4. Leun achterover en geniet van je video.

VLC

speel wmv-bestand op mac af met vlc

De meeste lezers zullen in ieder geval gehoord hebben van de VLC Media Player. Het bestaat al jaren en is nog steeds een van de meest populaire mediaspelers. Omdat het al zo lang bestaat, hebben de ontwikkelaars genoeg tijd gehad om het aan te passen en zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. VLC kan zonder problemen een reeks verschillende bestandstypen aan. Het geeft ook de mogelijkheid om de app uit te breiden via extra plug-ins. En er zijn tal van opties waarmee gebruikers kunnen aanpassen hoe ze hun audio en video afspelen. Het is een goede keuze voor WMV voor Mac.

Hoe speel je wmv op Mac met VLC

Stap 1. Download en installeer de speler vanaf de startpagina.

Stap 2. Navigeer naar het WMV-bestand dat u wilt afspelen.

Stap 3. Klik op de video en selecteer VLC om af te spelen.

Stap 4. Geniet nu gewoon van uw inhoud.

Voordelen:

Verwerkt een enorm scala aan bestanden, waaronder veel lang verouderde bestanden. Tal van opties voor het aanpassen van het afspelen. Regelmatige updates zorgen ervoor dat het altijd soepel verloopt.

nadelen:

Het bewerken van metagegevens is niet bijzonder eenvoudig. Interface is vrij eenvoudig en duidelijk.

Cisdem-videospeler

open wmv op mac met cisdem

Cisdem is een rechttoe rechtaan speler voor het bekijken van.wmv op Mac die gebruikers een scala aan verschillende opties biedt. Hoewel er niets bijzonders aan is, is het nog steeds een betrouwbaar hulpmiddel. Cisdem kan WMV-indelingen aan, evenals tal van andere bestandstypen. De speler biedt een aantal verschillende afspeelopties, zodat u uw niveaus naar wens kunt instellen. Het heeft ook een handige screenshot-functie waarmee je foto’s kunt maken van je favoriete scènes.

Hoe speel je WMV op Mac met Cisdem

Stap 1. Download Cisdem van de homepage.

Stap 2. Zoek de video die u wilt afspelen in uw bestanden.

Stap 3. Klik op de video en kies Cisdem om af te spelen.

Stap 4. Geniet van je video.

Voordelen:

Compatibel met tal van verschillende bestandstypen. Screenshot-functie. Veel controle over het afspelen van video’s.

nadelen:

De conversieoptie is niet beschikbaar zonder een abonnement te kopen. Geen opties voor casten naar externe apparaten.

Optie 2. Wmv converteren naar een QuickTime-indeling

Een andere optie voor iedereen die WMV op Mac wil spelen, is het converteren van .wmv-bestanden naar een QuickTime-indeling. Dit betekent dat u eenvoudig het bestandstype kunt wijzigen en het op elk gewenst moment kunt opslaan om af te spelen. Conversietools kunnen ook worden gebruikt om andere verouderde bestandstypen, zoals FLV, te converteren voor afspelen.

UniConverter Desktop Video Converter

convert wmv voor Mac met behulp van uniconverter

UniConverter is een indrukwekkende conversietool die een reeks verschillende functies biedt. Het heeft geen problemen om WMV naar verschillende bestandstypen te converteren en er gaat geen kwaliteit verloren tijdens de conversie. Het heeft ook veel bewerkingsopties, veel meer dan de gemiddelde mediaspeler zou doen. U kunt achtergronden verwijderen, video’s bijsnijden, ondertitels bewerken, watermerken toevoegen of verwijderen en nog veel meer. Als u op zoek bent naar een eenvoudig hulpmiddel voor het converteren van uw WMV-bestanden om .wmv op Mac te bekijken, is dit misschien meer dan u nodig heeft. Maar als u op zoek bent naar een allround bewerkings- en conversietool, dan is dit een goede gok.

WMV converteren naar door QuickTime ondersteunde indeling

Stap 1. Download UniConverter vanaf de startpagina en installeer.

Stap 2. Sleep de bestanden die u wilt converteren naar het UniConverter-pictogram.

Stap 3. Selecteer het gewenste formaat uit de lijst met opties.

Stap 4. Druk op converteren om de bestanden te converteren.

Stap 5. U kunt nu uw bestanden afspelen in uw favoriete mediaspeler.

Voordelen:

Enorm scala aan verschillende bewerkingsopties. Verwerkt veel verschillende bestandsformaten. Hiermee kunt u uw scherm opnemen. Hiermee kunt u video’s comprimeren.

nadelen:

Geen ingebouwde speler. Geen streamingopties. Geen castingopties.

Optie 3. WMV-ondersteuning inschakelen met behulp van een plug-in of add-on-software

quicktime kan geen wmv-bestanden afspelen

Lange tijd was Perian de plug-in bij uitstek voor QuickTime-gebruikers. Perian is ontworpen als een add-on waarmee gebruikers .wmv op Mac kunnen bekijken en alle bestandsindelingen kunnen afspelen die op dat moment niet compatibel waren met QuickTime. Het was lange tijd een populaire oplossing, vooral gezien het feit dat het als open source-software was free te gebruiken en te profiteren van bijdragen van een groot aantal ontwikkelaars. Helaas is het Perian-project nu stopgezet en worden er geen updates meer gegeven. Het team dat aan Perian werkte, stelde echter voor om NicePlayer van github te gebruiken als alternatief voor Perian.

Voordelen:

Eenvoudig te gebruiken.
Free gebruiken.

nadelen:

Niet meer bijgewerkt of ontwikkeld. Minder bewerkingsmogelijkheden dan vergelijkbare programma’s.

Wat is een WMV-bestand?

WMV verwijst naar Windows Media Video, wat betekent dat WMV-bestanden worden gecomprimeerd met behulp van Windows Media Video-tools. Het bestandstype werd voor het eerst gebruikt in 1999 en was een populair bestandstype terwijl Windows Media Player een van de dominante mediaspelers was. Na verloop van tijd kwamen er echter andere mediaspelers en werd de markt veel gevarieerder. De komst van de .mp4-extensie betekende de achteruitgang van mediaspelerspecifieke bestandstypen zoals FLV en WMV. Tegenwoordig zijn WMV-bestanden aanzienlijk minder gebruikelijk dan in het verleden.

FAQ

WMV kan op Apple spelen als je de juiste software of de tools voor conversie hebt. Een van de bovenstaande opties, zoals Elmedia Player, kan WMV-bestandstypen aan en is compatibel met Mac. Ze zijn de beste keuze voor het afspelen van wmv-bestanden op Mac.

Wij raden Elmedia Player aan. Het biedt een reeks verschillende functies die het afspelen gemakkelijk en handig maken. Je kunt er ook bestanden mee afspelen op externe apparaten zoals Roku of Chromecast. En het biedt volop mogelijkheden voor maatwerk en fijnafstemming.

QuickTime Player is de standaard mediaspeler voor Mac. Veel gebruikers kiezen er echter voor om een ​​alternatieve speler te downloaden en vertrouwen daarop.

Een conversietool zoals Omni Converter is een handige manier om WMV-bestanden naar MP4 te converteren. U kunt ook tal van online oplossingen vinden die voor de klus kunnen worden gebruikt.

Ja. VLC is een van de meest veelzijdige spelers die er zijn en biedt compatibiliteit met WMV-bestanden, evenals een reeks andere formaten.

0 Shares:
You May Also Like