Hoe verwijderde nummers van iTunes op een Mac te herstellen: 5…

Kunt u uw nummers niet vinden in uw bibliotheek? iTunes verwijderde nummers? Het gebeurt vaak en er zijn een aantal redenen waarom. Wat nog belangrijker is, afhankelijk van hoe u uw Mac, iCloud en zelfs iPhone instelt, zijn er verschillende manieren waarop u ze kunt herstellen.

Dit artikel behandelt 5 methoden om verwijderde nummers van iTunes op een Mac te herstellen. Als bonus hebben we 2 extra methoden toegevoegd om ze te herstellen met je iPhone als je geen toegang hebt tot een computer. Lees verder.

Waarom iTunes muziek op Mac en iPhone kan verwijderen

De Muziek-app of iTunes verwijdert muziek op beide apparaten om verschillende redenen: door de verkeerde bibliotheek te synchroniseren, om opslagruimte te besparen of als gedrag dat door bepaalde instellingen is ingeschakeld. Zoek uit welke op jou van toepassing is:

Synchroniseer bibliotheek. als jij ingeschakelde synchronisatiebibliotheek, dat betekent dat alle wijzigingen die in uw muziekbibliotheek worden aangebracht, worden weergegeven op alle apparaten die hetzelfde account gebruiken. Dus als je een nummer op je iPhone verwijdert, verdwijnt het ook van je Mac. Optimaliseer opslag. De instelling Optimaliseer opslag verwijdert nummers die je al een tijdje niet hebt gespeeld om ruimte te maken voor nieuwe. Je kunt een minimaal aantal nummers kiezen waarbij je iPhone begint te “optimaliseren”. Verkeerde computer. Als u uw iPhone aansluit op een andere computer met een eigen iTunes-bibliotheek, wordt die bibliotheek gesynchroniseerd met uw apparaat. Sluit uw iPhone opnieuw aan op de computer die uw iTunes-bibliotheek bevat. Per ongeluk verwijderen. Misschien heb je per ongeluk je nummers uit de iTunes-bibliotheek verwijderd en vergeten. Het gebeurt. Bijgewerkt iTunes en verloren muziek. Als je een upgrade naar macOS Catalina of hoger hebt uitgevoerd, is je bibliotheek verplaatst naar de Muziek-app. Anders kan het een defecte update zijn die je nummers heeft verwijderd, maar ze zouden nog steeds in je aankoopgeschiedenis moeten verschijnen.

Hoe verwijderde nummers van iTunes op Mac te herstellen

De methoden die u kunt proberen, zijn afhankelijk van hoe u uw muziekbibliotheek en uw Mac hebt ingesteld. Met ten minste één methode hieronder kun je je muziek terughalen die is verwijderd uit iTunes, zelfs als je geen back-ups hebt.

Methode #1: Gekochte muziek opnieuw downloaden

Apple houdt een aankoopgeschiedenis bij van uw muziek die u vanaf elk apparaat kunt openen als ze op hetzelfde account zijn ingelogd. Hier is hoe het te doen:

Vanaf macOS Catalina en hoger gebruikt Mac iTunes niet langer voor muziek. In plaats daarvan gebruikt het de Muziek-app. De onderstaande stappen zijn echter precies hetzelfde voor zowel iTunes als de Muziek-app. Je zou geen probleem moeten hebben om mee te volgen, hoe dan ook.

Stap 1. Start iTunes of de Muziek-app. Je kunt beide vinden in de map Finder > Programma’s.
iTunes- en Muziek-apps in het Finder-pictogram Toepassingen

Stap 2. Klik in de Apple-menubalk op “Account” > “Gekocht”.
Knop Aangekocht in het menu Account in de Muziek-app

Stap 3. Klik op de tabbladen “Niet in mijn bibliotheek” en “Nummers” bovenaan het venster en klik vervolgens op de downloadknop op de nummers die u naar uw bibliotheek wilt terugzetten.
Aankoopscherm in de Muziek- of iTunes-app

Methode #2: Herstel uw nummers uit de prullenbak

Wanneer u een nummer uit uw bibliotheek verwijdert in iTunes of de Muziek-app, wordt u gevraagd het bestand in de map “Media” van de app te bewaren of naar de map Prullenbak te verplaatsen. Het is gemakkelijk om deze prompt te missen als u niet oplet.

