Hoe Windows 10 opstartbare USB te maken van ISO Image (twee officiële manieren)

Windows 10-installatiemedia nodig om opstartproblemen op te lossen? Of op zoek naar creëren Windows 10 opstartbare USB, voor Windows 10 Upgrade of Schone installatie Doel? Soms hebt u mogelijk een opstartbare USB-drive nodig om toegang te krijgen tot de geavanceerde opstartoptie om opstartproblemen van Windows op te lossen. Hier In dit bericht gaan we stap voor stap door hoe u maak Windows 10 opstartbare USB van iso of met behulp van de officiële tool voor het maken van media.

Windows 10 opstartbare USB maken

Om een ​​USB-opstartbare schijf voor Windows 10 te maken, hebben we eerst een USB-flashdrive nodig (ten minste 4 GB, en zorg ervoor dat de USB-drive leeg is of maak een back-up van uw USB-drivegegevens). Vereist ook Windows 10 ISO-bestanden. Anders, als u de Media Creation Tool gebruikt, zorg er dan voor dat u een stabiele internetverbinding heeft.

Hulpprogramma voor het maken van media gebruiken

Microsoft heeft officieel Windows 10 Media Creation Tool uitgebracht die helpt bij het downloaden van Windows 10 en het maken van een opstartbare USB / Media voor Windows 10 Installatie- of upgradedoeleinden.

Hier hoe te creëren Windows 10 USB met behulp van de tool voor het maken van media.

Plaats eerst de USB-stick in de computerDownload de Hulpprogramma voor het maken van media voor Windows 10 van de officiële site hier.Sla het Media Creation Tool.exe-bestand op uw bureaublad op

Dubbelklik op MediaCreationTool21H2 om de Setup uit te voeren. Klik op ja als UAC om toestemming vraagt, u moet de algemene voorwaarden accepteren om in de toekomst verder te gaan,

Selecteer op het volgende scherm de Maak installatiemedia (USB-flashstation, dvd of ISO-bestand) voor een andere pc optie en klik op volgende.

Op het volgende scherm worden de taal, architectuur en editie automatisch geselecteerd op basis van uw computerconfiguratie. Opmerking: u kunt de Gebruik de aanbevolen opties voor deze pc optie om de juiste instellingen te selecteren als u de media op een ander apparaat probeert te gebruiken. We raden Selecteer Architectuur voor beide aan, zodat we de USB kunnen gebruiken voor 32-bits en 64-bits Windows-installatiedoeleinden.

Klik op Volgende en selecteer de optie USB Flash Drive. Klik opnieuw op Volgende en selecteer de verwisselbare schijf in de lijst. Dat is alles. Als u op volgende klikt, begint het hulpprogramma voor het maken van media Windows te downloaden (het zal enige tijd duren, afhankelijk van de snelheid van uw internetverbinding). Daarna ziet u het maken van Windows 10 media Wacht tot 100% voltooi het proces, daarna voltooi het proces en nu kunt u het USB-station gebruiken voor Windows-installatie of upgrade-doeleinden.

Maak Windows 10 opstartbare USB van ISO

U kunt ook het hulpprogramma Rufus van derden gebruiken, waarmee u eenvoudig een opstartbare USB-drive kunt maken met Flew-stappen.

Download eerst Rufus van de officiële site. Dubbelklik vervolgens op het bestand Rufus-x.xx.exe om de tool uit te voeren. Selecteer hier onder “Apparaten” de USB-drive met ten minste 8 GB aan ruimte. doelsysteemtype’, selecteer het GPT-partitieschema voor de UEFI-optie in het vervolgkeuzemenu. Verlaat vervolgens onder ‘Bestandssysteem’ en ‘Clustergrootte’ de standaardinstellingen. En typ bij ‘Nieuw volumelabel’ een beschrijvend label voor de schijf. Vink onder “Formaatopties” de optie Een opstartbare schijf maken aan met de optie “ISO-image”. Klik nu op het schijfpictogram en selecteer de Windows 10 ISO-image. Wanneer u klaar bent, klikt u op de knop Start en klikt u op OK om te bevestigen dat de USB-drive zal worden gewist. Nadat u de stappen hebt voltooid, gaat Rufus verder met het maken van de USB-opstartmedia.

Ik hoop dat je na het lezen van dit bericht gemakkelijk een opstartbare USB-flashdrive voor Windows 10 kunt maken, installatiemedia voor Windows-installatiedoeleinden. Heeft u suggesties voor vragen, aarzel dan niet om hieronder commentaar te geven. Lees ook

0 Shares:
You May Also Like