Hoe Windows 11 Insider Preview Build 22557 te downloaden

Onlangs heeft Microsoft een nieuwe Windows 11 voorbeeld build 22557 voor insider-gebruikers en is nu beschikbaar om te downloaden voor alle ontwikkelings- en bètakanalen. De nieuwste update brengt verschillende nieuwe functies, wijzigingen en verbeteringen voor belangrijke onderdelen van het besturingssysteem, samen met een lange lijst met oplossingen en bekende problemen. Hier in dit bericht hebben we de volledige lijst met wijzigingen vermeld die: windows 11 build 22557 brengt.

Wat is de nieuwe Windows 11 build 22557?

De nieuwste preview-build voor Windows 11 bevat niet alleen het nieuwe herontwerp van Taakbeheer, maar biedt ook de mogelijkheid om mappen te maken in het Start-menu, nieuwe aanraakbewegingen, Live-bijschriften, Snap-verbeteringen en nog veel meer.

Mappen maken in het Startmenu

Met de build van vandaag krijgt het Startmenu van Windows 11 de mogelijkheid om mappen te maken in het gedeelte “Vastgezette” apps van het Startmenu. Met mappen kun je eenvoudig een rommelig Start-menu organiseren en dit geeft je ook het voordeel dat je meer app-pictogrammen op de Start hebt.

Om een ​​map te maken in het gebied met vastgezette apps van Start, selecteert u eenvoudig een app en sleept u deze naar een andere app in het menu Start. U kunt meer apps aan een map toevoegen, apps in een map herschikken en apps uit een map verwijderen.

Nieuwe aanraakbewegingen

De nieuwste build bevat 5 nieuwe aanraakbewegingen voor pc met touchscreens. Met de nieuwe aanraakbewegingen kun je het Startmenu oproepen en sluiten, schakelen tussen vastgezette en Alle apps-secties, Snelle instellingen en het meldingenpaneel openen en sluiten, en een grijper op volledig scherm.

live ondertiteling

Microsoft voegt eindelijk ondersteuning toe voor live bijschriften, wat gebruikers zou moeten helpen audio beter te begrijpen. Zoals de naam al doet vermoeden, zou de functie Live Captions bijschriften weergeven van alle inhoud met audio. Bijschriften kunnen worden weergegeven aan de boven- of onderkant van het scherm, of in een zwevend venster. Gebruikers kunnen ook het formaat van het ondertitelingsvenster wijzigen of de ondertitelingsstijl aanpassen.

De live bijschriften kunnen worden ingeschakeld met de sneltoets WIN + Ctrl + L of via de vervolgkeuzelijst Toegankelijkheid onder Snelle instellingen.

Opnieuw ontworpen Taakbeheer

De nieuwste build wordt geleverd met een opnieuw ontworpen Taakbeheer met een nieuwe navigatiebalk in hamburgerstijl en een nieuwe instellingenpagina. Breng een donker thema naar Taakbeheer en een nieuwe opdrachtbalk op elke pagina geeft toegang tot veelvoorkomende acties.

Taakbeheer krijgt ook een efficiëntie modus: om het stroomverbruik van geselecteerde processen te verminderen, kunt u de efficiëntiemodus toepassen door op de opdrachtbalk op de pagina Processen te klikken of door met de rechtermuisknop op het proces te klikken.

Bron: Microsoft Windows

Niet storen en focussen

Focus Assist op Windows 10 heet nu “Focus” in Windows 11 en stelt gebruikers in staat om afleiding op hun apparaten te minimaliseren. Focus wordt geleverd met functies zoals “Niet storen” en “Focus Sessions” in apps zoals Clock, die een focustimer en kalmerende muziek van Spotify bevatten.

De functie ‘Niet storen’ maakt het eenvoudiger dan ooit om meldingen op Windows te verminderen. Om de modus Niet storen te gebruiken, opent u Instellingen > Systeem > Meldingen en stelt u er regels voor in.

U kunt uw focuservaring personaliseren (Instellingen > Systeem > Focus).

