Hoe verwijderde Thunderbird-e-mails op een Mac te herstellen: alles wat u…

Recover deleted emails on Mac

Als u niet bekend bent met hoe e-mailclients werken, is het vrij moeilijk om erachter te komen waarom e-mails in Thunderbird verdwijnen en hoe u dit kunt oplossen. Er zijn gewoon veel dingen die fout hadden kunnen gaan, zowel aan de softwarekant als zelfs aan je lokale Mac-opslag.

Dit artikel behandelt alles wat u moet weten over e-mailherstel van Thunderbird. U krijgt een goed begrip van hoe e-mail werkt in relatie tot gegevensverlies, zodat u nooit meer met dit probleem te maken krijgt. Lees verder.

Veelvoorkomende redenen voor het verlies van Thunderbird-e-mail

Er zijn een aantal redenen waarvan u misschien niet verwacht dat ze de oorzaak zijn van e-mailverlies op Thunderbird, waardoor het moeilijk is om erachter te komen wat u moet doen om het te repareren. Deze lijst zou je moeten helpen om op de juiste manier aan de slag te gaan:

Per ongeluk verwijderen (Thunderbird) – Als u moe of gestrest bent of uw computer aan uw kinderen uitleent, is uw e-mail mogelijk naar de Prullenbak gestuurd. Controleer daar of uw Thunderbird-inbox-berichten zijn verdwenen! Per ongeluk verwijderen (Finder). – Thunderbird slaat e-mailgegevens op in een lokale map op uw Mac. Als deze bestanden worden verwijderd of beschadigd, verschijnen uw e-mails niet goed of zelfs helemaal niet in de app. In de volgende sectie laten we u zien hoe u deze map kunt vinden. Verwijderd van server. – Als uw account POP gebruikt in Thunderbird, is het standaardgedrag om een ​​e-mail van de server te verwijderen wanneer u deze ophaalt. In plaats daarvan wordt het lokaal opgeslagen. Dit betekent dat als u een e-mail ophaalt met Thunderbird op uw Mac, deze niet op uw iPhone verschijnt. Je zou het echter moeten vinden met een andere e-mailclient, zoals Gmail. Laat instellingen zien. – Mogelijk hebt u uw weergave-instellingen ingesteld op alleen Ongelezen, Favoriet of Recent. U kunt dit wijzigen door op de knop Weergeven op de Apple-menubalk te klikken terwijl Thunderbird is geopend. Verwijderd door antivirus. – Als u e-mails lokaal opslaat, heeft uw antivirusprogramma mogelijk automatisch de “geïnfecteerde” mappen van Thunderbird verwijderd als het schadelijke bestanden heeft gedetecteerd. Als er lokale Thunderbird-mappen ontbreken, worden uw e-mails niet weergegeven in de app. Oplossingen hieronder.

Waar worden Thunderbird-e-mails op Mac opgeslagen?

Thunderbird-e-mails worden opgeslagen in de lokale map Profielen. U kunt naar deze locatie navigeren door Finder> Ga> Ga naar map … te openen en het volgende pad in het vak te typen:

~/Bibliotheek/Thunderbird/Profielen

Pad Thunderbird-profielen in Finder Go

Elke map op deze locatie heeft zijn eigen “Mail” -mappen, waar u naar TXT-bestanden kunt zoeken die de inhoud van uw berichten bevatten. Ik vond bijvoorbeeld Inbox.txt in Mail > pop.gmail.com. Zo ziet het eruit wanneer het wordt geopend met een teksteditor:

Thunderbird Inbox-tekstbestand

Hoe verwijderde Thunderbird-e-mails te herstellen

Afhankelijk van de oorzaak van het gegevensverlies, kunnen we proberen Thunderbird-e-mails op verschillende manieren te herstellen:

Methode 1: verwijder verwijderde Thunderbird-e-mails uit de prullenbak

Als u per ongeluk een e-mail in de app hebt verwijderd, kunt u deze eenvoudig ongedaan maken. de enige uitzondering is als je het opnieuw uit de Prullenbak hebt verwijderd. Vouw in de linkerzijbalk van Thunderbird uw account uit en klik op “Prullenbak”. Klik in het hoofdvenster met de rechtermuisknop op de e-mail die u wilt herstellen en klik op Verplaatsen naar > “Profiel” > Inbox.

Thunderbird-opdracht e-mail verplaatsen in de map Prullenbak

U kunt ook de inhoud van uw Thunderbird-prullenbak in Finder bekijken door Trash.txt te openen met een teksteditor. Volg dezelfde stappen als beschreven in de laatste sectie om Trash.txt te vinden. Je kunt ze meestal op dezelfde locatie vinden als Inbox.txt.

Methode 2: Thunderbird-back-upkopie herstellen

Er zijn methoden voor het maken van back-ups en het herstellen van Thunderbird-e-mails. Ten eerste kunt u afzonderlijke e-mails opslaan als EML-bestanden (klik met de rechtermuisknop op e-mail > Opslaan als…). Om uw e-mail te herstellen vanuit een EML-bestand, klikt u met de rechtermuisknop op het bestand en klikt u op Openen met > Thunderbird.

