Hoe verwijderde video’s van een iPhone te herstellen [Best Methods]

Recover deleted videos from iphone

Nu de kwaliteit van iPhone-camera’s verbetert, kunnen we ze nu betrouwbaar gebruiken als het enige video-opnameapparaat in onze zak. De hoeveelheid detail en kwaliteit van video-opnames is zodanig verbeterd dat ze beginnen te wedijveren met sommige van de instapmodel DSLR-camera’s op de markt.

Als we zoveel momenten vastleggen met onze iPhones, kan het frustrerend zijn als er iets gebeurt met de beelden die we hebben vastgelegd. In dit artikel bekijken we meerdere manieren om verwijderde video’s op je iPhone op te halen en terug op je apparaat te krijgen.

Als je merkt dat je video’s van je iPhone mist, kun je het beste meteen stoppen met het gebruik ervan. Verder gebruik van uw apparaat kan ertoe leiden dat nieuwe gegevens de video’s die we gaan proberen te herstellen, overschrijven.

Waar worden video’s opgeslagen op de iPhone?

Video’s die je op je iPhone maakt, worden opgeslagen in de Foto’s-app. Deze app wordt standaard op je apparaat geïnstalleerd en stelt je in staat om je video’s rechtstreeks vanuit de app zelf te beheren, bewerken en delen.

Gebruik de Foto’s-app om je foto’s en video’s te bekijken, geordend op jaren, maanden, dagen, en er is ook een weergave van alle foto’s.

Onze video’s worden niet alleen opgeslagen op onze iPhone, maar worden ook opgeslagen in iCloud, indien ingeschakeld. Dit wordt later de sleutel als we kijken naar een van de methoden voor videoherstel.

Hoe u de juiste videoherstelmethode kiest

Om uw herstelkansen te maximaliseren, moet u de juiste videoherstelmethode voor de taak kiezen. Daarom raden we u ten zeerste aan om de volgende drie overwegingen in gedachten te houden.

🎞️ 1e overweging: de oorsprong van de video

Meestal nemen we video rechtstreeks op onze iPhone zelf op. De andere optie is dat de video’s zijn overgezet vanaf een oude iPhone. Als je een aparte camera hebt, kun je ook video’s naar je iPhone importeren met een Mac- of iPhone-adapter.

De app Foto’s slaat alle video’s op die u met uw iPhone hebt gemaakt of die u met een computer hebt geïmporteerd. Dit is leuk omdat het alle video’s die we op ons apparaat hebben op één plek plaatst.

Als uw iPhone functioneert en werkt, wilt u de onderstaande methoden gebruiken (zoals een iPhone-herstelsoftware) aangezien een van hen in staat zou moeten zijn om per ongeluk verwijderde video’s op je iPhone te herstellen.

📱 2e overweging: de staat van uw iPhone

Als je iPhone waterschade of fysieke schade heeft opgelopen, neem dan contact op met een professionele gegevensherstelservice voor gegevensherstel, omdat iPhone-videoherstel misschien niet mogelijk is tenzij een professional het voor je doet.

Houd er echter rekening mee dat als de gegevens zijn overschreven door iets nieuws, ze deze mogelijk niet kunnen herstellen en dat sommige opslagapparaten onherstelbaar beschadigd kunnen raken. De beste optie is eerst contact op te nemen met het bedrijf om uw situatie uit te leggen.

🔒 3e overweging: back-upbeschikbaarheid

Als je een lokale of cloudback-up van je iPhone hebt, heb je geluk, want je zou de verloren video met slechts een paar klikken en zonder geld moeten kunnen herstellen. Wat we zojuist zeiden, is natuurlijk alleen van toepassing als u regelmatig een back-up van uw gegevens maakt, aangezien een verouderde back-up nauwelijks beter is dan helemaal geen back-up.

Het goede nieuws is dat er meerdere herstelmethoden zijn waarmee je je video’s kunt herstellen, zelfs als er geen geschikte back-up beschikbaar is, en we onderzoeken ze in dit artikel.

Methode 1: Herstel verwijderde video’s van de Foto’s-app

Zoals eerder vermeld, is de Foto’s-app op je iPhone waar alle video’s die je hebt vastgelegd, worden opgeslagen. Als je je afvraagt ​​”hoe vind ik verwijderde video’s?”, staan ​​ze in de map ‘Recent verwijderd’. Het gebruik van deze methode voor het herstellen van de verwijderde video is de eerste die moet worden geprobeerd, omdat dit het gemakkelijkst is.