Snelle toegang tot Pinto

Bestandsverkenner krijgt ook enkele verbeteringen nieuwe optie genaamd “Vastmaken aan snelle toegang” voor bestanden. De vastgezette bestanden verschijnen in een nieuwe sectie in Snelle toegang, vergelijkbaar met hoe vastgezette mappen dat momenteel doen. u kunt nu vastgezette en recente bestanden van Office.com ontdekken in Snelle toegang. U kunt zelfs bewerkingen, opmerkingen en andere activiteiten van bestanden in OneDrive, SharePoint en Teams bekijken vanaf het tabblad Details van het besturingssysteem.

Verbeterde snaplay-outs

Met de nieuwste build heeft Microsoft een nieuwe manier toegevoegd om vensters in snaplay-outs te knippen die geweldig werkt met zowel aanraking als muis! Om dit te controleren, sleept u een venster naar de bovenkant van het scherm om de snaplay-outs weer te geven, laat u het venster bovenop een zone vallen om het vast te leggen en gebruikt u snaphulp om het bouwen van uw lay-out te voltooien.

Bron: Microsoft Windows

Het is nu mogelijk om rechtstreeks vanuit de bestandsverkenner een back-up te maken en cloudopslag te beheren. Microsoft voegt ook het OneDrive-tabblad toe aan Verkenner, zodat u de status en het quotagebruik kunt bekijken zonder naar het OneDrive-web of de oorspronkelijke app te hoeven gaan.

De nieuwste build 22557 heeft ook ondersteuning voor slepen en neerzetten op de taakbalk van Windows 11 ingeschakeld. U kunt bestanden snel tussen app-vensters slepen en neerzetten door de muisaanwijzer op apps in de taakbalk te plaatsen om hun vensters naar de voorgrond te brengen.

Op pc’s met meer dan één kleurprofiel kunt u een snelle instelling toevoegen om gemakkelijker tussen deze modi te schakelen.

Wanneer u cast (WIN + K) vanaf uw pc, verschijnt er een Cast-pictogram in de linkerbenedenhoek van uw taakbalk om aan te geven dat u aan het casten bent.

De indicator voor het opladen van de batterij is bijgewerkt om een ​​bliksemschicht te gebruiken in plaats van een stroomkabel.

De bestandsverkenner toont nu voorbeelden van items in mappen.

Bron: Microsoft Windows

Zoeken naar apps en instellingen in het Windows-zoekvak op de taakbalk gaat nu nog sneller en nauwkeuriger dan voorheen.

Het roteren van uw apparaat tussen staande en liggende stand is sneller en responsiever.

Bron: Microsoft Windows

Verteller biedt nu een nieuwe mannelijke natuurlijke stem genaamd Guy.

Deze build introduceert een functie genaamd Optimalisaties voor games met vensters en is ontworpen om de latentie aanzienlijk te verbeteren en andere opwindende gamefuncties te ontgrendelen, waaronder Auto HDR en Variable Refresh Rate (VRR).

Het bedrijf biedt ook ISO’s voor deze build die hier kunnen worden gedownload.

Algemene oplossingen en verbeteringen

Deze build biedt ook een oplossing voor de volgende problemen.

Een bug die ertoe leidt dat automatische HDR niet wordt geactiveerd zoals verwacht in bepaalde games. Een bug vervormde audio voor audioapparaten die zijn aangesloten met behulp van de Xbox draadloze adapter in recente vluchten. Het slepen van een bestand over de taakbalk op secundaire monitoren veroorzaakt een crash van de bestandsverkenner. De invoerschakelaar kan onverwacht een lijst weergeven tweemaal hetzelfde item. Explorer.exe crasht bij het klikken op Meer toetsenbordinstellingen in de invoerschakelaar. Het Emoji-paneel kan “je bent offline” weergeven, ook al had je een netwerkverbinding. Verteller las de elementen van Systeem > Opslag niet correct. Een probleem dat ertoe kan leiden dat bepaalde VPN-verbindingen mislukken.

