Hoe video’s te herstellen die van elke Mac zijn verwijderd

Recover Videos Deleted From Mac

Sinds de komst van high-definition camera’s zijn videobestanden zo groot geworden dat het opslaan van meer dan een paar uur aan onbewerkte beelden op de gemiddelde Mac vaak geen optie is. Als zodanig zijn veel Mac-bezitters gedwongen hun oude video’s te verwijderen om free opslagruimte vrijmaken voor nieuwe, en ze verwijderen soms per ongeluk belangrijke opnamen tijdens het proces.

Als je jezelf hebt herkend tijdens het lezen van de inleidende paragraaf, hebben we goed nieuws voor je: videoherstel vanaf een Mac is mogelijk, en we leggen het proces stap voor stap uit in dit artikel. Maar voordat we daar aan beginnen, laten we het eerst hebben over videobestandsindelingen en hoe deze het videoherstel van een Mac beïnvloeden.

Welke videobestandsindelingen kunnen worden hersteld?

Theoretisch is het mogelijk om ELK videobestandsformaat te herstellen, maar sommige bestandsindelingen worden breder ondersteund dan andere. Hier zijn enkele videobestandsindelingen die u zonder problemen zou moeten kunnen herstellen:

3G2/3GPP2/3GP/3GPP (3e generatie samenwerkingsproject) AVI (Audio Video Interleave) CRM (Canon RAW Movie File) FLV (Flash Video) M4V (MPEG-4) MKV (Matroska Multimedia Container) MOV (QuickTime File Format)

MP4 (MPEG-4 Part 14) MPG (MPEG-1 of MPEG-2) MTS (gewoonlijk AVCHD genoemd) OGM (OGG Media) RM (RealMedia) TS (Video Transport Stream File) WebM (WEB Media) WMV (Windows Media Video )

De reden waarom de bovengenoemde bestandsindelingen gemakkelijk te herstellen zijn, is eenvoudig: ze worden veel gebruikt door zowel professionals als gewone gebruikers. Bedrijven die betaalde en free videoherstelsoftware voor Mac weet dit en ze zorgen ervoor dat ze er ondersteuning voor bieden.

Natuurlijk gaan sommige ontwikkelaars van tools voor het herstellen van videogegevens voor Mac verder dan veelgebruikte videoformaten, dus houd daar rekening mee bij het kiezen van een softwaretoepassing voor videoherstel.

Videoherstel: stapsgewijze instructies

Ben je klaar om je videobestanden te herstellen? Geweldig! Om het proces van het herstellen van videobestanden op een Mac uit te leggen, gebruiken we een populaire applicatie voor gegevensherstel genaamd Disk Drillmaar u kunt elke gewenste toepassing gebruiken en de basisstappen moeten min of meer hetzelfde zijn.

Houd er rekening mee dat niet alle videohersteltoepassingen even gemakkelijk te gebruiken zijn en dezelfde resultaten opleveren, vooral volledig free videoherstelprogramma’s voor Mac.

Om de kans op succesvol videoherstel op een Mac te vergroten, moet u ervoor zorgen dat de verwijderde bestanden niet worden overschreven door nieuwe gegevens. Zet indien mogelijk uw Mac in Doelschijfmodus en sluit hem aan op een tweede Mac. Als je geen toegang hebt tot een andere Mac, vermijd dan in ieder geval onnodige bestandsoverdrachten.

Voordat we beginnen: wanneer je een bestand op een Mac verwijdert, gaat het naar de Prullenbak, een speciale verborgen map voor verwijderde bestanden. Verwijderde bestanden blijven tot 30 dagen in de Prullenbak, zodat u voldoende tijd heeft om ze te herstellen voordat ze definitief worden verwijderd. We raden u ten zeerste aan om uw videobestanden in de Prullenbak te zoeken voordat u videoherstelsoftware gebruikt, omdat u uzelf mogelijk veel tijd kunt besparen.

Stap 1. Start Disk Drill Video Herstel Software

Disk Drill Video Herstel Software

Nogmaals, we zullen Disk Drill gebruiken voor de doeleinden van dit artikel, maar je kunt elke tool gebruiken voor het herstellen van videogegevens voor Mac en gewoon zo goed mogelijk volgen.

Om te beginnen, start Disk Drill voor Mac en geef het Volledige schijftoegang om toegang te krijgen tot uw opslagapparaten voor gegevenshersteldoeleinden. Sinds de release van macOS Catalina is volledige schijftoegang een native vereiste voor Disk Drill en andere videoherstelsoftware voor Mac.

