Hoe WhatsApp-foto’s op Android op twee manieren op te slaan plus probleemoplossing

Er zijn twee manieren om WhatsApp-foto’s op je telefoon op te slaan. Een daarvan is door de foto’s handmatig te downloaden en op te slaan, ofwel door de downloadknop te gebruiken of door Gmail-back-ups te maken. De tweede is door een app van derden te gebruiken, zoals MobileTrans, die het proces veel eenvoudiger maakt.

WhatsApp is een handige tool waarmee je direct communiceren met mensen over de hele wereld. Het heeft verschillende krachtige functies, waaronder de mogelijkheid om vrijelijk tekst- en mediabestanden verzendenzoals documenten, video’s en foto’s.

Omdat we WhatsApp voor praktisch elk aspect van ons leven gebruiken, is het een must om te weten hoe dat moet WhatsApp-foto’s downloaden omdat er belangrijke foto’s, videoclips of zelfs GIF’s kunnen zijn die we later moet bekijken of een back-up moet maken van.

In dit artikel zal ik het je leren hoe WhatsApp-foto’s op Android op te slaan met behulp van twee hoofdmethoden, plus hoe u veelvoorkomende problemen kunt oplossen!

Hoe WhatsApp-foto’s op te slaan: stapsgewijze instructies

Laten we de twee belangrijkste manieren bespreken om afbeeldingen van WhatsApp op een Android-apparaat op te slaan. U kunt deze methoden gebruiken om bekijk of maak een back-up van alle WhatsApp-foto’s die u verzendt of ontvangt.

Door handmatig te downloaden

De gemakkelijkste en meest toegankelijke manier om afbeeldingen van WhatsApp op Android op te slaan, is de handmatige methode:. Op de lange termijn is dit echter niet het handigst.

Er zijn twee soorten manieren om handmatig te downloaden in WhatsApp: via standaard overschrijving of Gmail-back-up.

Via standaard overboeking

Dit is de standaard optie die beschikbaar is voor alle WhatsApp-gebruikers, zonder de instellingen te hoeven aanpassen.

Volg de onderstaande stappen om afbeeldingen op WhatsApp op te slaan via de standaardmethode:

  Start WhatsApp op uw Android-telefoon.Selecteer de gespreksdraad die de WhatsApp-media of afbeelding bevat die u wilt downloaden.

  WhatsApp-chats op Android-telefoon

  Selecteer de afbeelding u wilt opslaan.

  Bijgevoegde foto's in WhatsApp-gespreksdraad

  Klik op de hamburger icoon rechtsboven.

  Fotobijlage in WhatsApp en gemarkeerd hamburgerpictogram

  Er verschijnt een vervolgkeuzemenu. Selecteer Bekijk in Galerij.

  Vervolgkeuzemenu-opties in WhatsApp-fotobijlage

  Tik vervolgens op de knop met drie stippen in de rechter benedenhoek.

  WhatsApp-fotobijlage zoals te zien via Android-galerij

  Klik Opslaan. Hiermee wordt je afbeelding opgeslagen in de filmrol of in een specifiek album in de galerij van je telefoon.

  WhatsApp-fotobijlage zoals te zien via Android-galerij en optie voor opslaan gemarkeerd

Foto’s die je met deze methode hebt opgeslagen, komen in je galerij. WhatsApp maakt en wijst automatisch een map aan in de interne opslag van uw Android-telefoon als een plaats om gedownloade foto’s en mediabestanden op te slaan. Volg deze instructies om toegang te krijgen:

  Ga naar je telefoon galerij.Kraan Albums. Hiermee worden de afbeeldingen op uw telefoon gesorteerd op ongeveer hun respectieve opslagplaatsen. Zoek naar het album WhatsApp-afbeeldingenof WhatsApp-media. Daar vind je de foto’s die je hebt gedownload.

  Fotogalerij op Android met WhatsApp-afbeeldingenmap gemarkeerd

  Soms verschijnt het album niet in de hoofdalbumgalerij van uw telefoon. Als dit gebeurt, controleer dan of er een map is met de titel anderen en kijk of het er is.Ten slotte kun je ook naar je bestandsbeheer en zoek naar WhatsApp.

  WhatsApp Zoeken in Android Bestandsbeheer

Via Google Back-ups

Je kunt WhatsApp ook toestaan ​​om afbeeldingen opslaan via uw Google-account. Als deze instelling is ingeschakeld, kan WhatsApp dat doen periodieke back-ups die wordt opgeslagen in uw Google-account.

Het voordeel van deze functie is dat u een back-up kunt maken van uw WhatsApp-gegevens, inclusief afbeeldingen en mediabestanden, zonder ze een voor een op te slaan. Jij kan bekijk de inhoud van die uploads later, download ze naar uw pcen zelfs de gegevens herstellen naar een ander apparaat.

