Hoe weet je of iemand je op Instagram heeft geblokkeerd op 4 manieren: bekijk onze video!

Als je vermoedt dat iemand je op Instagram heeft geblokkeerd op basis van de aanwijzingen die we in ons bericht hebben geschetst over wat er gebeurt als je iemand op Instagram blokkeert of wanneer je wordt geblokkeerd, dan is dit bericht iets voor jou! Door wat onderzoek te doen, kunt u deze vraag gemakkelijk beantwoorden.

We hebben al deze bevindingen getest en uitgeprobeerd door een van onze IG-accounts te blokkeren voor een ander account. Deze zouden dus moeten concluderen of u geblokkeerd bent of niet.

Merk op dat de observaties hetzelfde zijn voor zowel privé- als openbare Instagram-accounts.

Heeft iemand je op Instagram geblokkeerd?

Je kunt weten of iemand je heeft geblokkeerd door wat speurwerk op Instagram te doen.

Sommige IG-functies gedragen zich anders op verschillende telefoons en daarom heb je meerdere benaderingen nodig om zeker te weten of een andere gebruiker je op Instagram heeft geblokkeerd.

Controleer je volgers

De eerste stap om te controleren of je op Instagram wordt geblokkeerd door iemand die je vroeger volgde. Het is ook de gemakkelijkste manier.

  Open de Instagram-app en ga naar je profielGa naar je volgerslijst door op de teller Volgen te tikken.
Controleer de volgerteller
  Typ de gebruikersnaam van het account dat je mogelijk heeft geblokkeerd op Instagram.
Zoeken naar het account
  Als Instagram “geen gebruikers gevonden” weergeeft, kan dit betekenen dat uw verdachte u heeft geblokkeerd.

Om het echter zeker te weten, moet u uw onderzoek voortzetten.

Zoek op Instagram

Zoekopdracht voor de Instagram gebruikersnaam in de zoekbalk waarvan u vermoedt dat hij u heeft geblokkeerd.

Zoeken op Instagram - Geen gebruikers gevonden

Als je hun Instagram-account niet kunt vinden, ben je mogelijk geblokkeerd. Als je ze kunt zien in de zoeksuggesties, betekent dit dat je ze eerder hebt gezocht of dat je niet bent geblokkeerd.

Om dat te bevestigen, kun je andere Instagram-accounts gebruiken voor de zoekopdracht of een gemeenschappelijke vriend vragen. Als je nog steeds de foutmelding ziet over het niet vinden van het account van de andere accounts, betekent dit dat het Instagram-account is gedeactiveerd.

Zie hun profielpagina

Als je ze tijdens het zoeken niet kunt vinden, ga dan naar een van je Instagram-berichten waar je je herinnert dat de volgende persoon heeft gereageerd. Het maakt niet uit of je geblokkeerd bent of niet, de oude reacties van dat Instagram-account worden nog steeds in je bericht weergegeven, aangezien IG niets van je eigen profiel verwijdert.

Als u zich geen bericht herinnert waarin die persoon heeft gereageerd, selecteert u gewoon een van uw foto’s en voeg een opmerking toe met het Instagram-handvat van de persoon.

Het handvat alleen een gebruikersnaam met @ prefix. Als de gebruikersnaam van de persoon bijvoorbeeld is: mendiratta20 dan moet je reageren @mendiratta20.

Reageer met gebruikersnaam op Instagram

Ga nu, na het volgen van de bovenstaande stappen, naar het profiel van die persoon door op hun naam (zoekopdracht) of gebruikersnaam (opmerking) te tikken.

Zodra je hun profiel opent, verschillen de stappen per apparaattype.

Op een Android telefoon, kunt u de naam, biografie, volgers, volgers, enz. van die persoon zien. Maar op de plaats van de berichten van de persoon ziet u gewoon nog geen post geschreven ondanks het zien van het aantal berichten naast de Instagram-profielafbeelding.

Als u op de tikt Volgen optie, in plaats van Volgen, zal het opnieuw de optie Volgen tonen.

geblokkeerde gebruikers instagram-interface

In het geval van een iPhonekunt u ook hun foto’s, video’s of verhalen niet zien.

Maar in tegenstelling tot het Android-apparaat, kun je ook de Bio, Volgers, Volgers en het aantal berichten niet zien. Als je wordt geblokkeerd door de persoon, zie je ‘Gebruiker niet gevonden‘ in plaats van ‘Volgen’. Als u echter de knop ‘Volgen’ ziet, tikt u erop. Als ze je op Instagram hebben geblokkeerd, kun je ze niet volgen en even later staat er weer ‘Volgen’.

Gebruiker niet gevonden fout in Instagram

Directe berichten controleren

Als je door iemand bent geblokkeerd, verbergt Instagram alle berichten die je eerder met deze persoon hebt gehad voor jou en hen. Ga als volgt te werk om te controleren:

  Ga naar Instagram Direct.
Ga naar Instagram Direct of Direct Messages
  Als je de chat en/of de profielfoto van de gebruiker nog steeds kunt zien, ben je niet geblokkeerd.
Voorbeeld van direct bericht vóór de blokkering
  Zo niet, dan bestaat de mogelijkheid dat u bent geblokkeerd.
Profielvoorbeeld na blokkering

Als u wilt zien of de persoon zijn account heeft gedeactiveerd of verwijderd, controleert u de groepsberichten die u beiden gemeen heeft om te zien of hun naam wordt weergegeven. Als je ze nog steeds kunt zien als deelnemer van de groep, betekent dit dat ze je zeker hebben geblokkeerd op Instagram!

Heeft de persoon in kwestie gewoon zijn account gedeactiveerd?

Het lege scherm verschijnt ook als de persoon zijn gebruikersnaam heeft gewijzigd of zijn account heeft gedeactiveerd.

Als je een van deze scenario’s vermoedt, raad ik je aan om eerst de nieuwste gebruikersnaam of de status van hun aanwezigheid op Instagram te achterhalen. Wanneer u de gebruikersnaam heeft gekregen, volgt u de stappen van de bovenstaande zoekmethode.

Kun je weten of iemand je op Instagram heeft geblokkeerd? Ja, met deze video!

U kunt ook onze video bekijken:

Laatste woorden

Nu weet je hoe je kunt zien of iemand je op Instagram op vier verschillende manieren heeft geblokkeerd. Instagram maakt het moeilijk om met 100% te zeggen of je door iemand bent geblokkeerd of dat ze gewoon hun account hebben gedeactiveerd. Daarom heb je meer dan één manier nodig om het te controleren.

Ook werkt Instagram anders op Android en iPhone. Daarom probeerde u beide platforms te dekken, zodat u de controles op elk van hen kunt uitvoeren.

Als je erachter komt dat iemand je heeft geblokkeerd, kun je het het beste gewoon laten gaan en er een verplaatsen. Maak je er niet te druk over.

Vond je onze post leuk? Of ken jij andere manieren die werken op dit social media platform? Laat het ons weten in de reacties!

0 Shares:
You May Also Like