Hoe Windows 10 versie 21H2 op te lossen Hoog schijfgebruik Probleem bij opstarten

Ervaar de trage prestaties van Windows 10 na de update van november 2021? Windows 10-laptop loopt vast, reageert niet en Taakbeheer wordt weergegeven 100% schijfgebruik? De Disk Drive werkt continu op of bijna 100% en heeft geen reservecapaciteit om verschillende taken uit te voeren. Dus vraag je af wat er verkeerd is gedaan, dat veroorzaakt? Hoog schijfgebruik? Het antwoord is waarschijnlijk: niets, dit probleem kan vanzelf optreden. Zelfs mensen die een HDD- of SSD-effect gebruiken hoog schijfgebruik problemen. Welnu, als u ook worstelt met soortgelijke problemen “zie consequent een zeer hoog schijfgebruik”, pas dan oplossingen toe om te repareren windows 10 hoog schijfgebruik bij opstarten.

Hoog schijfgebruik Windows 10

Welnu, er is verschillende reden, die kan veroorzaken: hoog schijfgebruik. Alsof het probleem onlangs is begonnen na de Windows 10 21H1-update, bestaat de kans dat incompatibiliteit van het stuurprogramma het probleem veroorzaakt. Opnieuw beschadigde systeembestanden, onjuiste configuratie van wisselbestanden en meer. In principe raden mensen op internet aan om BITS, Windows Search of Superfetch (sysmain) uit te schakelen, maar doe dit niet. Windows vereist dat uw pc wordt bijgewerkt.

Zorg ervoor dat een virus-malware-infectie het probleem niet veroorzaakt. Voer een schone start uit, wat helpt om te bepalen of een opstartserviceconflict een hoog schijfgebruik veroorzaakt.

Installeer de nieuwste Windows-update

Het zou je verbazen, maar 100% schijfgebruik moet worden opgelost door de nieuwste updates te installeren.

Druk op Windows + I om de instellingen-app te openen, selecteer update en beveiliging dan Windows-update, en druk op de knop Controleren op updates, Hiermee worden de nieuwste Windows-updates gecontroleerd en geïnstalleerd, indien beschikbaar, Start Windows opnieuw om de wijzigingen toe te passen, En controleer nu of er is geen 100 schijfgebruiksprobleem meer.

Voer Systeembestandscontrole uit

Voer het hulpprogramma Systeembestandscontrole uit, dat waarschijnlijk helpt bij het herstellen van ontbrekende corrupte systeembestanden met de juiste.

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ opdracht sfc /scannow en druk op de enter-toets. Dit zal beginnen met scannen naar ontbrekende beschadigde bestanden. Indien gevonden, herstelt het SFC-hulpprogramma ze met de juiste uit een gecomprimeerde map op %WinDir%\System32\dllcache.Start Windows opnieuw nadat het proces 100% is voltooid en controleer of dit helpt.

Nogmaals, als SFC-hulpprogramma eindigt met fout Windows-bron corrupte bestanden heeft gevonden maar sommige ervan niet kon repareren, voer dan de DISM uit Hulpmiddel die de systeemafbeelding scant en repareert en het SFC-hulpprogramma zijn werk laat doen.

Controleer de schijf op fouten

Zoals eerder besproken Defecte, HDD, schijffouten, slechte sectoren veroorzaken ook 100 procent schijfgebruik, bestanden en mappen die niet worden geopend enz. Zorg er dus voor dat fouten op de harde schijf dit 100% schijfgebruiksprobleem niet veroorzaken door Windows CHKDKS-hulpprogramma uit te voeren.

Open opnieuw de opdrachtprompt als beheerder, typ opdracht chkdsk C: /f /r /x en druk op enter. Typ bij de volgende prompt: Y, druk op enter en start de computer opnieuw op. Dit zal de staat van de harde schijf controleren en eventuele fouten corrigeren, indien mogelijk.

Virtueel geheugen resetten

Windows gebruikt automatisch schijfruimte als virtueel geheugen (een combinatie van schijfstation en RAM). Als u onlangs virtueel geheugen aanpast Voor optimalisatie van Windows-prestaties Reset het naar standaard. Omdat soms de verkeerde aanpassing er ook voor zorgt dat de schijf niet reageert of 100 procent schijfgebruik.

Virtueel geheugen resetten Naar standaardstatus: Klik op het menu Start Zoektype Systeem en druk op enter. Klik vervolgens op Geavanceerde systeeminstellingen in het linkerdeelvenster, klik onder systeemeigenschappen op het tabblad Geavanceerd en klik vervolgens op Instellingen. Nogmaals het tabblad Geavanceerd en kies Wijzigen onder het gedeelte Virtueel geheugen. Vink vervolgens de grootte van het wisselbestand voor alle stations automatisch aan. Klik op OK toepassen en vensters opnieuw opstarten om de wijzigingen door te voeren.

Krachtig energiebeheerschema gebruiken

Bij sommige computers zijn harde schijven slim en zullen ze proberen uit te schakelen of het toerental te wijzigen om energie te besparen. Een voorbeeld zijn de groen/blauwe Western Digital harde schijven. Het klinkt als een geweldige functie, maar ik denk niet dat het in de praktijk echt goed werkt.

Om dit probleem te voorkomen:

Open het Configuratiescherm, Zoek en selecteer EnergiebeheerEn selecteer hier het krachtige energieplan.

