Hoe WhatsApp-back-up van iCloud naar Android op drie manieren te herstellen

Als je je WhatsApp-back-up van iCloud naar Android wilt herstellen, ben je hier aan het juiste adres. Er zijn drie manieren om dit te doen. U kunt apps van derden gebruiken, zoals iTransor of MobileTrans, of u kunt chatgegevens ook exporteren met uw e-mailclient.

Willen een WhatsApp-back-up herstellen die je maakte op een iPhone naar een Android-telefoon? iCloud- en Android-back-ups zijn niet compatibel omdat ze een andere taal gebruiken. Dit kan nogal een gedoe zijn, vooral als je snel van telefoon moet wisselen.

Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je dit kunt doen. In dit artikel gaan we het je leren hoe WhatsApp-back-up van iCloud naar Android te herstellen met drie methoden. Lees verder!

3 manieren om WhatsApp-back-up van iCloud naar Android te herstellen

In dit gedeelte ga ik u stapsgewijze instructies geven over hoe u dit kunt doen.

iTransor gebruiken

iTransor-startpagina

iTransor is een beheersoftware die veel meer kan dan alleen gegevens overdragen. Het kan een back-up maken van uw WhatsApp-informatie op uw computer of harde schijf, zodat u veilig kunt blijven, zelfs als uw telefoon wordt gestolen of vernietigd.

Het kan ook uw WhatsApp-back-up overzetten van Android naar Android, iPhone naar iPhoneof zelfs iPhone naar Android en vice versa.

De prijs voor een maand abonnement is $29,95. Als je de app leuk vond en geld wilt besparen, kun je ook een jaarplan dat kost $39.95of $ 3,33 per maand. Helaas is er geen gratis proefversie beschikbaar, dus je zult een abonnement moeten kopen voordat je verder kunt gaan.

Zodra u iTransor heeft gekocht, kunt u gemakkelijk herstel je WhatsApp-gegevens van iCloud naar je Android-telefoon met de onderstaande stappen.

  De eerste stap is om herstel de WhatsApp-back-up van uw iCloud naar een iPhone. Vanwege verschillende coderingsprotocollen kunt u niet rechtstreeks herstellen naar een Android-apparaat. Om dit te doen, moet u: WhatsApp verwijderen vanaf je iPhone en installeer het opnieuw via de App Store.
WhatsApp-verwijderprompt
  Zorg ervoor dat u bij het opnieuw installeren van WhatsApp hetzelfde nummer die je gebruikte toen je de back-up maakte. Als je het goed hebt ingesteld, zou de app verbinding moeten maken met iCloud en detecteren dat er een bestaande back-up is. Er verschijnt een prompt waarin u wordt gevraagd of u dat wilt “Chatgeschiedenis herstellen.” Tik daarop of gewoon “Herstellen” rechtsboven.
Optie Chatgeschiedenis herstellen in iCloud
  Verbind zowel uw Android- en iPhone-apparaten naar uw pc via de juiste USB-kabels. Op beide apparaten zou WhatsApp moeten zijn geïnstalleerd.Open iTransor en wacht tot het klaar is herken je apparaten. Zorg ervoor dat u op de Overdracht tabblad.
iTransor-app-dashboard
  Op uw Androidga naar Instellingen en USB debugging toestaan. Zorg er tegelijkertijd voor dat uw iPhone verbinding kan maken met de pc door deze te ontgrendelen en te tikken op “Vertrouw deze computer.”
  Als uw telefoon niet kan worden gedetecteerd, zal iTransor u begeleiden hoe u dit kunt doen, afhankelijk van uw specifieke telefoonmerk.
Itransor Dashboard met Device Detection Guide Link gemarkeerd
  Het toont u een interface met de twee apparaten die zijn aangeduid als de “Bestemming” of de “Bron.”
Itransor-interface met de bron- en bestemmingsapparaten
  Zorg ervoor dat u de iPhone correct gelabeld als de “Bron” en de Android bestempeld als de “Bestemming.” Zo niet, klik dan op “Schakelaar.”
Itransor-schakelknop gemarkeerd
  U kunt dan op de . klikken “Overdracht” knop. Hiermee begint de bestandsoverdracht van iPhone naar Android. Houd uw apparaten aangesloten op de computer totdat het proces is voltooid.
Itransor-overdrachtsknop gemarkeerd
  Zodra het proces is voltooid, kunt u nu toegang tot de WhatsApp-back-upgegevens die u op uw iCloud-opslag op uw Android-telefoon had.

