Hoe Windows 10 OS over te zetten van HDD naar SDD zonder gegevensverlies (bijgewerkt)

In Windows 10 is de opstarttijd al verbeterd in vergelijking met de vorige versies van Windows. Maar toch, als je zet windows 10 over van HDD naar SSD, dan zult u een aanzienlijke verbetering zien in de opstarttijd en de algehele prestaties van uw computersysteem. Tegenwoordig vragen verschillende Windows-gebruikers zich af of ze dat kunnen Verplaats Windows 10 OS naar SSD zonder enig verlies van gegevens.

Er zijn tal van verschillende opties beschikbaar om uw systeemgegevens over te zetten van uw huidige en oude HDD naar een nieuwe en snelle SDD. Vandaag gaan we in dit bericht praten over al die methoden waarmee u uw gegevens van HDD naar SDD kunt verplaatsen zonder gegevens te verliezen.

Verplaats Windows 10 OS naar SSD

Oké, dus als je wilt dat je Windows 10 supersnel werkt, moet je je oude en langzame HDD dumpen en naar SDD gaan. Om uw gegevens van HDD naar SDD te vervangen, kunt u de volgende methoden proberen.

Gebruik AOMEI Backupper Standard

U kunt heel eenvoudig de AOMEU Backupper Standard gebruiken om uw besturingssysteem naar uw nieuwe SDD te verplaatsen. Hiervoor moet u gewoon de volgende bewerkingen met succes op uw computer beginnen.

    Allereerst moet u de AOMEI Backupper Standard voor uw machine downloaden en installeren. In de volgende stap moet u uw harde schijf verbinden met uw computersysteem. Zodra de HDD op uw computer is aangesloten, kunt u naar Clone en de volgende systeemkloon om het proces te starten. Nu ziet u het nieuwe venster op uw scherm waarin u wordt gevraagd waar u uw besturingssysteembestanden wilt verplaatsen. En hier moet u SDD selecteren en uw keuze op de volgende pagina bevestigen. Druk gewoon op de volgende en blijf de instructies volgen die op uw scherm verschijnen om het proces te voltooien. Nu worden uw gegevens verplaatst naar SDD-bestanden!

EaseUS Todo-back-up gebruiken

Er is ook andere secundaire software beschikbaar die u kunt gebruiken om HDD-gegevens zonder verlies over te zetten naar SDD. Hiervoor kan deze opdrachtregel volgen –

    Open in de eerste plaats EaseUS Todo-back-up op uw computer. In de linkerzijbalk kunt u de optie Klonen selecteren en op Schijfkloon klikken. Selecteer nu uw huidige harde schijf met Windows 10 als bron geïnstalleerd en kies uw SSD als doel .Vink het vakje aan met de naam Optimaliseren voor SDD. Deze optie zorgt er alleen voor dat uw partitie perfect is geformatteerd voor de SDD-overdracht. En klik vervolgens op de knop Volgende. Nu begint de software uw schijf te kopiëren. U kunt de computer afsluiten wanneer het hele proces is voltooid en uw transformatieproces volledig is voltooid.

Zodra de verplaatsing zonder enige fout is voltooid en uw systeem naar de SDD is verplaatst, hoeft u alleen nog maar de HDD-partitie van uw Windows 10 te verwijderen. Om de originele schijf van uw computer te wissen, moet u dit doen –

Open Deze pc. Navigeer door het systeemstation en klik met de rechtermuisknop op het pictogram. Selecteer vervolgens het formaat. U moet enige tijd wachten totdat het proces is voltooid.

En dat is het precies, nu wordt uw Windows 10 zonder problemen met succes naar de SDD-schijf verplaatst. U kunt voortaan een stuk sneller functioneren. Maar je werk is nog niet gedaan, want je moet nog wat werk doen. U moet uw bestanden en gebruikersmappen herstellen. Omdat uw nieuwe SDD-schijf niet genoeg ruimte heeft, moet u uw bestanden op de oude HDD-schijf opslaan.

Om uw bestanden en gebruikersmap echter probleemloos over te zetten naar HDD, hebben we enkele verdere instructies voor u. Waarvoor je naar je oude schijf moet gaan die nu leeg is en een nieuwe map moet maken om al je mappen en persoonlijke bestanden op te slaan. Later moet u naar C:\Users\ gaan en hier ziet u al uw gebruikersmappen. U kunt naar het tabblad Locatie gaan door in het rechtsklikmenu op Eigenschappen te klikken.

Vervolgens moet u op de verplaatsingsknop drukken en uw nieuw gemaakte map als doellocatie selecteren. En al uw mappen worden op uw HDD-schijven geplaatst, zoals Desktop, Downloads, Documenten, Afbeeldingen, Muziek en nog veel meer.

Nu hoeft u alleen maar uw persoonlijke bestanden te herstellen en dat kan door de volgende stappen te volgen.

Open uw back-upsoftware welke u eerder hebt gebruikt. En vervolgens moet u al uw gebruikersbestanden, zoals documenten, muziek, enz. slepen naar uw nieuwe Mijn document en Mijn muziek enzovoort.

Nu zijn al uw bestanden toegankelijk, behalve dat ze niet meer de systeempartitie zijn. Door gewoon de instellingen van je favoriete apps en games te wijzigen, ben je klaar om te gaan. Dat is dus het hele proces om Windows 10 over te zetten van HDD naar SSD. We hopen dat je alles hebt geleerd wat je nodig hebt om je systeem sneller te maken met een SDD-schijf.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like