Hoe verwijderde of verloren Apple Mail-e-mails op elke Mac te herstellen

Recover deleted emails on Mac

Ondanks dat het bijna een halve eeuw geleden is uitgevonden, blijft e-mail nog steeds een van de meest bruikbare communicatiemiddelen ter wereld. Het enige probleem is dat e-mail niet echt kogelvrij is en er niet veel voor nodig is voordat kritieke berichten per ongeluk worden verwijderd of verloren gaan. Daarom willen zoveel Mac-gebruikers wanhopig leren hoe ze verwijderde e-mails op Mac kunnen herstellen.

Als jij een van hen bent, dan is dit artikel iets voor jou omdat het meerdere oplossingen beschrijft die je kunt gebruiken om permanent verwijderde e-mails op elke Mac te herstellen.

Hoe worden e-mails opgeslagen op Mac?

De meeste Mac-gebruikers vertrouwen op de Apple Mail-app als het gaat om het lezen en opstellen van e-mailberichten. Deze gebruiksvriendelijke e-mailclient is bij alle versies van het besturingssysteem van Apple inbegrepen sinds Mac OS X Panther, dat in 2003 werd uitgebracht.
E-mails op Mac
Apple Mail ondersteunt alle e-maildiensten die afhankelijk zijn van POP3, Exchange of IMAP, en is vooraf geconfigureerd om naadloos samen te werken met iCloud, Gmail, Outlook, Yahoo, AOL Mail en andere belangrijke e-maildiensten. Als gebruiker vul je eenvoudig je e-mailadres en wachtwoord in en Apple Mail doet de rest.

Wanneer u een e-mailaccount toevoegt aan Apple Mail, maakt de e-mailclient een lokale cache met e-mailberichten op de volgende verborgen locatie (u kunt deze openen met de optie Ga naar map in Finder):

~/Library/Mail/

In deze map moet zich ten minste één submap bevinden met een cryptische alfanumerieke naam. Deze submap bevat een .mbox-bestand, dat in wezen een bestandsarchief is met een verzameling e-mailberichten. Je kunt het openen met Finder en vervolgens door de verschillende submappen navigeren totdat je een submap met .emlx-bestanden bereikt.

Bestanden met de extensie .elmx zijn gewoon tekstbestanden die door Apple Mail zijn gemaakt en overeenkomen met afzonderlijke e-mailberichten, en u kunt ze openen met elke teksteditor, zoals Apple’s TextEdit.

Verwacht alleen geen mooi opgemaakt e-mailbericht. In plaats daarvan ziet u de broncode van het bericht weergegeven als platte tekst en moet u ontcijferen wat de opmaak is en wat de daadwerkelijke inhoud van het bericht is.

Hoe verwijderde e-mails herstellen met gegevensherstelsoftware?

Software voor gegevensherstel zoals Disk Drill stelt u in staat om te profiteren van het feit dat verwijderde bestanden, inclusief verwijderde .emlx-bestanden van ~/Library/Mail/, fysiek op de harde schijf blijven totdat ze worden overschreven door nieuwe bestanden.
Disk Drill voor Mac
Zo lang als jij start het herstelproces op een tijdige manier en met behulp van een betrouwbare softwaretoepassing voor gegevensherstel, zou u in staat moeten zijn om een ​​verwijderd Mailbox-bestand gemaakt door Apple Mail op Mac zonder problemen te herstellen.

We raden Disk Drill aan omdat het toonaangevende prestaties voor gegevensherstel, ondersteuning voor het Apple Mail-berichtformaat, een gepolijste gebruikersinterface en vele extra functies biedt die bedoeld zijn om het herstellen van verwijderde e-mails en andere gegevens op Mac-computers pijnloos te maken.

Om verwijderde e-mails te herstellen met Disk Drill:

  Downloaden en installeer Disk Drill.Disk Drill Installatie op Mac
  Klik op de Zoeken naar verloren gegevens naast de systeemschijf.Scan de schijf
  Wacht tot het herstelproces is voltooid. Voer “emlx” in het zoekveld in om alle herstelbare .emlx-bestanden te bekijken. Selecteer de e-mailberichten die u wilt herstellen en klik op de knop Herstellen rechtsonder. U kunt op het pictogram Weergeven klikken om afzonderlijke e-mailberichten vóór herstel weer te geven. Emlx-bestanden herstellen
  Geef de herstelmap op en bevestig. Herstel de verloren e-mailberichten niet naar het systeemstation, omdat u ze zou kunnen overschrijven.

De basisversie van Disk Drill kan alle herstelbare e-mailberichten bekijken voor: freemaar je moet upgraden naar Disk Drill Pro om ze te herstellen.

Hoe e-mails herstellen van een back-up?

Als u het back-uphulpprogramma van Apple, Time Machine, gebruikt om uw gegevens veilig te houden, zou u relatief eenvoudig uw verwijderde of verloren e-mails moeten kunnen herstellen zonder software van derden.

