Hoe WhatsApp-chat op pc op twee manieren op te slaan en daarna naar PDF te converteren?

How To Print WhatsApp Messages: Check These 2 Ways

Hier leest u hoe u WhatsApp-chat op pc kunt downloaden. Open WhatsApp op je telefoon, tik op de drie verticale stippen, tik vervolgens op Meer en tik op Chat exporteren. Nadat je je chat hebt geëxporteerd, sla je deze op in Google Drive. Open vervolgens Google Drive op uw pc en download de geëxporteerde WhatsApp-chat.

Heb je ooit een WhatsApp-chat op je pc willen opslaan voor gemakkelijke toegang? Een van de beste formaten om je WhatsApp-chat op te slaan is PDF. Het maakt het bestand gemakkelijk te lezen, te delen en af ​​te drukken. Ook kan niemand het gemakkelijk bewerken zonder uw medeweten.

Lees verder om te leren hoe WhatsApp-chat op pc op te slaan en vervolgens naar PDF te converteren met gemak.

2 manieren om WhatsApp-chat op pc op te slaan en naar PDF te converteren

Als je je WhatsApp-chat op pc wilt opslaan, zijn er twee eenvoudige manieren om dit te doen. Je kan of exporteer de chat op je telefoon of gebruik de Chrome-extensie, Back-up van WhatsApp-chats, om uw chats op te slaan met WhatsApp web.

Elke methode heeft zijn voor- en nadelen. Hier leest u hoe u elke methode kunt gebruiken om uw WhatsApp-chat te exporteren. Daarna laat ik het je zien hoe Wondershare’s te gebruiken PDFelement om uw opgeslagen chat naar een PDF-bestand te converteren.

Hoe WhatsApp Chat op telefoon te exporteren en op te slaan in Google Drive

WhatsApp blijft een van ‘s werelds toonaangevende berichtenplatforms. Door de jaren heen heeft het een verscheidenheid aan functies geïntroduceerd waardoor het voorop bleef lopen. Een van die kenmerken is de mogelijkheid om je WhatsApp-chat te exporteren. Je kunt je WhatsApp-chat e-mailen, delen via WhatsApp of opslaan in Google Drive.

In deze tutorial ga ik je laten zien hoe je een WhatsApp-chat op je telefoon exporteert en opslaat in Google Drive. Het proces is vrij eenvoudig en afhankelijk van de grootte van je chat en de optie om media op te slaan, kan het ook behoorlijk snel zijn.

Voor deze tutorial heb ik een Android-telefoon gebruikt. Aan het einde van dit gedeelte zal ik echter een video linken die u laat zien hoe WhatsApp-chat op een iPhone te exporteren.

Hier is hoe het te doen:

  Open WhatsApp op je telefoon en open de chat die je wilt exporteren.

  Whatsapp voor iPhone-inbox

  Als je dat eenmaal hebt gedaan, tik op de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek van het schermen tik vervolgens op Meer onder aan het pop-upmenu.

  Toegang tot meer chatopties in WhatsApp

  Nadat je op Meer hebt getikt, zie je extra opties verschijnen. Uit de beschikbare lijst, selecteer Chat exporteren.

  Whatsapp-chat exporteren naar iphone

  Volgende, selecteer Met media of Zonder media om te kiezen of je de chat wilt opnemen of uitsluiten voor uw exportbestand. Ik heb besloten om het zonder media te doen, maar de beslissing is aan jou. Wanneer u besluit de media op te nemen, stuurt deze naast een tekstbestand (txt-bestand) alle mediabestanden mee met uw berichten. Nadat je je keuze hebt gemaakt, begint WhatsApp met het exporteren van de chat.

  Media-exportoptie selecteren in WhatsApp

  Zodra de chat is geëxporteerd, heb je de mogelijkheid om deze te delen. De beste manier om de geëxporteerde chat op uw pc ophalen is om deze op te slaan in Google Drive, dat is wat ik deed. U kunt dit doen door het Google Drive-pictogram te selecteren en vervolgens op opslaan te klikken.

  Geëxporteerde WhatsApp-chats opslaan in Google Drive

  Nu je de chat succesvol hebt opgeslagen in je Google Drive. Open Google Drive op uw pcen je ziet het txt-bestand met je geëxporteerde chat.

  Google Drive-dashboard

  Open het geëxporteerde bestand en daar zie je je WhatsApp-chat.