Om verwijderde nummers van iTunes te herstellen vanuit de Prullenbak:

Stap 1. Sleep vanuit de map Prullenbak je songbestand naar je bureaublad.
iTunes-muziekbestand in de map Prullenbak

Stap 2. Open de iTunes- of Muziek-app en klik op Bestand > Importeren…
Knop Importeren in het menu Bestand van de iTunes- of Muziek-app

Stap 3. Selecteer je muziekbestand en klik op “Openen” om het weer toe te voegen aan je bibliotheek.
Dialoogvenster voor importeren van songbestanden in iTunes- en muziekapp

Methode #3: Herstel uw verwijderde nummers met behulp van software voor gegevensherstel

Als je je prullenbak hebt geleegd, wordt het nummer uit de Finder verwijderd en gemarkeerd voor verwijdering door het besturingssysteem. Het wordt echter pas echt gewist als het wordt overschreven door nieuwe gegevens. Voor die tijd kunnen we het nog steeds herstellen met software voor gegevensherstel. Dit is de beste methode om te gebruiken als u geen back-ups maakt van Time Machine, iTunes of iCloud.

Disk Drill is een software voor gegevensherstel die verwijderde nummers van iTunes rechtstreeks uit het bestandssysteem kan ophalen. Het heeft een hoog slagingspercentage en een gebruiksvriendelijke GUI, waardoor het voor onze lezers gemakkelijker is om mee te volgen. Hier leest u hoe u het kunt gebruiken om verwijderde muziek op iTunes te herstellen:

Stap 1. Downloaden en installeer Disk Drill.

Stap 2. Start Disk Drill (Finder > Toepassingen).
Disk Drill app in de Finder Applications map

Stap 3. Selecteer uw systeemschijf (meestal aangeduid als “APPLE SSD”) in het middelste deelvenster en klik op “Zoeken naar verloren gegevens”.
Disk Drill schijf selectie scherm

Stap 4. Wacht tot Disk Drill zijn scan voltooit en klik dan op “Gevonden items bekijken”.
Disk Drill scan voortgangsscherm

Stap 5. Typ “.m4a” in de zoekbalk in de rechterbovenhoek van het venster om uw songbestand sneller te vinden. U kunt ook op “Audio” in de linkerzijbalk klikken om alleen audiobestanden weer te geven. Als u een verwijderde iTunes-afspeellijst wilt herstellen, typt u “.itl” in plaats van “.m4a” in de zoekbalk.
Disk Drill zoekbalk

Stap 6. U kunt een voorbeeld van uw nummer bekijken door met uw muisaanwijzer rechts van de bestandsnaam te bewegen en op de oogknop te klikken die verschijnt. Ja, het speelt de originele audio af. De preview-functie heeft zelfs een videospeler, wat het gemakkelijker maakt om verwijderde video’s op je Mac te herstellen (omdat bestandsnamen niet altijd behouden blijven).
Disk Drill iTunes muziekvoorbeeld

Stap 7. Vink de vakjes aan de linkerkant van de bestanden die u wilt herstellen aan en klik vervolgens op “Herstellen”.
Disk Drill bestand selectie kolom

Stap 8. Sluit een USB-station of ander extern opslagapparaat aan en gebruik dit als bestemming voor het herstelde bestand. We willen voorkomen dat herstelde bestanden op dezelfde locatie worden opgeslagen, anders lopen we het risico gegevens te overschrijven. Klik vervolgens op “OK”.
Dialoogvenster voor het opslaan van bestanden van Disk Drill

Disk Drill Basic voor Mac biedt niet: free data herstel. Er zijn free data recovery-software die er is, maar ze hebben hun eigen beperkingen. Uw kilometerstand kan variëren.

Methode #4: Herstel je nummer vanaf een Time Machine-back-up

De nummers die u downloadt op iTunes of de Muziek-app worden opgeslagen in de eigen “Media”-map van de app en worden na verwijdering verplaatst naar de prullenbak. Vervolgens wordt het uit de Finder gewist zodra de map Prullenbak is geleegd.

Als je Time Machine hebt ingeschakeld, kun je verwijderde iTunes-nummers herstellen door een eerdere versie van de map “Media” te herstellen… Met name een versie waarin je nummers niet zijn verwijderd.

