Hoe WhatsApp-media van iPhone naar pc of Mac over te zetten: gebruik deze 4 manieren

Als je WhatsApp regelmatig gebruikt, is de kans groot dat je in de loop van de tijd veel foto’s hebt opgeslagen. U kunt echter snel wat ruimte vrijmaken door deze media over te zetten van iPhone naar pc of Mac of door over te zetten via iCloud Drive of e-mail.

WhatsApp is een handige berichtentool. Het zit vol met functies die we dagelijks gebruiken, bijvoorbeeld om foto’s, video’s en andere mediabestanden te verzenden.

Omdat WhatsApp-mediabestanden echter naar uw iPhone kunnen worden gedownload, heeft u mogelijk onvoldoende ruimte als u deze veel gebruikt. U kunt zich ook zorgen maken over het per ongeluk verliezen van uw bestanden, iets dat een veilige back-up gemakkelijk kan verhelpen.

In dit artikel bespreek ik hoe WhatsApp-media over te zetten van iPhone naar pc en Mac zodat u ruimte kunt terugwinnen en tegelijkertijd een veilige back-up van uw bestanden kunt houden.

4 manieren om WhatsApp-media over te zetten van iPhone naar pc of Mac

Er zijn verschillende manieren om WhatsApp-foto’s en andere mediabestanden over te zetten naar je desktop of laptop.

U kunt dit doen door bestandsverkenner te gebruiken om rechtstreeks van iPhone naar pc of Mac over te zetten, met iCloud Drive of zelfs e-mail.

Bestandsverkenner gebruiken om over te zetten van iPhone naar pc

Voordat we beginnen, is het belangrijk op te merken dat ik zal gebruiken “PC” in dit artikel om te verwijzen naar laptops of desktops met Windows-besturingssysteem. Mac verwijst natuurlijk naar elk macOS-systeem.

Veruit de eenvoudigste manier om foto’s van je iPhone naar een computer over te zetten, is door die van je pc te gebruiken ingebouwde bestandsverkenner. Op deze manier kunt u eenvoudig navigeren naar waar de mediabestanden zich bevinden en deze handmatig naar uw pc kopiëren.

Er zijn echter enkele nadelen aan deze methode. Je moet je iPhone fysiek op de pc aansluiten, dus het kan zijn moeilijk om het onderweg te doen, zeker als je niet de juiste kabel of adapter hebt. En als je veel WhatsApp-bestanden moet overzetten, deze methode kan lang duren.

Maar als je dit niet erg vindt, volg dan de onderstaande stappen om de bestandsverkenner te gebruiken:

  Verbind je iOS-apparaat met het juiste snoer op uw pc. Zorg ervoor dat het MFi-gecertificeerd is om een ​​soepel gegevensoverdrachtproces te garanderen. Als het de eerste keer is dat je je iPhone aansluit, of als het de eerste keer is in lange tijd, wordt je gevraagd of je de computer vertrouwt of niet. Klik Vertrouwen.

  Iphone pop-upwaarschuwing voor onbekende pc-verbinding met de optie Vertrouwen gemarkeerd

  U moet dan ontgrendel je iPhone zodat het goed kan synchroniseren met de pc. Dit kan met uw toegangscode, uw wachtwoord of uw FaceID/TouchID.

  Iphone toegangscode scherm

  Open op je computer Verkenner. U zou uw iOS-apparaat in Explorer moeten zien. Zoeken Apple iPhone en klik erop.

  Screenshot van bestandsverkenner op pc

  Ga vanuit het Apple iPhone-menu naar Intern geheugen.

  Opgeblazen afbeelding van interne opslagschijf in bestandsverkenner op pc

  Je zou een bestand moeten zien met de naam DCIM. Klik daarop.

  De DCIM-map zoals te zien in pc-bestandsverkenner

  De DCIM-map zou alle foto’s moeten bevatten die door WhatsApp zijn opgeslagen, hoewel je misschien nog steeds door je mappen moet scrollen om ze te vinden. Markeer al deze bestanden en dan klik met de rechtermuisknop en kies Knippen.

  Opgeslagen foto's in de DCIM-map met de optie Knipactie gemarkeerd

  Navigeer waar u de gekopieerde bestanden wilt plakken en druk op klik met de rechtermuisknop op je muis en kies Plakken. Hiermee worden de WhatsApp-bestanden van je iPhone verwijderd en overgebracht naar een locatie die je op je pc hebt opgegeven.

  Een schermopname van het rechtsklikmenu met de plakoptie gemarkeerd

U hebt nu met succes mediabestanden van de iPhone naar de computer overgebracht.

als jij kies Kopiërende afbeeldingen wordt niet verwijderd vanaf de iPhone. Dit is ideaal als je alleen een back-up van je WhatsApp-media wilt maken, maar ze niet echt wilt verwijderen.

