Hoe verwijderde tekstberichten op een iPhone te herstellen

Sommige sms-threads kunnen van grote waarde voor ons zijn. Ze kunnen ons laten zien hoe relaties zijn ontstaan, dierbare herinneringen bewaren aan iemand die misschien niet meer bij ons is, gesprekken bevatten die we opnieuw willen beleven of belangrijke informatie hebben waar we later naar kunnen verwijzen.

Wanneer we deze gesprekken verliezen die van onschatbare waarde voor ons zijn, is het van het grootste belang ze terug te krijgen. Gelukkig zijn er veel manieren om verwijderde berichten op de iPhone terug te halen.

Waarom zouden mijn sms-berichten niet langer op mijn iPhone staan?

Er zijn een aantal redenen waarom uw sms-berichten op uw iPhone verloren kunnen gaan of er niet meer zijn.

Je iPhone is beschadigd door water of hij is kapot gegaan door fysieke schade waardoor de sms-berichten niet toegankelijk zijn. Je hebt per ongeluk sms-berichten op de iPhone verwijderd en realiseerde je op een later tijdstip dat je ze niet wilde verwijderen. Je hebt je berichten zo ingesteld dat ze automatisch worden verwijderd vanuit de Instellingen voor berichten op je iPhone. Je hebt een nieuwe iPhone gekocht en hebt de bestaande berichten die je had niet overgezet en realiseerde je dat toen het te laat was.

Wat de bovenstaande reden ook is, uw sms-berichten kunnen worden opgehaald. We zullen hieronder meerdere manieren bekijken om verwijderde sms-berichten op de iPhone op te halen.

Methode 1: Herstellen vanaf een iCloud-back-up

Met iCloud kunnen we verloren berichten op de iPhone herstellen. Het is een geweldige service waarmee we verwijderde sms-berichten op de iPhone kunnen herstellen zonder een computer en het is free tenzij u meer opslagruimte moet kopen.

Hoe te controleren en te zien of we een iCloud-back-up hebben

Je kunt controleren of je een iCloud-back-up hebt door naar Instellingen te gaan > klik op je naam boven aan het scherm > iCloud > Opslag beheren > Back-ups. Als je een back-up hebt gemaakt, kunnen we oude sms-berichten op de iPhone krijgen.

icloud-back-ups bekijken

Je kunt hier zien dat ik een iCloud-back-up heb voor zowel mijn iPhone als iPad. In dit scherm wordt elk apparaat weergegeven dat een back-up heeft onder de Apple ID die u gebruikt.

Eerste stap: maak een back-up van uw iPhone voor het geval u een oudere back-up terugzet en de berichten er niet zijn

De kans is groot dat je iPhone al een recente back-up heeft, omdat er elke keer een back-up wordt gemaakt als je hem hebt verbonden met wifi, bent aangesloten om op te laden en het scherm is vergrendeld. Het kan echter geen kwaad om vlak daarvoor een nieuwe back-up te maken, omdat dit ervoor zorgt dat onze gegevens worden opgeslagen voor het geval er problemen zijn bij het herstellen van verwijderde sms-berichten op de iPhone.

Stap 1. Ga naar je instellingen en tik vervolgens op je naam bovenaan het scherm.

appel id-account selecteren

Stap 2. Selecteer iCloud in de lijst met opties.

Stap 3. Scroll naar beneden en klik op iCloud Backup.

icloud-back-up selecteren

Stap 4. Als u geen recente back-up hebt, klikt u op Nu een back-up maken met uw iPhone verbonden met wifi en aangesloten op het stopcontact.

Afhankelijk van hoe lang het geleden is sinds uw laatste back-up en uw internetsnelheden, kan dit enige tijd duren. Zodra u de back-up start, verschijnt er een voortgangsbalk voor resterende tijd die aangeeft hoeveel tijd er nog over is. Zorg ervoor dat uw iPhone tijdens dit proces aangesloten en verbonden blijft met wifi.

Tweede stap: fabrieksinstellingen herstellen van je iPhone

Nu er een back-up van uw iPhone is gemaakt, is het tijd om de fabrieksinstellingen te herstellen en het installatieproces te doorlopen waarmee we verwijderde iPhone-berichten van een back-up kunnen herstellen. Zorg ervoor dat u in stap 1 een back-up van uw iPhone hebt gemaakt voor het geval we de onlangs verwijderde sms-berichten niet in de iCloud-back-up kunnen vinden.

Stap 1. Ga naar Instellingen > Algemeen > Reset > Wis alle inhoud en instellingen om de reset te starten. Je iPhone wordt dan gereset en je wordt begroet door het installatiescherm zodra het proces is voltooid.

iPhone terugzetten naar fabrieksinstellingen in instellingen

Derde stap: herstellen vanaf een iCloud-back-up

Nu we onze telefoon hebben teruggezet naar de fabrieksinstellingen, kunnen we het herstelproces starten vanaf een iCloud-back-up.