  Open de Foto’s-app op je iPhone. Tik op Albums en scrol omlaag totdat je Recent verwijderd ziet, het zou helemaal onderaan de lijst moeten staan.onlangs verwijderd
  Klik vanaf hier op Selecteren in de rechterbovenhoek van uw scherm en tik op de recent verwijderde video’s die u wilt herstellen. Als u ze allemaal wilt herstellen, klikt u op Alles herstellen. Dit maakt het ophalen van verwijderde video’s van je iPhone supergemakkelijk, aangezien de recentelijk verwijderde video’s zich allemaal in de map ‘Recent verwijderd’ bevinden.video's selecteren in de foto-app
  Klik op Herstellen en vervolgens worden de verwijderde video’s hersteld en teruggezet in uw weergave Alle foto’s.video's herstellen in de foto-app

Video’s tonen de resterende dagen voordat ze worden verwijderd vanuit de map ‘Recent verwijderd’. Nadat deze tijd is verstreken, worden ze permanent van uw apparaat verwijderd. Het kan tot 40 dagen duren voordat dit proces is voltooid, dus je hebt wat tijd als je een video verwijdert en vervolgens beseft dat je deze wilt herstellen.

Het Verborgen album bevat alle bestanden die u aan het zicht hebt onttrokken. Hier leest u hoe u een video uit de map Verborgen kunt herstellen:

   Open de app Foto’s door op het pictogram te klikken. Tik op Albums. Open de map Verborgen.open verborgen map
   Tik op Selecteren in de rechterbovenhoek.tik op selecteren
   Kies de video die je zichtbaar wilt maken door erop te tikken. Tik op het pictogram in de linkerbenedenhoek van het scherm.kies de video
   Scroll naar beneden door de opties en selecteer Zichtbaar maken.de video zichtbaar maken
   De video wordt teruggezet naar je bibliotheek.

Methode 2: uw video ophalen van een iCloud-back-up

Als u iCloud gebruikt om een ​​back-up van de gegevens op uw iPhone te maken, kunt u deze back-up gebruiken om een ​​verwijderde video te herstellen. Je kunt een van de volgende twee methoden gebruiken, afhankelijk van wanneer de video is verwijderd en de beschikbaarheid ervan in iCloud.

Selectief een verwijderde video ophalen

Gebruik de volgende procedure om een ​​specifieke video op iCloud op te halen:

  Inloggen iCloud.com met de Apple ID van uw iPhone. Klik op het pictogram Foto’s.selecteer foto's
  Klik onder Bibliotheek in de zijbalk op Recent verwijderd. Zoek de video die u wilt herstellen en selecteer deze door op de miniatuur ervan te klikken.herstel geselecteerde video's van icloud
  Klik op Herstellen bovenaan het scherm om de video te herstellen.

Herstel uw iPhone met een iCloud-back-up

Als u de video die u wilt herstellen niet kunt vinden in iCloud-foto’s, kunt u uw iPhone volledig herstellen vanaf een iCloud-back-up met behulp van de volgende procedure. Houd er rekening mee dat als u deze methode gebruikt, alles op uw iPhone wordt gewist. Om die reden raden we u ten zeerste aan om voor de zekerheid een back-up van het apparaat te maken voordat u doorgaat.

  Maak een back-up van uw iPhone voordat u begint met het herstellen van video van iCloud. Dit zorgt ervoor dat als er iets misgaat tijdens het herstel, we een back-up hebben. Reset je iPhone naar de fabrieksinstellingen. Ga naar Instellingen > Algemeen > Reset > Wis alle inhoud en instellingen om de reset te starten. Je iPhone wordt dan gereset en dit kan even duren.iPhone terugzetten naar fabrieksinstellingen in instellingen
  U wordt begroet door een scherm met de vraag of u gegevens wilt herstellen en u wilt kiezen voor Herstellen vanuit een iCloud-back-up. Je iPhone moet voor dit hele proces ingeschakeld blijven en verbonden zijn met wifi. Zoek naar een back-up die rond dezelfde datum is waarop u zich voor het laatst herinnert dat u de verloren video’s heeft. Selecteer die back-up om video’s van een iCloud-back-up op te halen en ze zullen dan beginnen te herstellen naar uw apparaat. Laat het herstel voltooien en controleer vervolgens de Foto’s-app om te zien of de verloren video’s zijn hersteld.

Methode 3: Herstellen met een iTunes-back-up

Als u uw iPhone op uw computer aansluit en de Muziek-app of iTunes hebt geïnstalleerd, bestaat de kans dat uw iPhone een back-up maakt op dat apparaat.

Je kunt je iPhone herstellen vanaf een back-up op je computer met behulp van de Muziek-app die recenter is, maar als je een oudere versie van macOS of Windows gebruikt, is iTunes de app om naar te zoeken. De stappen zijn in beide vrijwel hetzelfde, dus de onderstaande stappen kunnen worden gevolgd, ongeacht welke u gebruikt.

  Sluit je iPhone aan op je computer. Selecteer uw iPhone in het vervolgkeuzemenu aan de linkerkant en klik vervolgens op “Synchronisatie-instellingen …”.iphone selecteren in muziek-app
  Selecteer op de overzichtspagina “Back-up herstellen…”. Dit is te vinden op het tabblad Algemeen. U kunt vanuit dit venster ook back-ups beheren en een back-up van uw iPhone maken.iPhone herstellen vanaf een back-up in de muziek-app
  Nadat u op de optie Back-up herstellen… hebt geklikt, wordt uw iPhone teruggezet naar de back-up die u hebt geselecteerd en gaan uw verwijderde video’s terug naar uw telefoon. Dit kan enige tijd duren, afhankelijk van de grootte van de back-up. Zorg ervoor dat uw iPhone tijdens dit hele proces op uw computer is aangesloten, want deze kan niet worden onderbroken!