Image Capture gebruiken om over te zetten van iPhone naar Mac

Je Mac heeft ook een ingebouwde bestandsverkenner, en hoewel je die kunt gebruiken om de bestanden handmatig te knippen en plakken, net als bij de vorige methode, is er een veel eenvoudigere manier om dit te doen.

Mac-apparaten beschikken over een ingebouwde beeldopname dat het proces voor het overbrengen van foto’s tussen Apple-apparaten automatiseert. In deze zelfstudie gebruik ik dit in plaats van Verkenner.

  Voordat je je iPhone op je Mac aansluit, ga je naar je iPhone-instellingen. Scroll naar beneden tot je de ziet Foto’s optie en tik daarop.

  Iphone-instellingen met de foto-optie gemarkeerd

  Eenmaal daar, scrol je helemaal naar beneden totdat je de ziet Overzetten naar Mac of pc categorie.

  Instellingen voor iPhone-foto's met de instelling voor overzetten naar mac of pc gemarkeerd

  Hieronder ziet u twee opties, Automatisch en Originelen behouden. Voor nieuwere iPhone-modellen is het standaardformaat HEIC. Windows- en Android-systemen kunnen dit formaat niet native openen, dus als: compatibiliteit is een prioriteitzorg ervoor dat u selecteert automatisch. Als je alleen van plan bent om open de bestanden op Mac of iPhoneKiezen Originelen bewaren.

  Instellingen voor iPhone-foto's met de optie voor overzetten naar mac of pc gemarkeerd

  Vervolgens is het tijd om verbind je iPhone met je Mac apparaat met het juiste MFi-snoer. Wacht tot uw apparaat wordt herkend.Open de App voor het vastleggen van afbeeldingen.

  Pictogram voor het vastleggen van afbeeldingen zoals te zien in Mac-zoekresultaten

  Als u een beveiligd vergrendelscherm heeft, moet u: ontgrendel je iPhone met uw toegangscode, wachtwoord of Touch/Face ID.

  Interface voor het vastleggen van afbeeldingen in mac

  Nadat je telefoon is ontgrendeld, zie je alle mediabestanden op je iPhone gedetecteerd op de Image Capture app.

  Beeldopname-interface in mac waarbij de gedetecteerde foto's op de aangesloten iphone worden weergegeven

  Markeer alle afbeeldingen die u naar uw Mac wilt importeren.

  Interface voor het vastleggen van afbeeldingen in mac waarbij de gedetecteerde foto's op de aangesloten iphone worden gemarkeerd

  Vervolgens moet je een plaats op je Mac aanwijzen voor de vastgelegde afbeeldingen. Aan de onderkant van het Image Capture-venster, klik op het veld naast de knop Importeren naar. Hiermee wordt een lijst weergegeven met alle mappen op uw Mac om de geïmporteerde foto’s te sturen.

  Importeren naar opties bij het vastleggen van afbeeldingen in mac

  Als u een nieuwe map wilt maken, scrolt u omlaag in het pop-upmenu en klikt u op anderen.

  Importeren naar opties in het vastleggen van afbeeldingen in mac met de andere optie gemarkeerd

  Klik in dit venster op Nieuwe map.

  Ander venster in mac met de nieuwe mapknop gemarkeerd

  Typ de gewenste mapnaam en klik op Creëren.

  Nieuwe mapprompt in mac met de knop Maken gemarkeerd

  Je gaat automatisch terug naar het vorige scherm. Klik op de Kies knop om die importbestemming te kiezen.

  Ander venster in mac met de nieuwe kiesknop gemarkeerd

  Zorg er in het volgende venster voor dat alle bestanden die u wilt importeren: nog steeds gemarkeerd. Dan klik op de knop Downloaden in de rechterbenedenhoek van de interface voor het vastleggen van afbeeldingen. Hiermee worden de foto’s geïmporteerd naar de mapbestemming die u hebt geselecteerd.

  Interface voor het vastleggen van afbeeldingen in mac met de gedetecteerde en gekozen foto's van de aangesloten iphone en de downloadknop gemarkeerd

iCloud Drive gebruiken om WhatsApp-foto’s over te zetten

U kunt ook een back-up van uw media maken door rechtstreeks je WhatsApp-gesprekken overzetten naar iCloud. Hiermee worden alle chats, media en stickers van dat gesprek in de cloud opgeslagen. Van daaruit kunt u de gegevens vervolgens downloaden naar een ander iPhone- of Mac-apparaat.

Voor deze methode hoeft u uw iPhone niet op een computer aan te sluiten, dus u kunt het overal doen, zolang je een internetverbinding hebt. Afhankelijk van uw internetsnelheid en de grootte van uw bestanden, kan dit echter een extreem trage methode zijn.

Als dat toch goed klinkt, volg dan de onderstaande stappen.

  WhatsApp openen en kies de chatbox waarvan u foto’s wilt overzetten.

