Hoe WhatsApp-back-up van Google Drive naar iCloud in drie stappen over te zetten: bekijk het!

Om uw WhatsApp-back-upgegevens van Google Drive naar iCloud over te zetten, moet u drie stappen volgen. Herstel eerst uw Google Drive-back-up naar Android, breng deze over naar de iPhone met een app van derden, zoals MobileTrans, en upload deze naar iCloud.

Dus je hebt je WhatsApp van je Android-telefoon verwijderd. Misschien ben je van apparaat veranderd, of misschien wil je gewoon zowel een Android als een iPhone gebruiken. Wat de reden ook is, u moet nu uw WhatsApp-back-up van uw Android-telefoon naar uw iPhone verplaatsen.

Maar zoals je misschien al hebt ontdekt, kan dit een enorme pijn zijn, vooral als je wilt overstappen WhatsApp-back-up van Google Drive naar iCloud.

In dit artikel bespreek ik hoe je dat kunt verplaats je WhatsApp-back-up van Google Drive naar iCloud.

Hoe WhatsApp-back-up van Google Drive naar iCloud over te zetten – stap voor stap

Als je WhatsApp-informatie is opgeslagen in je Google Drive-account, is het heel eenvoudig om deze te herstellen – op voorwaarde dat je een Android-telefoon hebt. Hetzelfde geldt als u een back-up van uw WhatsApp-gegevens hebt gemaakt op uw iCloud-account en deze naar een iPhone wilt downloaden.

Als u echter van Android naar iOS bent overgeschakeld, zult u zich realiseren dat het overbrengen van back-upgegevens van Google Drive naar iPhone heel moeilijk te achterhalen.

Dit is omdat er geen officiële methode om gegevens rechtstreeks van Google Drive naar iCloud over te zetten. Dit komt omdat hun besturingssystemen en coderingsprotocollen: compleet anders van elkaar. Ze kunnen elkaar niet begrijpen zonder de hulp van een applicatie van derden.

Gelukkig heb ik daar precies de juiste tool voor, die ik in de volgende paragrafen zal bespreken. Om deze methode goed uit te voeren, moet u drie dingen voorbereiden: een Android-telefoon, een iPhone, en een Windows-pc.

Stap 1: WhatsApp-back-up herstellen van Google Drive naar Android

Als u uw WhatsApp-back-up van Google Drive naar iCloud wilt overzetten, moet u eerst: herstel de Google Drive-gegevens naar een Android-telefoon.

Als u in de eerste plaats niets te herstellen heeft, kunt u deze stap natuurlijk niet goed uitvoeren. Zorg ervoor dat er een back-up is gemaakt van uw WhatsApp-gegevens op uw Google Drive. Zo niet, dan zijn hier de stappen:

Back-ups maken naar Google Drive

  Open WhatsApp.Druk op Kebab-knop met drie stippen in de rechterbovenhoek van de interface.

  Whatsapp-interface met het kebabmenu gemarkeerd

  Ga naar Instellingen.

  Whatsapp meer opties met de instellingenoptie gemarkeerd

  Kraan Chats.

  Whatsapp-instellingen met de chats-instellingen gemarkeerd

  Scroll naar beneden om de . te vinden Chatback-up optie en tik erop.

  Chatinstellingen in WhatsApp met de chatback-upoptie gemarkeerd

  Druk op Back-up naar de Google Drive optie.

  WhatsApp-chats back-upinstellingen met de instellingen voor Google Drive-instellingen gemarkeerd

  Kraan back-up.

  Whatsapp-chats back-up naar Google Drive-scherm met de back-upknop gemarkeerd

WhatsApp herstellen

Als u al een werkende back-up op uw Google Drive heeft, moet u: herstel deze gegevens naar een Android-telefoon. Nogmaals, er is geen directe manier om van Drive naar iCloud over te zetten, dus je zult je Android-telefoon als tussenpersoon moeten gebruiken om de overdracht te laten plaatsvinden.

  Als er momenteel andere gegevens op je WhatsApp staan ​​dan waarvan je een back-up naar iCloud wilt maken, moet je: verwijder eerst de app om de ongewenste gegevens te verwijderen en te vervangen door de back-up. Zorg er vervolgens voor dat de Google Drive-account waarop u uw back-up hebt opgeslagen wordt ingelogd.WhatsApp opnieuw installeren en volg de installatieprocedure. Indien nodig, kies de back-up die u hebt gedownload van Google Drive.

