Hoe verwijderde Safari-bladwijzers op een iPhone te herstellen

Recover deleted photos on iphone

Zodra u ze verwijdert, zijn uw bladwijzers helemaal verdwenen. En tenzij het je is gelukt om van tevoren een back-up op te slaan, zal het wat extra werk vergen om bladwijzers op een iPhone te herstellen. In dit artikel wordt alles beschreven wat u moet weten over Safari-bladwijzers en waarom ze verdwijnen.

We bieden stapsgewijze instructies van 3 verschillende methoden om ze te herstellen. En als u geen back-up hebt, demonstreren we onze favoriete software voor gegevensherstel en hoe u deze precies kunt gebruiken om uw Safari-bladwijzers te herstellen… Zelfs als u het nog nooit eerder hebt gedaan. Lees verder.

Waar blijven mijn bladwijzers op een iPhone na verwijdering?

In tegenstelling tot foto’s en video’s, hebben Safari-bladwijzers op een iPhone geen recentelijk verwijderde map (tenzij je iCloud voor Safari hebt ingeschakeld – meer info hieronder). Maar de gegevens van uw bladwijzers worden nog steeds opgeslagen in het bestandssysteem van uw iPhone. Je hebt er gewoon geen toegang toe – althans niet op de gebruikelijke manier.

De meest recente iPhone-update heeft al mijn Safari-favorieten en bladwijzers verwijderd …

— ✨Shana✨ (@shana_vee) 20 juni 2020

Je moet ze ofwel terugzetten vanaf een back-up of speciale tools gebruiken die zijn ontworpen om gegevens uit het bestandssysteem van een apparaat te extraheren en opnieuw op te bouwen (voor het geval het gefragmenteerd raakt). En hoe meer nieuwe gegevens u opslaat in de opslag van uw iPhone, hoe groter de kans dat u uw bladwijzers overschrijft. Dus leg het neer totdat je dit artikel hebt gelezen.

Hoe Safari-bladwijzers op iPhone te vinden

Je kunt Safari-bladwijzers op een iPhone vinden in de app zelf. Start de Safari-app en tik vervolgens op het boekpictogram in de rechterbenedenhoek van het scherm.

Bladwijzerpictogram in de Safari-app op iPhone

Er zijn standaard al 2 mappen: de algemene map “Bladwijzers” en “Favorieten” – een speciale submap binnen “Bladwijzers”. Elke URL die in uw map Favorieten is opgeslagen, wordt weergegeven wanneer u een nieuw Safari-tabblad opent. U kunt een URL rechtstreeks aan de map Favorieten toevoegen op dezelfde manier waarop u een bladwijzer toevoegt. Tik op de deelknop (het pictogram links van het boekpictogram) en tik op ‘Toevoegen aan favorieten’.

Voeg toe aan Bladwijzers en voeg toe aan Favorieten-knoppen in de Safari-app op iPhone

Hoe verwijderde bladwijzers op iPhone te herstellen

Zoals ik in het begin van het artikel kort vermeldde, zijn er maar 2 manieren om verloren bladwijzers op de iPhone te herstellen: (1) bladwijzergegevens herstellen vanaf een bestaande back-up of (2) gegevens extraheren en opnieuw opbouwen met speciale software.

Om gegevens van een back-up te herstellen, moet u echter eerst een back-up van uw gegevens maken – via iCloud, iTunes of Finder. Hieronder vindt u stapsgewijze handleidingen (samen met schermafbeeldingen) voor al deze methoden. Lees verder.

Methode 1: Herstel verwijderde bladwijzers op iPhone met behulp van software voor gegevensherstel

Zonder iTunes en iCloud is de enige manier om verwijderde bladwijzers op uw iPhone te herstellen, het gebruik van software voor gegevensherstel. Deze tools zijn niet alleen in staat om gegevens te herstellen, maar ze ook te ‘herbouwen’ – verwijderde bestanden raken soms gefragmenteerd en zullen niet goed werken zoals ze zijn.

