Hoe WhatsApp dempen en wat er gebeurt als je dat doet?

How To Do WhatsApp Mute And What Happens When You Do

Ben je het ooit zat om meldingen van iemand te ontvangen? Of misschien wil je een overactieve groepschat de mond snoeren? WhatsApp-meldingen kunnen afleidend zijn – je wilt ze stoppen, maar je wilt de persoon niet blokkeren of de groepschat niet verlaten.

De oplossing daarvoor is om meldingen te dempen. Als je hier niet bekend mee bent, lees dan verder om te leren een individuele chat of groepschat dempen en wat er gebeurt als je dat doet.

Hoe te dempen en dempen op WhatsApp

Wanneer je iemand dempt op WhatsApp, je dempt in wezen meldingen van hen. Dit kan zowel voor een individuele chat als voor een groepschat zijn. Het proces is vrij eenvoudig en blokkeert meldingen van de gedempte chats.

Op WhatsApp kun je meldingen van een individuele of een groepschat dempen, en zelfs statusupdates dempen.

Een individuele chat of groepschat dempen

Een groepschat dempen is hetzelfde als het dempen van een enkele chat. Het proces is ook vrij snel, hier is hoe het te doen:

  WhatsApp openen en druk lang op de individuele of groepschat die u wilt dempen.
Een individuele of groepschat selecteren in de WhatsApp-interface om te dempen
  Daarna ziet u een paar pictogrammen bovenaan uw scherm. Tik op het doorgestreepte luidsprekerpictogram, wat is de mute-knop?om meldingen van de geselecteerde chat te dempen.
Doorgestreept luidsprekerpictogram in de rechterbovenhoek van de WhatsApp-interface
  Nadat je op het pictogram hebt getikt, kun je kiezen uit drie tijdframes voor het dempen van de chat. Je kan of kies ervoor om meldingen 8 uur, 1 week of altijd te dempen. Als je wilt, kun je er ook voor kiezen om meldingen weer te geven. Nadat je hebt geselecteerd hoe lang je de chat wilt dempen, tik je op OK.
3 opties kiezen om meldingen in WhatsApp te dempen
  Alsjeblieft, je hebt een WhatsApp-gesprek gedempt. Je ziet de doorgestreept luidsprekerpictogram naast de chat om aan te geven dat deze is gedempt.
Doorgestreept luidsprekerpictogram naast een gedempt individuele of groepschat

Hier is een video die je laat zien hoe een WhatsApp-chat te dempen:

Het dempen van een individuele of groeps-chat opheffen

Zoals je hebt gezien, het dempen van meldingen van een individuele of groepschat op WhatsApp is makkelijk. Het is ook gemakkelijk om meldingen van hen weer op te heffen.

Hier is hoe te dempen van meldingen voor chats opheffen op WhatsApp:

  WhatsApp openen en houd de gedempte chat lang ingedrukt dat u het dempen wilt opheffen.
Kies en druk lang op een gedempte individuele of groepschat in de WhatsApp-interface
  Bovenaan het scherm, je ziet een luidsprekerpictogram. Tik erop om het dempen van meldingen voor de geselecteerde chat op te heffen. Je ontvangt nu meldingen voor deze chat zoals je eerder deed.
Luidsprekerpictogram in de rechterbovenhoek van de WhatsApp-interface

Hier is een video die je laat zien hoe het dempen van een individuele of groepschat op WhatsApp op te heffen:

WhatsApp-statusupdates dempen

In tegenstelling tot WhatsApp-gesprekken, je krijgt geen meldingen voor statusupdates. Ze verschijnen echter nog steeds wanneer u uw statuslijst doorloopt.

Als je wilt, jaJe kunt een statusupdate op WhatsApp dempen dus het wordt niet weergegeven met de andere statussen.

Hier is hoe het te doen:

  Ga naar het statusgedeelte van WhatsApp en druk lang op het contact met statusupdates die je niet wilt zien.
Contacten selecteren in de recente statusupdates in WhatsApp
  Vervolgens zie je een pop-upvenster u vragen de statussen van die persoon te dempen. Tik hiervoor op de mute-optie.
Pop-upvenster waarin wordt gevraagd om de statusupdates van een persoon te dempen
  Nu de statusupdates van de persoon zijn gedempt, zie je ze niet samen met andere verhalen. In plaats van, ze staan ​​onderaan onder het gedeelte Gedempte updateswaar u ze desgewenst nog kunt bekijken.
Gedempte Updates-locatie nadat de updates van de persoon zijn gedempt in WhatsApp

Hier is een video die je laat zien hoe WhatsApp-statussen te dempen:

Dempen van WhatsApp-statusupdates

Het dempen van WhatsApp-statussen is vrij eenvoudig. Het ongedaan maken is nog makkelijker. Hier is hoe het dempen van een WhatsApp-verhaal op te heffen:

  Open WhatsApp, ga naar het gedeelte Status en scrol naar beneden totdat je het gedeelte Gedempte updates ziet. Druk vanaf hier lang op de statusupdates waarvan u het dempen wilt opheffen.
Het gedeelte Muted Updates is te vinden wanneer u naar de onderkant van de WhatsApp-interface scrolt
  Vervolgens zie je een pop-upvenster vragen om het dempen van de verhalen van deze persoon op te heffen. Tik op de optie Dempen opheffen om het dempen op te heffen en de statussen terug te brengen naar het gedeelte met recente updates.
Pop-up met optie dempen opheffen om het dempen van de verhalen van de geselecteerde persoon op te heffen

Hier is een video die het demonstreert hoe het dempen van iemands WhatsApp-verhalen op te heffen:

Wat gebeurt er als je iemand dempt op WhatsApp?

Een WhatsApp-gesprek dempen is iets anders dan WhatsApp-verhalen dempen

Zoals je in de twee vorige secties hebt gezien, zijn er verschillende manieren om een ​​WhatsApp-gesprek en een WhatsApp-verhaal te dempen. Je kunt iemands WhatsApp-verhalen dempen zonder hun gesprek te dempen en vice versa.

Ze zullen niet weten dat je ze hebt gedempt

Dempen op WhatsApp is een zeer discrete functie. Wanneer je dempt meldingen van iemand op WhatsApp, ze weten niet dat ze gedempt zijn. Dit komt omdat, in tegenstelling tot blokkeren, het dempen van een persoon op WhatsApp alleen voorkomt dat hun meldingen op je telefoon verschijnen.

Ze kunnen nog steeds uw informatie bekijken, zoals statusupdates, profielfoto’s, en andere informatie. Gedempte WhatsApp-contacten kunnen ook nog steeds berichten naar je sturen en je kunt nog steeds berichten naar hen sturen.

Iemand dempen zal zijn oproepen niet stoppen

Zoals eerder vermeld, is het dempen van een WhatsApp-gesprek anders dan dat contact blokkeren. Hoewel je geen meldingen ontvangt wanneer die persoon je berichten stuurt, je telefoon gaat nog steeds over als ze je bellen aangezien oproepen zijn toegestaan ​​en niet worden gedempt.

Veelgestelde vragen

Wanneer u iemand op WhatsApp dempt, kunnen ze u dan online zien?

Wanneer je iemand dempt op WhatsApp, ze kunnen je nog steeds online zien. Het dempen van iemand heeft geen invloed op de manier waarop ze je zien op WhatsApp. Je ontvangt gewoon geen meldingen wanneer ze je sms’en. Dit betekent dat ze nog steeds kunnen zien wanneer je online bent, je profielfoto en ook je verhalen.

Wat is het verschil tussen dempen en blokkeren op WhatsApp?

Het verschil tussen blokkeren en dempen is dat dempen je er alleen maar van weerhoudt om meldingen van iemand te ontvangen. Blokkeren, aan de andere kant, zorgt ervoor dat de persoon helemaal geen interactie meer met u heeft. Je ontvangt hun berichten niet, ze kunnen je profielfoto en statusupdates niet zienof iets dergelijks.

Hoe negeer ik iemand op WhatsApp zonder ze te blokkeren?

De beste manier om iemand op WhatsApp te negeren zonder ze te blokkeren, is door hun chat te dempen en te archiveren. Als je het dempt, ontvang je geen meldingen wanneer ze een bericht verzenden. Als je de chat archiveert, wordt deze niet weergegeven bij je andere WhatsApp-chats en je kunt ze negeren.

Dempen op WhatsApp – tot slot

Wat vond je van dit artikel? Eerlijk gezegd, als je erover nadenkt, kan het dempen van iemand op WhatsApp je ervan weerhouden om met een heleboel ongewenste meldingen om te gaan. Dit geldt vooral voor Whatsapp-groepschats die altijd actief zijn.

Ik vind het leuk dat het proces eenvoudig en redelijk gemakkelijk te doen is. Als het dempen van een individuele of groepschat niet genoeg is, kijk dan eens naar WhatsApp-meldingen uitschakelen. Dit kan helpen om afleidende meldingen te verwijderen, vooral als je veel meer tijd op WhatsApp doorbrengt dan nodig is.

Als u uw WhatsApp-meldingen echter niet hoeft uit te schakelen, maar in plaats daarvan een specifieke chat wilt verwijderen zonder deze te verwijderen, vindt u hier hoe een WhatsApp-gesprek te verbergen. Het is een handige truc voor WhatsApp-gebruikers.
Als je vragen hebt, stel ze dan in de reacties hieronder. Zorg dat je deel dit artikel ook met je vrienden, familie en volgers.

0 Shares:
You May Also Like