Stap 1. Doorloop het installatieproces van de iPhone en kies Herstellen vanaf een iCloud-back-up. Je hebt misschien meer dan één back-up voor je iPhone en dat is prima. We willen zoeken naar degene die rond de datum zou zijn waarop u zich voor het laatst de sms-berichten herinnert. Nadat we een back-up hebben geselecteerd, kunnen we berichten op de iPhone herstellen vanuit iCloud.

Stap 2. Nadat het herstelproces is voltooid, zouden we de oude sms-berichten op de iPhone moeten kunnen krijgen. Dit kan enige tijd duren, afhankelijk van hoeveel gegevens u moet herstellen. Zorg ervoor dat de iPhone is verbonden met wifi, anders kan het herstelproces mislukken.

Methode 2: Herstel verwijderde tekstberichten van een iTunes-back-up

Als je je iPhone op je Mac aansluit en de Muziek-app of iTunes op je computer hebt, dan zou je apparaat ermee moeten synchroniseren, wat een back-up zou maken. Een computerback-up is een andere manier om oude sms-berichten te herstellen en terug op uw iPhone te krijgen.

Op een Mac wordt iTunes of de Muziek-app geïnstalleerd als onderdeel van het besturingssysteem. Als je een oudere versie van macOS gebruikt, heb je iTunes. Als het een nieuwere computer is, heb je de Muziek-app. Op Windows kunt u iTunes downloaden voor: free door naar te gaan Apple’s website.

U kunt verwijderde iPhone-tekstberichten herstellen vanaf een back-up met behulp van de bovengenoemde softwareprogramma’s. De stappen in beide lijken erg op elkaar, dus je kunt de onderstaande uitleg volgen, ongeacht welke versie je gebruikt.

Stap 1. Sluit uw iPhone aan op uw Mac- of Windows-computer.

Stap 2. Selecteer uw iPhone in het vervolgkeuzemenu aan de linkerkant en klik vervolgens op “Synchronisatie-instellingen …”.

iphone selecteren in muziek-app

Stap 3. Selecteer op de overzichtspagina “Back-up herstellen…”. Dit is te vinden op het tabblad Algemeen. U kunt vanuit dit venster ook back-ups beheren en een back-up van uw iPhone maken.

back-up iphone herstellen

Stap 4. Nadat u op de optie Back-up herstellen… hebt geklikt, wordt uw iPhone teruggezet naar de back-up die u hebt geselecteerd en gaan uw onlangs verwijderde sms-berichten terug naar uw iPhone. Dit kan enige tijd duren, afhankelijk van de grootte van de back-up. Zorg ervoor dat uw iPhone tijdens dit hele proces op uw computer is aangesloten, want deze kan niet worden onderbroken!

Methode 3: Herstel verwijderde berichten op iPhone zonder back-up

Als de bovenstaande stappen niet werken, kunnen we software gebruiken om verwijderde sms-berichten op de iPhone op te halen. Software voor gegevensherstel kan door iPhone-berichten zoeken en ze vinden, zelfs als we ze hebben verwijderd en het kan verwijderde teksten op de iPhone herstellen zonder een back-up.

Disk Drill is een softwareprogramma voor gegevensherstel waarmee we permanent verwijderde sms-berichten kunnen herstellen, zelfs nadat ze van onze iPhone zijn verwijderd of als we geen back-up hebben. Naar mijn mening is dit de beste app om verwijderde sms-berichten op de iPhone te herstellen.

De sms-berichten zijn er nog, maar alleen niet zichtbaar voor jou. Disk Drill kan zowel op Mac als Windows worden gedownload en stelt ons in staat om verwijderde teksten op de iPhone terug te halen. Ik heb Disk Drill in het verleden gebruikt om niet-opgeslagen of verwijderde Pages-documenten op mijn Mac te herstellen en het heeft goed werk geleverd.

Stap 1. Download en installeer Disk Drill voor uw computer.

Stap 2. Start een scan door uw iPhone op uw computer aan te sluiten en deze te selecteren als het apparaat om door te zoeken.

start scan iphone

Stap 3. Wacht tot het scanproces is voltooid. Dit zou niet lang moeten duren, maar zal variëren afhankelijk van hoeveel gegevens je op je iPhone hebt. Je iPhone moet voor dit hele proces op je computer zijn aangesloten.

scan bezig

Stap 4. Nadat de scan voltooid is, zal je een scherm getoond worden dat alle gegevens zal tonen die Disk Drill kon herstellen van je iPhone. Klik op Berichten om de tekstberichten te bekijken die Disk Drill kon herstellen. We kijken in dit voorbeeld alleen naar sms-berichten, maar u kunt ook verloren contacten, agenda-afspraken, bladwijzers, video’s en vele andere dingen ophalen.

sms-berichten herstellen

Stap 5. Eenmaal op het herstelde sms-berichtenscherm kunnen we verwijderde sms-berichten op de iPhone vinden. Ik heb mijn nummer vervaagd voor privacy, maar je kunt het mobiele telefoonnummer zien dat is gekoppeld aan de sms-thread. In de rechterbovenhoek kunt u berichten zoeken op de iPhone.