Als u iTunes wilt herstellen vanaf Time Machine, moet u een back-up hebben gemaakt voordat het nummer werd verwijderd. Als je Time Machine nog niet hebt ingeschakeld, probeer dan andere methoden.

Stap 1. Start Systeemvoorkeuren > Time Machine.
Time Machine-pictogram in het venster Systeemvoorkeuren

Stap 2. Zorg ervoor dat het vakje naast “Toon Time Machine in menubalk” is aangevinkt en sluit vervolgens het venster.
Time Machine-instellingen

Stap 3. Klik in iTunes of de Muziek-app op de app-naam in de Apple-menubalk en klik op ‘Voorkeuren’.
iTunes- of Muziek-app-voorkeurenknop

Stap 4.Navigeer naar het tabblad “Bestanden” en noteer het weergegeven pad. Navigeer naar dit pad in Finder.

Tip: Om naar de map Macintosh HD/Gebruikers/gebruikers te gaan, opent u Finder en klikt u op Ga in de Apple-menubalk > Home.

iTunes- en Muziek-app Pad naar mediamap

Stap 5. Nadat u naar het bovenstaande pad in Finder bent genavigeerd, klikt u op de Time Machine-knop > Enter Time Machine.
Enter Time Machine-knop

Stap 6. Gebruik de pijlknoppen aan de rechterkant om een ​​”snapshot” te vinden van de Media/Music-map die het nummer bevat. Het wordt meestal als volgt weergegeven: Artiest > Album > Nummerbestand. Zorg ervoor dat het .m4a-bestand zich in de songmap bevindt, selecteer vervolgens de map Artist en klik op ‘Herstellen’.
iTunes- of Muziek-app Mediamap in Time Machine

Methode #5: iTunes-back-up (Finder-back-up voor macOS Catalina en hoger)

Als je een iTunes- of Finder-back-up hebt, gebruik deze dan om je iPhone te herstellen naar een eerdere staat waarin het nummer nog niet was verwijderd.

Dit proces vervangt de bestaande gegevens op uw apparaat door back-upgegevens. Zorg ervoor dat u eerst een back-up maakt van uw belangrijke bestanden.

Stap 1. Zorg ervoor dat je iPhone veilig is aangesloten op je Mac.

Stap 2. Voor ≥ macOS Catalina, open Finder. Voor < macOS Catalina, open iTunes (Finder > Toepassingen).

Stap 3. Selecteer in Finder uw iPhone in de linker menubalk. Klik in iTunes op het telefoonpictogram in de linkerbovenhoek van het venster.
iPhone-menu in Finder

Stap 4. Klik onder “Back-ups” op “Back-up herstellen”.
Knop Back-up herstellen in het iPhone-menu in Finder

Stap 5. Selecteer die back-up die uw muziekbestand opslaat en klik op “OK”.
Dialoogvenster Back-up herstellen voor iPhone in Finder

Hoe verwijderde nummers van iTunes op iPhone te herstellen

Als je geen computer hebt om te gebruiken, zijn er 2 manieren om verwijderde nummers van iTunes op een iPhone te herstellen:

Methode #1:Gekochte muziek opnieuw downloaden.

Op uw iPhone kunt u gekochte muziek opnieuw downloaden in de iTunes Store. Start de iTunes Store, tik op de 3 stippen > Gekocht en download je verloren iTunes-muziek terug naar je bibliotheek.

Gekocht-knop in de iTunes Store op iPhone

Methode #2:Herstellen van iCloud-back-up

Als je een back-up van je iPhone hebt gemaakt via iCloud, kun je je apparaat terugzetten naar de staat van die back-up. Dat betekent dat je alle bibliotheken en gegevens hebt die je had op het moment dat je een back-up van je apparaat maakte. Deze methode is handig als je nummer niet langer beschikbaar is om opnieuw te downloaden op iTunes.

Dit proces vervangt de bestaande gegevens op uw iPhone door back-upgegevens. En zorg ervoor dat je daadwerkelijk een back-up van je iPhone hebt gemaakt, anders blijf je achter met een gewist apparaat nadat je dit hebt gedaan.

Tik in de app Instellingen op Algemeen > iPhone overzetten of resetten en tik op ‘Alle inhoud en instellingen wissen’.

Wis alle inhoud en instellingen knop op iPhone

0 Shares:
You May Also Like