Bekend probleem:

Namen van apps in mappen kunnen even wazig lijken bij het openen van mappen in Start. Zoeken vanuit Snelle toegang werkt mogelijk niet. De taakbalk flikkert soms bij het wisselen van invoermethode. Nadat u op het zoekpictogram op de taakbalk hebt geklikt, wordt het zoekvenster mogelijk niet geopend. Als dit gebeurt, start u het proces “Windows Verkenner” opnieuw en opent u het zoekpaneel opnieuw. Als u de uitlijning van de taakbalk wijzigt, kan de Widgets-knop van de taakbalk verdwijnen.

Meer info over Windows 11 Insider Preview Build 22557.

Windows 11 systeemvereiste

In tegenstelling tot Windows 10, dat speciaal is ontworpen om op oudere hardware te draaien, vereist Windows 11 relatief nieuwe hardware en kan het niet op een oudere computer worden geïnstalleerd. Windows 11 vereist ook een hardwarebeveiligingscomponent genaamd Trusted Platform Module (TPM), samen met UEFI-firmware (geen legacy BIOS toegestaan) en Secure Boot.

Officiële Microsoft beveelt de volgende systeemvereisten aan voor het installeren van de nieuwste Windows 11.

8e generatie core-CPU en nieuwer, samen met AMD Ryzen 2000-chips en hoger. ARM, Qualcomm Snapdragon 850, Snapdragon 8cx Gen 2 en nieuwer worden ook ondersteund. Ten minste 4 GB systeemgeheugen (RAM). Ten minste 64 GB beschikbare opslagruimte. Een grafische processor die compatibel is met DirectX 12 en Windows Display Driver Model (WDDM ) 2.0 of hoger.Een monitor of beeldscherm met een resolutie van minimaal 720 dots per inch.TPM – Trusted Platform Module (TPM) versie 2.0

Download Windows 11 build 22557

De update is beschikbaar om te downloaden in dev en beta insider-kanaal. Als je Windows 11 beta of dev-kanaal al hebt ingeschreven, ga dan naar instellingen en dan Update & beveiliging. Klik op Windows Update en controleer vervolgens op de knop Updates om Windows 11 build 22557 op uw apparaat te downloaden en te installeren. U moet uw systeem opnieuw opstarten en de wijzigingen toepassen.

Als u op zoek bent naar de nieuwste Windows 11 ISO, download deze dan van hier.

Download Windows 11 build 22557 ISO

Als u wilt, kunt u ook een schone installatie van de nieuwste Windows 11 Insider Preview uitvoeren door de ISO rechtstreeks van Microsoft via deze link.

U kunt ook alle Windows Insider-preview-builds downloaden, inclusief Windows 11 build 22557 ISO met UUPDump. Als u het Windows 11 build 22557 ISO-bestand wilt downloaden, volgt u de onderstaande stappen.

Open eerst de officiële pagina van UUP Dump hier, klik vervolgens op het tabblad Downloads, selecteer de Windows 11 insider preview build 22557 (co_release) 64, gebruik vervolgens het vervolgkeuzemenu taal om de installatietaal te selecteren, klik op de volgende knop en vink vervolgens aan op de edities die moeten worden opgenomen in het ISO-bestand van Windows 11 (zie de afbeelding hieronder)

Klik op volgende en de optie downloaden en converteren naar ISO en klik vervolgens op downloadpakket maken om de tool op uw apparaat op te slaan.

Zoek het zipbestand (downloadbestand/map) en pak het uit met winrar. Klik nu met de rechtermuisknop op het batchbestand uup_download_windows.cmd en selecteer de optie Uitvoeren als beheerder. Klik op de optie meer info en klik vervolgens op de knop toch uitvoeren om de download proces. De downloadtijd is afhankelijk van de systeemconfiguratie en internetsnelheid. Zodra de Windows 11 ISO is gedownload, gebruikt u tools van derden zoals Rufus om maak een opstartbaar medium en installeer Windows 11 op uw apparaat.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like