Thunderbird EML-bestand openen

Het tweede veelvoorkomende type back-up is waar u de hele map Profielen hebt gekopieerd of gecomprimeerd. Als dit het geval is, decomprimeert u de map en plakt u deze in ~/Library/Thunderbird/ om uw e-mails en instellingen weer in de app te krijgen.

Methode 3: Thunderbird-map herstellen vanaf Time Machine-back-up

Als uw e-mail niet in uw prullenbak in de app staat en u geen EML-back-upbestanden kunt maken, is Time Machine wellicht uw beste oplossing. Time Machine maakt een back-up van alles, behalve cachebestanden en uitsluitingen die door de gebruiker zijn ingesteld.

Met behulp van een Time Machine-back-up kunnen we een eerdere momentopname van de map Profielen herstellen waarin uw e-mails nog intact zijn. Dit is de perfecte methode om Thunderbird-e-mail te herstellen na een herinstallatie, of als Thunderbird e-mails mist na het comprimeren.

In dit gedeelte wordt ervan uitgegaan dat je Time Machine kon instellen voordat je e-mails verdwenen en dat je een back-up hebt die we kunnen herstellen. Als je dat niet doet, ga dan naar de volgende methode:.

Stap 1. Open Systeemvoorkeuren > Time Machine.
Time Machine-pictogram in Systeemvoorkeuren

Stap 2. Vink het vakje aan naast “Toon Time Machine in menubalk” en sluit het venster.
Time Machine-instellingen in Systeemvoorkeuren

Stap 3. Open Finder. Klik vervolgens in de Apple-menubalk op Ga > Ga naar map…
Finder Ga naar map optie

Stap 4. Typ het volgende pad in het veld en druk op Return: ~/Library/Thunderbird/Profiles.
Pad Thunderbird-profielen in Finder Go

Stap 5. Klik in de Apple-menubalk op de Time Machine-knop > Enter Time Machine.
Enter Time Machine-knop

Stap 6. Gebruik de pijlen aan de rechterkant om door snapshots te bladeren totdat u er een vindt die is opgeslagen voordat u uw e-mails kwijtraakte. Klik op de profielmap die u wilt herstellen en klik vervolgens op ‘Herstellen’.
Time Machine-snapshots van de lokale Thunderbird-map

Methode 4: Herstel Thunderbird-e-mailbestanden met behulp van gegevensherstelsoftware

Als je Time Machine niet hebt ingesteld voordat je e-mails werden verwijderd, heb je geen back-up om van te herstellen… Maar er is een andere manier. We kunnen software voor gegevensherstel gebruiken om verwijderde e-mails op Thunderbird te herstellen. Deze tools zijn in staat om gegevens te extraheren en opnieuw op te bouwen, zelfs nadat deze gegevens handmatig zijn verwijderd door de gebruiker of door software/virussen.

Terwille van de demonstratie gebruiken we een software genaamd Disk Drill. Disk Drill heeft zeer krachtige mogelijkheden voor gegevensherstel verpakt in een prachtige GUI (grafische gebruikersinterface), waardoor het zelfs voor de meest beginnende gebruikers gemakkelijk is om hun bestanden succesvol te herstellen. Laten we proberen Disk Drill te gebruiken voor Thunderbird e-mailherstel:

Stap 1. Downloaden en installeer Disk Drill.

Stap 2. Start Disk Drill (Finder > Toepassingen).
Disk Drill icoon in de Finder Applications map

Stap 3. Selecteer in het middelste deelvenster uw systeemstation (meestal aangeduid als “Apple SSD”) en klik vervolgens op “Zoeken naar verloren gegevens”.
Disk Drill schijf selectie scherm

Stap 4. Wacht tot Disk Drill zijn scan voltooit, of klik onmiddellijk op “Bekijk gevonden items” om door bestanden te bladeren terwijl de app de lijst blijft vullen.
Disk Drill scanscherm

Stap 5. Zoek uw map Profielen en vink het selectievakje ernaast aan. Klik vervolgens op “Herstellen”.
Disk Drill drive selectie kolom

Stap 6. Gebruik het vervolgkeuzemenu om een ​​bestemming voor de herstelde gegevens te selecteren. Ik raad aan om een ​​apart opslagapparaat (zoals een USB) aan te sluiten en de bestanden daar op te slaan om te voorkomen dat gegevens op uw systeemstation worden overschreven. Klik OK.”
Disk Drill bestand opslaan dialoog

Stap 7. Kopieer uw herstelde map Profielen naar ~/Bibliotheek/Thunderbird/ of naar de juiste submappen.

Disk Drill Basic voor Mac biedt niet: free data herstel. U kunt proberen met behulp van free software om verwijderde e-mails op uw Mac te herstellen, maar ze hebben allemaal hun eigen beperkingen… Uw kilometerstand kan variëren.

0 Shares:
You May Also Like