  Whatsapp exporteerde chatvoorbeeld in Google Drive

Hier is een video die je laat zien hoe u uw WhatsApp Chat op uw Android-telefoon kunt exporteren en opslaan in Google Drive:

Voor iPhone-gebruikers is hier een video die laat zien hoe je je WhatsApp-chat exporteert:

Hoe WhatsApp-chat op te slaan met de Chrome-extensie – WhatsApp-back-upchats

De WhatsApp Backup Chats-extensie voor Google Chrome is een extensie die u kunt gebruiken om uw WhatsApp-chats te downloaden via WhatsApp Web. De verlenging kost een eenmalige betaling van $ 5, die u vooraf moet betalen je kunt het gebruiken om een ​​back-up van WhatsApp naar pc te maken.

WhatsApp is toegankelijk op je pc via elke browser die WhatsApp Web gebruikt. Net als de app kun je hiermee mediabestanden, voicenotes en berichten naar je contacten sturen. Terwijl er is ook een ambtenaar WhatsApp desktop-appis de browserversie nog steeds populair.

Hier is hoe u uw WhatsApp op pc kunt opslaan met behulp van de WhatsApp Backup Chats Chrome-extensie:

  Download de WhatsApp Backup Chats-extensie van de Chrome webshop.

  Back-up van whatsapp-chats chrome-extensie

  Volgende, inloggen op WhatsApp Web en selecteer de chat die u op uw pc wilt opslaan. Nadat je de door jou gekozen chat hebt geopend, tik je op de WhatsApp Backup Chats-extensie in de Chrome-extensiebalk.

  Whatsapp-webchatthread

  Na het activeren van de extensie, zie je een pop-upmenu met de datums waarop u de chat kunt opslaan, evenals het type exportbestand. Tik op de eerste datuminvoer en selecteer de startdatum van de chat die je wilt opslaan.

  Dit is een geweldige manier om u tijd te besparen als u de berichten van een specifieke datum zoekt. De einddatum wordt automatisch ingesteld op de datum van vandaag, maar dat kan ook worden gewijzigd.

  Back-up van WhatsApp-chats pop-upmenu

  Nu je de datums hebt gekozen, moet je het bestandstype selecteren. U kunt besluiten om sla je chat op als een HTML-, CSV- of tekstbestand. Het standaard bestandstype is HTML. Met dit bestandstype kunt u media downloaden. Omdat ik echter alleen de berichten wilde, koos ik ervoor om mijn chat op te slaan als een txt-bestand.

  Tekstbestandsoptie selecteren voor WhatsApp-chatexport

  Als u klaar bent met het aanpassen van uw instellingen, druk op Downloaden om je WhatsApp-chat op te slaan.

  Whatsapp-chat downloaden via back-up whatsapp-chats chrome-extensie

  Daar heb je het, je hebt met succes uw WhatsApp-chat op uw pc opgeslagen met behulp van de WhatsApp Backup Chats-extensie voor Google Chrome. Het bestand wordt opgeslagen in uw map Downloads, zodat u het daar ter beoordeling kunt openen.

  Whatsapp-chats zoals te zien in Kladblok

Opgeslagen WhatsApp-chat converteren met PDFelement

Een PDF-bestand (draagbaar documentformaat) is het go-to-bestandstype voor de meeste documenten. Een van de redenen hiervoor is dat PDF-bestanden niet gemakkelijk te bewerken zijn, waardoor ze meer geschikt zijn voor gevoelige informatie. Ze worden ook veel gebruikt, waardoor ze gemakkelijk toegankelijk zijn op verschillende apparaten.

PDFelement is een alles-in-één PDF-editor van Wondershare. Jij kan gebruik het om te creëren, bewerken, ondertekenen en beschermen uw PDF-documenten. Wondershare’s PDFelement is premium software die beschikbaar is voor zowel Windows als Mac.

Het is beschikbaar als een jaarabonnement met plannen voor individuen, teams, onderwijsinstellingen en bundels. PDFelement Pro voor Windows/Mac individuen kost $79,99 per jaar, terwijl PDFelement Pro voor Windows/Mac met iOS voor individuen $99,99 kost. Bekijk hier de andere plannen.

Je kan ook probeer PDFelement 7 dagen gratis om te kijken of het iets voor jou is.

Hoewel het op voorhand duur lijkt, betaalt het zichzelf terug, vooral als u veel met PDF-bestanden werkt. Bovendien maakt PDFelement het heel gemakkelijk om bestanden naar PDF te converteren.

Lees verder om te zien hoe u kunt gebruik PDFelement om uw opgeslagen WhatsApp-chat naar PDF te converteren:

  Download en installeer PDFelement van pdf.wondershare.com.