Volg de onderstaande stappen om gebruik te maken van deze functie:

  Ga naar de Instellingenmenu op WhatsApp. Dit is de hamburger icoon meestal gelegen op de rechter bovenhoek van de WhatsApp-interface.

  WhatsApp-chats op Android-telefoon

  Ga vanuit het menu naar Chats.

  WhatsApp-vervolgkeuzemenu met optie Instellingen gemarkeerd

  Ga vanaf daar naar Chatback-up.

  WhatsApp-instellingen met chatoptie gemarkeerd

  Klik gewoon op Chatback-up en het maakt een back-up van uw berichten naar uw Google-account.

  WhatsApp-chatinstellingen met optie voor chatback-up gemarkeerd

Helaas zijn de gegevens die zijn opgeslagen in uw Google-account kan niet automatisch worden bekeken gewoon door erop te klikken. Je moet eerst de gegevens herstellen naar een vers geïnstalleerde WhatsApp om volledig functioneel te zijn.

Door MobileTrans te gebruiken

MobileTrans is een app voor telefoonbeheer die een breed scala aan krachtige functies kan uitvoeren. Een daarvan is het vermogen om sla alle afbeeldings- en mediabestanden op op je WhatsApp naar een bestemming met slechts één klik.

U kunt de bestanden op uw computer opslaan en ze vervolgens terugzetten naar de dezelfde telefoon of een andere telefoon. Je kan zelfs herstel ze naar een iPhone, als je dat wenst.

Koop nu MobileTrans!

Daarnaast kunt u met MobileTrans een back-up maken van uw volledige WhatsApp-gegevens, niet alleen uw mediabestanden. U kunt ook back-ups maken van andere instant messaging-apps, zoals LINE, WeChat, Kik en Viber.

Let op, dit is een betaalde app met een gratis versie. De gratis app heeft echter beperkte functionaliteit en heeft niet de functies die we hier nodig hebben, dus je moet eerst een abonnement nemen voordat je verder kunt gaan.

Ik heb eerder al een uitgebreide review van MobileTrans gemaakt, dus neem gerust een kijkje als je meer wilt weten.

Met dat uit de weg, hier zijn de stappen om MobileTrans te gebruiken om WhatsApp-foto’s op Android op te slaan!

  Start MobileTrans op uw desktop- of laptopcomputer. Selecteer in de interface WhatsApp-overdracht.

  Wondershare Mobile Trans-app-dashboard

  Kies Back-up van WhatsApp-berichten.

  Wondershare Mobile Trans App WhatsApp Berichten Back-up geselecteerd

  Verbind je Android met je computer met een USB-kabel.

  Wondershare Mobile Trans App-verbindingspaneel

  Uw apparaat moet automatisch worden gedetecteerd door MobileTrans. Zorg ervoor dat uw apparaat blijft veilig verbonden naar de computer.

  Wondershare Mobile Trans-app die Android-telefoon verbindt

  Klik Begin. MobileTrans maakt vervolgens een back-up van de gegevens van uw WhatsApp naar uw computer.

  Wondershare Mobile Trans-app Android-telefoon aangesloten Sterknop gemarkeerd

  Wacht op de app om het back-upproces met succes af te ronden.

  Wondershare Mobile Trans App Back-up van gegevenspaneel

  En jij bent gedaan. U kunt nu uw telefoon loskoppelen van uw computer.

  Wondershare Mobile Trans-app maakt back-up van gegevens voltooid

  De gegevens blijven op de app staan. Jij kan bekijk deze bestanden of herstel ze later naar een ander apparaat.

  Venster Wondershare Mobile Trans App Opgeslagen bestanden met back-up

Koop nu MobileTrans!

Waarom kan ik geen afbeeldingen van WhatsApp opslaan?

Er kunnen momenten zijn dat je echt wilt of wilt besparen een foto van WhatsApp, maar om de een of andere reden ben je niet in staat om dit te doen.

Maar maak je geen zorgen! In dit gedeelte zal ik de mogelijke redenen voor dit probleem één voor één doornemen en enkele eenvoudige oplossingen voorstellen die u kunt uitproberen.

Uw internetverbinding is niet sterk genoeg

Het is misschien een goed idee, maar we hebben allemaal van die momenten waarop we verschillende oplossingen hebben geprobeerd en het antwoord al die tijd iets eenvoudigs bleek te zijn. EEN sterke internetverbinding is belangrijk als u iets van internet wilt downloaden.

Dus een van de allereerste mogelijke redenen die u zou willen onderzoeken waarom u een afbeelding van WhatsApp niet kunt opslaan, is of uw internetverbinding sterk genoeg is om de foto te downloaden, of als je gelijk staat verbonden in de eerste plaats.