MobileTrans gebruiken

MobileTrans-startpagina

MobileTrans is een andere software die u kunt gebruiken om breng uw WhatsApp-back-upinformatie over van het ene apparaat naar het andere.

Het is ontworpen om de naadloze overdracht van gegevens te vergemakkelijken, zelfs van het ene platform naar het andere, zoals van een Android naar een iPhone of omgekeerd. Hiermee kunt u ook een back-up maken van de gegevens van uw telefoon en andere app-gegevens van sociale media vanaf uw pc of naar de cloud.

Deze app heeft een probeerversie, maar het is erg beperkt. In feite kunt u alleen een back-up maken van de gegevens van uw telefoon en kunt u deze niet herstellen. Als je het wilt gebruiken om je WhatsApp-gegevens over te zetten, moet je de volledige versie hier kopen.

Net als iTransor kost MobileTrans ook $ 39,95 voor een jaarabonnement. Dit ontgrendelt alle functies van de app. In tegenstelling tot iTransor biedt MobileTrans echter alleen een abonnement van één of drie jaar aan, wat kost $ 49,95 voor een volledige drie jaar.

Koop nu MobileTrans!

Zodra dat uit de weg is, volgt u de onderstaande instructies.

  De eerste stap is precies hetzelfde als die van iTransor. Verwijderen je bestaande WhatsApp op je iPhone, opnieuw installeren de app uit de App Store, en stel het in de … gebruiken hetzelfde telefoonnummer van het account waar u de back-up heeft gemaakt.
WhatsApp-verwijderprompt
  Zodra dat is gebeurd, zou u nu in staat moeten zijn om: herstel de back-upgegevens op je iPhone.
Optie Chatgeschiedenis herstellen in iCloud
  Om de gegevens over te zetten naar uw Android-apparaat, opent u de MobileTrans-app en kiest u de “WhatsApp-overdracht” tabblad.
MobileTrans pc-app-startscherm
  Je ziet de opties: Overzetten, Back-up maken en Herstellen. Klik “Overdracht.”
WhatsApp-berichten overzetten in MobileTrans
  Verbind zowel uw iPhone als Android-apparaten met de pc met de juiste USB-kabels. Zorg ervoor dat USB debugging is ingeschakeld voor Android en dat de iPhone vertrouwt de computer.
  Net als iTransor zal MobileTrans een handleiding geven over hoe u dit kunt doen, afhankelijk van het merk van uw telefoon.
MobileTrans-apparaatdetectiepaneel
  De app moet automatisch detecteren zowel iPhone- als Android-apparaten. Zorg ervoor dat het juiste apparaat is gelabeld ofwel “Bestemming” of “Bron”.In dit geval moet de iPhone de bron zijn en de Android de bestemming. Zo niet, dan kunt u eenvoudig op de drukken “Omdraaien” mogelijkheid om tussen de twee benamingen te wisselen.
Flip-knop in mobiele overdracht
  U kunt nu op de “Begin” optie om het overdrachtsproces te starten. Wacht tot het proces is voltooid voordat u uw apparaten loskoppelt.
Startknop om WhatsApp-gegevens over te zetten in MobileTrans
  Zodra het proces is voltooid, opent u uw Android-apparaat en drukt u op “Herstellen” als daarom gevraagd wordt. U hebt nu vanaf uw Android-apparaat toegang tot de gegevens die u op uw iCloud had.

Koop nu MobileTrans!

Via e-mail

WhatsApp geeft je ook de mogelijkheid om je gegevens te exporteren via e-mail.