  PDFelement-dashboard

  Zodra u PDFelement hebt geïnstalleerd, opent u het programma op uw bureaublad. Op de startpagina ziet u verschillende opties. Selecteer de optie PDF maken. Je gaat dit gebruiken om je opgeslagen WhatsApp-chat om te zetten in een PDF-bestand.

  PDFelement-dashboard

  Vervolgens verschijnt een pop-upvenster, klik op je gedownloade WhatsApp-chat en klik vervolgens op openen. Dit zal stoppenschrijf het txt-bestand op in PDFelement.

  Whatsapp txt-bestand openen in pdfelement

  Zoals je zult zien, is je opgeslagen WhatsApp-chat nu beschikbaar in PDFelement. U hoeft verder niets aan het bestand te doen om het te converteren, maar er zijn desgewenst opties beschikbaar. Als u het echter als PDF-bestand wilt opslaan, klik gewoon op Bestand en vervolgens op Opslaan.

  Whatsapp txt-bestand opslaan in pdf via pdfelement

  Daar heb je het, je hebt heeft je opgeslagen WhatsApp-chat geconverteerd naar een PDF-bestand.

Hier is een video die laat zien hoe je dat doet gebruiken PDFelement om een ​​txt-bestand naar een PDF-bestand te converteren:

Downloaden PDFelement en probeer het 7 dagen gratis om te zien hoe u eenvoudig een WhatsApp-chat naar PDF kunt exporteren.

Wil je meer weten over deze software, lees dan onze review.

Veelgestelde vragen

Kan ik een heel WhatsApp-gesprek doorsturen?

Je kunt wel een heel WhatsApp-gesprek doorsturen, je kunt het niet doen zoals je een enkel bericht zou doen. Om een ​​WhatsApp-gesprek door te sturen, moet je de chat exporteren en vervolgens op WhatsApp of via e-mail naar de beoogde ontvanger sturen.

Wat gebeurt er als ik een WhatsApp-chat exporteer?

Wat er gebeurt als je een WhatsApp-chat exporteert, is dat de hele chat wordt geconverteerd naar een tekstdocument. Deze maakt het u gemakkelijk om de chat met iemand anders te delen via WhatsApp of e-mail. U kunt de chat ook opslaan in Google Drive voor toegang op elk apparaat.

Hoe kan ik WhatsApp-chatgeschiedenis krijgen?

Hoe u WhatsApp-chatgeschiedenis kunt krijgen, is vrij eenvoudig. Als je al je WhatsApp heeft een back-up gemaakt in de cloud (Google Drive of iCloud) of op een lokaal apparaat (voor Android-apparaten) dan kun je gemakkelijk je WhatsApp-chatgeschiedenis van een van die bronnen herstellen.

Hoe kan ik WhatsApp-chatgeschiedenis afdrukken?

Je kunt de WhatsApp-chatgeschiedenis vrij eenvoudig afdrukken. Eerst, exporteer de WhatsApp-chat die je wilt afdrukken en stuur het via e-mail naar je inbox. Open daarna het tekstbestand in uw inbox en stuur het om af te drukken. Zo eenvoudig is het om je WhatsApp-chatgeschiedenis af te drukken.

Hoe kan ik WhatsApp-chat naar Word kopiëren?

Hoe u WhatsApp-chat naar Word kunt kopiëren, is door eerst de geselecteerde chat exporteren. WhatsApp exporteert chats als txt-bestanden. Daarna kunt u dat txt-bestand naar een Word-document converteren of alles van het txt-bestand naar een nieuw Word-document kopiëren.

Hoe WhatsApp-chat op pc op te slaan – Afronding

Wat vond je van deze tutorial?

Niet veel mensen weten over WhatsApp’s mogelijkheid om chats te exporteren, maar het is een hulpmiddel dat van pas kan komen, vooral in juridische aangelegenheden. Of je nu een chat moet opslaan en delen om een ​​punt te bewijzen of een persoonlijk misverstand moet oplossen, het exporteren van een chat maakt het veel gemakkelijker.

Daarnaast kun je het gratis doen met WhatsApp’s exportfunctie of betaal een kleine vergoeding van $ 5 om de WhatsApp Backup Chats te gebruiken extensie voor Google Chrome. En als u die geëxporteerde WhatsApp-chat naar een PDF-bestand moet converteren, dan is PDFelement de juiste keuze.
Je kunt onze diepgaande PDFelement review lezen als je nog vragen hebt over de software. Ik hoop dat je deze tutorial leuk vond. Vergeet het niet te delen met je vrienden en volgers, zodat ze ervan kunnen leren hoe WhatsApp-chat op pc op te slaan te.

0 Shares:
You May Also Like