Voor dit artikel gebruiken we een tool genaamd Disk Drill om Safari-bladwijzers te herstellen (u kunt het ook gebruiken om de Safari-geschiedenis te herstellen). Het is een lokale favoriet hier bij Macgasm, omdat we veel succes hebben gehad met het herstellen van verschillende apparaten. We waarderen ook hoe de interface van Disk Drill eenvoudig genoeg is voor zelfs beginners om hem gemakkelijk te gebruiken.

Stap 1. Zorg ervoor dat je iPhone veilig is aangesloten op je Mac.

Stap 2. Downloaden en installeer Disk Drill.

Stap 3. Open Finder > Toepassingen en dubbelklik vervolgens op het Disk Drill-pictogram.
Disk Drill icoon in de Finder Applications map

Stap 4. Selecteer in de linkerzijbalk “iPhones en iPads”. Selecteer vervolgens uw iPhone in het middelste deelvenster en klik op ‘Zoeken naar verloren gegevens’.
Disk Drill iPhone en iPad selectiescherm

Stap 5. Zodra Disk Drill zijn scan voltooit, zal het venster de gevonden gegevens tonen. Vink het selectievakje naast ‘Bladwijzers’ aan. Als alternatief, selecteer “Bladwijzers” in de linkerzijbalk om alle gevonden bladwijzers weer te geven. Klik vervolgens op “Herstellen”.
Disk Drill heeft iPhone-bestanden gevonden

Stap 6. Selecteer een locatie op je computer waar Disk Drill de herstelde bestanden zal opslaan. Klik vervolgens op “OK”.
Dialoogvenster Disk Drill bestandsbestemming

Disk Disk Basic voor Mac biedt niet: free data herstel. Er zijn free software voor gegevensherstel op de markt, maar ze hebben allemaal vergelijkbare beperkingen. Geloof ons – we hebben ze allemaal geprobeerd.

Methode 2: iCloud-back-up

Als je iCloud hebt ingeschakeld voor Safari, heb je geluk. Dit is het enige scenario waarin verwijderde Safari-bladwijzers daadwerkelijk in hun eigen map “Onlangs verwijderd” terechtkomen en ze blijven daar standaard 30 dagen staan. U kunt Safari-bladwijzers ook herstellen vanuit iCloud zonder uw iPhone op uw Mac aan te sluiten. Hier is hoe het te doen:

Stap 1. Log in op iCloud.com.

Stap 2. Klik in de rechterbovenhoek van het scherm op uw Naam > Accountinstellingen.
Accountinstellingen-knop op de iCloud-website

Stap 3. Scrol omlaag naar het gedeelte ‘Geavanceerd’ en klik vervolgens op ‘Bladwijzers herstellen’.
Knop Bladwijzers herstellen op de iCloud-website

Stap 4. Er verschijnt een dialoogvenster met favorieten die zijn verdwenen uit Safari op uw iPhone. U zult merken dat er 30 dagen wordt afgeteld totdat ze automatisch worden verwijderd.

Klik op “Herstellen” naast de bladwijzers die u wilt herstellen en klik vervolgens op “Herstellen”. Wacht tot iCloud de favorieten op je iPhone volledig heeft hersteld en klik vervolgens op ‘Gereed’.
Dialoogvenster voor het selecteren van een bladwijzer voor herstel op de iCloud-website

Methode 3: iTunes-back-up (of Finder)

Als je een back-up van je iPhone hebt gemaakt, kun je favorieten in Safari herstellen met iTunes of Finder (macOS Catalina en hoger). Als u een iTunes-back-up terugzet, worden de gegevens op uw iPhone vervangen door back-upgegevens. Maak een back-up van uw belangrijke bestanden voordat u doorgaat.

Stap 1. Zorg ervoor dat je iPhone veilig is aangesloten op je Mac.