Methode 4: ✅ Herstel verwijderde video’s met behulp van software voor gegevensherstel

Als uw verloren video’s niet kunnen worden opgehaald met behulp van de bovenstaande methoden, is het tijd om software voor gegevensherstel te gebruiken om de verwijderde foto’s op te halen.

Disk Drill is een app waarmee je verwijderde video’s van je iPhone kunt herstellen zonder een back-up. De video’s zijn er nog, maar alleen niet zichtbaar voor ons. Met software voor gegevensherstel wordt het gemakkelijk om verwijderde video van de iPhone op te halen.


🎁 Pas een coupon “DD-FACTORY-50” toe tijdens het afrekenproces, en je krijgt Disk Drill PRO Lifetime (Mac-editie) met 50% korting.


  Downloaden en installeer Disk Drill voor je computer. Om verwijderde video’s terug op uw iPhone te krijgen, sluit u deze aan op uw computer en kiest u deze als het apparaat om te scannen.iphone selecteren voor herstel
  Wacht tot het scanproces is voltooid.
  scan bezig
  Nadat de scan is voltooid, wordt u begroet door alle gevonden bestanden op uw iPhone. Klik op het pictogram Foto’s om de verwijderde video’s te bekijken die Disk Drill kon vinden.scherm herstelde gegevens
  Eenmaal op het scherm met herstelde video’s, kunt u selecteren wat u wilt herstellen. Selecteer de video’s die u wilt herstellen en klik vervolgens op de blauwe knop Herstellen in de rechterbenedenhoek van het scherm.video's herstellen in schijfoefening
  Kies een pad voor Disk Drill om de verwijderde video’s van de iPhone te herstellen en klik op OK.
  herstelpad met schijfoefening
  U wordt dan begroet door een bevestigingsbericht om u te laten weten dat het herstel is gelukt.

FAQ:

U kunt permanent verwijderde video’s van een iPhone herstellen zonder een back-up met behulp van software voor gegevensherstel. Deze gespecialiseerde softwaretool scant de opslag van je iPhone op logisch verwijderde video’s die nog fysiek aanwezig zijn op het apparaat en herstelt ze zodat je ze opnieuw kunt bekijken.

U kunt een van de volgende methoden gebruiken om oude video’s terug te krijgen op een iPhone. Herstel uw iPhone vanaf een iCloud-back-up. Dit is de meest effectieve manier om oude video’s te herstellen en benadrukt het belang van het maken van een back-up van je iPhone. Gebruik software voor gegevensherstel om uw apparaat te scannen en verwijderde video’s te herstellen. Als je je iPhone hebt gebruikt om nieuwe gegevens op te slaan, zijn de verwijderde video’s mogelijk overschreven en kunnen ze niet meer worden hersteld. Herstelsoftware werkt het beste op apparaten die niet intensief zijn gebruikt nadat de opgegeven bestanden zijn verwijderd.

U moet een iCloud-back-up gebruiken om permanent verwijderde video’s van een iPhone zonder computer te herstellen. Deze procedure omvat het resetten van uw iPhone naar de fabrieksinstellingen en vervolgens het herstellen van de gegevens met behulp van een iCloud-back-up.

U kunt geselecteerde video’s niet ophalen van een iCloud-back-up. U moet uw iPhone herstellen vanaf de back-up met de volgende procedure.

  Reset de iPhone door naar Instellingen> Algemeen> Reset> Wis alle inhoud en instellingen te gaan. Kies desgevraagd om gegevens te herstellen vanaf een iCloud-back-up. Zoek een geschikte back-up om te gebruiken voor het herstel dat de geselecteerde video’s kan bevatten. Voer het herstel uit. Als het voltooid is, kijk je in de Foto’s-app om te zien of de video’s zijn hersteld. Als dit niet het geval is, moet u mogelijk een ander back-upbestand gebruiken.

Conclusie

Zoals hierboven te zien is, zijn er meerdere methoden om verwijderde video’s op de iPhone te herstellen. Om ervoor te zorgen dat uw video’s veilig zijn, kunt u er het beste een gewoonte van maken om een ​​back-up van uw apparaat te maken. iCloud is de beste manier om dit te doen, omdat u er niet over hoeft na te denken en er elke nacht een back-up voor u wordt gemaakt.

Het verliezen van video’s op je iPhone is nooit leuk. Als we ze kunnen herstellen en terug op ons apparaat kunnen krijgen, kunnen we gerust zijn, wetende dat als we ze zouden verliezen, we ze hoogstwaarschijnlijk terug kunnen krijgen.

0 Shares:
You May Also Like