Hoe verwijderde Photo Booth-video’s en foto’s te herstellen: een gedetailleerde…

How to find recently deleted photos

Net als de Foto’s-app heeft Photo Booth voor Mac een speciale methode om mediabestanden op te slaan. En omdat het anders werkt dan andere bestanden en mappen in Finder, is het gemakkelijk voor nieuwe gebruikers om te knoeien met het organisatiesysteem… Wat meestal leidt tot gegevensverlies. Je Mac kan ook geïnfecteerd zijn met een virus, onderbroken worden tijdens het lezen/schrijven – of misschien heb je per ongeluk je bestanden verwijderd.

In dit artikel leiden we u stap voor stap door 3 verschillende methoden om verwijderde Photo Booth-foto’s en -video’s te herstellen (die we demonstreren met onze eigen Photo Booth-bestanden). Lees verder.

Waar worden Photo Booth-video’s en -foto’s opgeslagen?

Photo Booth-video’s en foto’s worden opgeslagen in Photo Booth-bibliotheekbestanden. U kunt afzonderlijke foto’s en video’s niet via Finder bekijken, tenzij u ze exporteert. Deze bibliotheekbestanden worden standaard opgeslagen in uw map Afbeeldingen (Finder > Ga > Home).

Als u een iCloud-gebruiker bent, houd er dan rekening mee dat Photo Booth niet is ontworpen om rechtstreeks met iCloud te communiceren, in tegenstelling tot Photo Booth-systeembibliotheken. In feite zijn Photo Booth-bestanden volledig onafhankelijk van andere apps. Om Photo Booth-bestanden op iCloud op te slaan, moet u ze eerst uit Photo Booth exporteren en ze handmatig uploaden (of ze opslaan in een iCloud-map).

Hoe verwijderde Photo Booth-bestanden te herstellen

Afhankelijk van wat je met het bestand hebt gedaan en hoe je Mac is ingesteld, heb je verschillende methoden tot je beschikking om verwijderde Photo Booth-bestanden te herstellen. We hebben stapsgewijze handleidingen geschreven voor 3 van deze onderstaande methoden – ten minste één ervan zou uw probleem moeten oplossen, tenzij uw schijf zwaar beschadigd is. Lees verder.

Methode 1: Photo Booth-bestanden herstellen vanuit de prullenbak

Wanneer u een Photo Booth-bestand verwijdert, wordt het rechtstreeks naar de map Prullenbak gestuurd. Standaard blijft het daar totdat u het nogmaals vanuit de map verwijdert of totdat u uw prullenbak leegt. Het herstellen van een bestand uit de Prullenbak is heel eenvoudig:

Stap 1. Klik op het prullenbakpictogram op uw dock om het te openen.
Prullenbakpictogram in het dock

Stap 2. Klik met de rechtermuisknop op uw Photo Booth-bestand en klik vervolgens op “Terugzetten”.
Plaats de opdracht Terug op een Photo Booth-bibliotheekbestand in de map Prullenbak

💡Tip: als je een Photo Booth-bestand hebt verwijderd van een extern opslagapparaat (zoals een USB), zou macOS een verborgen .Trashes-map op die schijf moeten hebben gemaakt. Druk op (CMD + Spatie + >) om deze map weer te geven. U kunt vervolgens met de rechtermuisknop op uw bestand klikken en vervolgens op ‘Terugzetten’ klikken.

Methode 2: Herstel Photo Booth-bestanden met Data Recovery Software

Als je je prullenbak hebt geleegd, zijn je verwijderde Photo Booth-bestanden niet toegankelijk vanuit macOS Finder. Het bestand bestaat echter nog steeds op uw schijf – het is zojuist gemarkeerd om te worden overschreven door nieuwe gegevens. In dit geval is de enige manier om verwijderde Photo Booth-bestanden te herstellen het gebruik van software voor gegevensherstel. Deze tools hebben toegang tot het bestandssysteem en extraheren de gegevens en metadata die nodig zijn om bestanden te herstellen.

Onze tool bij uitstek voor dit artikel is: Disk Drill. We hebben het gebruikt om verwijderde bestanden van GoPro-camera’s, mobiele apparaten, opslagapparaten en meer op deze blog te herstellen. Het heeft een constant hoog slagingspercentage en is beginnersvriendelijk, waardoor het perfect is voor stapsgewijze handleidingen.

Om verwijderde Photo Booth-video’s en foto’s te herstellen met Disk Drill, doe je het volgende:

Stap 1. Downloaden en installeer Disk Drill.

