Hoe WIFI-wachtwoord van iPhone naar Android te delen

Als je vrienden of familie hebt, is een van de eerste dingen die ze je onvermijdelijk vragen “wat is het wifi-wachtwoord?” Het is prima als je het maar één keer hoeft te vertellen, maar het kan vervelend worden als je het steeds opnieuw moet herhalen.

Dit is vooral het geval als je een iPhone hebt en zij een Android-apparaat omdat je de Share my WiFi-optie niet zomaar kunt gebruiken.

Hier is hoe een wifi-wachtwoord te delen van iPhone naar Android.

Gebruik een QR-code

De beste manier om een ​​wifi-wachtwoord van een iPhone naar een Android-apparaat te delen, is door een QR-code te gebruiken. Het proces is eenvoudig en als je eenmaal één QR-code voor je wifi-netwerk hebt gemaakt, hoef je er niet nog een te maken, tenzij je je wifi-gegevens hebt gewijzigd (zoals de naam en/of het wachtwoord).

Je vrienden kunnen eenvoudig de QR-code scannen om je wifi-wachtwoord te krijgen en toegang te krijgen tot het netwerk. Er zijn twee manieren om een ​​QR-code voor je wifi-netwerk aan te maken en dat is door een website of een app te gebruiken.

Een website gebruiken

QiFi is een website die is ontworpen om QR-codes voor wifi-netwerken te maken. Het is gratis en gemakkelijk te gebruiken, dus het maken van een QR-code voor elk wifi-netwerk is in wezen een fluitje van een cent.

  Zoek de details van uw wifi-netwerk, dit zijn de naam en het wachtwoord. U kunt deze informatie meestal op uw router vinden.
  Ga met de browser van je iPhone naar de Officiële QiFi-website.
QiFi-website
  Typ je wifi-naam in in het veld SSID (Service Set IDentifier).
Typ uw wifi-naam in de SSID
  Typ uw wifi-wachtwoord in het sleutelveld. De meeste wifi-netwerken gebruiken WPA/WPA2-codering voor hun wachtwoorden. Oudere modellen gebruiken WEP-codering. Het coderingstype van je wifi-wachtwoord is vaak te vinden op je router. Je kunt het ook op je iPhone controleren.
Qifi Wifi-sleutel
  Klik op de knop “Genereren” om uw QR-code te maken.
Qifi Wifi-sleutel Genereer-knop
  Zodra je dat hebt gedaan, klik je op de optie “exporteren”.
QR-code exporteren vanuit Qifi
  Dit brengt u naar een pagina met uw QR-code. Druk op de knop “delen” om een ​​pop-upmenu te openen.
Qifi QR-code opslaan op telefoon
  Klik hierna op “afbeelding opslaan” om een ​​ander pop-upmenu te openen.
QR-codeafbeelding opslaan op telefoon
  De optie om te delen komt samen met anderen, scrol totdat je de optie “afbeelding opslaan” ziet en druk op die knop.
QR-codeafbeelding opslaan naar telefoonoptie op QiFi
  Nu heb je je nieuwe QR-code opgeslagen. Open uw galerij om deze te bekijken.

Je kunt je vrienden de code rechtstreeks vanaf je telefoon laten scannen of je kunt hem afdrukken en ergens neerzetten, bijvoorbeeld de keuken, zodat ze hem daar gemakkelijk kunnen scannen om je wifi-wachtwoord te krijgen en toegang te krijgen tot je netwerk.

Een app gebruiken

De hierboven genoemde website-optie is een geweldige tool, maar als je wilt, kun je ook een app gebruiken om hetzelfde resultaat te bereiken. Het voordeel van het gebruik van een app om de QR-code van uw wifi-netwerk te maken, is dat u niet online hoeft te zijn om deze te gebruiken.

We raden aan om de WiFi QR Code Generator te gebruiken. Je vindt het in de appstore. Net als de QiFi-website is deze gratis en gemakkelijk te gebruiken.

  Download de WiFi QR Code Generator-app van de App Store naar je iPhone.
App store Wifi QRCode Generator
  Start de app. U zult merken dat dezelfde informatie als de hierboven genoemde website nodig is om de QR-code voor uw WiFi-netwerk te maken, namelijk de SSID en uw WiFi-wachtwoord.
Genereer QR Wifi met Wifi QR Code Generator App
  Vul het SSID-veld in met de naam van uw wifi-netwerk.
Voer Wifi SSID in naar Wif QR Code Generator-app
  Typ uw wifi-wachtwoord in het sleutelveld. Vergeet niet uw wifi-coderingstype te controleren om er zeker van te zijn dat het overeenkomt met de optie die beschikbaar is in de app. De meeste netwerken gebruiken nu WPA/WPA2-codering, maar het is goed om dit voor de zekerheid te controleren.
Voer de sleutel in voor Wifi in Wifi QR Code Generator-app
  Na het invullen van de SSID- en wachtwoordveldendruk op de knop “QR genereren” om de QR-code voor uw WiFi-netwerk te maken.
Klik op de knop Genereer om QR-code te genereren
  Scroll verder naar beneden om de knop “Delen” te vinden. Zodra u het ziet, klikt u erop om uw QR-code te delen of op te slaan.
Wifi QR-code delen in Wifi QR Code Generator-app
  Nadat u op de knop “Delen” hebt geklikt, bladert u naar de optie “afbeelding opslaan” in het pop-upmenu en klikt u erop om uw QR-code op te slaan als een afbeelding in uw galerij.
QR-codeafbeelding opslaan die is gegenereerd in de app Wifi QR-codegenerator

Zodra u uw galerij opent, vindt u uw QR-code klaar om te worden gescand of afgedrukt.

Veelgestelde vragen

Heeft iPhone delen via wifi?

Ja, iPhone heeft wel wifi-sharing, maar het werkt alleen tussen iOS-apparaten, zoals iPhones en iPads. Het werkt niet tussen iPhones en Android-apparaten.

Kun je wifi delen van telefoon naar telefoon?

Ja, dat kan. Er zijn meerdere manieren om wifi van telefoon naar telefoon te delen. Het verschilt echter per type telefoon. De manier om wifi te delen van een iPhone naar een iPhone is anders dan de manier om wifi te delen tussen twee Android-apparaten of tussen een iPhone en een Android.

Inpakken Hoe u een wifi-wachtwoord deelt van iPhone naar Android

Het maken van een QR-code is eenvoudig en bespaart u veel tijd bij het delen van uw wifi-netwerk met uw vrienden en familie. Als u een bedrijf heeft, kunt u ook een QR-code voor uw klanten gebruiken om toegang te krijgen tot uw wifi-netwerk.

Als u een Android-apparaat heeft en wilt leren hoe u: bekijk de opgeslagen wifi-wachtwoordenwe hebben hier een tutorial voor je.

Bedankt voor het lezen. Als je het artikel leuk vond, laat het ons dan weten in de comments. Deel het ook met je familie en vrienden, je weet nooit wie het nodig heeft.

0 Shares:
You May Also Like