Hoe websites te blokkeren met behulp van een hostbestand op Windows 10 (bijgewerkt in 2022)

Op Windows 10 Host-bestand is een belangrijk systeembestand dat de host-/sitenamen met zijn IP-adressen toewijst. Kortom, het vertaalt de hostnaam naar IP en IP naar hostnaam. Met andere woorden, het hostbestand is vergelijkbaar met het gebruik van een telefoonboek om het overeenkomende telefoonnummer van de naam van een specifieke persoon te vinden. Het hostbestand is een tekstbestand zonder enige bestandsextensie. Op Windows-computers kunnen we: bewerk de hostbestanden op Windows 10 Voor aangepaste domeinomleidingen, websites blokkeren, of verwijder schadelijke items die door malware zijn ingesteld. Het functioneert als een lokale kopie van een DNS-server.

Bewerk hosts Bestand op Windows 10

Hoewel Domain Name System of DNS meestal voor deze functie wordt gebruikt (zijnde een gecentraliseerd en halfautomatisch beheerd naamresolutiesysteem), kan het HOSTS-bestand worden gebruikt als een lokaal mechanisme voor naamomzetting, en wanneer gebruikt in combinatie met andere mechanismen voor naamomzetting, zoals als DNS heeft het HOSTS-bestand voorrang op hen. Kortom, uw hostbestand is een vorm van DNS. Uw computer zoekt in feite naar uw hostbestand voordat hij op internet gaat en de site vindt die u zoekt.

Locatie van het Hosts-bestand

In Microsoft-besturingssystemen bevindt het HOSTS-bestand zich op de volgende locatie:

Hoe Hosts-bestand te bewerken

Soms moeten we het Hosts-bestand bewerken, voor verschillende doeleinden, zoals aangepaste domeinomleiding, bepaalde websites blokkeren of schadelijke items verwijderen die door malware zijn ingesteld. We kunnen de hostbestanden wijzigen met Kladblok, maar aangezien dit een systeembestand is, kunnen we dit niet wijzigen met een normaal gebruikersaccount, we hebben beheerdersrechten nodig. Hiervoor moeten we Kladblok openen als ( Admin )

Zoek in het menu Start het type kladblok, klik met de rechtermuisknop op een kladblok en selecteer Uitvoeren als beheerder. Klik in het kladblok op bestand Selecteer openBrowse voor het volgende pad: C:\Windows\System32\Drivers\etcHere omlaag menu en dubbelklik op het bestand van de host.

Hiermee worden Host-bestanden geopend zoals weergegeven. Bellow de afbeelding.

    Hier kunt u aangepaste domeinnamen omleiden, bepaalde websites blokkeren (domein) en kwaadaardige vermeldingen verwijderen die door malware zijn ingesteld.

Opmerking: om het hostbestand te wijzigen, moet u twee vermeldingen toevoegen, waaronder het IP-adres van de externe host of toepassing aan het gebruiksvriendelijke adres dat u wilt gebruiken.

bijvoorbeeld: Typ het IP-adres van de externe host of localhost gevolgd door de domein- of computernaam die u wilt gebruiken om het apparaat of de toepassing te bereiken. Klik dan op Bestanden selecteer Opslaan.

Hoe het Hosts-bestand werkt

Het hostbestand bevat tekstregels die zijn gemaakt van IP-adressen gevolgd door een of meer hostnamen of volledig gekwalificeerde domeinnamen (FQDNs). Elk veld wordt gescheiden door witruimte (spaties of tabulatietekens).

Als u bijvoorbeeld het HOSTS-bestand wilt gebruiken om een ​​hostnaam van een computer met de naam “FTP-server” in het IP-adres van 192.168.1.100Dan moeten we de balgregel toevoegen:

Het HOSTS-bestand kan ook volledig gekwalificeerde domeinnamen (of FQDN’s) van computers vertalen, zoals die welke op internet worden gebruikt.

