Hoe WhatsApp naar SD-kaart op Android te verplaatsen? Gebruik deze twee manieren!

Je kunt WhatsApp niet overzetten naar je SD-kaart, maar je kunt wel de mappen (bijv. media en back-ups) overzetten om de interne opslag van je telefoon vrij te maken. Je kunt dit doen door naar je WhatsApp-map te gaan, de mappen te selecteren die je wilt overzetten en ze vervolgens naar de SD-kaart van je telefoon te verplaatsen.

Als je op mij lijkt, gebruik je WhatsApp ongetwijfeld elke dag. Je deelt memes, schattige foto’s, grappige video’s en soms gênant lange spraakmemo’s. Dit is allemaal geweldig totdat je dat snapt melding “weinig opslagruimte”. Dat laat je afvragen “hoe maak ik ruimte vrij?” De oplossing is vrij eenvoudig – verplaats WhatsApp naar SD-kaart.

Hier leest u hoe u dit doet en wat broodnodige ruimte vrijmaakt op uw Android-apparaat.

WhatsApp naar SD-kaart verplaatsen

De bestandsverkenner van een Android-telefoon gebruiken

Een van de beste manieren om alle WhatsApp-media verplaatsen naar uw SD-kaart is met behulp van de bestandsbeheerder van uw telefoon. Hierdoor hoef je geen extra apps te downloaden of je telefoon op je computer aan te sluiten.

  Zoek en open de bestandsverkenner-app op uw Android-telefoon. Afhankelijk van uw telefoon wordt de app Mijn bestanden/Bestanden/Verkenner genoemd.

  Android Bestandsverkenner-app

  Wanneer u uw bestandsverkenner opent, zijn er twee opslagopties, Interne opslag (ook wel apparaatopslag genoemd) en externe opslag (ook bekend als SD-kaart). Je krijgt toegang tot de interne opslag, want daar worden WhatsApp-gegevens opgeslagen.

  Android Bestandsopslag

  Zodra u toegang heeft tot de interne opslag van uw apparaat, bladert u totdat u de Whatsapp-map vindt en opent u deze.

  Android interne apparaatopslag - WhatsApp-map

  Nadat je de WhatsApp-map hebt geopend, blader je totdat je de map “Media” ziet en selecteer je deze. De map Media bevat alle mediabestanden die je hebt verzonden en ontvangen op WhatsAppinclusief statusupdates (hoewel deze na 24 uur worden verwijderd).

  Inhoud van Android WhatsApp-map

  Selecteer de optie “Meer” in de rechterbovenhoek van uw telefoon. Dit kan worden weergegeven als drie verticale stippen, afhankelijk van uw apparaat en Android-besturingssysteem.

  De optie "Meer" selecteren voor de WhatsApp-map

  Nadat je op de optie “Meer” hebt getikt, verschijnt er een pop-upmenu. Selecteer de optie “Verplaatsen” in dit menu.

  Android Move-optie voor WhatsApp-map

  Als u “Verplaatsen” selecteert, worden opties weergegeven voor waar u de mediamap kunt overbrengen. Kiezen SD-kaart om de mediamap naar de SD-kaart over te brengen.

  SD-kaart selecteren als Move-to-optie voor WhatsApp

  Klik na deze stap op ‘Gereed’. Dit zal beginnen met het overdragen van al uw mediabestanden van uw interne opslag naar uw SD-kaart.

  Gereed selecteren na het verplaatsen van de WhatsApp-map in Android

Een computer gebruiken

Een andere geweldige manier om WhatsApp naar een SD-kaart over te zetten, is door uw computer te gebruiken. In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u dit doet met een Windows-pcmaar u kunt ook een Mac of Chromebook gebruiken om de overdracht uit te voeren.

  Verbind uw telefoon/tablet met uw computer via uw USB-kabel.
  Klik op Deze pc om uw telefoon te vinden. In dit geval gebruik ik Galaxy Tab A, dus ik klikte op dat apparaat.

  Klikken op een aangesloten apparaat in deze pc op computer

  Als u op uw apparaat klikt, wordt het geopend en ziet u de interne opslag en SD-kaart opties. Klik op Interne opslag om het te openen.

  Beschikbare apparaatopslagmappen wanneer geopend in pc-interne opslag gemarkeerd

  Scroll totdat je de Whatsapp-map vindt. Zodra je het hebt gevonden, klik je om het te openen.

  WhatsApp-map op pc selecteren

  Nadat je de . hebt gevonden mediamapklik er met de rechtermuisknop op en selecteer “knippen” in het pop-upmenu.

  De mediamap uit de WhatsApp-map op pc knippen

  Ga terug naar de SD-kaart van je telefoon, klik met de rechtermuisknop en selecteer Plakken om de mediamap over te brengen van de interne opslag van je telefoon naar de SD-kaart. U kunt ook de sneltoets “Ctrl + V” gebruiken om het ook te plakken.
  Zodra uw map klaar is met plakken. Je hebt succesvol heb je WhatsApp-media overgezet naar de SD-kaart van je telefoon.

Het is belangrijk op te merken dat deze methoden de standaardopslag van WhatsApp niet permanent veranderen van interne opslag naar de SD-kaart. De overdracht maakt echter kostbare interne opslagruimte vrij en stelt u in staat om: bewaar je WhatsApp-bestanden op je SD-kaart zonder te rooten jouw telefoon.

Veelgestelde vragen

Hoe verplaats ik WhatsApp-media naar SD-kaart?

De manier om WhatsApp-media naar de SD-kaart te verplaatsen, is door naar de interne opslag van je telefoon te gaan en de mediamap in de WhatsApp-map van het interne geheugen van je telefoon naar je SD-kaart te verplaatsen.

Kan ik WhatsApp naar SD-kaart verplaatsen?

Je kunt bewegen WhatsApp-mappen naar uw SD-kaart. Deze omvatten WhatsApp-mediamappen en back-ups. Als u deze naar de SD-kaart verplaatst, maakt u essentiële interne opslag vrij, maar de SD-kaart kan geen WhatsApp-standaardopslag worden, dus nieuwe bestanden blijven opgeslagen in de interne opslag van uw telefoon.

Hoe WhatsApp naar SD-kaart op Android te verplaatsen – Inpakken

WhatsApp is een geweldige berichten-app, maar het neemt veel interne opslagruimte in beslag. Ik heb dit artikel geschreven over hoe je WhatsApp naar SD-kaart kunt verplaatsen, omdat ik weet hoe frustrerend het kan zijn om dat gevreesde te zien “lage opslag” meldingongeacht hoeveel apps en bestanden u van uw telefoon verwijdert.

Ik hoop dat deze gids heeft geholpen om dat probleem te verlichten, en als WhatsApp niet de belangrijkste boosdoener is voor je opslagproblemen, zijn hier andere manieren om ruimte vrijmaken op je telefoon. Zorg ervoor dat je commentaar geeft en laat me weten wat je van deze gids vond en vergeet niet om het te delen met je familie en vrienden!

0 Shares:
You May Also Like