Klik daarnaast op Wijzig planinstellingen. Vouw vervolgens Harde schijf uit na uit en zet de minuten op 0.

Dit zorgt ervoor dat de harde schijf niet wordt uitgeschakeld of in een lage energiestand terechtkomt, wat het schijfgebruiksprobleem kan veroorzaken.

Windows-meldingen uitschakelen

Dit is een andere aanbevolen oplossing die gebruikers helpt het probleem met het hoge schijfgebruik op te lossen.

Ga naar Instellingen, klik op Systeem en vervolgens op Meldingen en acties. Schakel gewoon de optie Tips, trucs en suggesties ophalen uit terwijl u Windows gebruikt.

SSD-firmware bijwerken

Als u een SSD op uw computer hebt geïnstalleerd en het schijfgebruiksprobleem ondervindt, is dit hoogstwaarschijnlijk een probleem met de firmware. SSD’s zijn snel en tenzij je een programma hebt dat de hele tijd toegang heeft tot de schijf, zou het nooit langer dan een paar seconden op 100% moeten zijn. Hier zijn een paar links naar de SSD-firmware-updates voor enkele van de grote merken: Crucial, Samsung, Kingston, Intel, OWC

StorAHCI.sys-stuurprogramma repareren

Sommige gebruikers melden ook dat ze de MSI-modus voor specifieke apparaten uitschakelen via het register Help hen het probleem op te lossen. Zelfs Microsoft heeft specifiek aangegeven dat dit een probleem is in Windows 10. Sommige stuurprogramma’s werken niet helemaal zoals ze zouden moeten in Windows 10. Een waarvan is ontdekt dat het 100% HDD-gebruik veroorzaakt, is het StorAHCI.sys-stuurprogramma, dat een firmware-fout. StorAHCI.sys bedoeld voor opslagapparaten die zijn aangesloten op het moederbord van de pc of laptop via Advanced Host Controller Interface PCI-Express.

Identificeer eerst of uw computer de inbox uitvoert AHCI-stuurprogramma (StorAHCL.sys).

Open Apparaatbeheer door op Win + R te drukken, typ Devmgmt.msc en druk op de enter-toets. Breid vervolgens uit. Vouw de categorie IDE ATA/ATAPI-controllers uit en dubbelklik op de AHCI-controller. Bestuurder tabblad en klik op Gegevens van de bestuurder.Als je kunt zien storahci.sys opgeslagen in een pad van de map systeem 32, dan voert u het AHCI-stuurprogramma van de inbox uit.

Sluit het venster Bestuurdersgegevens en ga naar de Details tab.Selecteer in het vervolgkeuzemenu Pad naar apparaatinstantie. Noteer het pad, beginnend bij VEN_

Nu gaan we het Windows-register aanpassen om de MSI-modus uit te schakelen.

Druk op Windows + R typ regedit en ok om de register-editor te openen, de registerdatabase te back-uppen en naar het volgende te navigeren:

Opmerking: Vervang de AHCI-controllerwaarde die u eerder hebt genoteerd.

In het rechterdeel van MessageSignaledInterruptProperties sleutel, zoek naar het register DWORD(REG_DWORD) met de naam MSISondersteund die zou moeten overeenkomen met Waarde 1 als zijn gegevens. Dubbelklik op om de waarde te wijzigen en stel 0 in zoals hieronder wordt weergegeven.

Sluit de Register-editor en start de vensters opnieuw om de wijzigingen door te voeren. Nadat u uw machine opnieuw hebt opgestart, zou het probleem met 100% schijfgebruik moeten verdwijnen.

Google Chrome & Skype Hoog schijfgebruik

Soms merkt u Chrome High Disk Usage in Windows 10, dit komt omdat de pre-load-functie van de webpagina defect is. En het uitschakelen van de functie voor het vooraf laden van webpagina’s helpt waarschijnlijk het schijfgebruik van 100 te herstellen.

Chrome Hoog Schijfgebruik

Open de Chrome-browser, klik op het pictogram met de drie stippen in de rechterbovenhoek en kies Instellingen. Of u kunt direct chrome://settings/ in de adresbalk typen en op de enter-toets drukken. Scroll nu naar beneden, selecteer Geavanceerde instellingenHier schakelt u Prefetch uit bronnen om pagina’s sneller te laden en gebruik een voorspellingsservice om pagina’s sneller te laden onder het gedeelte Privacy en beveiliging. Controleer nu of dit helpt

Skype hoge schijf

Zorg ervoor dat uw Skype niet actief is. Druk op Windows + E om Windows Verkenner te openen, Navigeer naar het volgende pad C:\Program Files (x86)\Skype\Phone\.Klik met de rechtermuisknop op Skype.exe en selecteer Eigenschappen.Onder het tabblad Beveiliging , selecteer ALLE TOEPASSINGSPAKKETTEN en klik op Bewerken. Selecteer in het volgende vak dat verschijnt ALLE TOEPASSINGSPAKKETTEN en vink Toestaan ​​aan voor schrijfrechten. Klik op OK om op te slaan en door te gaan. Klik nogmaals op OK.

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen? Windows 10 hoog schijfgebruik probleem? Laat het ons weten in reacties hieronder, lees ook:

0 Shares:
You May Also Like