Door dit vroegtijdig te elimineren, kunt u later hoofdpijn besparen. Als je een foto niet kunt downloaden van WhatsApp, probeer een webpagina in uw telefoonbrowser te laden om zeker te zijn. Als het niet laadt, is het probleem waarschijnlijk uw internetverbinding.

Mogelijk moet u WhatsApp opnieuw installeren

Er zijn momenten waarop WhatsApp zelf een probleem heeft dat kan zijn opgelost met een simpele herinstallatie.

Als je zeker weet dat je verbonden bent met internet, maar nog steeds geen WhatsApp-foto’s kunt opslaan, probeer dan je WhatsApp verwijderen helemaal en dan opnieuw installeren uit de Play Store.

Vergeet natuurlijk niet om eerst een back-up van je WhatsApp-gegevens te maken voordat je dit doet om niets belangrijks te verliezen.

Houd er ook rekening mee dat het te vaak verwijderen, opnieuw installeren en instellen van uw WhatsApp-profiel binnen een kort tijdsbestek u ertoe kan brengen tijdelijk verbannen. Als je deze methode wilt gebruiken, zorg er dan voor dat: wacht minstens een uur of twee tussen pogingen.

Er is mogelijk een probleem met de instellingen van uw telefoon

Soms, als er een probleem is met de instellingen van je telefoon, met name de datum en tijdkunt u niet alle functies van WhatsApp uitvoeren.

WhatsApp-servers maken geen verbinding met een telefoon die is ingesteld op een andere datum en tijd dan de tijdzone, wat betekent dat je je afbeeldingen niet kunt downloaden.

Om dit op te lossen, ga naar je Instellingenzoeken Datum en tijden vanaf daar kun je stel de datum en tijd in handmatig of laat uw telefoon het automatisch detecteren.

De SD-kaart van uw apparaat kan problemen hebben

Als al het bovenstaande klopt, ligt het probleem mogelijk in uw SD-kaart – als je natuurlijk een back-up probeert te maken op een SD-kaart of WhatsApp naar een SD-kaart probeert te verplaatsen.

Controleer of uw SD-kaart heeft voldoende opslagruimte voor extra downloads. Als uw SD-kaart vol is, kan deze niet meer gegevens bevatten.

Om dit op te lossen, gewoon verwijder of breng alle onnodige bestanden over op uw kaart en kijk of dit het probleem oplost.

Als het nog steeds niet werkt, probeer dan de WhatsApp-gegevens van je SD-kaart te verwijderen. Ga naar je telefoon InstellingenKlik Opslagvind WhatsAppen tik op Verwijder gegevens. Je kunt ook naar je SD-kaart gaan en elke WhatsApp-map die je daar vindt handmatig verwijderen.

Als je het na dit alles nog steeds niet aan de praat krijgt, dan is je SD-kaart het wel waarschijnlijk beschadigd. Plaats een verschillende SD-kaart in je telefoon en kijk of je daar afbeeldingen van WhatsApp kunt opslaan.

Als je SD-kaart beschadigd is en je afbeeldingen van WhatsApp kunt opslaan met een andere SD-kaart, heb je twee laatste opties: formatteer uw SD-kaart opnieuw of ga een nieuwe kopen.

Veelgestelde vragen

Kan ik foto’s van WhatsApp opslaan?

Je kunt foto’s van WhatsApp opslaan met verschillende methoden. Je kunt het downloaden handmatig via de standaard downloadknop, of u kunt kiezen voor periodiek Gmail-back-ups. U kunt ook een app van derden, zoals MobileTrans, voor een WhatsApp-download- en back-upervaring met één klik.

Waar worden WhatsApp-afbeeldingen opgeslagen in Android?

De afbeeldingen die je opslaat vanuit WhatsApp worden automatisch opgeslagen in je filmrol, in een map die WhatsApp maakt in het bestandssysteem van uw apparaat. Je hebt ook toegang tot de foto’s die je hebt opgeslagen via Bestandsbeheer.

Hoe WhatsApp-foto’s op Android op te slaan – Afronding

Naarmate WhatsApp steeds populairder wordt, is het belangrijk om de basistips en -trucs te leren die het gebruik van de app gemakkelijker maken. Een van deze handige functies is de mogelijkheid om mediabestanden op te slaan gedeeld in de app, zodat we ze later kunnen bekijken of een back-up kunnen bewaren om te gebruiken in geval van nood.

In deze gids heb ik je geleerd hoe je WhatsApp-foto’s op Android kunt opslaan met behulp van twee hoofdmethoden: de handmatige methode: en de methode met behulp van een app van derden, zoals MobielTrans. Als je de stappen hebt gevolgd die ik heb uiteengezet, zou je geen problemen moeten hebben om als een professional afbeeldingen en mediabestanden van WhatsApp te downloaden.

Koop nu MobileTrans!

Vond je dit artikel leuk? Vergeet niet om ons uw mening achter te laten in de reacties hieronder!

0 Shares:
You May Also Like