  Whatsapp back-up gevonden scherm met de herstelknop gemarkeerd

  Voltooi de installatie en zorg ervoor dat de het juiste back-upbestand is hersteld.

  WhatsApp back-up herstel volledig scherm met de volgende knop gemarkeerd

Bezoek mijn andere artikel hier voor een meer gedetailleerde bespreking van de stappen.

Stap 2: MobileTrans gebruiken om WhatsApp-gegevens over te zetten naar iPhone

Nu u de gegevens hebt die u op het Android-apparaat wilt overbrengen, kunt u beginnen met het overbrengen naar uw iPhone.

Deze stap is noodzakelijk omdat u niet rechtstreeks naar iCloud kunt uploaden. Alleen iPhones kan een back-up maken van gegevens naar iCloudterwijl Android kan alleen een back-up maken van gegevens naar Google Drive.

Voordat uw gegevens kunnen worden uitgelezen, moet deze omgezet in iets dat het andere besturingssysteem, in dit geval iOS, kan begrijpen. Dit proces is eenvoudig met apps van derden, zoals: MobielTrans of iTransor.

Voor deze tutorial gebruiken we MobileTrans. Deze app is een gegevensbeheer van derden oplossing die gespecialiseerd is in WhatsApp. Hiermee kunt u gemakkelijk back-up, herstel en overdracht uw WhatsApp-berichten van het ene apparaat naar het andere.

Mobiletrans-startpagina

Voor deze tutorial gebruik ik deze app om WhatsApp-chats overzetten van Android naar iOS. MobileTrans is een betaalde service, dus voordat je de rest van de tutorial volgt, moet je ervoor zorgen dat je volledig bent geabonneerd en MobileTrans hebt geïnstalleerd.

Lees mijn uitgebreide review van de software om er zeker van te zijn dat het je geld waard is.

Koop nu MobileTrans!

Volg de onderstaande stappen om WhatsApp-chats van Android naar iOS over te zetten:

  Open op uw bureaublad de MobielTrans app.Navigeer naar de WhatsApp-overdracht optie.

  Mobiletrans-app-dashboard met de WhatsApp-overdrachtsoptie gemarkeerd

  Verbind uw Android en iOS met de desktop met hun respectieve USB-kabels en wacht tot de software beide apparaten herkent. Klik “Kan het apparaat niet herkennen” als ze niet komen opdagen.

  Mobiletrans-apparaat verbindingsscherm

  Zorg ervoor dat de aanduidingen (bron en bestemming) voor elk apparaat correct zijn. Zo niet, klik dan op de Draaiknop om ze naar de juiste plaatsen te verplaatsen.

  Mobiletrans-apparaatverbindingsscherm met aangesloten apparaten en de flip-knop gemarkeerd

  Start de overdracht door op de te klikken Begin knop.

  Mobiletrans-apparaatverbindingsscherm met aangesloten apparaten en de startknop gemarkeerd

De stappen worden in dit artikel in meer detail besproken.

Koop nu MobileTrans!

Stap 3: Back-up van WhatsApp op iPhone naar iCloud

Nu je WhatsApp-gegevens op je iPhone hebt, kun je deze eindelijk uploaden naar iCloud, de eindbestemming. Dit doe je eenvoudig via native functies gevonden op WhatsApp zelf.

Volg onderstaande stappen:

  Controleer eerst of u de iCloud-service ingeschakeld. Als het is ingeschakeld, gaat u verder met stap 6. Zo niet, ga dan naar de . van uw telefoon Instellingen en tik op je profiel, gelegen als de allereerste knop op uw tabblad Instellingen. Als je nog niet bent ingelogd, doe dat dan nu.

  Iphone-instellingen met de profieloptie gemarkeerd

  Druk op iCloud-knop om automatische back-ups van elke app in te schakelen.

  Apple ID-instellingen met de icloud-optie gemarkeerd

  Scroll naar beneden en zoek naar WhatsApp. Als de indicator grijs is, zet het aan. Zo niet, laat het dan zoals het is.

  iCloud-instellingen met de WhatsApp-schakelknop gemarkeerd

  Volgende, WhatsApp openen op je iPhone en tik op de Instellingen knopdie u meestal in de rechterbenedenhoek van uw scherm kunt vinden.