Om e-mails te herstellen van een Time Machine-back-up:

  Start de Apple Mail-app.Apple Mail in het document
  Klik op het Time Machine-pictogram in de menubalk en kies Enter Time Machine.Ga naar Time Machine
  Ga terug in de tijd met behulp van de tijdlijn aan de rechterrand van het scherm totdat je een back-up vindt met de verwijderde e-mails. Klik op Herstellen om uw e-mails te herstellen. Verloren e-mails herstellen

Je kunt natuurlijk alle back-upsoftware gebruiken die je wilt, maar Time Machine wordt geleverd met alle recente versies van macOS, dus de kans is groot dat het je zal helpen je e-mails terug te krijgen.

Wanneer het niet mogelijk is om verwijderde e-mail op Mac te herstellen?

Helaas is het niet altijd mogelijk om verwijderde e-mails op Mac te herstellen. Waarom? Omdat aan ten minste een van de volgende voorwaarden moet worden voldaan om verwijderde e-mails te kunnen herstellen:

Er moet een back-up van de verwijderde e-mails zijn (oplossing: herstel vanaf een back-up). De verwijderde e-mails moeten nog fysiek aanwezig zijn op de harde schijf (oplossing: software voor gegevensherstel). De verwijderde e-mails moeten op de e-mailserver worden opgeslagen (oplossing: herstel uit de cloud).

Als aan geen van deze voorwaarden is voldaan, kunt u waarschijnlijk geen verwijderde e-mails op Mac herstellen, welke oplossing u ook probeert.

Hoe e-mails ophalen die in de cloud zijn opgeslagen?

In veel gevallen is het mogelijk om e-mails uit de cloud te halen lang nadat je ze in Apple Mail hebt verwijderd. Dat komt omdat verschillende e-mailserviceproviders hun eigen methoden aanbieden om verwijderde e-mails op te halen, en Apple Mail laat je niet altijd profiteren van hen.

Om verwijderde Gmail-e-mails op te halen:

  Open Safari en ga naar: https://mail.google.com/
  Log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Open de map Prullenbak. Selecteer het e-mailbericht dat u wilt ophalen en verplaats het terug naar uw inbox.Herstel verwijderde e-mails in Gmail

Om verwijderde Outlook-e-mails op te halen:

  Open Safari en ga naar: http://outlook.com/
  Log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Open de map Verwijderde items. Selecteer het e-mailbericht dat u wilt ophalen en kies de optie Herstellen om het terug naar uw inbox te verplaatsen.Herstel verwijderde Outlook-e-mails

Om verwijderde Yahoo-e-mails op te halen:

  Open Safari en ga naar: https://mail.yahoo.com/
  Log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Open de map Prullenbak. Selecteer het e-mailbericht dat u wilt ophalen en kies de optie Herstellen naar Postvak IN om het terug naar uw Postvak IN te verplaatsen. Herstel verwijderde Yahoo-e-mails

De meeste andere e-mailserviceproviders maken het even gemakkelijk om verwijderde e-mailberichten te herstellen, maar de afzonderlijke herstelstappen kunnen enigszins verschillen.

FAQ

Verwijderde concepten worden door het e-mailprogramma van Apple anders behandeld dan e-mailberichten. Concepten die worden verwijderd, worden niet naar de prullenbak gestuurd. Als je snel handelt, kun je een verwijderde concept-e-mail herstellen met de Mac-opdracht ongedaan maken.

Als u na het verwijderen van een concept-e-mail onmiddellijk de Commando-Z toetscombinatie, wordt uw concept hersteld.

Er zijn verschillende opties voor het herstellen van permanent verwijderde e-mails in Outlook op Mac. U kunt software voor gegevensherstel gebruiken om uw opslagapparaat te scannen en te zoeken naar verloren verwijderde e-mails. U kunt een oudere versie van het Outlook-postvak herstellen vanaf een Time Machine-back-up. Gebruik een interne Outlook-functie zoals hier wordt gedemonstreerd:

  Start Outlook en open de Verwijderde items map. Selecteer Thuis en toen Herstel verwijderde items van server. Kies de items die u wilt herstellen. Klik Geselecteerde items herstellen > Oke.

De meest efficiënte methode om een ​​verwijderde e-mailmap op Mac te herstellen is met software voor gegevensherstel zoals Disk Drill.

  Download en installeer Disk Drill voor Mac. Start het programma en selecteer de schijf met de verloren e-mailmap. Klik op de Zoeken naar verloren gegevens om het apparaat te scannen. Wanneer het scanproces is voltooid, typt u mbox in het zoekveld om de Mail-mappen te vinden. ze hebben een mbox verlenging. Selecteer de mailbox die moet worden hersteld en kies een veilige locatie waar deze wordt opgeslagen. Klik op de Herstellen knop.
0 Shares:
You May Also Like
Best AVI Video Players
Read More

AVI-videospeler voor Mac

Aangezien AVI een eigen indeling van Microsoft is, ondersteunt een standaard macOS-installatie dit niet. Het probleem kan worden…