Stap 6. Selecteer de sms-berichten die u wilt herstellen en klik vervolgens op de blauwe knop Herstellen in de rechterbenedenhoek van het scherm. Hierdoor kunnen we sms-berichten van de iPhone op de computer ophalen.

selecteer berichten en herstel

Stap 7. Herstel verwijderde tekstberichten op iPhone door een pad te selecteren voor Disk Drill om ze te herstellen.

een herstel selecteren

Stap 8. Nadat u met succes bestanden hebt hersteld, ontvangt u een bevestigingsbericht dat het herstel is voltooid en kunt u de sms-berichten in Finder bekijken.

herstel voltooid bericht

Zoals je kunt zien, is Disk Drill een geweldige app om verloren sms-berichten op Mac te herstellen en het kostte ons slechts een paar stappen om dit te doen! Laten we zeggen dat je geen computer hebt, wat doe je dan?

Methode 4: Herstel verwijderde tekstberichten op uw iPhone zonder computer

Wat als je geen Mac hebt? Wat doe je dan? Als je andere Apple-apparaten hebt, zoals een iPad of Apple Watch, kun je inloggen op die apparaten en als je Apple ID er nog steeds op is ingelogd, zou je op deze manier de verwijderde sms-berichten moeten kunnen herstellen.

Dit is een free sms-herstelmethode en met de meesten van ons die meer dan één Apple-apparaat bezitten, is er een die ons zal helpen. We hebben nog een optie als het gaat om gegevensherstel.

Methode 5: Berichten herstellen via mobiele providers in de VS

Als laatste poging kun je verwijderde berichten mogelijk terugzetten op je iPhone door contact op te nemen met uw mobiele provider. Dit is afhankelijk van de provider, maar sommige slaan uw sms-berichten daadwerkelijk op en u kunt ze herstellen door contact met hen op te nemen.

Het hangt af van je provider, maar ik zou aanraden deze optie te proberen als geen van de bovenstaande je verwijderde sms-berichten op je iPhone kon herstellen.

Conclusie

We gebruiken onze iPhones elke dag om met anderen te communiceren. Met diensten zoals iCloud, iTunes en software voor gegevensherstel kunnen we ervoor zorgen dat we altijd de controle hebben over onze gegevens. Als we weten hoe we verwijderde sms-berichten op onze iPhone kunnen herstellen, kunnen we de gesprekken voeren die voor ons het belangrijkst zijn, altijd op onze iPhone. Zelfs als ze uiteindelijk worden verwijderd, weten we hoe we verwijderde berichten op de iPhone kunnen ophalen.

FAQ

U kunt uw verwijderde sms-berichten van uw iPhone 7 herstellen door ze te herstellen vanaf een iCloud- of iTunes-back-up.

iCloud-back-up

    Controleer of je een back-up hebt door naar Instellingen> klik op je naam bovenaan het scherm> iCloud> Opslag beheren> Back-ups te gaan. Zet uw apparaat terug in de fabrieksinstellingen om te herstellen vanaf een oudere iCloud-back-up. Stel uw apparaat in en kies de meest recente back-up waarvan u het laatst de sms-berichten zou hebben gehad. Wacht tot het herstellen is voltooid.

iTunes-back-up

    Sluit uw apparaat aan op uw Mac en kijk of er een back-up op de computer staat. Zoek een back-updatum wanneer u zich voor het laatst herinnert dat u de sms-berichten hebt ontvangen. Herstellen vanaf de back-up.

Ja dat kan. Herstellen vanaf zowel een iCloud- als iTunes-back-up is free.

iCloud-back-up

    Controleer of je een back-up hebt door naar Instellingen> klik op je naam bovenaan het scherm> iCloud> Opslag beheren> Back-ups te gaan. Zet uw apparaat terug in de fabrieksinstellingen om te herstellen vanaf een oudere iCloud-back-up. Stel uw apparaat in en kies de meest recente back-up waarvan u het laatst de sms-berichten zou hebben gehad. Wacht tot het herstellen is voltooid.

iTunes-back-up

    Sluit uw apparaat aan op uw Mac en kijk of er een back-up op de computer staat. Zoek een back-updatum wanneer u zich voor het laatst herinnert dat u de sms-berichten hebt ontvangen. Herstellen vanaf de back-up.

SMS-berichten worden lokaal opgeslagen op onze iPhones. Dit betekent dat als er geen back-up van wordt gemaakt en er iets met onze telefoon gebeurt, we ze zullen verliezen. Als u een iCloud-back-up hebt, moeten deze worden opgeslagen en kunnen worden hersteld.

0 Shares:
You May Also Like