  Whatsapp-chats met een gemarkeerde chatbox

  Tik op de contact details van de persoon door bovenaan op hun naam te klikken.

  Whatsapp-chatthread met de contactgegevens gemarkeerd

  Deze actie zou je naar de moeten brengen scherm met contactgegevens om toegang te krijgen tot meer opties voor het gesprek. Scrol vanaf daar naar beneden totdat u de vindt Chat exporteren knop en tik erop.

  Whatsapp-contactgegevensscherm met de export-chatoptie gemarkeerd

  Tik in de pop-up op de Media bijvoegen knop.

  Whatsapp-chatarchief verschijnt met de optie voor het toevoegen van media hoog aangezet

  U komt dan in een ander menu terecht. Vanaf hier, kies Opslaan in bestanden.

  Whatsapp-chat-exportmenu met de optie Opslaan naar bestanden gemarkeerd

  Kies dan iCloud-schijf.

  Whatsapp-chatexport opslaan in bestanden met de optie iCloud-station gemarkeerd

  Tik in de opties op Toevoegen of Opslaan. Hierdoor worden de mediabestanden afzonderlijk naar iCloud geüpload. Herhaal dit eenvoudig als er meer mediabestanden zijn die u wilt uploaden.

  Whatsapp-chatexport actie opslaan naar bestanden met de knop Opslaan gemarkeerd

  Wanneer de mediabestanden zijn geüpload naar uw iCloud-account, kunt u: download ze overal, naar een andere iPhone of naar een Windows- of Mac-computer. Dit bevat alles van de chat, zoals chatgeschiedenis, foto’s, video’s, audio en zelfs stickers.

  Icloud-documentenmap met een geëxporteerd whatsapp-chat-zipbestand gemarkeerd

Nu heb je met succes de procedures gevolgd om een ​​back-up van WhatsApp te maken, zodat je je gegevens overal kunt downloaden.

E-mail gebruiken om WhatsApp-foto’s over te zetten

Net zoals u individuele chatboxen naar de cloud kunt uploaden, kunt u ze ook verzenden via e-mail.

Deze methode kan worden gebruikt om upload het hele gesprek, inclusief chatgeschiedenis, mediabestanden en zelfs stickers. U kunt deze methode gebruiken, ongeacht of u WhatsApp voor Android of iPhone. De e-mails met de geüploade bestanden kunnen worden gedownload en verder worden gelezen zowel Mac als Windows.

Dat gezegd hebbende, hoewel het handig is, is deze methode alleen geschikt voor een vaste hoeveelheid data. Als u veel mediabestanden heeft, kunt u ze mogelijk niet allemaal overzetten of er een back-up van maken.

Er zijn meerdere manieren om WhatsApp-foto’s over te zetten via e-mail, en we kunnen ze hier niet allemaal behandelen. Als je meer wilt weten, bekijk dan onze uitgebreide dekking in een ander tutorialartikel.

Veelgestelde vragen

Waar bewaart iPhone WhatsApp-media?

iPhones slaan meestal WhatsApp-media op onder de DCIM-mapdie u gemakkelijk kunt vinden met de bestandsbeheerder van uw iPhone of de bestandsverkenner van een computer.

Waar worden WhatsApp-bestanden opgeslagen op Mac?

WhatsApp-bestanden worden niet op een specifieke plaats op de Mac opgeslagen, omdat je de locatie kunt aangeven bij het importeren van mediabestanden vanaf je iPhone. U kunt een bestaande map kiezen of een nieuwe maken voor die bestanden. Dit kan via de Image Capture-app op de Mac.

Kan ik iPhone-foto’s op mijn pc bekijken?

U kunt iPhone-foto’s op uw pc bekijken, zolang ze niet in HEIC-formaat zijn, die niet native kan worden gelezen door Windows of zelfs Android-systemen. Om ze te bekijken, hebt u programma’s van derden nodig, of u moet eerst het formaat converteren naar een leesbaar formaat zoals JPG of PNG.

Zo zet je WhatsApp-media over van iPhone naar pc of Mac

Er zijn veel redenen waarom u WhatsApp-media van iPhone naar pc of Mac wilt overbrengen.

Als je WhatsApp bijvoorbeeld vaak gebruikt, heb je in de loop van de tijd waarschijnlijk al veel foto’s verzameld. Deze kunnen ertoe leiden dat u geen opslagruimte meer. U kunt zich ook zorgen maken over ze per ongeluk kwijtraken.

Gelukkig kun je WhatsApp-media eenvoudig overzetten naar je computer of laptop door je iPhone aansluiten op pc of Machet gesprek uploaden naar iCloud-schijfof ze exporteren via e-mail. Met deze methoden kunnen we niet alleen ruimte vrijmaken, maar kunnen we er ook voor zorgen dat de foto’s die we hebben altijd veilig worden bewaard.

Vond je dit artikel leuk? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

0 Shares:
You May Also Like