Stap 2. Open Finder > Programma’s en dubbelklik vervolgens op het iTunes-pictogram.

Stap 3. Klik in het gedeelte “Back-ups” op “Back-up herstellen”.

Stap 4. Gebruik het vervolgkeuzemenu om een ​​back-upbestand te selecteren en klik vervolgens op “Herstellen”.

Voor gebruikers zonder iTunes: iTunes is niet langer beschikbaar op iTunes macOS Catalina en hoger. Verbind in plaats daarvan uw iPhone met uw Mac en open deze in Finder. Klik in het gedeelte “Back-ups” op “Back-up herstellen” en selecteer vervolgens de back-upbestanden die uw Safari-bladwijzers bevatten. Dit proces zal ook uw gegevens wissen.

Waarom kunnen favorieten op een iPhone verdwijnen?

Afhankelijk van hoe uw iPhone is ingesteld, zijn er verschillende redenen waarom alle bladwijzers uit Safari zijn verdwenen. Dit zijn de meest voorkomende oorzaken:

Per ongeluk verwijderen Safari-bladwijzers hebben geen recentelijk verwijderde map. Zodra je ze verwijdert, zijn ze weg. Problemen met iCloud-synchronisatie Als u iCloud voor Safari hebt ingeschakeld, worden wijzigingen doorgevoerd op elk apparaat dat is aangemeld bij die iCloud. Als u uw bladwijzers op een van deze apparaten hebt verwijderd, worden deze ook op uw iPhone verwijderd. Onderbreking tijdens het synchronisatieproces kan er ook voor zorgen dat uw bladwijzers verdwijnen. Buggy-update iOS-updates zorgen er vaak voor dat je iPhone veel beter presteert, maar er worden ook vaak bugs uitgerold. Deze kunnen uw iPhone op onvoorspelbare manieren beïnvloeden. Het is over het algemeen het beste om te wachten tot technologieblogs (zoals Macgasm) een artikel over de nieuwste updates posten. Fysieke schade Fysieke schade aan de iPhone kan van invloed zijn op de opslagschijf. Je kunt niet echt voorspellen welke gegevens in dit geval verloren gaan, en bladwijzers kunnen een van de slachtoffers zijn.

FAQ

Gebruik de zoekbalk in het bladwijzermenu om oude Safari-bladwijzers te vinden (en om te voorkomen dat u krampen krijgt van het scrollen). Start Safari op uw iPhone en klik op het boekpictogram. Veeg vervolgens omhoog om de lijst met bladwijzers uit te vouwen – u zou bovenaan een zoekbalk moeten vinden. Zolang u uw bladwijzers beperkt tot 450 per map, worden ze niet verwijderd.

Als u verwijderde Safari-bladwijzers wilt vinden, kunt u de functie “Bladwijzers herstellen” gebruiken op uw pagina Accountinstellingen op iCloud.com. U kunt ook een software voor gegevensherstel gebruiken, zoals Disk Drill.

Je kunt Safari opnieuw downloaden op je iPhone vanuit de App Store (zoals elke andere app). Start de App Store en zoek naar Safari en tik vervolgens op ‘Get’.

Ga als volgt te werk om bladwijzers op een iPhone te wissen:

    Open de Safari-app. Klik op het boekpictogram onderaan het scherm. Tik en houd de bladwijzer vast die je wilt wissen en tik vervolgens op ‘Verwijderen’.

Vorige artikelHoe verwijderde apps op een iPhone en iPad te herstellen: alle methoden

Alejandro Santos is een hardcore marketeer en creatieve professional die constant zijn tools tot het uiterste drijft. Hij is een pleitbezorger voor technische intelligentie van consumenten en zijn werk bij Macgasm is een eerbetoon aan de websites die hem tijdens zijn talloze projecten reparatiegeld hebben bespaard.

0 Shares:
You May Also Like