Stap 2. Start Disk Drill (Finder > Toepassingen > Disk Drill).
Disk Drill icoon in de Finder Applications map

Stap 3. Klik in de lijst op uw systeemstation (meestal aangeduid als “Apple SSD”) en klik vervolgens op “Zoeken naar verloren gegevens”.
Disk Drill schijf selectie scherm

Stap 4. Disk Drill zal nu je systeemschijf scannen. Wacht tot het proces is voltooid en klik vervolgens op ‘Gevonden items bekijken’.
Disk Drill scanscherm

Stap 5. Je wordt begroet door een lijst met bestanden die Disk Drill gevonden heeft. U kunt de zoekbalk gebruiken om naar fotobibliotheekbestanden te zoeken of de linkerzijbalk gebruiken om alleen bepaalde bestandstypen weer te geven, zoals afbeeldingen.
Disk Drill zoekbalk en bestandstype zijbalk

Stap 6. Het is een goed idee om een ​​voorbeeld van uw bestanden te bekijken, omdat software voor gegevensherstel soms niet in staat zal zijn om de exacte bestandsnamen op te halen. Gelukkig kan Disk Drill de originele media van een bibliotheek weergeven. U kunt bijvoorbeeld MOV-bestanden rechtstreeks herstellen vanaf de originele Photo Booth-videolocatie.

Om een ​​voorbeeld van een bestand te bekijken, beweegt u uw muisaanwijzer naar de rechterkant van een bestandsnaam en klikt u op de oogknop die verschijnt.
Disk Drill preview van een Photo Booth afbeeldingsbestand

Stap 7. Gebruik de selectievakjes in de meest linkse kolom om de bestanden te selecteren die u wilt herstellen. Klik vervolgens op “Herstellen”.
Disk Drill bestand selectie kolom

Stap 8. Gebruik in het venster dat verschijnt het vervolgkeuzemenu om een ​​bestemming te kiezen voor de bestanden die Disk Drill herstelt. Als u meerdere bestanden herstelt, sla ze dan op een USB op om te voorkomen dat gegevens worden overschreven. Klik vervolgens op “OK”.
Dialoogvenster Disk Drill opslaan bestand

Disk Drill Basic voor Mac biedt niet: free data herstel. U kunt echter zoveel bestanden bekijken als u wilt – dit is super handig om te bepalen of een bestand door software kan worden hersteld.

Methode 3: Photo Booth-bestanden herstellen van een Time Machine-back-up

Time Machine is een krachtig macOS-back-uphulpprogramma dat automatisch versies van mappen en bestanden vastlegt op verschillende punten in hun tijdlijn. In dit geval hebben we toegang tot een momentopname van uw map Afbeeldingen en kunnen we een versie ervan herstellen waarin uw Photo Booth-bestanden niet zijn verwijderd. Hier is hoe:

Stap 1. Schakel eerst de Time Machine-knop op de menubalk in. Open Systeemvoorkeuren > Time Machine.
Tijdvoorkeuren-app in het venster Systeemvoorkeuren

Stap 2. Vink het vakje aan naast “Time Machine inschakelen in menubalk” om deze instelling in te schakelen. Sluit vervolgens het venster.
Instelling Time Machine-knop

Stap 3. Open Finder en navigeer vervolgens naar je map Afbeeldingen (Finder > Go > Home).
Foto's map in de Finder Home-map

Stap 4. Klik op de Time Machine-knop in de menubalk en klik vervolgens op “Tijdmachine invoeren”.
Enter Time Machine-knop

Stap 5. Gebruik de pijlen om door snapshots van uw map Afbeeldingen te bladeren. Zodra u uw bestanden hebt gevonden, markeert u ze en klikt u op ‘Herstellen’.
Map Afbeeldingen in Time Machine

FAQ

Video’s die met Photo Booth zijn gemaakt, worden automatisch opgeslagen in Photo Booth-bibliotheken (Home > Afbeeldingen). U kunt de video ook uit een Photo Booth-bibliotheek halen en opslaan als een onafhankelijk bestand. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op uw video in de rij onder het cameravoorbeeld, klikt u vervolgens op “Exporteren” en selecteert u een bestemming voor het bestand.

Om Photo Booth op MacBook te openen, opent u Finder > Toepassingen en dubbelklikt u op het pictogram van de Photo Booth-app. U kunt ook zoeken naar Photo Booth-bestanden met Spotlight (CMD + Space) als u niet naar uw muis wilt grijpen.

Om een ​​video op Photobooth te maken, opent u de app (Finder > Toepassingen > Photo Booth), klikt u op het videocamerapictogram in de linkerbenedenhoek van het venster en drukt u vervolgens op de opnameknop.

0 Shares:
You May Also Like