Stap 2. Scan uw opslagapparaat

Scan uw opslagapparaat

U hoeft de exacte plaats waar uw videobestanden zijn opgeslagen niet te onthouden om ze te herstellen. Disk Drill voert altijd een volledige scan uit van je opslagapparaat om zoveel mogelijk bestanden te herstellen, zelfs als ze verspreid zijn over verschillende fysieke locaties op het opslagapparaat.

Om het opslagapparaat te scannen waarop uw videobestanden zich bevonden, gebruikt u de herstelknop rechts ervan, zoals geïllustreerd op de onderstaande schermafbeelding. Omdat Disk Drill alle complexiteit van het herstel van videobestanden verbergt achter de Recover-knop, kun je gewoon achterover leunen en wachten tot de scan is voltooid.

Stap 3. Herstel uw videobestanden

Herstel je video's

Het scanproces duurt slechts enkele minuten om te voltooien. Zodra dit het geval is, moet u de bestanden die u wilt herstellen, lokaliseren met behulp van de voorbeeldfunctie, ze selecteren en op de knop Herstellen in de rechterbovenhoek klikken.

Moeite met het vinden van uw videobestanden? Gebruik dan de filters die boven de zoekresultaten staan.

Wanneer je wordt gevraagd om een ​​herstelmap te kiezen, zorg er dan voor dat je een map selecteert die zich op een ander opslagapparaat bevindt om te voorkomen dat dezelfde video’s worden overschreven die je probeert te herstellen.

Dat is alles! Zoals je kunt zien, is het uitvoeren van videoherstel op een Mac lang niet zo moeilijk als het op het eerste gezicht lijkt, vooral met een gebruiksvriendelijke softwaretoepassing voor videoherstel zoals Disk Drill.

Hoe kan ik belangrijke video’s op een Mac beschermen?

Bescherm belangrijke video's op een Mac

Mac-computers zijn geliefd bij zowel professionele als amateurvideo-editors vanwege hun gebruiksgemak, stabiliteit en hoogwaardige schermen die het opsporen van kleine onvolkomenheden en het aanpassen van kleuren moeiteloos maken.

Helaas weet slechts een relatief klein aantal Mac-gebruikers hoe ze belangrijke video’s moeten beschermen en de gevolgen van onbedoelde verwijdering of hardwarestoringen kunnen minimaliseren.

Hier zijn een paar handige tips van professionals:

Activeer Time Machine: Time Machine is de back-upoplossing van Apple, en alle Mac-gebruikers die niet het risico willen lopen belangrijke videobestanden te verliezen, zouden activeer het. Eenmaal geactiveerd, maakt Time Machine automatisch incrementele back-ups op een extern back-upopslagapparaat, zodat u specifieke videobestanden met een paar simpele klikken kunt herstellen. Vermijd niet-native bestandssystemen: hoewel het technisch mogelijk is om toegang te krijgen tot NTFS-schijven op macOS met behulp van Paragon NTFS en andere soortgelijke oplossingen, vermijden professionals niet-native bestandssystemen omdat ze niet willen omgaan met willekeurige fouten en gegevenscorruptie. Dat omvat ook het exFAT-bestandssysteem, dat geen journaling heeft, dus elke onderbreking tijdens de gegevensoverdracht kan leiden tot gegevensverlies. Met andere woorden, gebruik HFS+ of, nog beter, APFS. Een Network Attached Storage (NAS) instellen: u kunt een NAS zien als een speciale server die u kunt verbinden met uw thuisnetwerk en kunt gebruiken om een ​​back-up van al uw videobestanden te maken. Je kunt er een kopen van een bedrijf als Synology en rust het uit met meerdere harde schijven met hoge capaciteit om aan uw opslagvereisten te voldoen. Hoewel duurder, is een NAS om de redenen een betere back-upoplossing dan een RAID-array vermeld in dit artikel.

Conclusie

Mac-gebruikers zijn niet immuun voor gegevensverlies, en het enige dat nodig is om per ongeluk uren aan videobeelden op een Mac te verwijderen, is één verkeerde klik. Als je ooit het verlies van een onvervangbare video hebt meegemaakt, weet je hoe verwoestend dit kan zijn. Het goede nieuws is dat er oplossingen voor videoherstel voor Mac-computers bestaan, en we hebben in dit artikel uitgelegd hoe ze werken door permanent verwijderde videobestanden te herstellen met Disk Drill.

0 Shares:
You May Also Like