  Whatsapp-inbox op iPhone

  Dit brengt u naar het tabblad Instellingen. Zoek naar de Chats-knop en tik erop.

  Whatsapp hoofdinstellingen voor iphone

  Ga vervolgens naar Chatback-up.

  Whatsapp-chatinstellingen voor iPhone met de optie voor back-up van chats gemarkeerd

  Je hebt enkele opties op het tabblad Chatback-up. Je kunt tikken op Nu backuppen als u alleen een actuele back-up wilt maken. Nog beter, u kunt het back-upproces automatiseren met de Automatische back-up functioneren en zelfs video’s opnemen of uitsluiten.

  Back-upinstellingen voor WhatsApp-chat voor iphone

  Afhankelijk van hoeveel data je uploadt en de snelheid van je mobiele data of wifi, kan dit even duren. U weet dat uw informatie volledig is geüpload wanneer de Nu backuppen knop is blauw en klikbaar nog een keer.

Hoe te herstellen van iPhone naar iCloud

Nu je een iCloud-back-up van je WhatsApp-gegevens hebt, kun je: herstel het naar je iPhone wanneer je maar wilt. Mocht je de huidige WhatsApp op je apparaat verwijderen, dan zorgt de back-up ervoor dat je niet alles kwijtraakt.

Volg hiervoor de onderstaande stappen:

  Jij moet verwijder de huidige als je je WhatsApp wilt herstellen naar de back-upstatus.

  Als je begint met een nieuwe WhatsApp op je iPhone, ga dan verder met stap 3. Als WhatsApp nog steeds is geïnstalleerd, houd je deze lang ingedrukt en vervolgens tik op de optie om te verwijderen.

  WhatsApp-pop-upbericht op de iPhone verwijderen met de knop App verwijderen gemarkeerd

  WhatsApp opnieuw installeren uit de Apple Store.WhatsApp openen en volg de installatieprocedures. Als daarom gevraagd wordt, Vul je telefoonnummer in. Zorg ervoor dat dit hetzelfde telefoonnummer is dat u voor uw back-up hebt gebruikt. U wordt dan gevraagd of u de chatgeschiedenis wilt herstellen. Druk op Chatgeschiedenis herstellen onderaan het tabblad en wacht tot de procedure is voltooid.

  Herstellen vanaf iCloud-prompt op iphone

  Zodra het proces is voltooid, zou u nu uw eerdere gegevens op je huidige WhatsApp.

Veelgestelde vragen

Kan ik WhatsApp-back-up van Google Drive naar iCloud verplaatsen?

Je kunt WhatsApp-back-upbestanden niet rechtstreeks van Google Drive naar iCloud verplaatsen omdat ze anders zijn gecodeerd. U kunt echter een proces volgen om het hele ding te omzeilen: herstel je back-up naar Androidzet het over naar de iPhone een toepassing van derden gebruikendan upload het naar iCloud.

Worden WhatsApp-berichten geback-upt op iCloud?

WhatsApp-berichten op iPhone kan worden geback-upt op iCloud. Afhankelijk van uw instellingen, kunt u zelfs instellen dat er met bepaalde tussenpozen automatisch een back-up wordt gemaakt, zolang uw iCloud-account is ingelogd en de iCloud-optie is ingeschakeld. U kunt ook toepassingen van derden gebruiken, zoals MobileTrans of iTransor.

Zo zet u WhatsApp-back-up over van Google Drive naar iCloud

Er is misschien geen directe manier om WhatsApp-back-up over te zetten van Google Drive naar iCloud, maar dat is geen reden tot wanhoop. In feite is het heel gemakkelijk om deze hindernis te omzeilen.

Eerst, herstel de Google Drive-back-up naar Android, overbrengen naar een iPhone met behulp van apps van derden zoals MobileTrans of iTransoren upload de iPhone-back-up naar iCloud.

Koop nu MobileTrans!

En als u uw WhatsApp-back-up terug op uw Android-telefoon wilt krijgen, volgt u de stappen in ons artikel over hoe u deze kunt herstellen van iCloud naar Android.

Heeft dit artikel je geholpen? Wat vond je van onze tutorials? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

0 Shares:
You May Also Like