Met deze methode kun je niet precies alles overzetten, zoals mediabestanden of andere bijlagen, maar je hoeft nergens voor te betalen en het duurt maar een paar minuten.

  Om dit te doen, moet u eerst export specifieke WhatsApp-chats naar e-mail in tekstvorm. Ga naar de WhatsApp-interface van je iPhone en kies een gesprek dat je wilt exporteren. Als je naar links veegt, zie je de “Meer opties” knop.
Chatopties in WhatsApp
  Kraan “Chat exporteren” om een ​​back-up van de gegevens te maken.
WhatsApp Export Chat-optie in Android
  U komt dan op een tabblad met verschillende opties voor het exporteren van de gegevens. Kraan “Mail,” of welke e-mailclient je ook op je iPhone hebt.
Opties om WhatsApp-gegevens te exporteren met Mail gemarkeerd
  Voer het e-mailadres in waar u de back-upgegevens naartoe wilt sturen en druk op Versturen.
De geëxporteerde gegevens naar de gewenste e-mail verzenden
  U kunt dit herhalen voor elke chatgeschiedenis die je naar het Android-apparaat wilt sturen. Nadat je de WhatsApp-chats hebt gekozen om via e-mail te verzenden, kun je nu importeer de gesprekken naar de WhatsApp van je Android.
  Open het e-mailaccount waarnaar u de chatgeschiedenis verzendt op de Android-telefoon.
WhatsApp-gegevens importeren uit e-mail
  Downloaden alle WhatsApp-chats die u naar uw apparaat hebt geëxporteerd. Nu, verwijderen en opnieuw installeren WhatsApp op je Android-apparaat. Zorg ervoor dat u het correct instelt met dezelfde details die u hebt gebruikt om de chatgeschiedenis te exporteren. WhatsApp detecteert automatisch het gedownloade bestand in uw interne opslag en vraagt ​​u vervolgens of u de chatgeschiedenis wilt herstellen.
  Hit Ja en wacht tot het proces is voltooid.

Zodra je WhatsApp opent, zou je toegang moeten hebben tot de specifieke WhatsApp-chatgeschiedenis die je via e-mail van iPhone naar Android hebt geëxporteerd.

Veelgestelde vragen

Waarom kan mijn WhatsApp niet herstellen van iCloud?

Je WhatsApp-back-up kan niet worden hersteld vanuit iCloud omdat de bestanden zijn niet compatibel. Android en iPhones gebruiken verschillende coderingstalen en ze kunnen allebei de gegevens die van een ander komen niet begrijpen. Om WhatsApp-gegevens correct van iCloud te herstellen, moet u gebruik maken van apps van derden zoals iTransor of MobileTrans.

Waar wordt WhatsApp-back-up opgeslagen op iCloud?

Omdat Apple zijn beveiliging zeer serieus neemt, kunt u kan niet rechtstreeks toegang krijgen de WhatsApp-back-up die u op iCloud hebt opgeslagen. U kunt het echter eenvoudig herstellen door: je WhatsApp verwijderen en opnieuw installeren. Zorg ervoor dat u het correct instelt en gebruik de hetzelfde telefoonnummer je hebt gedaan voor de back-up.

Zo herstel je WhatsApp-back-up van iCloud naar Android

Nu weet je hoe het moet WhatsApp-back-up herstellen van iCloud naar Android!

Hoewel het overzetten van de ene telefoon naar de andere een gedoe kan zijn, kunt u uw leven een beetje gemakkelijker maken door: het gebruik van apps van derden, zoals iTransor of MobileTrans om uw gegevens van uw iCloud naar een Android-apparaat over te zetten.

Als je niets wilt betalen, kun je de chatback-up ook exporteren via e-mail. Met deze methoden moeten uw behoeften op het gebied van gegevensoverdracht volledig worden afgehandeld.

Als je ook contacten van iCloud naar Android-telefoon wilt overbrengen met Gmail, lees dan dit bericht.

Vond je dit artikel leuk? Laat hieronder een reactie achter!

0 Shares:
You May Also Like