Als u bijvoorbeeld een handmatige regel wilt toevoegen om een ​​FQDN van een computer met de naam “webserver.domein.com” in het IP-adres van 11.06.23.100 je zou deze regel toevoegen:

Wanneer u het pingt, zal uw computer de naam omzetten naar het juiste IP-adres:

Een website omleiden met behulp van een hostbestand

U kunt elke website naar een andere website omleiden door het hostbestand te wijzigen. Bijvoorbeeld: u wilt YouTube.com omleiden naar Twitter.com. Dit betekent dat wanneer u Youtube.com opent in uw webbrowser, het automatisch doorverwijst naar twitter.com.

Hiervoor hebben we eerst het IP-adres van Twitter nodig. we kunnen dit krijgen door het ping-commando te gebruiken.

Open de opdrachtprompt, typ ping twitter.com -t en druk op de enter-toets, u ziet het numerieke IP-adres van twitter.com.

Nu op het hostbestand Voeg de Twitter IP-ruimte en de domeinnaam toe

Deze regel vertelt onze computer om Youtube.com te verbinden met het IP-adres van Twitter. Typ Youtube.com en je komt op Twitter terecht!

Websitesnelkoppelingen maken met behulp van het hostbestand

U kunt het hostbestand ook wijzigen om “snelkoppelingen” te maken die snel toegang hebben tot websites vanuit elk programma op uw computer. Als u bijvoorbeeld een Twitter-verslaafde bent, kunt u “t” associëren met Twitter – type t in de adresbalk van elke webbrowser en je komt meteen op Twitter terecht.

U kunt ook snelkoppelingen maken met meerdere letters, zoals twit. Je hebt geen .com, .net, .org of een ander type extensie nodig. U kunt echter geen spaties gebruiken.

Om dit te doen, voegt u gewoon de volgende regel toe aan het bestand van de host en slaat u deze op:

Nu kun je t in de adresbalk van elk programma typen en je komt terecht op twitter.com.

Blokkeer websites met hostbestand windows 10

Als u wilt voorkomen dat uw computer toegang krijgt tot bepaalde websites, kunt u het loopback-adres (127.0.0.1) gebruiken gevolgd door de domeinnaam (bijv. 127.0.0.1 website.com)

voeg eenvoudig het volgende item toe aan het Host-bestand en sla op.

127.0.0.1 blocksite.com

Vb: 127.0.0.1 facebook.com

127.0.0.1 youtube.com

Verwijder kwaadaardige vermeldingen die zijn ingesteld door malware

Soms kan het zijn dat u door een virus-/malware-infectie merkt dat bepaalde websites niet op uw computer worden geopend. Dit komt omdat malware uw hostbestand automatisch bewerkt en verschillende vermeldingen maakt voor domeinomleiding (bijvoorbeeld: elke domeinnaam wordt automatisch omgeleid naar een specifieke website) of blokkeer sommige websites.

Open eenvoudig het Host-bestand op Kladblok en wis de andere vermeldingen die zijn ingesteld door de malware-adware. En liet de standaardvermeldingen zoals weergegeven onder het hostbestand.

Hosts-bestand vergrendelen om kaping te voorkomen

Soms leidt malware/adware webadressen om door uw hostbestanden te wijzigen. Een goede laatste bijgewerkte antivirus kan deze kaping voorkomen, maar als je nog een beveiligingslaag wilt toevoegen, dan is de tweede optie om het bestand van de host te vergrendelen, zodat geen ander programma of gebruiker behalve jij het kan herschrijven zonder het te ontgrendelen.

Om kapingen van Host-bestanden te voorkomen, kunt u ernaartoe navigeren, er met de rechtermuisknop op klikken, Eigenschappen selecteren en het een . maken Alleen lezen het dossier. Dit vergrendelt het bestand van uw host en voorkomt dat iemand of malware ernaar schrijft.

Dat is alles over bewerk hosts-bestand op Windows 10. Houd er rekening mee dat na het maken van enige wijziging in Host-bestanden Windows opnieuw moet worden gestart om de aangebrachte wijzigingen door te voeren. Ik hoop dat je nu gemakkelijk het hosts-bestand op Windows 10 kunt wijzigen, bewerken naar aangepaste domeinomleiding, verschillende websites kunt blokkeren, enz. Voel je problemen tijdens het bewerken van hostbestanden in de opmerkingen hieronder. Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like